Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a WordPress webhelyről (manuálisan vagy beépülő modulokkal)

A WordPress biztonsági mentése

Elvesztette valaha a WordPress webhelyet? Vagy elvesztette a WordPress webhelyet? Lehet, hogy rosszindulatú hackerek áldozatává vált. Lehet, hogy webhelye csak hibás plugin, téma vagy kiegészítő telepítése után tört meg. Lehet, hogy a fogadása sikertelen volt – a rossz kutya megetette a szervert. Ijesztő, ugye? Nem, nem a kutya; elveszíti webhelyét. És őrült is lehet, ha nem tudja, mit kell tennie a szeretett WordPress-webhely korábbi dicsőségének visszaállításához.


Nos, hiszem mi: Nem kell egyedül izzadnia egy megbízható biztonsági mentési megoldással. Csak annyit kell tennie, hogy megnyomja a visszaállítás gombot, és Viola! – készen állsz, és futsz. Nézd, mit tettem ott?

Ebben a bejegyzésben megtudhatja, hogy a WordPress-webhelyről biztonsági másolat készítése rendkívül egyszerű. Megtanulja, hogy készítsen teljes biztonsági másolatot a WordPress-alapú üzleti vállalkozásról, hogy könnyedén pihenhessen, különösen, ha csúnya történik. Vegye ki a tollat ​​és néhány papírt, és készüljön fel a WordPress biztonsági másolatok készítésére, mint egy főnök. Kész? Nagyszerű, gördítjük a labdát.

Miért kellene biztonsági másolatot készíteni a WordPress webhelyről

Mielőtt eljutunk a lédúsabb részletekhez, nemrégiben zavarban voltam ezzel a biztonsági mentési üzlettel. Fogalmam sem volt, hogy miről szól a webhely támogatása. Hé, nem tudtam, hogyan lehet teljes biztonsági másolatot készíteni a WordPress-webhelyről, amíg a körülmények nem kényszerítik a kezem. Meg kellett tanulnom, miután csapkodott, és megtanultam.

Újszülöttként olyan zavaros vagy, mint én. Tehát itt van néhány gyors kérdés és válasz.

Mi a biztonsági mentés??

A válasz meglehetősen egyszerű. A biztonsági másolat egyszerűen a webhely másolata, amelyet újra telepíthet (visszaállíthat), ha valami rosszra fordul. Ez egy nem biztonságos, óvintézkedés, amely sok indokolatlan stresszt takarít meg Önnek. Olyan, mint egy biztosítási kötvény, amely megóv minden erőfeszítést, időt és pénzt, amelyet a WordPress webhelyére fektetett be.

Mit tartalmaz egy biztonsági mentés??

Most, hogy világosabb képet kapjunk, tovább foglalkozom azzal, hogy mi képezi a fullWordPress biztonsági másolatot. A WordPress webhely két összetevőből áll, az első az egyik webhely fájlok azaz téma- / beépülő fájlok, szkriptek, média stb., amelyek alkotják az Ön webhelyének felépítését és funkcionalitást biztosítanak. Akkor van egy MySQL adatbázis amely tárolja a blogbejegyzéseit, megjegyzéseit és a WordPress rendszergazda területén beállított lehetőségeket.

Miért kell biztonsági másolatot készíteni a webhelyemről?

Az olcsó webes házigazdák többsége biztonsági másolat készítéséről fog beszélni, de csak a MySQL adatbázis biztonsági másolatát készítik, ha egyáltalán semmit biztonsági másolatot készítenek. Nem készítik biztonsági másolatot a fájljairól, ami azt jelenti, hogy nem állíthatja vissza a témáján elvégzett módosításokat, például, ha sérült. Ez is nagyon nehézkes, ha webhelyének másolatát kívánja letölteni a biztonsági másolatból, tehát a legjobb, ha a saját webhelyéről biztonsági másolatot készít. Tudod, csak hogy minden biztonságban legyen.

A teljes biztonsági másolat, amelyet itt építeni segítünk, gondoskodik a fájlokról és az adatbázisáról. Ez azt jelenti, hogy ha elveszíti webhelyét, akkor csak telepítenie kell a biztonsági másolatot, és a munka elvégzett. Ilyen módon készítsünk teljes biztonsági másolatot a WordPress-webhelyről.

1. módszer: Biztonsági másolat készítése a WordPressről a tárhelyen keresztül

Hosting szolgáltató által kezelt biztonsági mentések

Az első lehetőség az, hogy egyszerűen olyan host szolgáltatót választ, amely teljes, mindennapi biztonsági másolatot készít a WordPress webhelyről. Például a WP Engine által kezelt WordPress tárhely automatikusan napi biztonsági másolatot készít a WordPress alapvető fájljairól, témáiról és beépülő moduljairól, valamint az adatbázisáról (beleértve az összes médiát). Ezenkívül bármikor kezdeményezheti saját biztonsági mentését (például a WordPress jelentős frissítése előtt vagy a témák megváltoztatásakor)..

Ha a tárhelyszolgáltató kezelt biztonsági másolatait a következő szintre kívánja vinni, jelentkezzen be időről időre, és töltse le saját ZIP-fájljának másolatát, hogy megőrizze saját merevlemezén. Soha nem lehet túl biztonságos.

2. módszer: A WordPress kézi biztonsági mentése

A WordPress könyvtár almappákat tartalmaz, pl. wp-tartalom, wp-tartalmak stb. és fájlok pl. wp-config.php, téma- és plugin-fájlok stb., amelyeket a WordPress webhely igényel. A wp-content mappa tartalmazza az összes témát, beépülő modulokat, gyorsítótárat és többek között a feltöltéseket. Nem engedheti meg magának, hogy elveszíti ezeket az adatokat. A wp-admin az összes fájlt tartalmazza, amelyet a WordPress adminisztrátori terület igényel, így nem engedheti meg magának, hogy elveszítse ezt. A wp-incl mappában a WordPress alapfájlok találhatók. Ez a mappa, ahol az összes fő WordPress-kód él. Biztosan nem akarja elveszíteni ezt a kódot.

1. lépés: A WordPress fájlok kézi biztonsági mentése

A WordPress fájlok másolatának elkészítéséhez le kell töltenie a teljes WordPress könyvtárat. Hogyan? A szerveren keresztül jelentkezhet be cPanel vagy a SFTP program.

Biztonsági mentés a cPanel segítségével

Ez annyira egyszerű, hogy megteheti az az idő, ami egy bögre kávét főz. A következő eljárás:

 • Jelentkezzen be a web hostjába, és keresse meg a cPanel alkalmazást. A legtöbb webtárhely esetében a cPanel általában az első oldal, amelyet a bejelentkezéskor talál meg
 • Keresse meg a Fájlkezelőt, amely vezeti Önt a public_html vagy itthon Könyvtár
 • Innentől keresse meg csak a WordPress könyvtárat. Ez a mappa, amelyet biztonsági másolatként készíteni szeretne
 • Sajnos a WordPress mappát nem töltheti le a Fájlkezelőben anélkül, hogy először tömörítette volna. De ne aggódjon, a mappa tömörítése nem kell, hogy kihívást jelentsen
 • Kattintson a WordPress könyvtárra, és válassza a lehetőséget Borogatás a menüsorból. Alternatív megoldásként kattintson a jobb gombbal a mappára, és válassza a lehetőséget Borogatás a megjelenő legördülő menüből
 • Válassza ki a tömörítés típusát, pl. ZIP, Tar, GZIP stb. A megnyíló párbeszédpanelen. Mindig egy ZIP-archívummal járok
 • Akkor csak nyomja meg a Fájl tömörítése gombot, és várja meg, amíg a folyamat fut. Szerver menti a tömörített WordPress mappát
 • Kattintson a most létrehozott archívumra, és válassza a lehetőséget Letöltés a menüből. Alternatív megoldásként kattintson a jobb gombbal az archívumra, és válassza a lehetőséget Letöltés.
 • Válasszon biztonságos helyet a merevlemezen, és mentse el a biztonsági másolatot
 • És ez az!

Tipp: Töltse fel a biztonsági másolatot a Dropbox-fiókjába, a Google Drive-ba, írja le DVD-re / CD-re, küldje el e-mailben stb. – Győződjön meg arról, hogy több példánya van-e, hogy elkerülje a webhelyének elvesztését, ha az egyik biztonsági másolat meghal..

Ha a webgazda más vezérlőpanelt használ, pl. vDeck, Plesk stb., meg kell keresse meg a Fájlkezelőt, és csak kövesse az i. Keresse meg a Fájlkezelőt> Keresse meg a WordPress könyvtárat> Tömörítés> Letöltés. Rendszeresen ismételje meg.

Biztonsági mentés SFTP-n keresztül

Javasoljuk egy népszerű fájlkezelő, például a FileZilla vagy adás mert könnyűek és könnyen kezelhetők. Először telepítenie kell az alkalmazást a számítógépére, és ki kell töltenie az SFTP bejelentkezési hitelesítő adatait a tárhelyfiókjából.

SFTP Bejelentkezés átvitellel

Ezután jelentkezzen be a választott fájlkezelőbe (ebben a példában az Átvitelt használjuk), és írja be webhelye adatait, beleértve egy becenevet, a webhely URL-jét, az egyedi SFTP felhasználónevet és jelszót, és változtassa meg a portszámot 2222-re.

SFTP fájlok másolása és letöltése

A bejelentkezés után látnia kell az összes WordPress fájlt. Egyszerűen válassza ki az összes fájlt, kattintson a jobb egérgombbal, és válassza a „Kijelölt elemek letöltése” lehetőséget. A letöltés után ellenőrizze, hogy a fájlok be vannak-e tömörítve, és emlékezetes nevet adjon neki, például a mai dátumnak.

2. lépés: A WordPress adatbázis kézi biztonsági mentése

Most, hogy megkaptuk a WordPress-fájljaink friss példányát, készítsünk biztonsági másolatot a WordPress-adatbázisról, így rendelkezhetünk egy teljes biztonsági másolatgal, amely hasznos lehet a közmondásos esős napon. Ez is olyan egyszerű, hogy bármikor készít biztonsági másolatot a webhelyről, anélkül, hogy izzadtságot okozna.

Csak keresse meg a hostpanelt, és keresse meg a phpMyAdmin webhelyet. Ez a cPanel-felhasználók számára lesz a alatt található Adatbázis-eszközök:

how-to-backup-your-wordpress-site-choose-phpMyAdmin

Attól függően, hogy üzemelteti, attól függően, hogy másutt található. A WP Engine felhasználói például megtalálhatják a phpMyAdmin-t a fő felhasználói irányítópulton a telepítés (ek) melletti chevron ikonra kattintva:

WP Engine Access phpMyAdmin

Miután bejelentkezett a phpMyAdmin-ba, látnia kell egy fő adminisztrációs panelt:

phpMyAdmin Főoldal

Válaszd ki a adatbázisok fül az adatbázisok felsorolásához. Ha a WordPress webhelyet harmadik féltől származó platformokon telepítette, például a Softaculous vagy a Mojo Marketplace, akkor lehet, hogy fogalma sincs, melyik adatbázissal dolgozik. Mit kell tenni?

A Fájlkezelőből keresse meg a WordPress könyvtárat, és keresse meg a wp-config.php fájlt. Kattintson a jobb gombbal a fájlra, és válassza a Nézet lehetőséget. A megnyíló ablakban meg akarja keresni ezt a sort:

define ('DB_NAME', 'adatbázis_név');

Az adatbázis neve az az érték, amelyet az egységes idézőjel második halmaza tartalmaz, amely a fenti példánkban az „adatbázis_név”. Felszerelve ezt az információt, keresse meg az adatbázisát a phpMyAdmin alkalmazásban. Kattintson az adatbázisra annak megnyitásához. Látnia kellene valamit, például:

phpMyAdmin Database Példa

Jelölje be az összes táblát, amelyet biztonsági másolatként készíteni kíván, jelölje be a jelölőnégyzeteket. Kattintson az alján található „Összes ellenőrzése” elemre az összes egyszeri kiválasztásához. Miután kiválasztotta a táblákat, kattintson a Export fület. Válassza ki az exportálási módot, és állítsa be az SQL formátumot:

Exportálja a phpMyAdmin adatbázist

Üsd a Megy gombot, és mentse el az adatbázist egy biztonságos mappába a számítógépén. Ne felejtse el a másolatokat ugyanabba a helyre menteni, ahova a WordPress fájlok másolatát mentette. Ennyi, most már van teljes biztonsági másolata a WordPress-webhelyről!

Másik beállítást használ? Ha a házigazda nem nyújt cPanelt, kérjük, nézd meg ezt WordPress biztonsági mentési üzenet a kódexben.

Tipp: Készítsen rendszeres biztonsági másolatot a WordPress webhelyre történő feladás gyakoriságától függően. Ha naponta több mint 50 hozzászólást tesz közzé, akkor rendszeresen kell biztonsági másolatot készítenie, mint a havonta egyszer közzétett srácnak. Ezen felül fontolja meg, hogy az internetes fogadó megbízható biztonsági mentési megoldást kínál-e.

A továbbiakban automatizáljuk a WordPress biztonsági másolatát néhány remek WordPress biztonsági mentési plugin segítségével. Mindannyian kézi biztonsági másolatot készítek, mert így teljes mértékben ellenőrzése alatt áll. Ugyanakkor itt van egy maroknyi nagyszerű WordPress biztonsági mentés, amely a folyamat automatizálásához használható.

3. módszer: A WordPress automatikus biztonsági mentése a pluginekkel

A WordPress biztonsági mentési beépülő moduljai hozzásegítik a könnyűséget ahhoz, hogy megbízható biztonsági mentéseket hozzanak létre a WordPress-webhelyen. Csak annyit kell tennie, hogy telepíti a kedvenc WordPress biztonsági mentési plugin-t, konfigurál néhány beállítást, és jól vagy.

VaultPress prémium biztonsági mentések az Automattic által

VaultPress a WordPresshez

A VaultPress-t az Automattic hozta létre, hogy megkönnyítse a webhely biztonsági mentését és biztonságát. A VaultPress automatikusan biztonsági másolatot készít webhelyéről, amelyet biztonságosan tárolnak a helyszínen. A webhely helyreállítása ugyanolyan egyszerű, mint a fiókba történő bejelentkezés és a gombra kattintás.

Egyéb funkciók A VaultPress a webhely másolatát és migrációját (a teljes biztonsági másolatot imádni kell), a rosszindulatú programok és a víruskeresést, az automatikus fájljavítást és a spamvédelmet is magában foglalja. Csak kezdve 39 dollár évente a JetPack Personal részeként ez egy nagyon megfizethető biztonsági kiegészítő, amelybe érdemes befektetni.

BackupBuddy Premium WordPress bővítmény

BackupBuddy WordPress biztonsági mentési bővítmény

Információ és letöltésView a Demo

A listánk második prémium WordPress biztonsági mentési pluginja, az iThemes a BackupBuddy. A plugin segítségével teljes adatbázist és fájlokat készíthet biztonsági másolatot, és / vagy könnyen áthelyezheti webhelyét egy másik szerverre.

Biztonsági másolatot készíthet a webhelyről a merevlemezre és a különféle külső tárolási szolgáltatásokra, például az Amazon Web Services, a Rackspace, az e-mail, az FTP, a Dropbox és a BackupBuddy Stash számára..

Ütemezze a WordPress biztonsági másolatait a BackupBuddy segítségével, útközben, és élvezze a biztonsági mentési szolgáltatásokat, mint senki más. Az ár kezdődik Évente 80 dollár egyetlen webhelyenkénti licencért, bár az iThemes egy élettartamú aranycsomagot is kínál egyszeri 297 dollár díj mellett, amely korlátlanul biztosítja a plugin használatát, ezáltal kiválóan alkalmas a vállalkozások számára.

Duplikátor Ingyenes WordPress bővítmény

Duplikátor Ingyenes WordPress bővítmény

Több mint 1 millió aktív telepítéssel a Duplicator több, mint a tipikus biztonsági mentési plugin. Elsődlegesen a Duplicator segít webhelyének klónozásában vagy migrálásában egy másik helyre. Ez a fő szolgáltatás nagy teljesítményű biztonsági mentési megoldássá teszi.

Annak ellenére, hogy nem teszi lehetővé a biztonsági mentések ütemezését, automatikusan eldobja az adatbázist egy SQL fájlba, és elmenti a ZIP-archívumba a WordPress fájlokkal együtt. Ezután létrehoz egy speciális PHP fájlt, amely lehetővé teszi a biztonsági mentés egyszerű telepítését. Csak töltse fel a ZIP archívumot és a PHP fájlt a szerverére, és a többi egyszerű munka. Többet akar? Checkout Duplicator Pro, amely további funkciókat kínál, ideértve az ütemező biztonsági mentéseket, a felhőtároló összeköttetését, az e-mail értesítéseket, a pro támogatást és még sok más.

A BackWPup Free WordPress bővítmény

A BackWPup Free WordPress bővítmény

A BackWPup egy népszerű WordPress biztonsági mentés-bővítmény, amely segít a WordPress-webhely teljes biztonsági másolatának készítésében, és egy külső helyre, például Dropbox, Amazon S3, FTP, RackSpace Cloud és még sok más mentésében..

Ütemezheti a teljes biztonsági mentést, azaz a teljes WordPress-webhely, a fájlok és az összes biztonságos. Továbbá ellenőrizheti / javíthatja és optimalizálhatja az adatbázisát, és ha további levére van szüksége, akkor keresse meg a pro verziót.

UpdraftPlus biztonsági mentés és helyreállítás ingyenes WordPress plugin

UpdraftPlus WordPress biztonsági mentési bővítmény

Az egyik legmagasabb rangú WordPress biztonsági mentési bővítmény, az UpdraftPlus szórakozást és könnyűséget nyújt a WordPress webhelyének biztonsági mentéséhez. Számos édes funkcióval, beleértve az Amazon S3, a Google Drive, az FTP, a Dropbox, az e-mail és egyéb tárolási lehetőségek biztonsági másolatát, a gyors visszaállítást, az ütemezést, a webhely sokszorozóját, a nagy helyek több archívumra történő felosztását és még sok minden mást, a következőket teheti: nem baj az UpdraftPlus programmal (és a fejlesztők egy profi verziót is kínálnak, amely elég ütést tartalmaz, ha további funkciókat keres).

Kapcsolódó források

Szeretne többet megtudni a WordPress-webhely támogatásáról? Az extrákat az Ön örömére találtuk:

 • Biztonsági másolat készítése a WordPress-ből felhőbe a BackWPup használatával
 • 10 WordPress biztonsági másolat, amelyek elpusztíthatják webhelyét
 • A WordPress webhelyek legjobb biztonsági mentési pluginjai
 • BackupBuddy WordPress biztonsági mentési bővítmény
 • Hogyan teszteljük a WordPress webhelyről készített biztonsági mentéseket

A nap végén a WordPress-alapú üzleti vállalkozás számára a legjobb dolog, ha megbízható biztonsági másolatot készít a helyén. Bármikor történhet bármikor, de a helyben lévő biztonsági mentésekkel elkerülheti a nem kívánt stresszt. Csak nyomja meg a visszaállítást, és máris működik az üzlet.

Fedeztük fel a módszereinket, de hogyan készíthet biztonsági másolatot a WordPress webhelyről? Melyik a kedvenc WordPress biztonsági mentési bővítmény vagy szolgáltatás? Kérjük, ossza meg velünk a megjegyzéseket. Találkozunk!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map