Hogyan lehet a szociális kereskedelem hasznára válni a WordPress-webhelyen

Hogyan lehet a szociális kereskedelem hasznára válni a WordPress-webhelyen

Az üzleti szociális média néha rosszul dörzsölheti a fogyasztókat. A legtöbb ember nem akarja, hogy a Facebook-hírcsatornák oldalán megjelenő hirdetések jelenjenek meg. Azt sem akarják, hogy folyamatos promóciók legyenek a blogodból, vállalkozásodból vagy az e-kereskedelem webhelyéről.


A közösségi hálózatok drasztikusan különböznek egymástól demográfia, tartalom és az emberek által a platformok felhasználása szempontjából. De általában az emberek arra használják őket, hogy hálózatba lépjenek, nevetjenek, inspirálódjanak, témákról beszéljenek, és talán vásárolnak egy-két dolgot.

És ezt néhány vállalkozás nem érti. A vásárlás gyakran a szociális média felhasználó számára teendők listájának utolsó eleme. Ez azonban nem azt jelenti, hogy el kell kerülnie a közösségi kereskedelmet, ha üzleti WordPress-webhelyet működtet.

Tehát felmerül a kérdés, hogy a szociális kereskedelem hogyan lehet hasznos a WordPress webhelyén?

Az automatizált eszközök megkönnyítik a szinkronizálást és a készletkezelést

Az egyik kérdés, amelyet a webmesterek feltesznek a szociális kereskedelemről, hogy hogyan szinkronizálja a készletét a közösségi webhelyekkel? Van valami Facebook alkalmazás, amelyet át kell dolgoznia ahhoz, hogy egy gyönyörű Facebook áruházat bemutathasson?

A válasz erre: rengeteg alkalmazás található, de nincs hivatalos Facebook-megoldás.

Kedvenc például a Shopify Lite terv, amely e-kereskedelem gombokat biztosít a WordPress webhelyéhez, valamint egy üzlet részletet, amelyen megoszthatja és eladhatja termékeit a Facebook oldalon..

Egy másik lehetőség, amellyel együtt járunk, nevezik Ecwid, amelynek ingyenes csomagja van és a WordPress üzletek egyik legegyszerűbb integrációja. Alapvetően néhány perc alatt hozzá kell adnia egy e-kereskedelmi áruházat. A WordPress webhelyén bevásárlókosár jelenik meg, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy szétválaszthassák a termékeket és vásárolhassanak.

Az Ecwid teljes Facebook-áruházat is biztosít, ami azt jelenti, hogy az összes WordPress-webhely-termék szinkronizálva van a Facebook-oldallal, így lábadon tartja a készleteket. Nemcsak ezt, de az Ecwid támogatást nyújt számos más társadalmi és piaci lehetőséghez is, mint például az eBay, az Amazon, a Blogger és a Tumblr, amelyek mindegyike tökéletesen integrálódik a WordPress-hez..

Nem tagadhatjuk meg a plug-inek hatalmát, mint például a WooCommerce. Az egyetlen probléma az, hogy a WooCommerce-nak nincs azonnali eszköze, amely elindít egy Facebook-áruházat vagy hasonlót Vásárolható csapok a Pinterest oldalon. Ezért meg kell találnia egy alternatív plugint vagy kiterjesztést, mint például a A WooCommerce a Facebook kiterjesztése a StoreYa-tól.

Ez a drágakő lehetővé teszi egy csodálatos Facebook-áruház létrehozását, de a vállalatnak lehetősége van Twitter-értékesítésre, Instagram-áruház-galériákra, YouTube-lapokra, kuponokra és a Pinterest értékesítésére is..

Társadalmi eladások: társadalmi részvények

A szociális kereskedelem sok szempontból előnyös a WordPress-webhelyen, ám ennek elsődleges módja az, ha az ügyfelek tartózkodási helyén áll, és kihasználja a megosztás előnyeit.

Gondoljon egy eladásra a WordPress webhelyén a WooCommerce segítségével. Lehet, hogy van néhány társadalmi megosztási gomb a termékoldalon, de nem sok ember fogja megosztani ezt a barátaival. Nem csak, hogy az Ön weboldala sem pontosan olyan központja lesz az ügyfeleknek, akik minden nap meglátogatják.

A Facebook felhasználók azonban órákat tölthetnek a közösségi hálózatokon, ugyanez mondható el a Twitterről, a Pinterestről és az Instagramról. Tehát van értelme, hogy gyakran több hasznot szerezhet, ha Facebookon áruházat hoz létre.

Ezenkívül az a személy, aki egy terméket vásárol a közösségi üzletből, már abban a társadalmi környezetben van. Lehet, hogy jobban hajlandóak megosztani, amit vásároltak, vagy ebben a helyzetben elkezdenek követni az oldalt. Függetlenül attól, hogy az emberek szeretnek beszélni a közösségi médiában, tehát ha a cél az, hogy elbeszéljék őket a WordPress-webhelyről, akkor a helyes úton vagy.

Össze lehet kombinálni a nagyszerű tartalmakat és termékajánlatokat

A Facebook és az Instagram (és még inkább a vizuális közösségi hálózatok) kiemelésének egyik módja a lenyűgöző fényképek készítése és megosztása. Például egy egyedi cipőüzlet valószínűleg inkább érdekli az ügyfeleket csodálatos csizmájával és cipőjével a vadonban élő emberekkel szemben, szemben a fehér háttér előtti csizmával..

Röviden: a közösségi média ürügyként szolgál kreatív tartalmak megjelenítéséhez. Lehet, hogy kihagyta a kreativitást a webhely termékoldalain, de kevés esélye van ilyen értékesítésre a közösségi médiában.

Egyes vállalatok WordPress blogjaikkal oktatóanyagokat, listákat és egyéb tartalmakat készítenek, mindezt azzal a céllal, hogy további termékeket értékesítsenek. Tegyük fel például, hogy van egy hardverüzlet, tehát több dugattyút szeretne eladni. Az a Facebook-üzenet, amely az embereket arra kéri, hogy vásároljanak több dugattyút, nem jelent üzleti tevékenységet a Facebookon. Végül is a Facebook nem erről szól.

Ha azonban blogbejegyzést vagy infografikát készít, amely felvázolja a WC bemerülését, elkezdi hasznos tartalmat kínálni ügyfeleinek. Nem csak boldoggá teszi az embereket, hanem a blogbejegyzésben vagy az infographic-ban is hirdetheti dugattyúit. Ön gyakran közvetlenül a szociális kereskedelem oldalára is hivatkozhat.

A megfelelő társadalmi megosztás teszi márkáját még értelmesebbé

Nem tagadhatjuk, hogy a közösségi médiában való megjelenés a márkáját jobban megközelíthetővé teszi; vagyis ha helyesen közelíti meg. Mint fentebb említettük, az ügyfelek valószínűleg több időt töltenek a Facebookon, mint a WordPress webhelyén. Azonban olyan helyekkel irányíthatja őket webhelyére, mint a Facebook és az Instagram.

De továbbra is beszélünk a közösségi üzletekről és a lehetőségek megosztásáról. Mi a helyzet az ügyfélszolgálattal? Az olyan eszközökkel, mint a Facebook Messenger, valamint a szokásos régi Facebook, Pinterest, Instagram és Twitter megjegyzések, az ügyfelek hozzáférést kapnak a vállalat személyesebb verziójához..

Lehet, hogy úgy gondolja, hogy webhelyének tudásbázisa vagy támogatási központja elég jó, de ügyeljen az ügyfelekre.

Személy szerint nem szeretek hívni egy céget, és feltételezem, hogy az e-mail küldés lassabb választ fog adni. A vállalatok azonban gyakran gyorsan és kissé véletlenül válaszolnak rám, amikor a közösségi médiában megjegyzéseket teszek, vagy üzeneteket küldök.

Ugyanezt lehet megtenni bármely WordPress-webhelyen, és nem arra kényszeríti az ügyfeleit, hogy távozzanak a kényelmes közösségi beállításoktól..

Készen állsz arra, hogy felhasználja a szociális kereskedelmet a WordPress-webhelyen?

A szociális kereskedelem sok szempontból előnyös lehet. Időnként csak arra törekszik, hogy több üzletet találjon a jelenlegi e-kereskedelem webhelyén. Más esetekben inkább érdekli, ha kibővíti a WordPress blogját néhány áruértékesítéssel a Facebookon. Az erőfeszítés terjedelmétől függetlenül a társadalmi kereskedelem révén sikereket kell találnod. A közösségi média oldalakon keresztül történő eladás szempontjából a legjobban az a tény, hogy az indítás általában nem fizet pénzt.

Ha kérdései vannak a szociális kereskedelem kihasználásáról a WordPress webhelyén, tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map