Hogyan lehet online portfóliót létrehozni a WordPress segítségével

A portfólió összeállítása fontos azoknak a hallgatóknak, akik bizonyos fokozatra jelentkeznek, vagy felkészülnek karrierjük megkezdésére. Sok munkáltató vagy ügyfél (vagy egyetemi oktatás, ha ez egy iskolai programra vonatkozik) munkamintákat kér a bérbeadási (vagy az elfogadási) folyamat részeként, mivel ez módjuk számukra, hogy megnézhessék, mire képesek vagytok, és milyen munkát végeznek. korábban már megtettem. A portfólió a legjobb módja ezeknek a mintáknak a bemutatására, és készen áll a bemutatásra.


Ebben a cikkben a portfólió előnyeinek és a WordPress használatának az előnyeire fogunk összpontosítani, amelyek olyan portfóliókat hoznak létre, amelyek sikeressé teszik az álláskeresést. Tehát kezdjük el!

Miért van online portfólió??

A technológia fejlődésével és szinte mindenkivel, aki az internetet használja, egyre több hallgató tartja online portfóliójának elektronikus másolatát, sőt webhelyeket hoz létre a házak elhelyezésére. Online portfólió használata megkönnyítheti a dolgokat a karrierjének megkezdésekor:

 • Az online portfóliók az általános online jelenlét részévé válnak, különösen, ha a linket felveszik a közösségi média profiljaiba, így a potenciális munkaadók, ügyfelek vagy ügyfelek könnyen megtalálhatják az Ön munkáját, amikor Önre keresnek..
 • Könnyű linket biztosítani a webhelyére, és nem kell aggódnia az e-mail mellékletben lévő fájlméret és a nagy fax küldése miatt..
 • A hivatkozást felveheti önéletrajzába, így a bérleti vezetők pontosan tudják, hol találhatják meg az Ön munkáját.

Az online portfólió megmutatja a potenciális munkáltatókat is, hogy legalább egy tartalomkezelő rendszert használhat, és ismerik a webhelyek működését. Abban az időben, amikor minden életkorú és készségekkel rendelkező személy állást keres, ez előnyt jelenthet Önnek más pályázókkal szemben.

Az első lépések a WordPress használatával

A WordPress segítségével online portfólió létrehozása nagyon egyszerű. Ha már van fiókja a WordPress.com webhelyen, akkor fontolja meg a váltást (vagy legalább egy új webhely felvételét) a saját üzemeltetett WordPress.org-ra – ez sokkal sokoldalúbb a testreszabás szempontjából, és sokkal jobban ellenőrizheti, hogyan webhelyének megjelenése és működése.

Még akkor is, ha teljesen új vagy a WordPress alkalmazásában, javasoljuk, hogy kezdje el az önkiszolgálóval. Van egy kis havi hostolási díj és egy éves domain regisztrációs díj, de a hozzáadott költségek és a felelősség érdemes teljes ellenőrzést gyakorolni a portfólió webhelyén. Van egy bónusz szempont is: A domain név regisztrálása azt jelenti, hogy nem rendelkezik a .wordpress.com aldomainvel, így webcíme professzionálisabbnak tűnik..

A költségek hatalmas tényezõk lehetnek a hallgatók számára, tehát amikor a fogadó cégeket kutatja, ellenőrizze, hogy vannak-e külön árai a hallgatók számára. A Bluehost és a SiteGround két olyan program, amely diákterveket kínál.

A domain név (a webhely neve) kiválasztásakor a legjobb a saját neve használata – ez valószínűbb, hogy megjelenik a keresésekben. Érdemes lehet fontolóra venni egy címke használatát is, hogy nagyon világossá tegye webhelyét.

Portfólió WordPress téma kiválasztása

Ezután válassza ki a webhely témáját. Egy alapvető blogtéma valószínűleg megfelel az Ön igényeinek, de ha kiemelni szeretné portfólióját, akkor kell egy olyan témát, amelyet arra terveztek, hogy bemutatja a portfólió tartalmát. Van egy lista a kedvenc portfólió témáinkból, a WordPress témákból.

Az ingyenes témák nagyszerű indulási módok, de általában nem rendelkeznek extra szolgáltatásokkal vagy testreszabási lehetőségekkel, amelyeket egy prémium témában talál. Ha professzionális online portfóliót kíván létrehozni, akkor fontolóra kell vennie a téma profi verziójára való frissítést (ha van), vagy egy prémium témát vásárolni, amelynek ára 2 USD és 199 USD között változhat. A témák számos online piactérről megvásárolhatók, például a ThemeForest, a Creative Market, a StudioPress, Téma bab, Elegáns témák és még sokan mások.

Íme néhány a kedvenceink közül:

Teljes Boxed Porfolio WordPress Theme Demo

Teljes az elsődleges választásunk, könnyebb használat, erőteljes opciók és rugalmasság miatt. Noha ez a téma többcélú drag and drop téma, a beépített portfólió nagyszerűvé teszi munkájának online gyűjteményének létrehozását. És rengeteg demót választhat, amelyek közül választhat az induláshoz.

hagyma portfólió wordpress téma

Hagyma A Shindiri Studio egy feltűnő portfólió-téma, több elrendezéssel. Válasszon rácsot, kőműves rácsot, ragacsos vagy ügynökségi stílusú portfóliót a projektek megjelenítéséhez.

Mesa Ingyenes WordPress téma

Mesa egy ingyenes kőműves elrendezési blogtéma, amelyet könnyen lehet használni online portfólióhoz. Képek, galéria, audio, video és idézetek támogatásával ez a téma egy nagyszerű, ingyenes módja a média online megjelenítésének.

Vong portfólió - Érzékeny portfólió WordPress téma

Északi A Array Themes alkalmazásból lenyűgöző lehetőség egy online portfólió készítéséhez. Ez a téma mindent tartalmaz, amire szükséged van, beleértve egy hasznos blogot, lenyűgöző portfóliót és egyszerű oldalakat (archívumok, névjegyek és teljes szélességű) a munka bemutatásához.

Galéria Pro téma

Gallery Pro A StudioPress programból remek lehetőség, ha szereti a Genesis keretrendszert használni. Ez a tiszta, minimális és természetesen modern téma egy egyszerű módja annak, hogy hozzáadja életrajzát és portfólióját a WordPress webhelyhez.

Ananász Ingyenes WordPress téma

Ananász egy egyszerű ingyenes blogírás, tiszta egy oszlop elrendezéssel. Ennek a témanek a minimális kialakítása tökéletes a legújabb munkája bemutatásához, miközben elkészíti, és mivel a téma támogatja a többféle formátumú médiát (kép, hang, videó, idézet), és alapvető tervezési lehetőségeket tartalmaz, akkor hagyja, hogy munkája ragyogjon..

Portfólió plugin használata

Egy másik lehetőség, ha nem tetszik valamelyik portfólió témája, portfólió plugin hozzáadása. Rengeteg ingyenes portfólió plugin található a WordPress lerakatban, amelyet szinte bármilyen témához hozzáadhat. Beépülő modul hozzáadásához ugorjon a következő címre: Dugó a Rendszergazda menüben, és kattintson a gombra Új hozzáadása az ingyenes opciók közötti böngészéshez.

Olyan sok kiváló prémium portfólió plugin van, amelyek több funkcióval és funkcionalitással rendelkeznek, mint ingyenes társaik. Korábban már beszéltünk a WordPress portfólió pluginjeiről, de valószínűleg elmulasztottuk itt néhány kedves pluginunkat:

alapvető grid portfólió wordpress plugin

Alapvető rács a themepunch szerint az egyik legnépszerűbb portfólió plugin, és jó okkal. Ezzel a bővítménnyel bármilyen stílusú portfóliórács létrehozható a mellékelt elrendezések, sorok és oszlopok lehetőségei, tartalomforrások, animációk, előtöltők, bőrök, egyedi színek és még sok más segítségével.

médiahálózati portfólió wordpress plugin

Media Grid az LC Web által készített nagyszerű lehetőség, amely korlátlan elrendezést biztosít Önnek. A vizuális rács-készítő segítségével fotóit, videóit, linkeit és audiofájljait teljesen érzékeny rácsokba rendezheti.

instagram napló portfólió wordpress plugin

Instagram Journal A C Rivers által készített egyedülálló portfólió plugin, amely a portfólióképeit olyasvalakiből vonja le, amelyet legtöbbünk már használ – Instagram. Készítsen pillanatnyi képet a jelenlegi projektekről, és adja hozzá őket a webhely portfóliójához ezzel a pluginnal!

Tartalom kiválasztása

Mielőtt elkezdené tartalom hozzáadását portfóliójához, győződjön meg róla, hogy tudja, mit akar belefoglalni! Mivel valószínűleg még soha nem végzett sok szakmai munkát a területén, azért jó, ha tudományos dolgokat, osztályprojekteket vagy előadásokat, valamint az ön által végzett közösségi szolgáltatási projekteket használja. Ha önéletrajza vagy önéletrajza van, érdemes lehet ehhez is létrehoznia egy oldalt.

Próbáljon bevenni olyan mintákat, amelyek relevánsak a beírt mezőhöz. Ha író vagy, használjon írásprojekteket és publikációkat. Ha művész vagy mérnök, vagy ácsművészettel foglalkozik, töltsön fel képeket a tervezett, létrehozott, épített vagy rögzített dolgokról. A tudósok laboratóriumi jelentéseket szolgáltathatnak. A könyvelők pénzügyi jelentéseket és elemzéseket is tartalmazhatnak. Megkapod az ötletet.

Amikor hozzáadja a munkamintáit, írjon le egy-egy rövid leírást mindegyikről, hogy rendelkezésre álljon összefüggés. Érdemes megmagyarázni, mi volt a projekt és hogyan nyújtott haszna valakinek (vagy nyújtana), vagy más módon hozzájárul a terephez. Íme egy egyszerű példa a feltöltött dokumentumra mutató linkkel együtt:

worksampledescription

Ne légy túl őrült a feltöltött minták számával. Az Ön portfóliója ugyanúgy növekszik, tehát ne érzed, hogy tonna töltőanyagra van szükséged. Válassza ki a legjobb projekteket, sok a 10-15, és rendezze őket kategóriákba a projekt típusa szerint. Ez megkönnyíti a munkaadók számára a releváns minták megtalálását.

A minták feltöltése

Nem nehéz feltölteni a munkamintákat a WordPress-be, de az ehhez szükséges idő és erőfeszítés a minták formátumától függően változhat. Ha van elektronikus másolata vagy képe, akkor minden készen áll. Ha nem, akkor szerezzen be néhányat.

A papírok, jelentések és nyomtatott fényképek nyomtatott példányai PDF-fájlokban szkennelhetők be. Készítsen digitális fényképeket fizikai tárgyakról, például festményekről vagy szobrokról. A zene és a videók digitális formátumban rögzíthetők vagy szerkeszthetők. Bármit is szeretne feltölteni, győződjön meg arról, hogy a fájlokat a munkamintákhoz rendelt helyre menti, hogy pontosan tudja, hol található meg..

Miután készen áll a digitális másolatokra, ideje feltölteni! Jelentkezzen be a WordPress-fiókjába, és lépjen a Felügyeleti oldalra. Keresse meg a médiakönyvtárat, és válassza a lehetőséget Új hozzáadása:

add média

Az Új média feltöltése képernyőn egyszerűen húzza a fájlokat a mezőbe, vagy rákattinthat a Fájlok kiválasztása gombra kattintva keresse meg a feltöltendő fájlokat.

Minták hozzáadása a portfólióhoz

Most, hogy telepítette a témát vagy a plugint, és feltöltötte a mintákat (és minden más fájlt), hozzáadhatja munkáját portfóliójához. A Rendszergazda részben keresse meg a Portfólió oldalt és kattintson a gombra Új hozzáadása. Ezzel megnyílik a szövegszerkesztő.

newportfoliopost

A legtöbb téma és beépülő modul esetében egy új portfólióbejegyzés hozzáadása ugyanolyan egyszerű, mint egy blogbejegyzés hozzáadása. A legtöbb portfólióhoz hozzáfűz egy hozzászólási címet, leírást és kiemelt képet, mint a normál. Lehet, hogy további mezők is rendelkezésre állnak, hogy a mintához kiegészítő információkat adhassanak meg a helyről, dátumról, kontextusról stb. Egyes portfóliókkal kapcsolatos témák, például a Total, tartalmazhatnak még galéria metaboxokat is, ahol feltölthetik az összes galéria vagy csúsztatott képet az üzenethez.

galéria-meta-box

Miután az összes szükséges információ kitöltésre került, kattintson a Közzététel gombra. Ta-da! Most sikeresen hozzáadott egy munkamintát a WordPress portfóliójához. Ismételje meg ezeket a lépéseket minden hozzáadni kívánt mintához.


A legjobb munkájának bemutatása a portfólióban fontos annak érdekében, hogy jó benyomást keltsen, amikor pályázik munkahelyre vagy egyetemi programra. Az online portfólió használata még jobban elkülöníti magát és szélesebb közönséget ér el – és a WordPress az egyik legjobb eszköz ehhez. Rengeteg erőforrás van egy fantasztikus portfólió összeállításához, szóval érezd jól magad!

Létrehozott már egy online portfóliót? Gondolsz egy létrehozásáról? Ossza meg tippeit, vagy tegyen fel kérdéseit az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map