Hogyan készítsük el a WordPress webhelyet nyomtatásra készen

Mint webdesigner, fejlesztő vagy webhelytulajdonos, ritka, hogy a weboldalakat ki kell nyomtatni. Ha azonban szükség merül fel, és weboldalait nyomtatónak kell elküldenie, akkor biztosnak kell lennie abban, hogy azok ugyanolyan jól jelenjenek meg, mint a papír, mint a képernyők..

Ha a webhely nem áll készen a nyomtatásra, akkor az oldalak nemcsak papíron összetörtnek tűnnek, hanem alacsony minőségű papíron is megjelenhetnek. Nyilvánvalóan nem ezt szeretné látni Ön vagy a webes látogató. Ne feledje, hogy nem minden internetes látogató olvas online webtartalmat.


Ebben a bejegyzésben azt tárgyaljuk, hogyan lehet nyomtatásra készen állítani a WordPress webhelyet, hogy minden nyomtatott oldal élesnek és rendezettnek tűnjön a papíron. Először is, mi szükséges nyomtatásra kész webhelyre?

Miért készítse el a WordPress webhelyét készen a nyomtatáshoz??

Jogosan kérdezheti meg, hogy miért kell készítenie a webhelyet nyomtatásra, figyelembe véve, hogy az internethasználók többsége digitális eszközöket használ az interneten való szörfözéshez. Az igazság az, hogy nem szabad feltételezéseket tennie azzal kapcsolatban, hogy az emberek hogyan olvassák el az Ön webhelyének tartalmát. Valójában a webhely látogatóinak többsége közvetlenül az interneten olvassa el a tartalmat, ám jó azoknak a néhánynak, akik kinyomtathatják az Ön weboldalait. És tekintve, hogy a weboldal nyomtatásra kész készítése nem sok munka, kevés oka van ennek elmulasztására.

Általában a tartalom elérésének minden lehetséges módját figyelembe kell venni, ideértve a nyomtatást is. Alapvetően bármire készen kell állnia, amire az internetes látogatók igénybe vehetik a tartalmat. Ha egy olvasó például egy munkájához kapcsolódó hozzászólást talál, és úgy dönt, hogy referenciapontként használja azt egy prezentációban, ki akarják nyomtatni. Csak soha nem tudhatja, ki látogatja meg webhelyét, és hogyan fogja használni a tartalmat. Tehát hogyan lehet a WordPress blogja ragyogó egyértelműséggel megjeleníteni mind a digitális képernyőn, mind a papíron?

Nyomtatásra kész WordPress plugins

Ahogy a WordPress javításai alapján elvárható, mindig van egy plugin a mentéshez. A saját CSS nyomtatáshoz történő írása nagy teljesítményű, de kissé megtervezést igényel, nem is beszélve a felmerült problémák tesztelésében és kijavításában eltöltött órákról. Tehát, ha nem akarja, hogy a kezed piszkosan írja a CSS-t, csak vegye be a plugint a munka elvégzéséhez. Számos bővítmény használható, a blog elrendezésének bonyolultságától függően. Íme néhány érdemes megfontolni:

Könnyű közösségi megosztás WordPress bővítmény

egyszerűen társadalmi-share-for-wordpress

A CodeCanyon egyik legnépszerűbb bővítménye, az Easy Social Share nagyszerű funkciókkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik az olvasóidet a blog megosztására. A plugin nemcsak támogatást nyújt több mint 20 nagyobb közösségi hálózat számára, hanem tartalmaz egy hasznos nyomtatási beállítást is, amelyet bármilyen üzenethez vagy oldalhoz hozzáadhat. Mivel a Nyomtatás gomb az összes közösségi megosztás gombhoz tartozik, ez egy gyors és zökkenőmentes módszer a nyomtatási beállítás hozzáadására a webhelyre..

Nyomtasson barátságos és PDF gomb nélküli WordPress bővítményt

wordpress-print0friendly-pdf-gomb

A Nyomtatásbarát és a PDF gomb egyetlen kattintással létrehozza weboldalainak nyomtatott verzióit. Ezután elmentheti az oldalakat PDF formátumban, vagy kinyomtathatja azokat papírra. Több mint 20 nyelvet támogat, és automatikusan beállítja a nyelvet, hogy megfeleljen a felhasználó nyelvi beállításainak. A plugin számos más funkcióval is rendelkezik, és ami a legjobb, ingyenesen használhatja (hirdetésekkel). Ha hirdetésmentes verziót szeretne, előfizetést kell vásárolnia.

WP Print Free WordPress plugin

wp-print-plugin

Ez egy újabb nagyszerű plugin, amely gond nélkül teszi nyomtathatóvá a WordPress blogját. Ennek nem sok funkciója van, mint az előző pluginnek, de tiszteletre méltó beállításkészlettel rendelkezik a nyomtatandó oldalelemek vezérléséhez. A weblapon egyetlen nyomtatási gombot jelenít meg, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nyomtatásra kész verziót készítsenek minden kívánt oldalról.

Egyedi CSS nyomtatáshoz

Ha szívesen használja a kódolást, akkor a CSS jó kiindulópont, amikor elkészíti a WordPress blog nyomtatását. Valójában a webhely nyomtathatóvá tétele lényegében magában foglalja néhány CSS stílus megírását az elemek elrejtéséhez vagy megjelenítéséhez, hogy azok papíron tiszták legyenek. Ha a témája még nem nyomtatott kész, vagy egyéni nyomtatási stílusokat szeretne hozzáadni, akkor először készítsen gyermeketémát, így hozzáadhatja az egyéni CSS-t, vagy telepítheti és aktiválhatja a kedvenc Custom CSS-bővítményt.

Most csak annyit kell tennie, hogy hozzáadja az egyedi nyomtatási stílusokat (CSS), hogy a weboldalak készen álljanak a nyomtatásra, és ez is egyszerűen elvégezhető. Csak nyújtson be nyilatkozatot, majd írja be stílusai a nyilatkozatba, így:

@media print {
/ * a nyomtatási stílusok * /
}

A nyilatkozat egy médiakeresés, amely a megadott stílusokat használja az Ön weboldalainak kinyomtatott megjelenésének ellenőrzésére .

A második módszer az, ha az összes nyomtatási stílust külön CSS fájlba helyezi. Ez egy tisztább és szervesebben végrehajtott módszer a dolgokra, és különösen hasznos, ha a blogjának karbantartási feladatait végzi. Egyszerűen hozzon létre egy új CSS fájlt, írja be a stílusokat (ne felejtsük el, hogy a @media print nyilatkozatot, majd töltse be az egyedi nyomtatási CSS fájlt a témájába. Amit stílus stílus fájljába tesz, az teljesen rajtad múlik, de alapvetően mindent belefoglal a blog nyomtatott verziójába..

Íme néhány általános útmutató a nyomtatáshoz:

  • Vannak olyan részek, mint például az oldalsáv, amelyek nem akarnak megjelenni a nyomtatott verzióban. Ebben az esetben, ha használja kijelző: nincs hogy elrejtse ezeket az alkatrészeket, ügyeljen arra, hogy átszervezze a fennmaradó blokkokat, hogy az oldalai nyomtatáskor ne nézzenek összetörtnek.
  • Használjon pontokat betűmérethez em vagy pixel mértéke helyett, amelyek a digitális képernyők számára a legjobbak. A nyomtatók viszont a pontokkal működnek a legjobban.
  • Blogja nyomtatott verziójának teljes szélességet kell használnia. A digitális eszközökön jó korlátozni a szélesség méretét, de ez nem tűnik jónak, ha papírra nyomtatják.
  • Távolítsa el a tartalmat a megjegyzés részből, különösen, ha a tied nagyon aktív blog.
  • Távolítsa el a navigációs és lábléc-tartalmat (egyszerűen használja kijelző: nincs ezekre az elemekre). A legtöbb esetben az oldalak szöveges tartalma a nyomtatott verziókban számít, így a nyomtatott CSS írásakor ennek kell a fő hangsúlyt fektetnie..
  • Az előző ponttal kiegészítve fontolóra kell venni az összes kép elrejtését, kivéve, ha ezek feltétlenül szükségesek a vonatkozó szöveges tartalom megértéséhez. Nyilvánvaló, hogy az összes többi interaktív médiaelemet alapértelmezés szerint el kell rejteni, mivel ezek pusztán papíron vannak. A linkeket szintén el kell távolítani, mivel azok papíron értelmetlenek.

A WordPress.org egy szép példát mutat be a nyomtatási stíluslapra, amelyet referenciaként használhat a saját írásában. Nézd itt.

Csomagolás fel

A weboldal nyomtathatóvá tétele nem sokan gondolkodnak azon, amikor webhelyüket készítik. Fontos azonban, hogy mind a webre, mind a nyomtatásra mind a kezdetektől kezdve tervezzünk. Ennek ellenére, ha nem csinálta ezt, és most úgy érzi, hogy beragadt egy kötésbe, ezt nagyon könnyű megjavítani. Valójában, mivel a nyomtatási stílusok beépítése egyszerű a témájába, a legtöbb embernek – még a WordPress kezdőknek is – képesnek kell lennie ezeknek a változásoknak a végrehajtására, különösen, ha a fent javasolt pluginek egyikét használja.

Tehát azt tervezi, hogy készen áll-e a blogjára? Ha már megtette ezeket az intézkedéseket, akkor hogyan ment? Szeretném, ha az alábbi megjegyzésekben mindent megtudsz az Ön tapasztalatairól.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector