Hogyan lehet megosztható tartalomképeket létrehozni a közösségi média számára

Hogyan lehet megosztható tartalomképeket létrehozni a közösségi média számára

Hosszú az út a tökéletes cikkhez. Válasszon egy témát, amely magával ragadja a közönséget. Keressen feltűnő címet. Készítse el a tartalmat. Olvassa el, olvassa újra és olvassa újra, amíg készen áll.


Ennek ellenére van még egy mérföld a munkához. Egy sok embernek nem érdekli átmenni. Győződjön meg arról, hogy a bejegyzés megosztható a közösségi hálózatokon.

“Ez automatikus!” mondhatnád. Persze, minden tisztességes WordPress-példányhoz tartozik egy plugin, amely kezeli az Ön számára a csúnya szemcsésedést. Még nem is kell tudnia a Facebook Open Graph vagy a Twitter kártyákról.

De ez csak a fele a történetnek. Lehet, hogy rendben van, ha a cikk metaját újra felhasználják a közösségi hálózatokon. De ez határozottan nem nagyszerű.

A webhely tartalma és a közösségi hálózatok

Mielőtt megmutatnánk, hogyan készítheti el tartalmát megosztásra, nézzük meg, hogy a média hogyan néz ki az Ön webhelyén és a közösségi hálózatokon. Mivel ezek gyakran nagyon különböznek egymástól.

Márkaismertség

A márkaépítés számít. Az erős márka segít javítani az ügyfelek lojalitását, elősegíti a szóbeszédet, új vevőket szerezhet … Valójában a márkaépítés lehet az Ön által írt blog fő célja, mivel ez gyakran érvényes a vállalati blogok esetében.

Márkaismertség

Amikor egy cikket közzétesznek egy weboldalon, a márkanévet maga a webhely kezeli:

 • A domain név megjelenik a böngésző címsorában.
 • A weboldalon gyakran található egy legfelső szintű navigációs sáv, amely beágyazja a logót, és a logó fő színét használja háttérként.
 • A design egyedi jellemzői (betűtípus, elrendezés stb.) Megkönnyítik a webhely felismerését a visszatérő látogatók által.
 • A fiktív fickó.

Mi történik a márkával, ha a cikket megosztják a közösségi hálózaton? (Szinte) eltűnt.

Nézzük meg, hogy néz ki egy megosztott cikk a Facebookon:

Facebook Megosztás

A fő összetevők:

 • Egy kép. Általában ez egy nagy kép, az első elem, amelyet a látogatók Facebook-barátai észrevesznek.
 • Egy cím. Félkövér betűkkel ez az első szöveg, amelyet elolvasnak.
 • Egy leírás.
 • A származási domain név. Nagybetűkkel és világosszürkeként jelenítve, ez az elem könnyen figyelmen kívül hagyható.

Ezeket az elemeket általában kiegészítő információk határozzák meg. A fenti profilkép és annak a személynek a neve, aki megosztotta a cikket, megjegyzésével együtt. Az alábbiakban a kedvelések és megjegyzések.

A márka, amely oly átható volt a weboldalon, ma szinte láthatatlan. Legrosszabb eset: a domain név kissé különbözik a márkanévtől (pl. „The New York Times” lesz „nytimes.com”).

Kiemelt kép

A rendszeres WordPress-hozzászólás kiemelt képet tartalmaz. Ez az egy méretre alkalmas kép különféle célokat szolgál. Az első gyakran a cikkcímlistákban szereplő címmel jár, például a blog főoldalán. Ez egy könnyen böngészhető listatervet hoz létre, ahol a látogató könnyen észreveheti, hogy mi érdekli, vagy amit már áttekintett..

A kiemelt kép szintén rendszeresen megjelenik a cikkoldal tetején. Barátságos meghívót hoz létre a tartalom elolvasására, megakadályozva egy túlnyomó szövegrész elutasítását.

Ez a kép bármely házon belüli követelménynek megfelelhet. Széles kép, mondjuk 16: 9? Biztos! Négyzetes kép? Miért ne! Magas kép? Ez eredeti formát fog készíteni!

A kiemelt képet általában újra felhasználják, mint a közösségi hálózatok megosztására. Probléma az, hogy a szabályokat most a közösségi hálózatok határozzák meg. Csavarral: a közösségi hálózatok szinte soha nem panaszkodnak, csendesen vágva a bemutatott képet saját igényeiknek való megfeleléshez.

A legtöbb időben ez rendben van. A kép bal / jobb vagy felső / alsó része kissé meg van vágva, és az eredmény olyan jó, mintha egy ember megcsinálta volna..

De néha az automatikus levágás egyszerűen nem megfelelő. Például az ő interjú: Tim Ferris, Dr. Andrew Weil jól néz ki:

Autocropping: Blogbejegyzés

A Facebook-on történő megosztása után elveszíti a fejének egy részét:

Autocropping: A Facebook-on

A fő kérdés nem maga az eredmény. Azt lehet állítani, hogy az eredmény tisztességes. Az igazi probléma az ellenőrizetlen autopilóta: a feladatot csak a Facebookra hagyták. Ami sajnálatos, ha ezt a cikket több mint 1000 alkalommal osszák meg.

Cím és leírás

A szöveges metaadatok a weboldal és a közösségi hálózatok közötti eltérések újabb forrásai.

Egy weboldalon a cím számára fenntartott terület általában korlátlan. Ha hajlamos szóbeli, a webhely szívesen megfelel.

Cím és leírás

A közösségi hálózatok egy másik történet. A Facebook két sort korlátozza a címet, csonkolva és túl hosszú címekhez csatolva az ellipszist. Ezt a platformokkal kell kombinálni: az asztali böngészők nagyobb képernyőkkel járnak, mint okostelefonok natív alkalmazásai.

Facebook asztali jegyzet

Facebook mobil kommentár

Ez kritikus kérdés? Valószínűleg nem. De ami nem normális, ha egy címet levágunk anélkül, hogy tudnánk róla.

A leírás egy további szöveges információ, amely felhasználható kiegészítő információk továbbítására. A Facebook megmutatja:

Cikk Facebook Share

A LinkedIn azonban nem:

Cikk LinkedIn Share

Ezért egy B2B blognak, amelyet valószínűleg megosztanak a LinkedIn-ben, jobban használjon hosszú címeket a rendelkezésre álló hely kihasználása érdekében, és kevés erőfeszítést kell tennie egy olyan leírásban, amelyet ritkán lát majd..

Tegye láthatóvá a márkáját, amikor a látogatók megosztják a tartalmat

Ez volt a problémák miatt. Ideje a megoldásokra! Miután a tartalmat megosztottuk a közösségi hálózatokon, márkád már kimerült. Van azonban egy hely a szólásszabadságra, amely kihasználhatja: a képet.

Nézzünk szembe a tényekkel. A kiemelt képek gyakran nem inspiráltak. Nem rossz, természetesen nem. De hiányzik az eredetiség, és észrevétlenül teszi őket hasonló képek óceánjában.

Társadalmi részvények márka nélkül

Ha nem forradalmasítja a fotózás művészetét, az ilyen kép legalább a márkáját hordozhatja:

Társadalmi részvények márkajelzéssel

Bár ez nem teszi a képet vonzóbbá, a WPExplorer logója most látható. Az alkalmi közösségi hálózati felhasználóknak esélyük van észrevenni, rájönni, hogy korábban látták ezt a logót, vagy akár néhány másodpercig figyelmet fordítanak erre a cikkre, mert korábban már foglalkoztak a WPExplorer-rel.

A történetnek nem kell ezen állnia. Még akkor is, ha továbbra is szokásos fotóképet használ, identitást adhat a bemutatott képeknek. Amikor a szociális hálózatok megjelenítik őket, a WPExplorer cikkei hirtelen ezek a sötétkék-szürkés képek lesznek, amelyek bal alsó sarkában fehér logóval vannak ellátva. Azok a emberek, akiknek ezt a mintát néhányszor ki vannak téve, valószínűleg elkezdenek észrevenni, még akkor is, ha gyorsan elmozdul.

Hogyan lehet megosztható képeket létrehozni a hozzászólásaidhoz

Mint a legtöbb dolog, itt is nehéz és egyszerű módja van a márka-identitás hozzáadásához a képek elküldéséhez.

Manuálisan (a kemény út)

Persze, hogy ezen gyakorlatok végrehajtása nem rakétatudomány. A képeket szerkesztheti akár vállalkozó, akár Ön. A cikkeket meg lehet osztani a hivatalos közzététel előtt, és áttekinthetik egy iPhone készülékkel.

Készen áll a képszerkesztő munkamenetre? Készítse el a kiemelt képet, indítsa el a kívánt szoftvert vagy szolgáltatást, és készítsen dedikált méreteket:

 • A Facebook és a LinkedIn 1200 × 630-as képet vár. A kisebb kép gyenge minőségű lehet a nagy felbontású képernyőkön. Lehet, hogy egy nagyobb képet egyáltalán nem dolgoznak fel. Előfordulhat, hogy egy olyan képet, amely nem rendelkezik a várható 19,1: 10 arányokkal, meg lehet vágni, vagy megosztott állapotban egy teljesen más elrendezést hozhat létre. Ne feledje, hogy a Facebook az Open Graph-ra támaszkodik, amely a svájci hadsereg kés a közösségi metaadatokból. A legtöbb szolgálat rájuk keresi és alkalmazza a saját korlátozásait. Fontos, hogy ragaszkodjunk a Facebook elvárásaihoz, amelyek ténylegesen szabványok.
 • A Twitter nem szigorú felbontást, hanem 2: 1 arányt alkalmaz a minimális és maximális méretekkel. Az 1500 × 750 nagyszerű, bár érdemes lehet kisebb képet.
 • A Pinterest bonyolultabb. 600 × 600 négyzet alakú képekre van szüksége. Vagy magas, 600 × 900 kép. Valójában minden, ami 1: 1 és 2: 3 közé esik, rendben van. Ja, nagyon magas, a 600 × 1260 kép is támogatott. Ezeket a formátumokat 2018-ban frissítették, így a korábbi feltételezések elavulttá válhatnak.

Most, hogy megvan a képei, itt az ideje, hogy szerkesztsék azokat márkajelzés hozzáadásához. Egy-egy. Ennek egyszerûnek és unalmasnak kell lennie. Különösen akkor, ha úgy gondolja, hogy ezt a műveletet legalább kétszer végre kell hajtani, mivel a Facebook és a Twitter eltérő arányú képeket igényel.

Ennek a megközelítésnek a fő kérdése az idő. A cikkírás már hosszú, idő- és energiaigényes folyamat. Biztosan nem akarunk újabb extra lépést hozzáadni.

Automatikusan (az egyszerű út)

Most hogyan lehet hatékonyan létrehozni márkás képeket? Miközben rengeteg nagyszerű közösségi média WordPress plugin található, egyszerűen hozzáadnak egy „megosztás” gombot az Ön webhelyére. Valójában nem segítenek a megosztott média formázásában és optimalizálásában.

Itt válik hasznossá a WordPress-bővítmény. Pontosabban a Resoc közösségi szerkesztő a WordPress-hez amely automatizálja a folyamat nagy részét, és néhány másodperc alatt lehetővé teszi a kézi rész kezelését.

A Resoc Social Editor egy opciós panel, amely a szokásos post szerkesztő alatt található. Gondolhat rá egy közösségi hálózatok WYSIWYG („amit látsz, amit kapsz”) szerkesztőjére gondolhat.

Resoc közösségi szerkesztő a WordPress-hez

Készítsen egyszerre egy overlay képet, és két kattintással alkalmazza azt a kiemelt képre. Vagy tegye alapértelmezettvé, így a közösségi képek automatikusan márkanevűek lesznek.

Resoc Social Editor Overlay

A Facebook automatikus vágás nem olyan jó a jelenlegi képpel? Egyszerűen húzza a képet, vagy nagyítsa vagy kicsinyítse az egérrel. Nincs szükség külső eszközre.

Resoc Social Editor Autocrapping

A cím és a leírás kiadása már nem találgatás. Megnézheti, hogyan fog kinézni a cikk a főbb platformon gépelés közben.

Resoc Social Editor címe és leírása

Következtetés

A közösségi média megosztható tartalmának létrehozásakor a „elég jó” a tényleges minőségi szabvány. Ez nem meglepő, ha a „kiváló” elérése lényegesen több időt és erőfeszítést igényel.

Resoc közösségi szerkesztő a WordPress-hez megváltoztatja az üzletet. Miután ezeket a feladatokat fél- vagy teljesen automatizálták, könnyűvé válik, hogy cikkeit kiemelkedővé tegye, ha megosztják azokat a közösségi hálózatokon.

Manapság ez könnyen megkülönböztető lehet. Olyan sok földrajzi stock fotóval, amelyeket kiemelt képekként használnak, a logó egyszerű hozzáadásának megváltoztatásával elegendő a figyelem vagy a márka ismertsége az ismétlődő expozíció révén.

Az első lépés még könnyebbé tétele érdekében a Resoc csapata ingyenesen megtervezi a márka identitásának átfedését. A plugin telepítése után szerkesszen egy hozzászólást, kattintson az „Új overlay létrehozása” elemre, majd az „INGYENES márkanév-identitás overlay igénylése” elemre, et voilà!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map