Hogyan lehet optimalizálni a blogbejegyzéseket a WordPress-webhelyen a közzététel előtt?

Hogyan lehet optimalizálni a blogbejegyzéseket a WordPress-webhelyen a közzététel előtt?

Szia barátom. Ha olyan blogger vagy, mint én, akkor tudnod kell, mi az, ha egyszerre zillion kalapot visel. Saját blog tulajdonosaként te keresed a megfelelő adatot, amelyet érdekesnek kell lennie a közönség számára. Te vagy az egyetlen, aki reagál a tartalom írására, szerkesztésére és SEO optimalizálására. Mindezek és sok más feladat egyszerre futtatása nem vicc. Könnyű kihagyni néhány fontos pontot, amikor rákattint a „közzététel” gombra. Tehát annak érdekében, hogy magabiztosabban érezze magát, hogy nem hagyott ki egy dolgot, úgy döntöttünk, hogy elkészítjük ezt az ellenőrzőlistát a bloggerek számára.


Ebben a bejegyzésben 15 kulcsfontosságú dolgot mutatok be, amelyeket meg kell tennie, mielőtt megnyomnád a „közzététel” gombot. Noha első pillantásra túl soknak tűnhet, a legtöbb lépés meglehetősen egyszerű és gyors. Sőt, egy jó szöveg másolatának megírására érdemes néhány extra percet tölteni a szerkesztéshez, hogy az olvasók értékeljék minden időt és erőfeszítést, amelyet a rajta dolgozva dolgoztak..

1. lépés: Hozzon létre egy kényszerítő címet

Blogbejegyzésének címe az egyik legerősebb elem, amelyet tartalmazhat. A szerkezet szerkezetétől függően az emberek döntenek arról, hogy a publikáció érdemes-e figyelmükre. A cím megírásának módja alapján a blogja / nem fog tölteni a természetes forgalmat a keresőmotorokból. Általában a bejegyzés címe az utolsó dolog, amelyen a bloggerek dolgoznak a bejegyzés létrehozása során. Legalább így készítünk hozzászólásokat a MonsterPoston.

Rengeteg különféle technika létezik, amelyek alkalmazhatók a bejegyzés címe elkészítésekor. Kezdje egy munkacímmel. Ez lesz a címsor végleges verziójának alapja. Tartsa rövid a címet. Legfeljebb 70 karakter elegendő a megfelelő megjelenítéshez a keresési eredmények között. Miután elkészítette a bejegyzés címe változatát, ötvözzön valaki mással. Ne felejtsük el kulcsszavak vagy kifejezések felvételét a címbe. Ez növeli annak esélyét, hogy elérje a megfelelő közönséget, és szélesebb körű expozíciót érjen el a keresőmotorokban.

2. lépés: formázza meg a másolatot

Így könnyebb elolvasni a szöveget, amely kisebb részekre oszlik. A hosszú bekezdések elkerülése jó gyakorlat. Az 5-6 sornyi szöveg a bekezdések megfelelő hossza, amelyet a közönség elolvassa, és nem hagy ki.

Általános szabály, hogy bármilyen blogbejegyzés elkerülésekor az emberek átnézik a tartalmat, mielőtt elolvastak. Alcímekkel jobban továbbadhatja cikkének üzenetét az olvasóknak. Ilyen módon a felhasználók láthatják a bejegyzésében kiemelt ötletek gyors tervét, így jobban megérthetik, hogy mi a bejegyzésed valójában.

3. lépés: A kép formázása

Mindannyian tudjuk, hogy egy weboldalhoz hozzáadott kép ezer szóval egyenlő. Talán semmi sem árthat weboldalának, csak a rossz minőségű kép és a rosszul formázott képek. Tehát, mielőtt a bejegyzés megjelenik, ellenőrizze, hogy a vizuális tartalom minden darabja megfelelő méretű-e, és jól néz ki bármilyen eszköz képernyőjén.

A minőségi, releváns fényképek mellett a bejegyzés is, ügyeljen arra, hogy frissítse a blogját nagy felbontású logóval, amely a projekt jobban felismerhetővé teszi a szélesebb internetes közösség számára. Ne hagyja figyelmen kívül a képek alt-címkéinek és címcímkéinek optimalizálását sem. Ez segít abban, hogy tartalmát az interneten finomabbá tegye.

Amikor a WordPress-rel készít egy kész témát a TemplateMonster-ből (például), akkor az összes SEO-optimalizáló eszköz kéznél van. Tehát gondoljon csak a tartalmára, és a keresési igényre, amelyet a célközönség felhasznál majd rá.

4. lépés: Kiemelt képek

Ez a pont különösen releváns mindenki számára, aki WordPress-alapú blogot üzemeltet. A kiadványok fejlesztése kiemelt képekkel számos okból lehet fontos. Mindenekelőtt egy kiemelt kép segítségével felhívhatja a felhasználók figyelmét. A kialakítás módjától függően a kiemelt kép vagy érdekes üzenetet tartalmazhat, vagy egyértelműen meghatározhatja azokat a dolgokat, amelyeket kiemelni fog a bejegyzésében..

Kiemelt képek hozzászólásokhoz

Mivel a kiterjedt WordPress funkcionalitás, a kiadvány kiemelt képe különféle módon használható fel. Például ez automatikusan meghúzható, hogy a legutóbbi hozzászólások csúszkájává váljon.

Függőleges kiemelt képek hozzáadása a tetejére elhelyezett szövegekkel jobban felhívja a figyelmet a tartalomra, amikor egy személy a közösségi média platformjain megjelenő hírcsatornán görget. A szociális média fontosságáról egy kicsit később fogunk beszélni ebben a bejegyzésben. A jól megtervezett függőleges kép mégis láthatóvá teszi a tartalmat, ezáltal növeli esélyét arra, hogy nagyobb forgalmat vezessen.

5. lépés: SEO

Még akkor is, ha gyönyörű képeket töltsön fel, és ragyogó példányt írjon, minden erőfeszítés hiába megy, hacsak nem optimalizálja az adatokat a keresőmotorok számára. Az, hogy a blog hogyan rangsorolja az SERP-k ipari kulcsszavait, döntő jelentőséggel bír, amikor növekszik az organikus forgalom és az ólomgeneráció..

Annak érdekében, hogy blogbejegyzésed finomabb legyen, feltétlenül tartalmazzon iparági vezérelt kulcsszavakat a szövegbe. Az adatok optimalizálásakor győződjön meg arról, hogy a kulcsszavak nem befolyásolják az általános olvashatóságot. Ezenkívül ne felejtsen el belső linkeket hozzáadni a blog többi oldalához. Ez nem csak segít a tartalom jobb optimalizálásában a keresőmotorok számára, hanem nagyobb értéket teremt az olvasók számára, miközben gyors hozzáférést biztosít számukra a webhely más releváns adataihoz..

6. lépés: Linkek ellenőrzése

Miután hozzáadott belső linkeket a tartalomhoz, ideje ellenőrizni, hogy működik-e minden. Általános szabály, hogy ezt manuálisan kell elvégezni, hogy ne maradjon le egyetlen törött link a tartalomban.

A külső linkek pontos kézi ellenőrzést is igényelnek. Tartalma tartalmaz-e CTA-gombokat? Menj nézd meg őket is.

7. lépés: Több eszköz ellenőrzése

Az emberek egyre gyakrabban részesítik előnyben a mobil eszközöket, amikor híreket kell nézniük vagy frissíteni kell a kívánt témákat. Ez az oka annak, hogy mielőtt bármilyen tartalmat elindítana, ellenőrizze, mennyire jól néznek ki az adatok, amelyeket meg fognak osztani több képernyőméretben.

Mindig nagy előnye, ha egy webhelyet egy a reagáló keret. Ez megszabadítja Önt attól, hogy webhelyének külön verzióit kell kidolgoznia asztali és mobil eszközökhöz, ami költséghatékony és időtakarékos.

Sőt, a Google a mobilbarát webhelyeket magasabb rangsorolja a keresési eredmények között. Tehát, ha tartalma megfelelő módon jelenik meg a különféle képernyőméretekben, akkor egy kővel megölheti két madárját. Egyrészt a blogod felhasználóbarátabb lesz. Másrészt, a Google-ban finomabb lesz.

Szerencsére a legnépszerűbb témák már érzékenyen vannak megtervezve. Például a Total téma folyékonyan reagáló elrendezést kínál közvetlenül a dobozból. A téma azonban bónusz lehetőségeket is tartalmaz, ha meg akarja állítani a saját egyedi webhelyszélességét az összes eszközmérethez.

8. lépés: A böngészők közötti kompatibilitás

Most, hogy tudjuk, hogy az Ön tartalma zökkenőmentesen működik bármely eszköz képernyőjén, ideje ellenőrizni, hogy ez jól látható-e az összes fő webböngészőben. Gondoljon az esetleges webböngésző alkalmazásokra, amelyeket a közönség használ, és nézze meg, hogy a tartalom milyen jól töltődik be és jelenik meg ott.

9. lépés: Ösztönözze a beszélgetéseket

Visszatérve az utólagos szerkesztéshez, tegyük másolatát elgondolkodtatóvá és vita ösztönzővé. Honnan tudja, hogy cikke nem adott-e értéket az olvasóknak, hacsak nem kapják meg észrevételeiket?

Az egyik bevált módszer arra, hogy ösztönözze a hozzászólások alatti megbeszéléseket, ha néhány kérdést feltesz az olvasóknak a cikk végén. A vázlat részben az emberek általában keresnek egy rövid összefoglalót azokról a dolgokról, amelyeket kiemeltek a kiadványában, vagy valamiféle „cselekvésre ösztönzést” annak érdekében, hogy valamit valóban megtehessenek. Ha a szöveget két vagy két kérdéssel fejezi be, arra ösztönözheti az olvasókat, hogy hagyjanak megjegyzést saját benyomásaikkal azokról a dolgokról, amelyeket kiemeltek, vagy osszák meg saját tapasztalataikat egy javasolt témában..

10. lépés: Korrektúrázás

Úgy tűnik, hogy a bloggereknek alapértelmezett műveletként kellene eljárniuk, bár valamilyen okból nem mindenki korrekción végezte el üzenetét a közzététel előtt. Annak érdekében, hogy ne úgy néz ki, mint egy idióta, aki túl lusta volt ahhoz, hogy ellenőrizze a szöveget, mielőtt elindulna, erősen ajánlott újraolvasni, amit többször írtál.

Előfordulhatnak gyakori helyesírási hibák, amelyeket elkövethettek, ha sietve fejezik ki gondolataikat egy dokumentumban. Mindannyian emberek vagyunk, és hibákat követünk el. Tehát, csak hogy ne sértse meg a hírnevét, és hagyja, hogy az olvasók élvezhessék minden megosztott szövegsort, gondosan át kell olvasni a szöveget.

Miközben egy blogpublikáción dolgozik, írja be annak felét, és mentse el a vázlatot. Nézze át az összes írt szót, és ellenőrizze még egyszer, hogy nem tett-e helyesírási hibát. Javítsa ki az összes írásáramot, mielőtt a kiadvány megjelenik. Olvassa el a mondatot mondat után. Mindegyiket ellenőrizze néhányszor, és csak utána tovább mozoghat.

11. lépés: Közzététel és rögzítés

Most, mivel elvégezte az összes szerkesztési és optimalizálási munkát, itt az ideje, hogy élőben közzétegye a bejegyzését. A következő lépés a cikk beillesztése a Pinterestbe. Ha még mindig nem hozott létre külön táblát a blogodhoz, itt az ideje, hogy ezt megtegye.

Amint a kiadvány megjelenik, rögzítse azokat a képeket, amelyeket belefoglalott a saját Pinterest fórumába. Pár nap múlva keresse meg a megfelelő táblákat, ahol ugyanezt teheti. Miközben ilyen egyszerű ismétlődő műveleteket végez, szélesebb közönségnek terjesztheti publikációját, ezáltal blogod finomabbá teheti az interneten.

12. lépés: Oszd meg a postádat a Facebook-on és a Twitter-en

Legyen kedves, miközben a Facebook-on és a Twitter-en tovább terjeszti a kiadványát. Megoszthatja azokat manuálisan is, vagy használhatja az utáni ütemező programokat, amelyek automatikusan mindent megtesznek az Ön számára. A hozzászólások észrevehetőbbé tétele érdekében csatolja a tweeteket és a Facebook-üzeneteket képekkel. Amikor feltölti a közösségi média hozzászólásait vizuális tartalommal, győződjön meg arról, hogy méretezte őket a megfelelő módon Facebook és Twitter szabványok.

13. lépés: Tweetek közzététele többször

A Twitter hírcsatornáját hatalmas sebességgel frissítik új bejegyzésekkel. Tehát valószínű, hogy az egyszer megosztott kiadvány elveszik a többi tweet folyamatos áramlásában. Annak érdekében, hogy ez ne történjen meg, az a javasolt, hogy új blogbejegyzéseit megoszthassa a Twitter-en a következő néhány napban, a blogodban való közzétételüket követően többször is..

Ijesztő feladatnak tűnik, ha újra és újra megosztja a hozzászólásokat. Ekkor jelennek meg az utáni ütemezési programok. Segítségükkel beállíthatja, hogy ugyanaz a bejegyzés megjelenjen a hírcsatornában néhány nappal a közzététel után, valamint emlékeztesse a szociális média közösségét annak létezésére néhány hónapon belül. Így újra és újra elterjesztheti a régebbi tartalmakat.

14. lépés: Megjegyzések

Ha hozzászólása megjegyzést kap, ne hagyja válasz nélkül. Ez mind a két megjegyzésről szól, amelyeket az emberek a blogodban és a közösségi médiában egy bejegyzés alatt hagynak. További erőfeszítéseket tesz a kérdésekkel kapcsolatos megjegyzések megválaszolására. Az extra gondolkodó olvasóknak választ kell kapniuk gondolataikról.

A megjegyzésekre válaszolva megmutatja, hogy törődik az olvasók véleményével, és minden egyes pillanatot értékeli, amelyet a cikk elolvasására töltöttek. Ezt látva az emberek nagyobb valószínűséggel térnek vissza, mivel látják, mennyire értékelik őket.

15. lépés: Analytics

A felhasználói megjegyzések mellett, amelyek kifejezetten jelzik a közvélemény érdeklődését a bejegyzésedben, ajánlott nyomon követni az összes olyan oldalmegtekintés és visszaverődés számát, amelyet az elmúlt hónapban közzétett minden bejegyzés elért.. A Google Analytics segít jobban kezelni ezt a feladatot, mint bármi más. A statisztika megmutatja, hogy mely témákra van a legnagyobb igény az olvasók körében, így jobban megértheti, hogy miként kell tovább mennie a nagyobb siker érdekében..

Csomagolás fel

Essünk neki. Ez volt a 15 legjobban bevált és leghatékonyabb lépés, amelyet a bloggereknek figyelembe kell venniük, mielőtt közzéteszik bejegyzéseiket az interneten. Néhányuk kipróbált és igaz, de nem kevésbé hatékony. Alkalmazza ezeket a gyakorlatban, és megnézheti, hogy a közönség mennyivel jobban el fog foglalkozni az Ön blogjával.

By the way, van-e még valami más, amelyet Ön szerint fel kell tüntetni a listán? Hallgassa meg gondolatait a megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map