Hogyan lehet optimalizálni a WordPress oldalsávjait a jobb forgalom és a konverziók érdekében?

Hogyan lehet optimalizálni a WordPress oldalsávjait a jobb forgalom és a konverziók érdekében?

A webhely WordPress oldalsávjainak optimalizálására és a jobb forgalomra és a konverziókra való optimalizálásnak időt kell fordítania az új olvasók felhívására vonzó tartalom létrehozása mellett. Az oldalsávokat gyakran elhanyagolják, mert nem értjük meg valódi funkciójukat. A weblapok és a hozzászólások puszta kiegészítőinek tekintjük őket. Ezért nem látjuk oldalsávjainkat hatékony eszköznek a jó felhasználói elkötelezettséghez.


Ebben a cikkben röviden bemutatom, hogy mi az oldalsávok és a közös elemek. Ezenkívül néhány tippet fogok bemutatni az oldalsávok optimalizálásához a felhasználók jó bevonása érdekében, ami jobb forgalmat és konverziókat eredményezhet.

A WordPress oldalsávok valódi működése

A WordPress oldalsávok az adott weboldal fő tartalmától eltérő információkat jelenítenek meg. Ezek a korlátozott helyek az oldal mindkét oldalán vagy mindkét oldalán találhatók, és otthont adnak olyan kütyü-knek, amelyek megjelenítik hirdetéseinket, navigációs menüünket, naptárunkat, legutóbbi hozzászólásainkat stb..

A WordPress oldalsávok optimalizálása - Modulok kiválasztása

Melyik oldalsáv-kütyü relevánsak a fő tartalomhoz?

A korlátozott hely ellenére sok felhasználó hajlamos arra, hogy az oldalsávokat a lehető legtöbb widgel töltse fel. Ennek egyik oka az, hogy a webhely használói különféle igényeket és preferenciákat fogadnak el. Így a webhelykezelő kérheti ezeket a kütyüket, csak abban az esetben, ha egy olvasónak szüksége van rájuk. Sőt, ez a legkényelmesebb módszer erre. Végül az oldal túlzsúfoltnak tűnik. A felhasználók túlságosan sok információtól elzaklatva érezhetik magukat, vagy akár a spamnek is értelmezhetik a webhelyet. Az eredmény gyakran negatív – a felhasználók távoznak, és nem térnek vissza.

Ez a helyzet szemlélteti, hogy a WordPress oldalsávok hogyan váltak a weboldal egyik leginkább elhanyagolt részévé. Ezért hiányzik az igazi funkciójuk. Vagyis csak azokat a kütyüket kell tárolni, amelyek a legfontosabb tartalom szempontjából relevánsak, és ez cserébe hozzájárul a felhasználók elkötelezettségének fokozásához. Mindannyian tudjuk, hogy a jó felhasználói elkötelezettség növeli a forgalmat és jobb konverziós esélyeket.

Annak biztosítása érdekében, hogy nem veszíti el a közönséget, és hogy kihasználja az oldalsávok előnyeit, íme néhány egyszerű tipp a webhelyén a WordPress oldalsávok optimalizálásához..

1. A megjelenített kütyü korlátozott száma

Szánjon időt arra, hogy eldöntse, mely kütyüket kell betennie az oldalsávba. Kicsit nehéz lehet, tudom. Olyan sok WordPress-kütyü segítségével, amellyel kísértést kap, hogy csak annyi adjon hozzá az oldalsávhoz. Igen, ez a legkényelmesebb módszer erre. Gondolod, hogy nem fog ártani, de ellátogatott egy olyan blogoldalra, amelyen több hirdetés, szöveg és alapértelmezett kütyü található az oldalsávban? Ha igen, milyen volt a tapasztalat? Én magam nagyon elárasztónak találom a túlzsúfolt megjelenésű oldalakat. Inkább olyan oldalt szeretek, amely némileg kevésbé bonyolult, így kiemeli a fő tartalmat; és az altartalmak mindazonáltal szépen vannak a helyükön és könnyen hozzáférhetők anélkül, hogy túl zavaróak lennének.

Annak érdekében, hogy eldöntse, hogy mit helyezjen az oldalsávba, talán érdemes megnézni néhány legnépszerűbb webhelyet, és megfigyelni, hogy melyik kütyü tartozik hozzájuk. Pontosan ezt tettem. Körülbelül 75 webhelyet vizsgáltam meg, és rájöttem, hogy azok közül 43-ban, amelyek oldalsávokkal rendelkeznek a blogoldalaikon, általában a következő kütyüket használják.

Közös WordPress oldalsáv-kütyü

 1. Hírlevél választási widget
 2. Belső linkek navigációs menü
 3. Reklámok
 4. Közösségi média ikonok
 5. Népszerű / trendjei
 6. Kategóriák
 7. Legutóbbi / legújabb hozzászólások
 8. Keresési űrlap
 9. Ról ről
 10. Kapcsolódó hozzászólások

Természetesen eltérhet a szokásos gyakorlattól, mert az a fontos, hogy döntéseit az Ön oldalainak szükségességének alapos megfontolása alapján hozzon meg.

Fontos: Ügyeljen arra, hogy a kütyü nem redundáns

Óvatosan tanulmányozza meg, hogy mi az egyes modulok, hogy megbizonyosodjon arról, hogy azok jellemzői egyediak-e. Nem kell 5 különböző közösségi widgetre csak azért, mert ezek mindegyike kissé másképp néz ki. Az egyik rengeteg.

Használjon egyéb eszközkészülékeket (például a fejléc vagy a lábléc)

Ily módon nem telíti meg kütyüit az oldalsávokon. Érdemes lehet egy vagy két fontos kütyü egyszerre megjelenését az oldalsávokban, a fejlécben és a láblécben. A felhasználók könnyen hozzáférhetnek hozzájuk, bárhol is vannak az oldalon. Egyébként ezeket a fontos kütyüket rögzítheti, ragaszthatja és lebeghet. Erről bővebben később.

Fontolja meg a közönség által használt eszközöket

Az internetes felhasználók többsége inkább a mobilkészülékein böngészi. Gondoskodni szeretne arról, hogy oldalai ne jelenjenek meg túlzsúfoltságra a kütyüktől a mobil eszközök kis képernyőjén. Noha a legjobb WordPress témáknak teljes mértékben reagálniuk kell, mindig használhatják böngészőjének fejlesztői eszközeit (itt van A Chrome útmutatója) vagy egy prémium eszköz, például CrossBrowserTesting webhelyének megtekintéséhez és teszteléséhez. Így biztos lehet abban, hogy a WordPress oldalsávjait a képernyő méreténél optimalizálja.

A WordPress oldalsávok optimalizálása - Widgetek korlátozása

Nem akarja, hogy oldalainak túlzsúfoltsága tűnjön el azáltal, hogy túl sok kütyüt helyez be az oldalsávba.

2. Testreszabhatja az oldalsávokat oldalanként vagy a hozzászólásonként

Megismételve, a relevancia kulcsfontosságú (a WordPress oldalsávok optimalizálásakor, valamint a webhely szinte minden más elemét illetően). Melyik kiválasztott kütyü releváns egy adott oldalhoz vagy bejegyzéshez? Csak ezeknek kellene megjelenniük. Például nem minden oldalnak kell feltüntetnie a legutóbbi üzenetkütyüt; nem minden bejegyzésnek kell tartalmaznia egy adott szerző életrajzát; és talán minden oldalon fel kell tüntetni az Ön e-mail engedélyét.

3. Használjon úszó kütyüket

Kérdezze meg ezeket a fontos kütyüket (vagy akár egy teljes oldalsávot) a felhasználók felé, miközben felfelé és lefelé görgetik őket. Ezek a rögzített, ragacsos és lebegő modulok megkönnyítik a felhasználók cselekedeteit, amikor szükségük van rá. Ezt megtehetik, függetlenül attól, hogy hol vannak az oldalon. Nem kell tovább gördíteni az oldalsávig vagy a láblécig, hogy megkapja azokat a kütyüket, amelyekkel kapcsolatba kell lépniük.

Manapság a blogbejegyzési oldalak többsége rögzített kütyüvel rendelkezik, többnyire a közösségi média hivatkozásaival és a navigációs sávokkal. A lebegő kütyüket cselekvésre ösztönző gombokká is alakíthatja, ha azokat egy oldal sarkába iktatja. Csak kattintson rá kattintással a dia vagy a felbukkanó animáció segítségével (ahelyett, hogy a fő tartalomra felbukkanna)..

Érd el a WordPress oldalsávok hatékony optimalizálásának céljait

Most, hogy megtanulta a WordPress oldalsávok optimalizálásának néhány módszerét, nézzük meg azokat a dolgokat, amelyeket Önnek rendelkeznie kell és tennie kell azok megvalósításához..

1. lépés: Megértheti, amit ügyfelei akarnak, és az üzleti igényeit

Megérti, amit webhely látogatói keresnek, és tudja, hogy van mit keres. Csak annyit kell tennie, hogy győződjön meg arról, hogy az oldalsávok vezetik őket, miközben felkutatják az Ön weboldalát a szükséges információk vagy termékek felkutatására. Nem akarja elrontani őket.

2. lépés: Válassza ki a legjobb eszközöket egy nagyon vonzó weboldal létrehozásához

Válasszon beépülő modulokat, amelyek segítenek Önnek időt spórolni a weboldal minden részének tervezésében és programozásában, beleértve az oldalsávokat is. Noha minden bizonnyal magasabb szintű fejlesztőt hozhat létre valami egyedi létrehozás céljából, máris rengeteg nagyszerű lehetőség elérhető. A WordPress leraktárban elérhető széles választékból választhatja ki azt, amelyik leginkább megfelel az Ön igényeinek. Vannak plug-inek, amelyek a WordPress oldalsávjainak és moduljainak kezelésére szolgálnak, kevesebb kódolási munkával vagy egyáltalán nem.

Widgetbeállítások WordPress bővítmény

Például a Widget Options nevű plugin, amely ingyenesen elérhető a WordPress tárolóban, lehetővé teszi az egyszerű és összetett widgetkezelési feladatok elvégzését is – a láthatóság vezérlésétől (oldal, üzenet, eszközök és felhasználói korlátozások), a stílusig, az animációig és a oldalkészítő támogatás.

A WordPress oldalsávok optimalizálása - A widget elrejtése vagy megjelenítése

Könnyen elrejtheti vagy megjelenítheti a widget bármelyik WordPress-oldalon.

A Widget Opciók egyik fő jellemzője a widget láthatóságának ellenőrzése az oldalakon és a hozzászólásokon. Ezzel a funkcióval korlátozhatja a megjelenített kütyük számát csak a relevánsokra, így testreszabhatja az oldalsávokat oldalanként vagy bejegyzésként. Ezenkívül ez az ingyenes plugin a kütyü láthatóságát is szabályozza eszköztípusonként – mobil, táblagép vagy asztal. Ez nagyon hasznos, amikor ellenőriznie kell a kütyük számát, hogy a mobil eszközök apró képernyőjén megjelenjenek.

Ha nagyobb teljesítményű szolgáltatásokat (és támogatást szeretne), érdemes frissíteni a következőre: Widget beállítások Prémium. Ez magában foglalja a widget stílusának hozzáadott lehetőségeit, ragadós kütyüket, gyorsítótárazást, az egyedi widget linkeket, engedélyeket és még sok másat.

Miért használjon oldalsávot és widgetkezelő beépülő modult?? Mivel vállalkozások kellene vegye komolyan a tartalom készítését és a termék promócióját. Az egyik legfontosabb prioritás egy weboldal tervezése a márkaépítés és a webhely látogatói szem előtt tartásával. Meg kell találnia a módját annak a célnak a megvalósításához, hogy az idő és pénz szempontjából hatékonyan hozzon létre nagyon vonzó webhelyeket.

Számos WordPress plugin elérhető felár ellenében vagy ingyen, és ezek többségét úgy tervezték, hogy lehetővé tegye a WordPress webhelyek kevesebb kódolási munkával vagy egyáltalán nem történő kezelését. Elmúltak azok a napok, amikor hosszú órákat kell programozni minden webhelyeinek egy része. Ezenkívül az egyetlen vagy csak korlátozott számú funkcióval rendelkező bővítmények ki vannak kapcsolva; minden az egyben plug-inek vannak benne. Ennek oka az, hogy az ilyen típusú pluginek használata kevesebb pénzt költ és nem vált át egyik pluginról a másikra. Tehát egy plugin használata a WordPress oldalsávok optimalizálásához a teljes webhelyen nagyon megéri.

3. lépés: Válassza ki a funkcionalitás és stílus elrendezését

Az emberek azt akarják, hogy a legegyszerűbb és leggyorsabb módja legyen a szükséges információk megszerzésének. Ami az oldalsávokat illeti, függetlenül attól, hogy kétoldalas, egyoldalas vagy nem oldalsávú elrendezést választ, fontolja meg, hogy ez a választás hogyan befolyásolja az oldalak általános funkcionalitását. Ne feledje, hogy az oldalsávoknak elő kell segíteniük a webhely használóit. Ha az oldalsáv nélküli elrendezést választja, ügyeljen arra, hogy ezeket a kütyüket elgondolkodva helyezze el, hogy a felhasználók könnyedén felfedezzék webhelyét.

A WordPress oldalsávok optimalizálásának utolsó szavai

Köszönöm, hogy elolvasta! Remélem, hogy ez a cikk segít abban a felismerésben, hogy a WordPress oldalsávok nem csupán pusztán kiegészítők weboldalainkhoz. Alapvető szerepet játszanak a jobb forgalom és az átalakítás elérésében.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map