Hogyan lehet optimalizálni a WordPress adatbázist

Minden WordPress telepítés egyetlen adatbázist használ a bejegyzések, oldalak, menük, a felhasználók linkjeinek, megjegyzéseinek – elsősorban a szöveges és titkosított adatok minden formájának – tárolására. A Media Uploader segítségével feltöltött dolgokat, például képeket, MP3 fájlokat, videókat és egyéb fájlokat azonban nem tárolják az adatbázisban. A ‘wp_content’ mappában vannak tárolva. Az idő múlásával a WordPress adatbázis mérete növekszik, és olyan hulladék adatokat generál, amelyek felfújták a WordPress adatbázist, ezzel lassítva.


Miért optimalizálja a WordPress adatbázist??

Helymegtakarítás

A WordPress adatbázis fenntartása és optimalizálása fontos feladat, és ezt nem szabad aláásni.

Várj, készítsen biztonsági másolatot most

Mielőtt tovább folytatnánk, kérjük, készítsen biztonsági másolatot WordPress-adatbázisáról. Ha lehetséges, ellenőrizze, hogy a biztonsági mentési adatbázis működik-e. A biztonsági mentés létrehozása után egyszerűen szerkessze a config.php fájlt (amely a WordPress gyökérkönyvtárában található) a biztonsági mentési adatbázis használatához, és ellenőrizze, hogy minden megfelelően működik-e..

Egy kicsi és optimalizált adatbázis sokkal gyorsabban teljesít, mint egy nagy, zsúfolt adatbázis. A kisebb adatbázis azt jelenti, hogy gyorsabban reagálnak a WordPress adatbázis-lekérdezéseire, ami viszont a WordPress-webhely gyorsabb teljesítését eredményezi – nem csak a látogató, hanem az üzeneteket író és frissítő emberek számára is..

Mi az a „szemét adat”?

A „szemetadatok” kifejezést olyan információk jelölésére használják, amelyeknek nem kell jelen lenniük az adatbázisban. Példák az ilyen szemetes adatokra:

 • Megjegyzések a spam sorban
 • Nem elfogadott megjegyzések
 • Utolsó felülvizsgálatok
 • Dobott elemek, például hozzászólások és oldalak

Spam megjegyzések

Ezek közül a spam megjegyzések és utólagos javítások a leginkább érintik az adatbázist. Ha webhelyén mérsékelt látogatók száma van, és engedélyezve vannak a megjegyzések, akkor biztos lehet benne, hogy sok spammel kapcsolatos megjegyzést fog látni. Akismet automatikusan kiszűrődik a spamről, és bekerül a spam-sorba. A megjegyzések azonban továbbra is jelen vannak az adatbázisban! És nekik valójában nincs haszna.

Adatbázis optimalizálása

Optimalizálás előtti statisztikák

Ami a utólagos felülvizsgálatokat illeti – egy kicsit más kérdés. Bejegyzés írása közben minden alkalommal, amikor megnyomja a „Vázlat mentése” gombot, létrejön és elmentésre kerül egy hozzászólás verziója. Kifejezetten hosszú cikkek esetén részlegesen írja, és időnként mentheti. Képzelje el, hogy a cikk teljes mérete 50 KB, és tízszeresen mentheti el. Ez az adatbázisban felhasznált 500KB hely, amelynek valójában 50KB-ot kell fogyasztania. Ez egy hosszú cikknél 450KB hely pazarlás. Képzelje el, hogy 100 ilyen hosszú cikk van a webhelyén. Ez 45 000 KB vagy 45 MB hely pazarlás a WordPress adatbázisban!

Hogyan lehet optimalizálni a WordPress adatbázist?

Menü helye

WP-optimalizálása egy kiváló plugin, amely segít a WordPress adatbázis tisztításában és optimalizálásában. Kipróbáltam a bővítményt a WordPress 3.6.1 verzióval, és úgy találtam, hogy tökéletesen működik! Telepítse és aktiválja a beépülő modult, és keresse meg a fő jelenlétét az admin irányítópultjának bal oldali oldalsávjában.

Ezután ellenőrizze az összes opciót (lásd az „Optimalizálás előtti statisztikák” képet) és nyomja meg a „Folyamat” gombot. Ez az adatbázis és a szerver méretétől függően egy percet vehet igénybe. Valószínűleg több időbe telik egy megosztott tárhely-kiszolgálón. Miután az optimalizálás befejeződött, részletes jelentést kell kapnia az adatbázisból eltávolított értékekről. Íme egy példa:

Teljes megtakarítás

Így a WP-Optimize segítségével 16,98 MB-t takarítottunk meg – ez az összes adatbázis-méret 53,31% -a!

Töltse le a WP-Optimize szoftvert

Egyéb jó trükkök

A revizíció utáni funkciót teljesen letilthatja. Erősen ajánlom ellen, mivel több problémát okoz, mint megoldást kínál. Ha le szeretné tiltani, írja be ezt a kódot a wp-config.php fájlba:

define ('WP_POST_REVISIONS', FALSE);

Egy másik hatékony módszer a terjedelmes adatbázisok kezelésére az, hogy rendszeres időközönként automatikusan ürítse ki a kukát. A következő kódsor automatikusan megtisztítja az összes eldobott elemet 10 naponként. Adja hozzá a wp-config.php fájlhoz:

define ('EMPTY_TRASH_DAYS', 10);

10-et megváltoztathat a kívánt napszámra. Ennek az értéknek azonban nagyobbnak kell lennie, mint 0.

Így megtanultuk, hogyan lehet optimalizálni a WordPress adatbázist, csupán néhány egérkattintással. Milyen bővítményt használ a WordPress adatbázis optimalizálásához? Még jobb, ha közzéteszi a statisztikák egy részét, miután először futtatta ezt a bővítményt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map