Hogyan kezdjük el a WordPress fejlesztését

Kétféle ember dönt úgy, hogy bekapcsolódik a WordPress fejlesztésébe.


Az első típusú emberek azok, akik már így vagy úgy fejlesztők, és úgy döntenek, hogy többet megtudnak a WordPressről. A második típusú emberek azok, akiknek nincs valódi kódolási tapasztalata, de meg kell gondolniuk a jelenlegi WordPress webhelyüket, hogy megváltoztassanak valamit, ami nem tetszik.

A WordPress kiváló eszköz a fejlődésről történő további megismeréshez, ezért különösen alkalmas azok számára, akik a szükséges dolgokat megtanulják. Különösen oktatási eszközként működik az új fejlesztők számára, több okból is.

A WordPress építőelemei

Számos különböző kódolási nyelv szükséges, amelyet el kell tanulni, hogy a legtöbbet hozhassa ki a WordPress fejlesztéséből. A WordPress alapja az interneten az egyik leggyakoribb programozási nyelv, a PHP. Ezenkívül hatalmas mennyiségű HTML-t, CSS-t és egy kis Javascriptet is felhasznál különféle aspektusokra.

Vannak más kódolási nyelvek és szabványok is (azaz XML és MySQL), de a fejlesztési út elején nem kell igazán sokat tanulnia ezekről..

A WordPress fejlesztőkévé válásához szükséges három alapnyelv (a nehézségek és a szükségszerűség csökkenő sorrendjében) a PHP, CSS és HTML.

A PHP ellenőrzi, hogy a WordPress-en belül minden miként működik együtt, és hogyan kapcsolódik a MySQL adatbázishoz. Használható néhány csodálatos funkció létrehozásához, és ez a kulcsfontosságú nyelv a WordPress minden szempontjából.

A következő legfontosabb szempont a CSS. Így formázza meg webhelyét. Így különbözteti meg webhelyét az összes többi interneten. Rendkívül nehéz lehet elsajátítani, és nagyon sok tanulásra van szükség, hogy a legtöbbet hozhassa ki belőle.

A HTML az a szerkezet, amelyre a PHP-ben létrehozott funkciók és a CSS által definiált stílus épül. A legegyszerűbb nyelvtanulás, de rendkívül fontos egy jól felépített webhely létrehozásában.

A Javascript a negyedik nyelv, amelyet megtanulhat a WordPress használatához. Nem az, akinek a WordPress fejlesztésébe való utazás kezdetén kell aggódnia, de érdemes megvizsgálni, miután Ön kényelmesen viselkedik a másik háromnál.

Fejlesztési utak felfedezéséhez

Három fő út áll rendelkezésre, ha érdekli a WordPress fejlesztése.

Témafejlesztés

A témafejlesztés a WordPress fejlesztésében a leggyakoribb lépés. A legtöbb WordPress fejlesztő témákkal kezdi meg tanulási folyamatát. Akár van egy témája, amelyet valamilyen okból testre kell szabni, vagy úgy dönt, hogy saját témát készít, ez kiváló hely a kezdéshez.

A témafejlesztés magában foglalja mind a három fő fejlesztési nyelvet, és megtanulja, hogyan integrálódik a WordPress a sok szempontból. Ez azzal jár, hogy lehetővé teszi, hogy megtekintse a többi téma kódját, és megtanulja, hogyan vannak összeállítva.

A téma semmiből történő létrehozása kiváló módszer a WordPress minden szempontjának megtanulására.

Beépülő modul fejlesztése

A plugin létrehozása általában nem olyan, amit megkísérelnek azok, akik a kódolást a webhelyük megkönnyítésével kezdik meg. Túl sok minden történhet rosszul, ha rosszul írt plugint készítünk a kezdőknek.

Azok, akik korábban rendelkeznek PHP ismeretekkel, és arra törekszenek, hogy megoldjanak egy adott problémát, amelyet a WordPress-rel tapasztaltak, nagyobb valószínűséggel követik ezt az utat a kezdetektől. A beépülő modulok fejlesztésének vezető tényezője az, hogy csak a képzelete korlátozza Önt.

Az alapértelmezett WordPress telepítést bármilyenre módosíthatja, jó beépülő modulokkal. A jelenleg elérhető bővítmények példái közé tartoznak a fórumok, közösségi hálózatok, tagsági oldalak és még sok más.

A Core szoftver fejlesztése

Ez nem a gyenge szív miatt.

A WordPress alapvető szoftverfejlesztésében való részvétel nagyon sok készséget igényel. Ez nem olyan, amit meg kell próbálnia azoknak, akik korábbi PHP tapasztalattal nem rendelkeznek.

Tanulási források

Növeld a LearnDash oktatási vállalkozását több oktatóval

Noha a WordPress fejlesztése trükkössé válhat, óriási számú erőforrás létezik az interneten, amelyek segíthetnek bármilyen problémával szembenézni.

Ha valamire ragaszkodsz, akkor valószínű, hogy a megoldás már elérhető. Itt kell keresnie.

A kódex

Az WordPress kódex a fejlesztési kérdések első állomása legyen.

Ez egy fantasztikus erőforrás, amely részletezi a WordPress szoftver minden funkcióját és kódját. Számos cikket és útmutatót tartalmaz a WordPress használatának megkezdéséhez, és vitathatatlanul a végső erőforrás a témában.

oktatóanyagok

Nagyon sok oktatóprogram található az interneten a WordPress fejlesztésének megkezdéséhez. Sokuk van itt a WordPress Blogban. Számos ingyenes oktatóprogram áll rendelkezésre a tanuláshoz, de számos prémium tanfolyam és oktatóprogram is rendelkezésre áll (.

Az általános fejlesztésről szóló oktatóprogramok mellett számos különféle oktatóprogram is található, amelyek megtanítják a különféle feladatok végrehajtására. A gyors Google-keresés napi értékű anyagot nyújt Önnek.

Fórumok

Számos fórum létezik kifejezetten a fejlesztők számára. Nem mindegyiket érdemes rendszeresen olvasni, de ideális hely a felmerülő problémákkal kapcsolatos kérdések feltevésére. Nem minden kapott válasz lesz érdemes, ám ezek gyors és hasznos helyek lehetnek konkrét kérdések megválaszolására.

Vannak WordPress-specifikus fórumok, vagy általános fejlesztői fórumok, például Verem túlcsordulása hogy kivizsgálhassa. Érdemes időt fordítani egy önnek megfelelő fórum felfedezésére és a tapasztalt felhasználók kérdéseinek feltevésére.

Részvétel a közösségben

A WordPress közösség élénk és aktív hely, ahol mindent megtanulhat a szoftverről. Nem egyszerűen tele van kódolókkal. A WordPress közösség magában foglalja a tervezőket, fordítókat, dokumentációírókat és sok más embertípust, akik mindegyik más nézetet adhat a fejlesztési lekérdezéseinek..

A WordPress közösségbe való bekapcsolódásnak számos módja van. Használhatja a béta szoftver verzióit és küldhet visszajelzéseket. Beszélhet a jelenlegi plugin-fejlesztőkkel, és kölcsönadhatja a kódolási képességeit, vagy segíthet az új kiadások tesztelésében és hibaelhárításában.

Van egy nagyszerű cikk a kódexben a WordPress-hez való hozzájárulásról, és ha részt akar venni, akkor érdemes elolvasni. Ha kreatívan gondolkodik, lesz valamilyen módja annak, hogy visszaadja a közösségnek.

Következtetés

A WordPress fejlesztésének megismerése nehéz és időigényes feladat, de rendkívül kifizetődő lehet. Ha időbe telik a szoftver megtanulása, akkor sokféle módon megkezdheti a WordPress webhelyének alakítását.

Függetlenül attól, hogy kidolgozza saját témáit, bevezet egy plugint a WordPress adattárba, vagy nagymértékben részt vesz az alapszoftver jövőbeni fejlesztésében, a WordPress közösségbe történő búvárkodás és részvétel valamilyen módon segít abban, hogy sokkal gyorsabban haladj tovább..

A közelmúltban kezdte meg a WordPress fejlesztésébe vezető utat, vagy valami, amit reméli, hogy hamarosan megkezdi? Ha tapasztalt WordPress fejlesztő, hogyan javasolnád az embereknek az indulást? Szeretnénk hallani gondolatait a megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map