Hogyan kell felhasználni Patreon-t a WordPress-tartalom közösségi finanszírozására?

Hogyan kell felhasználni Patreon-t a WordPress-tartalom közösségi finanszírozására?

Ez a cikk azért jött, hogy többet megtudjon arról, hogyan lehet a Patreont felhasználni a közösségi finanszírozásra. Miért? Nos, valószínűleg hobbiként indította el a WordPress blogját. Vagy talán sok időt fektetett az értékes tartalom létrehozásába, hogy passzív jövedelmet szerezzen, és nem látott valódi kifizetést? Ez különösen bosszantó lehet, ha tisztességes követéssel rendelkezik, de a hagyományos bevételi források még nem elégségesek ahhoz, hogy fedezzék a hostolási díjakat.


Ebben a forgatókönyvben érdemes többet megtudni erről közösségi finanszírozás. Ez egy rendkívül népszerű pénzszerzési módszer, amely javítja az öreg iskolai ötletet. Különösen a Patreon egyre gyakoribb módja az alkotóknak a következetes bevételszerzésre. Dióhéjban lehetővé teszi követői számára, hogy hozzájáruljanak webhelyének költségeihez, és rendszeres jövedelmet generáljanak a tartalmáért.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk Önt Patreonnak, és tovább vizsgáljuk annak előnyeit. Akkor megmutatjuk Önnek, hogyan lehet azt integrálni a WordPress-webhelyeddel, hogy tömegesen finanszírozhassa tartalmát. Merüljünk be!

Bevezetés a Patreonba és annak előnyeibe

Patreon to Crowdfund webhelyéhez

Egyszerűen fogalmazva, Patreon egy tag alapú platform, amely lehetővé teszi, hogy közvetlenül a közönség fizessen. Ezen a webhelyen bevételt generál a már létrehozott tartalomból. A rajongók vagy a mecénások elkötelezik magukat egy általuk választott összeg megfizetésére, amely általában minden hónapban esik esedékessé, vagy új tartalom közzétételekor. Amikor Patreont használja a közösségi finanszírozáshoz, akkor kis díjat számítanak fel, és megkapják a fennmaradó pénzt.

A Patreon lehetővé teszi az előfizetők számára, hogy csatlakozzanak a közösséghez, és fizetjenek neked azért, hogy elkészítsék az általuk élvezett dolgokat, közvetítő nélkül. Mivel a fizetés összegét és gyakoriságát választják, soha nem kell aggódniuk a nem tervezett díjak miatt. Ennél is fontosabb, hogy Patreon segít a mecénás és a művész kapcsolat kialakításában a közönséggel.

Íme néhány a platform elsődleges előnyei:

 • Ön kiszámítható jövedelmet kap. Mivel egyértelműen láthatja, hogy az egyes előfizetők mennyit fizetnek és milyen gyakorisággal (például postánként vagy havonta), tudod, mennyi pénzt számíthat.
 • Használhat más jövedelemforrásokat is. Ha kapcsolt linkeket, Google AdSense-t vagy bármilyen más típusú bevételt generál, akkor továbbra is élvezheti ezeket, anélkül, hogy befolyásolná Patreon-fiókját.
 • Ön továbbra is tulajdonosa a tartalmának. Minden, amit létrehoz, továbbra is a tiéd, és Patreon nem állítja a tulajdonjogát.
 • Nem kell kezelnie a kifizetéseket vagy a támogatást. A kifizetések feldolgozásának és a Patreon platform támogatásának minden részletét az Ön kezeli.

Mielőtt elkezdené, fontos megjegyezni, hogy a Patreon használata a közösségi finanszírozáshoz akkor működik legjobban, ha már van egy blogja vagy weboldala. A pártfogói általában a webhelyén és a közösségi média jelenlétében veszik észre ezt a lehetőséget, és úgy döntenek, hogy támogatják Önt, mert már élvezik a tartalmat. Ez azt jelenti, hogy időt kell fordítania a közönség felépítésére előtt meghívja õket védőszemélyekké.

Egy másik dolog, amelyet szem előtt kell tartani Patreon pénzügyi díjat számít fel, a mecénás hozzájárulásának százaléka alapján. Az árak átláthatók, de vannak változhat, ami befolyásolhatja az Ön ügyfeleit és bevételeit az úton.

Hogyan kell felhasználni Patreon-t a WordPress-tartalom közösségi finanszírozására?

Noha nem kell több ezer rendszeres webhely-látogató, hogy sikeres legyen a Patreonon, az indulás előtt rendelkeznie kell valamivel. A webhely forgalmának növelése a SEO révén, a közösségi média követőivel való aktív kapcsolatfelvétel és a kiváló minőségű tartalom biztosítása mind a szilárd követés létrehozásának módja. Ezután beállíthatja fiókját a Patreonon!

1. Hozzon létre Patreon fiókot

Iratkozzon fel Patreon alkotói fiókra

Ha már tagja a Patreon-nak, akkor csak be kell jelentkeznie a fiókjába, keresse meg a Beállítások menüt, és válassza a lehetőséget Legyél Teremtő. Ha viszont teljesen új vagy a webhelyen, akkor egyszerűen rákattinthat a Indítsa el az oldalamat gomb a Patreon honlapján. Innen regisztrálhat a Facebook-fiókjával vagy az e-mail használatával.

2. Készítse el Patreon oldalát

Indítási képernyő a Patreon Creator fiók létrehozásához

Ezután el kell készítenie a Patreon oldalt. Egy praktikus varázsló végigvezeti Önt a folyamaton. Számos lépés van benne, tehát a legjobb, ha készen áll a következőkre:

 • A közösségi média fiókjai, valamint egy profil és a borítókép.
 • Ötlete annak, hogyan szeretné beállítani a fizetési ütemtervet.
 • Közönséget generáló hangmagasság (érdemes lehet egy bevezető videó létrehozása is).
 • Tervek arra, hogyan jutalmazhatja meg mecénásait támogatásukért (extra vagy korai tartalom, videók vagy hozzászólások készítése, egy speciális fórum vagy hírlevél stb.).

Ha felkészül ezekre a részletekre, az oldal készítésének folyamata sokkal könnyebbé válik. Természetesen ezt az információt később bármikor szerkesztheti.

3. Népszerűsítse webhelyének elindítását és a közösségi média fiókokat

Miután készen áll egy oldalra, bármikor elindíthatja azt. Ez az, ahol a dolgok érdekessé válnak. Először azonban fontos, hogy előkészítsen néhány alapot, és népszerűsítse Patreon oldalát a WordPress webhelyén és a közösségi média platformon. Ellenkező esetben senki sem fog tudni erről a lehetőségről.

Tehát, mielőtt rákattint a Dob gombra (amely az oldalán a platformon kereshetővé teszi), fontolja meg a következő indítás előtti tippeket:

 • Tervezze meg a bevezetés előkészítését azzal, hogy megvitatja a Patreon tagságát, és felvázolja céljait a közönség előtt.
 • Használja ki az Ön előnyeit indítás előtti eszközök, és feltétlenül nézd meg az oldalt.

Miután a dobás előtti promóciója nem volt útban, folytassa és élje meg Patreon oldalát. Ne feledje, hogy továbbra is reklámozni szeretné, a webhelyén és bárhol másutt, ahol közönsége lóg.

4. Használja a Ingyenes Patreon gombot, a kütyüket és a plugint a Patreon és a WordPress integrálásához

Patreon gombok, kütyü és plugin

Most, hogy elindította oldalát a Patreon-on a crowdfund finanszírozás céljából, érdemes folytatni a lendületet a webhelyén. Ennek egyik legjobb módja egy plugin használata, amely közvetlenül a Patreon-fiókjához kapcsolja a webhelyet. Ehhez javasoljuk Patreon gomb, kütyü és plugin.

Ez a bővítmény egyszerű módja annak, hogy webhelyét vagy blogját integrálja a Patreonnal. Ez lehetővé teszi:

 • Adja hozzá a Cselekvésre felhívás (CTA) gombokat közvetlenül a WordPress webhelyéhez.
 • Olyan kütyüket tartalmaz, amelyek az oldalakat és a hozzászólásokat közvetlenül a Patreon-fiókjához kapcsolják.

Sőt, ha frissít a pro verzióra, akkor a Patron Csak tartalmat közvetlenül a WordPress webhelyén is felveheti. Ez lehetővé teszi a hivatkozást a speciális Patreon-tartalomra, miközben arra ösztönzi a rajongókat, hogy támogassanak téged.


Valószínűleg nagy erőfeszítéseket tesz a követői tartalomépítésében. Noha a alkotó szeretetével csinálhatja, okos is pénzügyi támogatást biztosítani a Patreon segítségével a közösségi finanszírozáshoz, hogy folyamatosan folytathassa a kiváló minőségű tartalmak gyártását. Ideális módja annak, hogy követőinek mecénássá váljon, és folyamatos bevételt biztosítson.

Ebben a bejegyzésben megvitattuk a Patreon használatának előnyeit a WordPress tartalmának közösségi finanszírozásához. Azt is elmagyaráztuk, hogyan kezdjük el, és hogyan lehet a Patreont integrálni a meglévő webhelyedbe. De talán hiányzott valami. Van kérdése a Patreonnak a tartalmak közösségi finanszírozásához történő használatával kapcsolatban? Beszéljük meg őket az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map