Hogyan lehet WordPress blogbejegyzést létrehozni, az ötlettől a közzétételig

Hogyan hozzunk létre egy WordPress blogbejegyzést

Tehát blogger akar lenni. Ez elképesztő! De mi van, ha még nem ismeri ezt a teljes blogging vállalkozást, és nem ismeri az első dolgot a blogbejegyzés írásakor? Talán már van írási tapasztalata, vagy talán nem. Csak annyit tudsz, hogy van valami, amit megoszthatsz a világ többi részével. Ebben a cikkben segítünk Önnek az elindulásban azáltal, hogy elõírja az elsõ üzenetét és közzéteszi azt a WordPress segítségével.


Kezdjen egy ötlettel

Mint minden tapasztalt író elmondja neked, az írás nehéz – különösen az indulás. De ne félj! Csak egy ötletre van szüksége az induláshoz. Ha már van ötlet, vagy akár több is, akkor ez remek! Ha nem, ez a szakasz segítséget nyújt Önnek az ötletgyűjtéshez, hogy elkezdődhessen az írni kívánt dolgok ötlete (és talán még ötleteket inspirál azok számára, akik már vannak ötletekkel).

Először meg kell válaszolnia néhány kérdést. Mi a blogod célja? Bármelyikről és mindenről szól, vagy csak egy adott rést tölt be a blogoszférában? A blog céljainak meghatározása segít ötleteket adni a hozzászóláshoz.

A postai ötletek előterjesztésének egy része indokolja a postázást. Miért írsz ezt a posztot? Mit szándékozik tenni ez a üzenet? Ennek oka lehet olyan egyszerű, mint „Csak azért küldök feladást, mert tudok”, de itt van még néhány kérdés, hogy gondolkodásmódot keltsenek (amelyek egyébként kapcsolódhatnak a blog céljához, és nem csak a bejegyzéshez) :

 • Oktatóanyagokat írsz?
 • Receptek megosztása?
 • A tömegek tájékoztatása valamilyen okról vagy fontos témáról?
 • Gondolatok és vélemények megosztása?
 • Szakértelem biztosítása?
 • A barátok és a család frissítése az életedről?

Bármit is ír, úgy dönt, hogy azt írja, amit szeretne, vagy amit érdekel. A blog írása nem ugyanaz, mint a bérleti írás – választhatja ki a témákat anélkül, hogy bárki jóváhagyná vagy átnézné őket. Lehet, hogy ez egy ellentmondásos kérdés iránti igény. Lehet, hogy ez egy tanács vagy oktatóprogram, amelyet szeretne, ha valaki adott neked. Talán igazán élvezte mémét, receptjét, könyvét vagy filmjét. Lehet, hogy csak újból blogol egy olyan bejegyzést, amelyet valaki más írt, hogy tetszett. Csak az a korlátozás, hogy mit tudsz felhozni.

Bejegyzés írása

Blogbejegyzés írása

Valójában nincs helyes vagy rossz út a blogbejegyzés írására, de van egy alapvető folyamat, amelyet a legtöbb író követ: Brainstorm. Vázlat. Tervezet. Felülvizsgál. Lektorált. közzétesz.

Miután felsorolt ​​néhány ötletet és kiválasztott egy témát, hasznos lehet, ha megtervezi, mit szeretne írni. egy vázlat útmutatóként szolgál arra, amit a hozzászólása fog mondani. De nem minden bejegyzéshez lesz szükség körvonalazásra, tehát ne érjen úgy, hogy minden alkalommal meg kell lennie.

Mi van, ha körvonalazza vagy nem, akkor csak nem tudja, mit mondjon? Rendben van. Csak irj. A szavak lerakása az oldalon tovább növeli a szavak mennyiségét, és mielőtt megtudja, több bekezdést, esetleg akár több oldalt is írt. Nem számít, elegendő vagy túl sok, jó vagy jó, vagy akár közzétehető is – ez csak az első vázlat. (Nyilvánvaló, hogy néha első kéznél is megszerezheti – de ne számítson rá!)

A következő lépés felülvizsgálat. A vázlathoz hasonlóan ez nem egy lépés, amelyet minden alkalommal meg kell tennie; dönthet úgy, hogy egyszerűen közzéteszi az első vázlatot. De attól függően, hogy ki vagy az olvasó és mennyire szakmailag bemutatja magát, hasznos lehet legalább egy felülvizsgálat elvégzése. Megnézheti, amit írt, eldöntheti, hogy mi a fontos, és megváltoztathatja azt, ami helytelen vagy nincs értelme.

korrektúrázás fontos. Az automatikus javítás sokat tesz a helyesírás helyett, de nem tudja ellenőrizni a beírt szavak kontextusát. Tehát ne felejts el elkészíteni egy kis lektorálást, hogy megbizonyosodjon róla, hogy jó angolul járt-e, és nincs-e beírási hibája. Ha azt akarja, hogy valaki átnézze az Ön üzenetét, mielőtt írna, ragadjon meg egy megbízható barátot vagy kollégát.

WordPress Search Engine Optimization

Mivel a blogod az interneten van, fontos, hogy a SEO-t emlékezzen a bejegyzés írásakor. Rengeteg lehetőség van a SEO megismerésére (vannak teljes blogok, mint például a Yoast és Moz), és nem fogunk tudni mindent lefoglalni a WordPress SEO SEO üzenetéről ebben a bejegyzésben. De az egyik legfontosabb SEO pont, amelyet emlékezni kell az üzenet írásakor kulcsszavak.

A kulcsszavak állnak a bejegyzés középpontjában, és valószínűleg újra és újra ugyanazokat a kulcsszavakat fogja használni, mint amikor további hozzászólásokat ír a blogjába. A keresőmotorok (például a Google vagy a Bing) észreveszik, ha rendszeresen ad hozzá tartalmat, és amikor ugyanazok a szavak vagy rövid mondatok felbukkannak. Ez segít rangsorolni az említett kifejezések keresési eredményeit, megkönnyítve az új olvasók megtalálását. A SEO bejegyzésének megkönnyítésére érdemes fontolóra vennie egy ingyenes plugint is Yoast SEO vagy All in One SEO amely hozzáadja a SEO lehetőségeket közvetlenül a felad oldalán.

Most megvan az alapja, hogy hogyan lehet blogbejegyzést írni. Ha még mindig segítségre van szüksége, vagy szüksége van valamilyen írásbeli segítségre, vannak rengeteg egyéb forrás áll rendelkezésre. De most továbblépünk az Ön üzenetének közzétételére.

Bejegyzés létrehozása a WordPress programban

Most van néhány módszer, ahogyan a vázlatot a WordPress-hez közzéteheti. Az első, és a legegyszerűbb, ha helyesen írja be a WordPressbe. Egyszerűen jelentkezzen be a webhelyére, és adjon hozzá egy új hozzászólást, amelyet a következő három módszer egyikével tehet meg:

 1. Kattintson a fejlécben található pluszjel ikonra.
 2. A WP Admin irányítópultján menjen az oldalsáv menü Bejegyzések elemére, majd kattintson a gombra Új hozzáadása.
 3. A WP Admin irányítópultján is használja a Gyors vázlat modult.

Három út a WordPress hozzászólás hozzáadásához

Bármelyik lehetőséget is használja, kattintson a szövegszerkesztő mezőbe, és kezdje el gépelni. Ha nem azonnal teszi közzé – például, ha abba kell hagynia az írás közepén, vagy később módosítani szeretné – kattintson a Piszkozat mentése gomb. Ezzel elmenti a vázlatot, így később visszatérhet ahhoz, még akkor is, ha kijelentkezik.

És ne felejtse el SEO-ra optimalizálni a bejegyzés címét. Próbáljon meg választani olyan fülbemászó lehetőséget, amelyre az emberek kattintással szeretnének kattintani. Be kell illesztenie néhány kulcsszót is, hogy remélhetőleg megjelenjen a keresési eredmények között.

piszkozat mentése

A vázlat WordPress-hez való hozzáadásának második módja az, ha a bejegyzését egy szövegszerkesztő programba írja, majd másolja és beilleszti a WordPress szövegszerkesztőjébe. Ez bonyolult lehet, mert a formázás néha megváltozik, vagy problémákat okozhat, ha lemásolja és beilleszti, ezért ha ezt az útvonalat kívánja elérni, javasoljuk az alapszerkesztő használatát, például a Notepad vagy a TextEdit.

Tiszta üzenet formázás

Ha valóban szeretne Word-t vagy Pages-t használni, akkor a WordPress-üzenet létrehozásakor feltétlenül illessze be a tartalmat a „szöveg” fülre. Ha elfelejtette, és beilleszti a tartalmat a „vizuális” fülbe, akkor a „formázás törlése” gombbal eltávolíthatja a szöveges formátumokat (vastag, dőlt, áthúzott) – de mégis át kell kattintania a szöveges fülre a kereséshez. bármilyen átmérő vagy címke.

A bejegyzés formázása

Miután létrehozta a tartalmat, formázás hozzáadásával javíthatja azt. A WordPress rengeteg remek lehetőséget kínál beépítésre a postaszerkesztőben, hogy könnyebben olvashatóvá tegyék tartalmát mind az emberi olvasók, mind a keresőmotorok számára. Az összes megtekintéséhez kattintson az „Eszköztár váltás” gombra a konyhai mosogató megnyitásához.

Konyhai mosogató blogbejegyzés formázása

Az alapok

Néhány fontos opció, amelyet valószínűleg használni fog, a gomb ikonjaiból egyértelműnek kell lennie. Félkövér, dőlt, aláhúzott, felsorolt ​​és rendezett listáknak mind ismerősnek kell lenniük. Ezek fontos eszközök a olvashatóság blogbejegyzéseit, és hangsúlyozni kell a keresőmotorok kulcsszavait.

Blogbejegyzés formázása

Linkek hozzáadása hozzászólásokhoz

Bejegyzés létrehozásakor érdemes lehet linkeket csatolni a kapcsolódó tartalomhoz. Ez óriási! Összekapcsolás tartalmát értékesebbé teszi az olvasók számára, valamint olyan keresőmotorokat, mint amilyenek, ha jó hírű forrásokra mutatnak hivatkozással. Csak jelölje ki azt a szöveget, amelyhez hivatkozást szeretne hozzáadni (úgynevezett horgonyszövegnek), és kattintson a link beszúrása / szerkesztése gombra. Ügyeljen arra, hogy a linkek behelyezésekor jelölje be a jelölőnégyzetet, és nyissa meg a linket egy új ablakban vagy lapon, így az olvasók továbbra is az Ön webhelyén maradnak.

Blogbejegyzés hivatkozásainak formázása

Egy másik link tipp, ha hozzáadunk egy cím attribútumot a szerkesztő “szöveges” oldalához (és ha nem akarja ezt megtenni, vagy nem tudja, hogyan, egy egyszerű bővítményt hoztunk létre, amely automatikusan hozzáadja a cím attribútumait neked). A linkcímek fontosak, mivel tájékoztatják az olvasókat arról, hogy hová küldik őket, valamint a SEO számára, mivel jobb linket (kulcsszavakkal) adhatnak hozzá linkjéhez, ahelyett, hogy a horgonyszövegre támaszkodnának..

Fejlécek és alcímek hozzáadása

Nagyon sok minden hozzászóláshoz hozzá kell adnia a címsorokat. Lehet, hogy ezek ugyanazok a címsorok, amelyeket Ön használt, amikor eredetileg körvonalazta bejegyzését. A címsorok segítik az olvasókat a tartalom megkeresésében és a gondolatok folyamatának követésében. SEO, az Ön számára fejléc szerkezete megmondja a keresőmotoroknak, hogy melyik tartalom a legfontosabb (tehát ne felejtsd el ezeket a kulcsszavakat).

Blogbejegyzés címsorok formázása

Csak kattintson a legördülő mezőre a fejlécek kiválasztásához. A blogbejegyzés címe általában 1. címsor lesz (amely a H1 formázó címkét használja), vagyis ez az oldal legfontosabb mondata. Ezt követően a H2 címsorokat kell használni a fő tartalomrészekhez, majd az alábbi H3 alcímeket. Folytathatod a folyamatot (H4, H5, H6), de ha nem nagyon részletes tartalommal foglalkozol, ez általában túlzottan megsemmisül, és a H3 címsorok után egyszerűen félkövér szöveget használhat.

Bejegyzés közzététele

A WordPress néhány lehetőséget tartalmaz arra vonatkozóan, hogy mikor készül el a bejegyzés közzététele. Dönthet úgy, hogy nyilvános vagy jelszóval védett-e5, és hogy azonnal közzéteszi-e, vagy ütemezheti-e automatikusan egy későbbi dátumon és időben történő közzétételét. Van még egy gomb a bejegyzés előnézetéhez, így láthatja, hogyan néz ki élőben.

közzétesz

WordPress kategóriák és címkék

Lehetősége van kategóriák és címkék hozzáadására is a bejegyzéséhez, amelyet javasolunk a közzététel előtt. A kategóriák szélesebb körűek, és ezeknek az általános témáknak kell lenniük, amelyeket blogod fed. Például itt, a WPExplorer oldalán blogkategóriáink tartalmazzák a WordPress témákat, tippeket, áttekintéseket, ajándékokat és még néhányat. A címkék pontosabbak, és nagyon koncentráltnak kell lenniük. Ha címkéket adtak hozzá ehhez a postához, akkor blogok, írás, kezdők, blog SEO vagy valami hasonló lehet.

Mint láthatja, a kategóriák és címkék nagyon fontosak webhelye SEO szempontjából, és ha több hozzászólása van, akkor mindegyikhez hozzá kell adnia egy vagy több kategóriát és címkét. segít megszervezni őket a későbbi referencia céljából, és segíti az olvasókat, miközben böngészik az üzeneteidet.

categories_tags

WordPress Képek

Az utolsó lehetőség, amelyet érdemes hozzáadni, egy kiemelt kép. Mindenféle médiát beilleszthet a WordPress-bejegyzésbe, de a kiemelt képet a tartalmától jobbra található lehetőség segítségével választja ki..

Kiemelt kép a WordPress-ben

A kiemelt képek kiváló eszköz, mivel ezek megjelennek a képkeresési eredmények között. Amikor új képet tölt fel, ne felejtse el megadni a képének jó, SEO készen álló címet és alt szöveget. A kép címe inkább a akadálymentesség szempontjából szolgál, és a képernyőolvasók használják, míg az alt szöveget a keresőmotorok látják.

A WordPress kiemelt képeinek hozzáadása

Ezen beállítások mindegyikének köszönhetően végre készen áll a közzétételre! Csak kattintson a közzétesz gombot, és kész. Kattintson a gombra, hogy élőben megjelentesse üzenetét, ahol az emberek és a keresőmotorok megtalálhatják!

Változtatnunk kell?

Ha valaha úgy érzi, hogy vissza kell térnie valamit megváltoztatni, vagy ha rájön, hogy hibát követett el, bármikor visszatérhet a közzétett hozzászólások szerkesztéséhez. Ezt megteheti az irányítópult „Saját dolgai” widgetből vagy az „Összes üzenet” képernyőn.

Következtetés

Ijesztő lehet az első blogbejegyzés írása, de ennek nem kell lennie! Kövesse az e cikkben szereplő tippeket egy blogbejegyzés írásához és közzétételéhez a WordPress-en, és hamarosan blogolsz, mint egy profi. Milyen volt az első üzenet írása? Hogyan érezted magad, amikor a Közzétételre kattintasz? Ossza meg történeteit az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map