Hogyan szervezzük meg a tartalmat a WordPress webhelyén

Hogyan szervezze meg a tartalmat a WordPress webhelyén, hogy az olvasók ragaszkodjanak a blogodhoz

Noha a blogodhoz írt tartalom fontos, ugyanúgy, ahogyan megszervezted. Valójában, rossz tartalomszervezés a blogodban az olvasók körének csökkenéséhez és az olvasók elkötelezettségének hiányához vezethet, többek között.


Szerencsére a tartalom megfelelő felépítése nem olyan nehéz. Ehhez valószínűleg néhány hozzáigazításra lesz szükség a blogodhoz, de ezeknek a változásoknak sok perce alatt megbirkózhat. Megállapíthatja, hogy így élvezetesebb élményt hozhat létre az olvasók számára, anélkül, hogy izzadtságot törölne.

Ebben a bejegyzésben a blogtartalom szervezésének fontosságáról beszélünk. Akkor néhány tippet adunk a tartalom felépítéséhez, és bemutatunk néhány egyszerű módszert az egyes stratégiák végrehajtására. Kezdjük el!

Miért elengedhetetlen a blogod tartalmának rendezése

Blogolás esetén a tartalomszervezés azt jelenti, hogy kezelni kell a blogod tartalmának egészét. Fontos megérteni, hogy a nem szervezett blog csalódást okozhat a látogatók számára, és valószínűleg kiszabadíthatja őket (növelve a visszafordulási arányt). Az olvasóknak nem kell az Ön webhelyét a kívánt tartalomra keresniük; hozzáférhetőnek és könnyen megtalálhatónak kell lennie.

A fent említett problémák elkerülése mellett a szervezés élvezetesebb élményt is nyújthat az olvasók számára. Megfelelő szervezet:

 • Felhasználóbarátnak tartja a blogját, ösztönözve a folyamatos olvasókört.
 • Arra ösztönzi az olvasókat, hogy tárjanak fel, lehetővé téve számukra több tapasztalatot szerezhet tartalmáról.
 • Az ön blogja professzionálisabbá válik, hitelességet és tekintélyt kölcsönözve.
 • Fellendíti a WordPress blog SEO-ját, amely javíthatja webhelye forgalmát.

Végső soron a blog szervezésének módja az ugyanolyan fontos az Ön által kínált tartalomként. Ha nem tudnak könnyedén navigálni, akkor a látogatók valószínűleg nem lépnek fel, vagy megosztják másokkal a munkájukat.

Szerencsére a szervezési folyamat egyszerű, ha WordPress-t használsz platformként. A jelenlegi beállításokhoz csak néhány csorbulással könnyedén elbűvölheti olvasóit, és még többet térhet vissza. Vessen egy pillantást a legfontosabb stratégiákra, amelyeket megvalósíthat.

1. A kategóriákat és címkéket hatékonyan használja

A WPMU DEV blogbejegyzés kategóriái

WPMU DEV kategóriákat és címkéket használ a blogjában, és tartalmaz egy legördülő menüt, így az olvasók kategóriánként kereshetnek.

A blog tartalmának szervezésének egyik legegyszerűbb módja a WordPress beépített kategóriáinak és címkéinek a használata. Ezek az eszközök lehetővé teszik a tartalom logikus szerkezetét, amelyet az olvasóknak értékelniük kell.

A legegyszerűbben fogalmazva: a kategóriák általános csoportosító eszköz a hozzászólásokhoz. Másrészt a címkéket inkább postai indexként használják. Például, ha egészségügyi blogot futtat, és ír egy bejegyzést a különböző testmozgási rutinokról, az általános kategória lehet alkalmasság vagy Gyakorlat. A címkék szélesebben változnak, és a lehető legpontosabbaknak kell lenniük. Ha a példa blogbejegyzésünk megbeszélte jóga, tornagyakorlat, és kardio rutinok, ezek három tökéletes címkét készítenek.

A kategóriák és címkék hatékony használatának megkezdése érdekében három fő szabályt kell figyelembe venni:

 1. Használjon leíró neveket. Ez vonatkozik mind a kategóriákra, mind a címkékre, mivel növeli annak esélyét, hogy az olvasók megtalálják a kívánt tartalmat az Ön blogján.
 2. Korlátozza a blogbejegyzéseket egy kategóriába. Ezzel minimalizálja a zavart, és a lehető legegyszerűbbé teszi a szervezeti felépítést.
 3. Használjon elegendő címkét. A kategóriáktól eltérően a blogbejegyzéseinek különféle címkékkel kell rendelkezniük. Ezek indexként működnek, és az egyes bejegyzés témáját közlik az olvasókkal és a keresőmotorokkal egyaránt.

Ha jelenleg nagyon sok bejegyzésed van a blogodban, akkor eltarthat egy ideig, hogy kidolgozza a legjobb kategóriát. Ugyanakkor, amint a rendszer fel van állítva, könnyű lesz végrehajtani a továbblépést.

2. Hozzon létre egyértelmű és felhasználóbarát menüket

Elegáns témák honlapja

Elegáns témák tiszta és közvetlen navigációs menüt használ, hogy megkönnyítse az olvasók számára a szükséges keresést.

Míg a tartalom strukturálása elengedhetetlen, ugyanúgy meg kell szervezni, hogy az olvasók hogyan találják meg a tartalmat. Az átlátható és felhasználóbarát menük alapvető első lépés, mivel a jól megtervezett menük biztosítják, hogy az olvasók könnyen navigálhassanak az Ön webhelyén. Amikor az olvasók kevesebb időt töltenek be az Ön webhelyének működésével kapcsolatban, több időt tölthetnek az Ön tartalmának olvasásával és elkötelezettségével.

Az induláshoz először el kell döntenie a téma menübeállítása vagy a WordPress alapértelmezett opciói között. A legtöbb téma egyedi menüfunkciókat kínál. A WordPress telepítése ugyanakkor ugyanolyan hatékony, tehát a választás itt a preferencia kérdése.

Nem számít, melyik menürendszert választja, szem előtt tartva tartsa be a következő két tippet:

 1. Használjon nyilvánvaló neveket. A navigációt illetően a legjobb, ha tartózkodik a kreativitástól, és ragaszkodni kell a nyilvánvaló kifejezésekhez (például itthonKapcsolatba lépni, és blog). Ez megkönnyíti a navigációt, és az olvasókat nem szabad kitalálni.
 2. Tartsa fenn a következetes modellt. Elősegíti ugyanazon navigációs modell használatát oldalról oldalra a meglepetés elkerülése érdekében. Ez azt is jelenti, hogy a menük ugyanolyan módon helyezkednek el az egész webhelyen.

A menük létrehozásakor okos azok a lehető legegyszerűbbek. Azt akarod, hogy az új látogatók azonnal megtalálják a helyüket. A legjobb módszer erre kipróbált és valós módszerek, például a fent vázolt stratégiák használatával.

3. Kapcsolódó hozzászólások és tartalom

WPExplorer kapcsolódó hozzászólások

A további olvasás ösztönzése érdekében hozzáfűzhet kapcsolódó hozzászólásokat a webhelyéhez, mint például ez a példa itt, a WPExplorer oldalán

A blogod növekedésével több tartalmat fogsz megosztani az olvasóiddal. Nyilvánvaló okokból minél több tartalmat kínál, annál több időt tölthet az olvasó a blogján. A kiterjedt archívumok szintén felépíthetik a hatalmat, igazolva tudását és tapasztalatait a résében.

Ösztönözve az olvasókat, hogy megtapasztalják az összes ilyen tartalmat, megjelenítheti a kapcsolódó hozzászólásokat, hogy felkeltse érdeklődésüket. Természetesen először meg kell bizonyosodnia arról, hogy a hirdetett tartalom értékes és kiváló minőségű. Ha vannak al-par bejegyzés, akkor az a legjobb, ha frissíti őket, mielőtt felajánlja az olvasóknak.

Miután készen áll a kapcsolódó hozzászólások beillesztésére a blogodba, íme két tipp a folyamat lehető legegyszerűbbé tételéhez:

 1. Vegye fel a kapcsolódó tartalomra mutató linkeket az új hozzászólásokba. Belső összeköttetés óriási a SEO számára. Ezt megteheti úgy, hogy természetes kapcsolatot létesít az írásban szereplő témák között.
 2. Használjon hozzá kapcsolódó beépülő modult vagy widget. Plugins, például Még egy kapcsolódó hozzászólás-bővítmény (YARPP) és Jetpack lehetővé teszi, hogy hasonló tartalmat megjelenítsen a blogbejegyzéseid és a weboldalai végén (de sok prémium téma, például a Total tartalmaz beépített kapcsolódó hozzászólási lehetőségeket, így nincs szükség hozzáadott bővítményekre).

Ennek a stratégiának a fő célja, hogy az olvasókat a lehető leghosszabb ideig a blogjában tartsa. A kapcsolódó hozzászólások és tartalom biztosítása az olvasókat vonzza, és nagyobb értéket képvisel számukra. Ez egy egyszerű módja annak, hogy növeljék a webhelyen töltött időt, miközben megfelelnek az olvasók igényeinek is.


Bloggerként boldog és elkötelezett akar lenni az olvasóival. A rosszul szervezett webhely azonban elvonhatja ezeket a célokat, és csökkent olvasói körhez vezethet. Szerencsére könnyedén szerkesztheti blogját oly módon, hogy javítsa az olvasói élményt.

Ebben a bejegyzésben három technikát vázoltunk fel, amelyek segítségével tartalmakat rendezheti és az olvasókat ragaszkodhat a blogjához. Kérdése van azzal kapcsolatban, hogyan lehet a blog tartalmát legjobban megszervezni az olvasók boldogságának megőrzése érdekében? Vagy további tippeket a listánk hirdetéséhez? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map