Hogyan lehet testreszabni a keresési oldal eredményeit a WordPress programban

Hogyan lehet testreszabni a keresési oldal eredményeit a WordPress programban

Ha olyan szokásos keresőmotorban keres, mint a Google, nagyon valószínűtlen, hogy nem fog eredményt hozni (hacsak nem keres valami teljesen értelmetlen dolgot, de még akkor is…). Ez azonban gyakrabban fordulhat elő, mint amire vágynak, amikor a WordPress webhely belső keresési funkcióját használják.


Számos webhely látogatója szeretne több információt találni rólad, vállalkozásáról vagy termékeiről. Ha azonban egy keresett mezőbe gépelnek egy üres oldalt, valószínűleg elhagyják az Ön webhelyét. Ez különösen igaz, ha megszokták a Google-t vagy egy hasonló keresőt.

Az internethasználók bizonyos funkciókat várnak el a meglátogatott webhelyektől. Fontos, hogy a keresés során az elvárásaikkal dolgozzon. Az egyéni keresési oldal, amely tartalmazza az általuk használt elemeket, segíti az érdeklődést és érdeklődést a tartalom iránt.

Ebben a bejegyzésben megvitatjuk, hogy mi a keresési eredményoldal és miért fontosak. Ezután felvázoljuk, hogyan lehet testreszabni a WordPress találati oldalát az olyan funkciókkal, amelyeket az olvasók látni fognak. Kezdjük el!

Melyek a WordPress keresési eredményoldalak (és miért számítanak)

WordPress keresési eredményoldalak

Példa a „keresés” keresési eredményekre

Amikor az egyik olvasó beír egy szót vagy kifejezést a WordPress-webhely keresőmezőjébe, látni fog egy oldalt, amely felsorolja a lekérdezésüknek megfelelő összes tartalmat. Ezt keresési eredményoldalnak nevezik. A belső keresési eredményoldal természetesen különbözik attól, amelyet egy olyan keresőmotoron látna, mint a Google. Először is, a belső oldal csak azokat az elemeket sorolja fel, amelyek a webhelyen elérhetők, nem pedig az egész interneten.

A belső keresési eredményoldal fontos minden olyan webhely számára, amely szöveges tartalommal rendelkezik, és a szokásos keresőmotorokon keresztül elérhető. Általában a három dolog egyike akkor történik, ha valaki az alapvető internetes keresés eredményeként leszáll a webhelyére. Azonnal megtalálják, amit keresnek, a beépített keresést használják az információk megkeresésére, vagy elhagyják az Ön webhelyét. Ezért annak a lehetősége, hogy az olvasóit webhelyén tartja, azon képességén alapszik, hogy képesek gyorsan megtalálni azt, amit keresnek. Az egyik legegyszerűbb módszer a látogatók számára a webhelyen keresés és eredmények megtekintésének lehetővé tétele.

Miért kellene testreszabnia a WordPress keresési eredményoldalait

A látogatók bizonyos elvárásokkal érkeznek az Ön webhelyére. Bár nem ugyanazt az eredményt keresik, mint amit a Google-tól kapnának, számíthatnak hasonló funkciókra. Ide tartozhatnak javasolt helyesírási javaslatok, tartalmi javaslatok az eredeti keresésük alapján és még sok más.

A testreszabott keresési eredményoldal segítségével az olvasók elkötelezettek lehetnek az Ön webhelyével és annak tartalmával kapcsolatban, még akkor is, ha a keresés száraz. Ráadásul az olvasók számára mindent megad, amelyet elvárnak a szokásos keresőmotoroktól. A népszerű keresőmotorok utánozásával Ön is megteheti alacsonyabb visszafordulási arány a webhelyén.

Ha helyesen hajtják végre, az egyéni eredményoldal számos további előnyt kínál. Az tud:

  • Segítsen a látogatóknak megtalálni azt, amit keresnek
  • Tartsa hosszabb ideig a webhely látogatóit
  • Lehet, hogy az ajánlatokkal kapcsolatos információk keresői nem tudták, hogy szüksége van rájuk
  • Mutassa meg személyiségét
  • Mutassa meg, hogy törődik a kis dolgokkal, beleértve a segítőkészségét is

Végül, ha a WordPress keresési eredményeit a hagyományos keresőmotor jobban utánozza, akkor értéket teremt Önnek és a látogatóknak. A legjobb az egész, hogy pluginok segítségével könnyedén el tudja végezni!

A WordPress keresési eredményoldalainak testreszabása

A WordPress sokoldalúsága lehetővé teszi a keresési eredmények egyszerű testreszabását. A kód használatával módosíthatja a search.php fájlt, vagy használhat egy plugint. Az utóbbi megközelítést javasoljuk, mivel a pluginok a WordPress legtöbb felhasználó számára könnyebben telepíthetők és karbantarthatók.

Számos lehetőség használható a belső keresési eredményoldalak testreszabására. Bár mindig belemerülhetsz a search.php kódot (bár ezt leginkább a tapasztalt felhasználóknak kell hagyniuk a PHP és CSS kódolás mellett), számos beépülő modul használható a simialr változások végrehajtására. A legjobban működő funkcionalitás megtalálása ön és webhelye függvénye. A kis személyes webhelyeknek előnyeik lehetnek az ingyenes bővítmények, míg a nagyobb webhelyeknek prémium megoldásra lehet szükségük.

Mint mindig, azt is javasoljuk, hogy készítsen biztonsági másolatot a WordPress-webhelyről, mielőtt bármilyen frissítést vagy módosítást elvégezne. Merüljünk be!

1. Vegye fel vagy jelölje ki a keresési kifejezést, mint az eredeti keresés emlékeztetőjét

Keresés mindent beépülő modulban

Az egyik legjobb tipp, amit valaha hallottam a belső webhely keresési találati oldalairól, minél közelebb hozhatjuk őket a Google szokásos keresési eredményoldalainak, annál jobb. Ennek egyik módja az, ha felveszi a keresési kifejezést, amelyen a látogató kereste, a keresési eredményoldal tetején. Ez egy egyszerű módszer a látogatók keresésének megmutatására tett akkor is előfordul, ha üresen jött (és valószínűleg elírás volt a tettes). Ez lehetővé teszi az olvasóinak, hogy kétszer ellenőrizzék, hogy helyesen írták-e be a mondatot, és hogy a szavakat helyesen írta-e be.

A Keresés mindegyike egy ingyenes bővítmény, amely a WordPress alapértelmezett keresési funkciójával működik. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a webhely minden, nem jelszóval védett oldalán keressenek. Ezenkívül, ha olyan funkcionalitást kínál, amely lehetővé teszi a keresési kifejezések kiemelését az eredményoldalakon, értékes információkkal szolgálva a felhasználókat.

Helyezze be a keresési kifejezést a keresési eredményoldalakon

A manuális elvégzéshez el kell kezdenie egy gyermektéma létrehozását (ha nem biztos benne, hogyan, akkor nézze meg a WordPress gyermek téma létrehozására vonatkozó útmutatónkat).

Ezután hozzon létre egy search.php írja be a vadonatúj gyermek témáját, és másolja át a régi téma kódját (ezt megtalálhatja úgy, hogy megnyitja a témafájlokat a szerveren az FTP-n keresztül, vagy a WordPress irányítópultján a Megjelenés> Szerkesztő> Search.php). Mostantól kicserélheti az alapértelmezett címet a gyermek témájába search.php a következőkkel:

found_posts; ?> : ""

Ez megjeleníti a címet a megtalált hozzászólások számával, majd a keresett kifejezéssel. Tehát úgy néz ki, mint „15 keresési eredmény talált: Saját keresési lekérdezés”.

Jelölje ki a keresési kifejezést az eredményekben

Jelölje ki a Keresési kifejezések beépülő modult

Egy másik dolog, amit érdemes megtenni, ha kiemeli a keresési kifejezést a keresési eredmények között. Ilyen módon, amikor a webhely látogatói számára keresési eredményeket mutatnak be, keresési kifejezésüket kiemelik az egyes eredmények között. A kiemelés szerinti keresési kifejezések plugin jól szolgálja ezt a szerepet. Ez egyszerű, de segíthet a látogatók pontosabb irányításában arra, amit keresnek.

2. Helyezze el a Javasolt helyesírási hibákat a helyesírás esetére

Relevanssi Jobb keresési bővítmény

A Google és más keresőmotorok népszerűségének köszönhetően a legtöbb webhely látogató várhatóan helyesírási javaslatokat fog látni, amikor kapcsolatba lépnek a keresési funkcióval. Ha ezt a funkciót hozzáadja az eredményoldalakhoz, javul a felhasználói élmény, mivel segíti őket abban, hogy megtalálják azt, amit keresnek, még akkor is, ha nem tudják, hogyan kell pontosan megírni..

Több mint 100 000 aktív telepítéssel, Relevanssi az egyik legnépszerűbb WordPress plugin a kereséshez. Míg Mindent kereshet a WordPress alapértelmezett funkcióival működik, a Relevanssi teljes egészében felváltja a keresési funkciót. Ingyenes szolgáltatásai kiválóan alkalmasak kis vagy személyes webhelyekre, míg a prémium verzió lenyűgöző funkcionalitást kínál nagy és több helyszíni menedzser számára. A javasolt helyesírási funkción kívül ez a bővítmény számos lehetőséget kínál, beleértve a címkék, megjegyzések és kategóriák keresésének lehetőségét is..

3. Adjon hozzá javasolt oldalakat a webhely érdeklődésének fenntartásához

WPSOLR plugin keresése és szűrése

Az eredményoldalak felhasználásának egyik legjobb módja, a keresett információk megadása mellett, a tartalom felszolgálása is, amely hasonló a felhasználókhoz. Ha valaha is keresett amazon egy termék esetében valószínűleg látott javaslatokat más termékekre a keresés alapján. Ez az értékes tartalom látogatók elé helyezésének módja növelheti az Ön webhelyén töltött időt. És azáltal, hogy az olvasók számára oldalakat javasol – még akkor is, ha az nem kapcsolódik a keresési lekérdezésükhöz – sokat tehet a visszafordulási arány csökkentése felé.

Ha olyan keresési funkciókat keres, amelyek ugyanúgy viselkednek, mint az Amazon vagy az eBay, javasoljuk a WPSOLR bővítményt. Ez lehetővé teszi a kapcsolódó tartalom bemutatását a keresők számára és még sok minden mást. A WPSOLR egy másik freemium plugin, amely vállalati szintű funkciókat kínál, amelyek csak a prémium verziók megvásárlásával javulnak. Noha ez a plugin a legtöbb webhelyen működhet, érdemes lehet fontolóra vennie a prémium verziót az e-kereskedelem vagy különösen a nagy webhelyek számára.

Jobb keresési bővítmény

Egy másik egyszerű lehetőség ehhez a Better Search plugin. A telepítés után widget formájában beillesztheti a legnépszerűbb keresések hőtérképét. Ez biztosítja, hogy a látogatók rengeteg lehetőséget kapnak, hogy menjenek tovább.

4. Adjon hozzá egy keresőmezőt

Add Search to Menu plugin

Egy másik módszer az emberek webhelyén tartására és kereséseikbe való bevonására az, ha hozzáad egy keresőmezőt a keresési eredményoldalon, ha még nem szerepel a témájában. Ez különösen akkor hasznos, ha egyetlen eredmény sem kerül visszatérésre, és felszólítja a felhasználókat, hogy próbálják ki más keresési lekérdezést. A keresőmező hozzáadásának egyszerű módja az ingyenes keresés hozzáadása a menübe plugin – csak telepítse és használja a plugin beállításait a keresési forma és az eredmények testreszabásához..

A keresőmezőt közvetlenül hozzáadhat bármely oldalhoz (a gyermek témáján keresztül, a fentiekben említettek szerint) a „get_search_form ();” WordPress alapfunkció használatával..

Ez megjeleníti a keresési formát a searchform.php témafájl, vagy ha ilyen nem létezik, a WordPress HTML-t ad ki a szokásos keresési űrlaphoz. Többet megtudhat a KÓDEX.

Így a látogatóknak nincs mentsége, hogy elmenjenek a webhelyről. Amikor mindig visszafordítja őket a helyes irányba, akkor garantálja, hogy minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy javítsa az emberek tapasztalatait az Ön webhelyén. És most biztosíthatom önöket, hogy a részletek iránti ilyen figyelmet nem hagyják észre vagy nem veszik figyelembe..

5. Ajax keresése

Ajax Search Lite bővítmény

Az utóbbi lehetőség, amelyet ma szeretnénk megemlíteni az olvasók érdeklődése érdekében az Ön webhelyén, az Ajax keresési eredményeinek hozzáadása, hogy az olvasók „élő” keresést használhassanak. Az Ajax Search Lite ingyenes pluginja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az Ön webhelyén keressenek, a gépelés közben frissített eredményekkel. A plugin a kategóriaszűrő, a Google automatikus kiegészítése és a kulcsszójavaslatok hozzáadott lehetőségeit tartalmazza.

További lehetőségek esetén fontolja meg az Ajax Search Pro verzióra való frissítést. A plugin prémium verziója támogatja a bbPress, a BuddyPress, a WooCommerce és a JigoShop szolgáltatást, így a felhasználók az összes egyéni üzenettípuson kereshetnek. Ezen felül van funkciók a gyorsítótárazáshoz, egyedi mezők, 100+ tervezési téma, 4 elrendezés és még sok más.

Eszközkészlet keresés

Vagy fontolja meg az Eszközkészlet-keresés használatát. Az Ajax keresési eredményeinek támogatása mellett a bővítmény rengeteg további lehetőséget kínál a szűrők, térkép alapú eredmények, rács- és listaelrendezések, lapozás és még sok más számára..

Következtetés

Noha sok WordPress-felhasználó úgy gondolja, hogy hozzáadja a keresési modult webhelye oldalsávjához, sokan elfelejtik, hogy mi lesz az ilyen keresések kimenete. És ez egy nagyfelügyelet.

Biztosítani szeretné, hogy webhelye minden oldala keményen dolgozzon az Ön számára – még a keresési eredmények oldalain is. Noha a legtöbb olvasót érdekli az Ön honlapja vagy az alapvető kínálat, valószínűleg valami különlegeset keresnek az Ön webhelyére. Bár webhelye valószínűleg nem keresőmotor, a legjobb, ha a látogatók hozzászoknak a segítséghez és a funkcionalitáshoz. Soha nem tudhatja, hogy egy oldal hogyan befolyásolhatja az egyes felhasználókat. Mutassa be a megfelelő látogatónak a megfelelő információkat a megfelelő időben, és Ön áll, hogy nemcsak hosszabb ideig tartja a látogatót az Ön webhelyén, hanem hűséges vásárlóvá is váltja őket..

Végzett-e testreszabási lehetőséget a keresési eredményoldalakon? Ha igen, mi a legjobban? Mit talált a leghatékonyabb kiegészítésnek? Mint mindig, tudassa velem a megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector