Hogyan lehet megtalálni a blogcímét a WordPress segítségével

Hogyan lehet megtalálni a blogcímét a WordPress segítségével

Új bloggerként kicsit bizonytalan lehet az induláshoz. Különösen, ha nagy közönséget akar keresni vagy jövedelmet keresni a blogjából, könnyen megbotránkozhat a meghozandó döntések számáról, például arról, hogy miről kell írni.


Mielőtt létrehoznák az első tartalomdarabot, vagy a tökéletes WordPress témát választanák, minden sikeres blogger először úgy dönt, hogy eldönti blogjuk célját és rést. Ha egy meghatározott téma rendelkezik, a tartalom egyértelműen összpontosít, és segít a megfelelő közönség megcélzásában.

Ebben a bejegyzésben megbeszéljük a rés fontosságát, és felvázolunk néhány módot blogja fókuszának megtalálására. Végül bemutatunk néhány eszközt, amelyek segítenek fantasztikus tartalom létrehozásában a blogod rése számára. Ugorjunk be!

Mi az Ön blogja niche (és miért számít)?

A blogolással kapcsolatban a niche a blog fókuszpontja vagy elsődleges témája. Leírja, hogy miről van szó a tartalomról, és lehet olyan széles vagy konkrét, mint szeretné. Például, Delish egy olyan blog, amely általános recepteket, kulináris véleményeket és híreket, szórakoztató tippeket és még sok másot tartalmaz:

a delish.com képernyőképe

Könnyű vega konyha , másrészt egy kifejezetten (elsősorban) növényi alapú étrend főzésére és étkezésére összpontosító blog:

Könnyű vega konyha

Mindkét weboldal jól illeszkedik az élelmiszer-piaci réshez. Azonban az egyik nagyon széles (a választékot a receptektől a hírességek élelmezésének választásáig terjeszti), a másik az általános téma kisebb aspektusára összpontosít.

Lehetőség van több rést tartalmazó blog létrehozására, de ezt a webhelyet nehéz működtetni, ezért azt javasoljuk, hacsak nincs sok blogszerzési tapasztalata. A legtöbb ember számára egy blogonként egy rést ragaszkodni sokkal okosabb stratégia, mivel segít hozzá vonzani a következetes közönséget, aki törődik a témájával. Ezt szem előtt tartva, beszéljünk arról, hogyan kell eldönteni a fókuszt!

Lehet, hogy azon gondolkodik, hogyan válasszuk ki a megfelelő rést a blogodhoz. Szerencsére van néhány egyszerű lépés, amelyet megtehetsz a golyó gördüléséhez.

1. lépés: Kérdezd meg magadtól, miben szenvedél

Mielőtt belépne egy blogbeosztásba, mérlegelje, mi iránti szenvedélye van. Mivel Ön felelős azért, hogy következetes tartalmat hozzon létre a témáról, ez legyen az Ön érdeke, és sokat mondhat. Sőt, a blogbejegyzései hitelesebbek és kevésbé hasonlítanak az értékesítéshez, amikor szenvedélyesen foglalkozik a témáddal.

Ezért elõször is felsorolhatja szenvedélyeit, érdeklõdéseit és hobbijait. Ezután összpontosítson azokra, amelyekkel kapcsolatban valami egyedi mondanivalója van, és amelyekről úgy gondolja, hogy évekig írhat. Érdemes megfontolnia a céljait ezen a ponton. Ha például pénzt szeretne keresni a blogoddal, akkor bizonyosodnia kell arról, hogy niche nyereséges (egy pillanat alatt erről bővebben). Alternatív megoldásként felhívhatja a figyelmet egy adott kérdésre, vagy megoszthatja oktatási információkat. Bármit is szeretne a blogolástól, a résednek képesnek kell lennie arra, hogy biztosítsa.

2. lépés: Indítsa el a tartalomötletek generálását a rést

Miután egy potenciális rést szem előtt tartott, itt az ideje kideríteni, hogy tudsz-e előállítani minőségi tartalmat. Ez a lépés azt is segíti, hogy elkezdje szűkíteni a figyelmét, különösen, ha összetett témát keres. Használjon saját meglévő ismereteit és online erőforrásait néhány potenciális tartalmi ötlet előállításához. Íme néhány tipp:

 • Olvassa el a lehetséges témájáról szóló egyéb blogokat és webhelyeket. Ha látja, hogy mások hogyan közelítik meg szenvedélyedet, inspirálhat, és új megközelítéseket azonosíthat, amelyeket a meglévő bloggerek nem gondoltak.
 • Végezzen kulcsszó-kutatást, hogy megtudja, mit keresnek az emberek a keresőmotorokban. Ha az emberek nem keresnek információt az Ön niche-jéről, nehéz lesz a közönség vonzása. Nem tudja, hol kezdje? Használja ezt az útmutatót arra, hogyan gondolhat ki nagyszerű blogötleteket, hogy megoszthassa a nagyszerű ötleteket megjegyzések, közösségi média, kulcsszavak, ötletbörze stb. Felhasználásával.
 • Keressen egy kis rést egy nagyobb mezőben vagy tárgyban. A fenti élelmiszerblog-példák bemutatják, hogy egy olyan széles téma, mint az élelmiszer, hogyan képes alkalmazni egy kisebb rést. Ha az érdeklődő téma túl nagynak tűnik, próbáljon keressen egy kisebb témát, amelyre összpontosíthat.

Miután biztos benne, hogy hatalmas tartalmi ötleteket szeretne levonni, ideje meghatározni, hogy mennyire jövedelmező lesz a fülke..

3. lépés: Határozza meg niche keresési potenciálját

Mint már korábban említettük, ha blogod bevételszerzését tervezi, akkor előre meg kell győződnie arról, hogy niche-jének lehetősége van-e keresni. Ennek számos módja van. Javasoljuk, hogy kövesse ezeket a lépésről lépésre az összes fontolóra vett elemzés elemzését:

 1. Használja a Google-t Kulcsszótervező felfedezni mennyiség és trendek a kulcsszavaihoz. Miután egy sor kulcsszót keresett, használja a „Keresési mennyiség elérése” lehetőséget a statisztikák megtekintéséhez, beleértve az átlagos havi keresést is. Hasonlóképpen használhatja Google Trends azt is megnézheti, hogy kulcsszavai jelenleg népszerűek-e.
 2. Tudja meg, hogy mennyire népszerű a témája, a kereséssel aktív blogok és webhelyek. Gondoljon azokra a blogokra, amelyeket rendszeresen meglátogat, hogy elolvassa a kedvenc témáit. Még mindig működnek és futnak? Egyes blogok akár havi vagy negyedéves nyilatkozatokat is közzétesznek, így valóban megnézheti, hogy profitot eredményez-e.
 3. Elolvas fórumok és a szenvedélyeddel kapcsolatos üzenőfalak. A Reddit különösen nagy fórum, mivel táblák vannak minden elképzelhető témához. De ha szenved valami iránt, akkor valószínűleg már meglátogatja a megfelelő fórumokat (például sok WordPress-felhasználó rendszeresen látogat meg StackExchange és a Envato fórum).
 4. Jelölje be közösségi média a témához kapcsolódó hashtagek és rajongói oldalak. Nézze meg, érdekli-e az emberek érdeklődését és aktívan beszélnek-e az Ön réstől és / vagy kulcsszavairól.
 5. A legfontosabb – van-e ott kapcsolt potenciál? A blog bevételszerzésének egyik leggyorsabb módja az, ha affiliate linkeket ad hozzá a bejegyzésében említett ajánlott termékekhez vagy szolgáltatásokhoz. Regisztráljon olyan programokhoz, mint a ShareASale,CJ Affiliate sőt még amazon több száz termék- és szolgáltatási kínálatot találhat a résedhez kapcsolódóan (csak ügyeljen arra, hogy kövesse a FTC iránymutatások kapcsolt hivatkozások használata esetén).

Minél több ilyen pozitív eredményt mutató út, annál valószínűbb, hogy pénzt kereshet egy blog létrehozásával abban a réstől.

Ha ezt a lépést az előző kettővel kombináljuk, akkor képesnek kell lennie arra, hogy elhelyezzen egy olyan rést, amelyben szenvedélyes, rengeteg hely kínál egyedi tartalom számára, és van némi keresési potenciálja. Természetesen ez csak a kezdet. Most, hogy egy rést gondolsz, beszéljünk arról, hogyan lehet fantasztikus tartalmat létrehozni rá.

Legfontosabb eszközök a blogod niche-tartalmának optimalizálásához

Ha sikert akar elérni a választott résében, akkor a tartalomnak mindkettőnek kell lennie értékes az olvasók és a optimalizált keresőmotorok számára. A tartalom optimalizálásának legjobb módja az, ha magas színvonalú, és hatékony kulcsszavakat használ. Szerencsére van néhány eszköz, amely segíthet ebben.

A google kulcsszótervező képernyőképe

Google Kulcsszótervező, például egy ingyenes eszköz, amely lehetővé teszi a kapcsolódó kulcsszavak keresését a réstéma alapján. Ezenkívül megjeleníti a keresési mennyiséget is, hogy segítsen meghatározni, hogy mely témák népszerűek. Csak annyit kell tennie, hogy beírja a réstémáját, és elkészíti a kulcsszavak listáját.

Ezeknek a kulcsszavaknak a felhasználásával elindíthatja a közzétett ötleteket A Hubspot blogötleteinek generátora:

képernyőképe a hubspot blog ötletgenerátoráról

Ez egy másik ingyenes eszköz, amely a kulcsszavakkal kombinálva segíthet az optimalizált utócímek létrehozásában. Csak írja be a kulcsszavakat, majd kattintson a gombra Adj nekem Blogötleteket! potenciális címsorok létrehozására.

Természetesen rengeteg WordPress plugin is található, amelyek célja félelmetes tartalom létrehozása. Az ilyen eszközök biztosíthatják, hogy niche-tartalma releváns, hasznos és optimalizált legyen a keresőmotorok számára. Íme néhány útmutató.

 • Hozzon létre egy szerkesztői naptárt a WordPress-ben (és használja azt valójában). A szerkesztői naptár nagyszerű módja annak, hogy felfüggeszti a témákat és szervezzen különféle szerzőket. Szerencsére a WordPress megkönnyíti a hozzászólások létrehozását és ütemezését ezekkel a fantasztikus edicortial naptár-bővítményekkel.
 • Tudja meg, hogyan lehet a WordPress webhelyén tartalmat rendezni. A nagyszerű tartalom írása csak egy része annak, ami a blogot népszerűvé teszi. Növelje az olvasók körét és elkötelezettségét ezekkel a tippekkel és eszközökkel a blogtartalom megszervezésében.
 • Forrás és ossza meg a releváns tartalmat a WordPress webhelyén hasznos eszközökkel. A tartalom semmiféle rontása csak egy módja annak, hogy értékes információkat adhassanak az olvasóinak webhelyére. Egy másik lehetőség a félelmetes tartalmak kurzorozása és megosztása az interneten, és e három plugin segítségével ma gyorsan és egyszerűen hozzáadhat hírcsatornákat a WordPress-alapú webhelyére..

Amikor új blogger vagy, fontos, hogy a megfelelő alapokkal kezdje el. Pontosan tudva, hogy mi a fülke, sokat segít elérni a blog felépítésében, a közönség megkeresésében, a releváns tartalom előállításában és a webhely pénzszerzésében (ha alkalmazható)..

Kérdése van azzal, hogy miként találsz rést az új blogodhoz? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map