Hogyan javíthatjuk a WordPress webhely felépítését és állandó linkeit

Emlékszel a bejegyzésemre, amelyet arról írtam, hogy miként változtathatom meg az állandó linkeket anélkül, hogy az alapul szolgáló struktúrát egy ideje megzavarnák. Nos, úgy döntöttem, hogy itt az ideje egy kicsit újra megnézni ezt a témát, és tölteni még egy kis időt, hogy részletesebben átvilágítsam, hogyan javíthatjuk általában a WordPress webhely struktúráját. Íme egy rövid áttekintés az első hozzászólásomról:


 • Az állandó linkek a webhely bejegyzésének / oldalának URL-jei.
 • A állandó linkek kulcsfontosságúak webhelyének SEO teljesítményében, mivel a keresőmotorok arra használják, hogy megtalálják az Ön bejegyzését vagy oldalát a releváns keresésekhez.
 • Permalink szintaxisa elengedhetetlen, ezért alapos átgondolást igényel.
 • Az Egyszerű 301 átirányítások segítségével javíthatja a 301 átirányítást, miután megváltoztatta az állandó link struktúráját.

Ebben a bejegyzésben megvizsgálom a WordPress webhely állandó link struktúrájának továbbfejlesztésének lehetőségeit. Először is, hacsak nincs oka megváltoztatni a permalink szerkezetét, általában érintetlenül hagyja. A legjobb, ha új webhelye van, különben elveszíti webhelye rangsorát. Nem jó! De ha egyszerűen kell változtassa meg az állandó linkeket, olvassa tovább.

A leggyakoribb állandó link struktúrák

A WordPress elméletben akár tíz állandó linket is engedélyezhet szerkezeti címkék felhasználhat egyedi permalink létrehozására, de a valóságban a WordPress webhelyek többsége kevesebb, mint öt szerkezeti címkét használ, ideértve: Postai név, nap és név, kategória és név, valamint hónap és név.

WordPress webhely felépítése és állandó linkek

Bejegyzés neve

A Post Name (/% postname% /) vitathatatlanul a manapság használt legnépszerűbb szerkezeti címke, mivel rövid és szép URL-eket kínál, amelyeket könnyű megjegyezni. Sok blog ezt az egyszerű okból használja ezt a szerkezetcímkét. Ezenkívül a Posta neve nem határozza meg a közzététel dátumát, így ideálisvá teszi egy olyan időtlen tartalom létrehozására, amely hosszú ideig releváns marad.

A Post Name népszerűsége miatt a legtöbb ember tévesen feltételezi, hogy ez a legjobb szerkezeti címke a SEO számára, de az igazság az, hogy nincsenek hiteles tények ezen állítások alátámasztására. Úgy tűnik, hogy a Post Name sok WordPress webhelytulajdonos személyes preferenciája.

Nap és név

A postai névcímke, a nap és a név típusainak kiterjesztését (/% év% /% monthnum% /% day% /% postname% /) általában olyan blogokon használják, ahol a közzétételi idő szempontjából nagy pontosság szükséges. Ez az állandó link szerkezete magában foglalja a tartalom közzétételének napját, hónapját és évét. A Day and Name leginkább azokat a hírportálokon használják, amelyek naponta több cikket tesznek közzé.

Kategória és név

A kategória és a név (/% kategória% /% postnév% /) megkönnyíti a felhasználókat, hogy kategóriák alapján szitálhassanak egy weboldal tartalmát. Ez lehetővé teszi a legtöbb kulcsszó beillesztését az URL-ekbe. Ha ezt a struktúrát választja, tartsa a kategóriacsigait rövid és kifejezőnek. Helyes használat esetén a kategória és a név csodákat tehet SEO-jának.

Ennek ellenére néhány oka van annak, hogy miért érdemes kétszer is elgondolkodni, mielőtt felhasználná ezt a struktúrát. Először is, a jövőben nem tudja áthelyezni egy bejegyzés másik kategóriába, mert előfordulhat, hogy más webhelyek hivatkoznak erre a bejegyzésre. Másodszor, a bejegyzésében használt kulcsszavak kevesebb súlyt kapnak a keresőmotorokban, mivel az URL végére kerülnek. Minél távolabb vannak a felső szintű domain névtől, annál kevesebb súlyt hordoz.

Hónap és név

A hónap és a név (/% év% /% monthnum% /% postnév% /) egy másik széles körben használt állandó link struktúra, amely a SEO és a Nap és név szempontjából nagyon hasonló. A kettő alapvetően hasonló előnyökkel és buktatókkal rendelkezik. A Nap és a névhez hasonlóan a hónap és a név megjeleníti a levél nevét és dátumát (ezúttal a hónapot) az URL-ben, de a létrehozott URL-k két karakternél rövidebbek, mint a Nap és a név..

Egyéni felépítés

Az egyéni állandó linkek lehetővé teszik az állandó linkek szerkezetének testreszabását, ahogyan azt a blogodhoz illik. A leggyakoribb egyéni struktúrák a /% postnév% /% post_id% / és /% postname% /.

A WordPress felhasználói körében nagyjából megoszlanak az egyéni állandó linkek. Egyrészt egyesek esküsznek, hogy az egyéni állandó link struktúrája a SEO számára a legjobb, ha helyesen használják. Eközben mások szerint a SEO szempontjából nincs szignifikáns különbség. A legjobb módja annak, hogy megtudja, kipróbálhatja magának, ideális esetben egy új blogban. A kísérlet nyeri a napot!

Tehát melyik struktúrát kell elfogadnia??

Az alapértelmezett struktúra kivételével az összes WordPress állandó link struktúra SEO-barát és többé-kevésbé hasonló SEO eredményeket fog adni. Alapvetően a személyes preferenciákra és a működtetett blog céljára vagy típusára vezethető vissza. A lényeg az, hogy bármi is legyen az állandó link szerkezete, amelyet választott, ügyeljen arra, hogy az ember olvassa el, és a fő kulcsszavai a lehető legközelebb vannak a felső szintű domainhez.

A kis csípések változást hozhatnak

Permalink Tweaks

Tehát láttuk, hogy pusztán az állandó link struktúrájának megváltoztatása nem fog jelentős eredményeket hozni, ha a SEO a fő cél. Néhány további javítás javíthatja webhelye keresőmotorjának felkészültségét, és biztosíthatja a keresési eredmények jövőbeli láthatóságát. Mint már említettük, az összes WordPress állandó link struktúra nagyon jó a SEO szempontjából. A változók egész sorát felhasználhatja bármilyen szerkezettel. Az egyéni állandó linkek esetében az egyéni értékekkel egy fokkal magasabb értéket is elérhet.

Mik azok az egyedi értékek, amelyekre kíváncsi lehet? Ha jelentős SEO-eredményekre van szüksége a permalink-struktúrából, akkor érdemes fejlett URL-struktúrát használni, amely lehetővé teszi az egyedi értékeket az állandó linkeiben az egyedi hozzászólások és mezők segítségével. Ehhez azonban szükség van a WordPress belső funkcióinak bizonyos módosítására, ami végül azt jelenti, hogy pénzt költenek egy fejlesztő felvételére, vagy a kódolási képességeik átalakítására..

Teljesítmény 

Ha olyan blog működik, amely sok forgalmat ér el, mint például egy e-kereskedelmi webhely vagy valamilyen típusú online üzleti vállalkozás, akkor a webhely teljesítménye kritikus, mivel befolyásolja az általános felhasználói élményt. A teljesítmény alapvetően a webhely sebessége vagy az oldal betöltési ideje. A rossz oldalbetöltési sebesség befolyásolhatja az átváltási arányt és végül az eladásokat.

Tehát vissza a lényegre; Míg a link struktúrája csak kis mértékben, vagy egyáltalán nem befolyásolja a kis webhelyek teljesítményét, ez befolyásolhatja a nagy adatbázisokkal rendelkező nagyobb webhelyek oldalát. Ez még inkább problémát jelent, amikor a felhasználók az Ön webhelyén keresnek konkrét tartalmat.

Amikor a felhasználó keresési lekérdezést ad ki egy WordPress webhelyen, a PHP nem keresi a teljes adatbázist; ehelyett olyan táblázatokon keres, amelyek azonos dátumbélyeggel rendelkeznek (év, hónap és nap). Ugyanez vonatkozik a kategóriákat és az archívumokat tartalmazó hivatkozásokra. Ezért az állandó link struktúrájának ideális esetben tartalmaznia kell a dátumbélyegzőt, például: /% év% /% monthnum% /% postname% /.

Kizárólag szövegmezőket tartalmazó struktúrák esetén a WordPress az egész adatbázisban keres, mert „több munkát végez”, és megpróbálja megkülönböztetni az oldalakat és a hozzászólásokat, mivel nincsenek változók. Mint ilyen, az oldal betöltése sebességet fogja érinteni. Ezért kerülje a kategória használatát a permalink struktúrájában a posta neve előtt.

Vegye figyelembe, hogy számos egyéb tényező befolyásolhatja a WordPress webhelyének teljesítményét, és ezeket is optimalizálnia kell. Ezenkívül a permalink struktúrájával kapcsolatos teljesítménybeli különbségek még inkább hangsúlyosak a viszonylag nagy mennyiségű tartalommal rendelkező WordPress webhelyeken, ezért ne feledje ezt az új webhelyek indításakor!


A WordPress által biztosított állandó linkek bármelyike, az alapértelmezett kivételével, elegendő a szokásos vagy személyes blogokhoz. A tényezők állandóak, az összes struktúra azonos eredményeket ad, és több állítás ellenére semmi sem bizonyítja, hogy az egyik adott struktúra jobb, mint a másik viszonylag kis webhelyeknél.

Ha fejlettebb egyedi permalink-struktúrára van szüksége, akkor valószínűleg meg kell csinálnia néhány belső funkciót annak érdekében, hogy URL-jeiben egyedi értékeket használjon, ami kissé javított SEO-hoz vezethet. És a jelentős mennyiségű tartalommal rendelkező WordPress webhelyeknél a dátumbélyegzőt tartalmazó URL-struktúra kissé javíthatja az oldalbetöltési sebességet a tartalom keresésekor.

Milyen állandó link szerkezetét használja webhelyén? Találtál egyet hatékonyabbnak, mint bármelyiknek? Hogyan befolyásolta az állandó link struktúrája SEO-t vagy teljesítményét? Szeretném hallani a témával kapcsolatos gondolatait az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map