Hogyan lehet a WordPress-webhelyeket felhasználóbarátabbá tenni

Ha ötletgenerációs módban van, mielőtt valóban leült és új webhelyen dolgozik, könnyű kicsit eltévedni. Végül is egymillió különböző lehetőséggel szembesülsz, és mindegyik fantasztikusan néz ki. Csábító mindent eldobni, és a konyhai mosogató egy webhelyre kerül csak azért, mert tudod. És bár nincs semmi baj ezzel a teszt futtatásához használt saját webhelyen, ez valószínűleg nem jó módszer az ügyféloldalak számára.


Ha bármit megtanultam a web használhatóságáról, az az, hogy kevesebb határozottan több. És ha meg akarja tartani a látogatókat a webhelyén, akkor a kezdetektől kezdve gondolni kell a végfelhasználó tapasztalatára. Ez azt jelenti, hogy visszatér, amikor felveszi a weboldal koncepcióját és alapvető elrendezését. A felhasználói élmény olyan tényező, amely közvetlenül befolyásolja a látogatók interakcióját az Ön webhelyével, és nagymértékben meghatározza, hogy elég hosszú ideig ragaszkodnak-e a konvertáláshoz. Íme néhány módszer, amellyel biztosíthatja, hogy a felhasználói élményre összpontosítson a tervezési és fejlesztési szakaszban.

Gondoljon a webhely preferenciáira

Bár nem minden ügyfél, akit valaha is kap, pontosan úgy fog gondolkodni, mint Ön, hasznos lehet a személyes preferenciáktól való vonulás, amikor a webhelytervezésre gondol. Végül is az, hogy hogyan érzi magát egy webhely megnézésekor, meghatározó szerepet játszik abban, hogyan kapja meg annak tartalmát. Ugyanez vonatkozik az ideális webhely látogatóira. Néhány általános preferencia a következő:

Beolvasható szöveg

Még ha sok mondanivalója is van, rossz ötlet, ha a látogatókra egy csomó szöveget terhelnek. Legalább nem tömör tömbjeit. A szövegnek beolvashatónak kell lennie, pontosan így hangzik: rövid bekezdések, rengeteg alcím és lista, valamint az oldalak képeinek használata. Ez lebontja a szöveg olyan blokkjait, amelyek egyébként a látogatók áttűnését okozhatják.

Fehér űr

Egyszer mondtam, és újra mondom: kevesebb több. Felhasználóbarát webhely felépítése azt jelenti, hogy gondolkodni kell annak általános kialakításán, és magában foglalja azt is, ahol dönt nem tárgyak elhelyezése. Az egészséges mennyiségű fehér hely a szöveg és a képek körül némi légzést biztosít a látogatók számára. Sokkal jobb lehetővé teszi számukra, hogy feldolgozzák azt, amit néznek, és a tartalmat „szkennelhetőbbé” teszi.

Betűtípus-választások

google-fonts-wordpress

Ezt egy egyszerűnek és egyszerűnek fogom tartani: ne használjon nehéz olvasható betűtípusokat. Átugorja a göndör jelzéseket és a forgatókönyvet. Ragaszkodjon az egyszerű betűtípusokhoz, amelyeket minden böngészőtípus általánosan felismernek. És ha azt akarja, hogy jó legyen és biztos legyen abban, hogy a látogatók a lehető legjobb élményben részesülnek, integrálja a Google Betűtípusokat az Ön webhelyére. Ez könnyen megvalósítható a WP Google Fonts csatlakoztat.

Azonosítható (és működő) linkek

Elég egyszerű: győződjön meg arról, hogy a linkeket könnyedén észreveheti a bejegyzéseide törzsében és másutt. Legalább aláhúzva, vagy eltérő színűek legyenek, mint a törzs szövegénél. Hasonlóképpen, ellenőrizze, hogy az összes link működik-e. Az egyik leginkább frusztráló dolog, amelyet a webhely látogatói megtapasztalhatnak, egy megszakadt link, tehát ne engedje, hogy ez megtörténjen! Az Broken Link Checker A beépülő modul segíthet megelőzni ezt, és megbizonyosodhat arról, hogy amikor a felhasználó rákattint, eljut a kívánt rendeltetési helyre.

Kutatás az iparban

A felhasználóbarátság egy másik aspektusa, amelyre oda kell figyelni, az ipar szempontjából releváns. Ennek mindennek annyira köze van a tervezéshez, mint az előző tulajdonságokhoz, de sokkal nehezebb a várakozásaira, mint bármi máshoz. A látogatói elvárások az iparágonként változnak, és ezeket a dolgokat a get-go-tól tisztában kell lennie.

Tegyük fel például, hogy weblapot épít az ingatlanügynök számára. Az ingatlanügynök webhelyének potenciális látogatója azt várhatja el, hogy a webhely témája bizonyos módon néz ki, és bizonyos funkciókat, például az MLS-kapcsolatot, a virtuális túrákat stb. Tartalmaz. Annak ellenére, hogy a forma esztétikai szempontjából nem mindig kell „a dobozban” maradnia, feltétlenül be kell vonnia a webhely adott iparához kapcsolódó megfelelő funkciókat. Ellenkező esetben a legjobb esetben zavarja a látogatókat, és a legrosszabb esetben elidegeníti őket.

Gondolj a navigációra

A felhasználóbarát WordPress webhely könnyen megtalálható és használható a navigációval. Mint ilyen, nem szabad megpróbálnia túlságosan kreatívnak lennie a menük kezelésekor. A még további legördülő listákba eső legördülő menüpontok nem fognak barátainak lenni. Valahol elhelyezett menük szükségtelenül keményen dolgoznak a látogatók számára a tartalom eléréséhez. Ez nem valami, amit meg akarsz csinálni. Ehelyett helyezze a navigációs menüket jól látható helyre – általában a weboldal teteje mentén vagy a bal oldalon.

Ellenőrizze azt is, hogy webhelye rendelkezik-e könnyen hozzáférhető keresősávval. Ne ismételje meg, hogy ne tegye nehezebbé a látogatók számára a keresett tartalom megtalálását.

google-sitemap

Végül ellenőrizze, hogy webhelyén van-e webhelytérkép. Noha ez nem feltétlenül befolyásolja a felhasználói élményt, megkönnyíti a webhely olvashatóságát a keresőmotorok között, ami elősegíti a magasabb rangsorolást, és viszont ösztönzi a nagyobb forgalmat. Az Google webhelytérkép A plugin jó választás, mert nagyon egyszerűvé teszi a Google Webmester Eszközök webhelytérképének elkészítését.

Fontolja meg a használt eszközöket

A felhasználóbarátság egyik kulcsfontosságú eleme annak felismerése, hogy az emberek különböző eszközökkel fogják elérni az Ön webhelyét. Ha egy érzékeny témát választ, akkor ezt a kérdést egy gyors lendülettel fogja megoldani. Ily módon biztos lehet benne, hogy a webhely úgy néz ki, ahogyan az okostelefonokon, táblagépeken és asztali számítógépeken tervezte. A navigációs elemek mindig a hajtás fölött lesznek a könnyű hozzáférés érdekében, és a gombok megfelelő méretűek ahhoz az eszközhöz, amelyen megtekintették. A képek a képernyőhöz igazodnak. A reakciókészség az a mód, hogy webhelyét a lehető legbarátabbá tegyék a felhasználók számára.

Optimalizálja a sebességet

tinypngA webhely oldalai betöltésének gyorsasága befolyásolja az általános felhasználóbarátságot is. Például, ha egy webhely lassan töltődik be, de a látogató már pontosan tudja, mit kell rákattintania ahhoz, hogy odautazzon, akkor a látogató időközben nagyon frusztrált. Tehát használj valamilyen józan észt. Kerülje el a hatalmas képeket, és / vagy tömörítse őket, mint például a TinyPNG és Smush. Ezek az eszközök jelentősen csökkentik a képfájlok méretét.

A betöltési idő csökkentése érdekében a webhelyen gyorsítótárazási bővítményt használhat, például W3 teljes gyorsítótár hogy felgyorsítsuk a dolgokat is.


A fent ismertetett tippek közül sok az internetes szokásos bevált gyakorlata, amelyet a webhely felépítésétől függetlenül használnia kell. A WordPress CMS azonban egyszerűvé teszi egy felhasználóbarátabb webhely létrehozását, köszönhetően annak bizonyos tulajdonságainak és annak, hogy képességeit bővítmények révén kibővíteni. És ha folyamatosan felhasználóbarát élményt tud nyújtani, az biztos, hogy meghonosítja az ügyfelek és áttételek megismétlését.

Milyen tulajdonságokkal társítja azokat a webhelyeket, amelyeket felhasználóbarátnak tart? Ön szerint mi a kötelező? Ha úgy gondolja, hogy hiányzott valamit, vagy egyszerűen csak felajánlja a két centét, kérjük, nyugodtan tegye ezt a megjegyzésekben. Mindig vágyakozunk arra, hogy meghalljuk, mit kell mondani!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map