Hogyan indítsunk el egy WordPress-üzletet

Hogyan indítsunk el egy WordPress alapú vállalkozást

Lehet-e ma egy sikeres üzletet felépíteni a WordPress körül? A rövid válasz igen. 2020-ban több millió szabadúszó keres online megélhetést – és sokuknak vannak olyan üzleti vállalkozásai, amelyeket a WordPress körül hoztak létre. Ennek szilárd okai vannak:


 • A WordPress továbbra is egyszerű és sokoldalú kiadói platformként növekszik, és nem mutat lassulás jeleit. Ez azt jelenti, hogy a platform továbbra is vonzza az új felhasználókat, ami növeli a WordPress-szolgáltatások iránti igényt.
 • A szoftver alapvető funkcionalitását méretezheti és kibővítheti, hogy a bővítmények, témák és egyéni alkalmazások révén bármit elérhessen. Ez sokkal több, mint egy egyszerű blogplatform. Bármely típusú webhelyet vagy összetett webalkalmazást építhet a WordPressen.
 • Viszonylag könnyű (és általában olcsóbb) belépést kínál a blogolással foglalkozó online szabadúszó világába, hogy támogassa a wordpress fejlesztését vagy más területeket. Néhány vállalkozásnál 500 dollárral vagy annál kevesebbel kezdheti el.
 • Rengeteg ingyenes (és prémium) forrásból áll, amelyek segítenek az üzleti ötlet gyors megkezdésében.

Mindezek a tényezők vonzóvá teszik a WordPress-t azok számára, akik szabadúszó vállalkozást szeretnének folytatni.

Ez valóban Hogy Könnyen?

Nem minden olyan rózsás, amikor vállalkozni kezdesz WordPress vállalkozóként. Igaz, hogy nagyon kényelmes jövedelmet szerezhet a WordPressből. Vállalkozó emberek százai több ezer dollárt keresnek évente több WordPress-sel foglalkozó vállalkozástól, de ehhez sok kemény munka és elkötelezettség szükséges a siker eléréséhez. A WordPress legsikeresebb vállalkozói sok munkát végeztek a kényelmes jövedelem elérése érdekében.

A mai bejegyzés a WordPress alapú sikeres vállalkozás elindításának kezdő útmutatója. Természetesen mindenkinek a sikerhez vezető útja ebben a vállalkozásban eltérő, ám nem tudsz engedni, de észreveheted a sok hasonlóságot a legsikeresebb WordPress vállalkozók személyes története között. Néhány dolgot a cselekedetek és a nem dolgok szakaszában fedezem. Az első azonban az alapvető lépések:

1. Indítson el egy üzleti webhelyet

Indítson el egy üzleti webhelyet

A WordPress szabadúszó világában az első lépés egy üzleti weboldal felépítése. Itt fogja végezni az összes vállalkozását, akár termékeket, szolgáltatásokat, tanácsadást, akármilyen üzleti modellt választ,.

Az Ön webhelye is lesz a vállalkozás fő marketing eszköze. Minden promóciós stratégia arra irányul, hogy a potenciális ügyfeleket átirányítsa az Ön webhelyére, ezért ügyeljen arra, hogy az megjelenjen a részén, és könnyen kezelhető. A lényeg az, hogy webhelyének működnie kell, és mindent tartalmaz, amelyet potenciális ügyfelei keresni fognak.

Szóval hogyan állíthat fel egy weboldalt? Általában a következőkre lesz szüksége.

Jó tárhely

Válassza ki a vállalkozásának megfelelő hostolási tervet. Személyesen szeretjük és használjuk a WP Engine által kezelt WordPress tárhelyet a WPExplorer futtatásához. Véleményünk szerint a kezelt tárhely a legjobb választás – bár egy kicsit többet fizet, mint a szokásos megosztott tárhely (a WP Engine havonta 22,50 dollárral kezdődik a linkünkkel), a fogadó cég gondoskodik a WordPress szerveroldali optimalizálásáról, valamint az alapvető frissítésekről.

Nagyon jó választás azonban, ha valóban figyeli a megosztott tárhelyű költségvetését. Például a Bluehost megosztott tárhelyének havonta csak 2,95 dollárja van. Ne feledje, hogy az ilyen megfizethető tervek gyakran nem képesek kezelni egy csomó webhelyforgalmat, de mivel csak most kezdtél el, minden bizonnyal meg fogja csinálni a munkát (és később növelheti a tervét).

Releváns domain név

Ezenkívül jó domainnevet is választania kell. Ragaszkodjon a nyilvánvalóhoz. Ha hivatalos cégneve van, használd ezt (például amilyen egyszerűen a WPExplorer.com webhelyet használjuk). Vagy használhatja a nevét és szolgáltatását is. Például, ha a neve Jessica, és weboldalt hoz létre a tartalom-készítő szolgáltatásokhoz, érdemes használni valami olyat, mint a „copywritingbyjessica” vagy a „jessicawritesforyou” – kapsz ötletet.

Egyes házigazdálkodási társaságok ingyenes domain nevet kínálnak az első évre (új tervvel). De ha ehelyett külön vásárolja meg a domainjét, akkor feltétlenül használjon jó hírű regisztrátort, és vegye fel a magánélet védelmét (ami a regisztrációs adatait a WHOIS adatbázisokban magántulajdonban tartja, és segíthet megelőzni a gyógyfürdőt is). Szeretjük a GoDaddy domaineket, amelyeknek csupán egy új domain névhez (linkünkkel) évi 4,99 USD, azután a szokásos adatvédelemért évente 9,99 USD..

Professzionális WordPress téma

A webhelytervezéshez ne felejtsen el választani egy rugalmas üzleti WordPress témát beépített stílusbeállításokkal, lehetőleg egy már létrehozott fejlesztő által (elsősorban a jövőbeli frissítések biztosítása érdekében). Ha korlátozott a költségkerete, ne aggódjon – több száz ingyenes téma érhető el a webhelyen WordPress.org. Csak keressen egy kifejezést a választás szűkítéséhez. A legtöbb ingyenes téma azonban korlátozott funkcionalitással rendelkezik, és azt akarja, hogy fizetjen a szolgáltatások feloldásához.

A jobb szolgáltatások és támogatás érdekében inkább egy prémium témát választhat. Kezeket lefelé úgy érezzük, hogy a prémium teljes téma a legjobb. 40+ gyorsindító demóval, beépített testreszabási funkciókkal, élő drag and drop oldalkészítővel, kompatibilitással a népszerű pluginekhez és a nyelvi fordítások támogatásával fantasztikus témája szinte minden webhelyhez.

Alapvető bővítmények

Az Ön vállalkozásától függ, hogy mely bővítményeket telepíti. Van azonban néhány alapvető bővítmény, amelyet a legtöbb webhelynek telepítenie kell. Például:

 • Yoast SEO (amely tartalmaz zsemlemorzsát, webhelytérképet stb.)
 • Google Site Kit (elemzésre)
 • MailChimp hírlevél (vagy más hírlevél rendszer)
 • WordPress Biztonsági és / vagy Biztonsági másolat-bővítmény (ha nem a webhely egyik szolgáltatása)

A nélkülözhetetlennek tartott pluginek mellett érdemes még néhányat hozzáadni (ismét – az egyéni igényeitől függően). Ha a témája megköveteli, telepítenie kell egy oldalkészítőt (például a Teljes téma magában foglalja a WP Bakery szolgáltatást, és az ingyenes Hello témát kifejezetten az Elementor számára fejlesztették ki). Vagy ha egy webáruházat szeretne hozzáadni a webhelyéhez, akkor szükség lesz egy e-kereskedelem beépülő moduljára (erősen ajánljuk a WooCommerce-t a teljes áruházhoz, vagy a Shopify-t, ha csak egy vagy két terméket szeretne ajánlani).

Csak próbáljon meg nem túlmenni a pluginokkal, vagy telepíteni a duplikált funkciókkal rendelkező plugineket (például ne telepítsen két SEO plugint). Ez plug-in-konfliktusokhoz vezethet, amelyek problémákat okoznak a webhelyén (vagy akár teljesen megbonthatják a dolgokat)..

És végül – ne feledje, hogy ez egyszerűen a lépések gyors áttekintése. A részletesebb utasításokért nézze meg a telepítési útmutatónkat, amely ismerteti az alapvető WordPress-beállításokat, a témák / beépülő modulok telepítését és a bejegyzés létrehozásának módját.

2. Gyűjtse össze és rendezze az eszközöket

Gyűjtse össze és rendezze az alapvető eszközöket

Szüksége van néhány alapvető eszközre, hogy megkönnyítse a szabadúszó munkáját. Milyen eszközökre van szüksége pontosan, attól függ, hogy milyen vállalkozással foglalkozik. De általánosságban úgy gondolom, hogy ezeket az eszközöket minden WordPress szabadúszó számára kötelezővé kell tenni, függetlenül a specializációtól:

 • A PayPal üzleti számla
 • Táblázatkezelő alkalmazás (például Numbers, Excel vagy Google Táblázatok) az egyszerű könyveléshez
 • Szabadúszó szerződés sablon, ha szolgáltatásokat kínál (rengeteg testreszabható LegalZoom űrlapok Te tudod használni)
 • Egy felhőalapú tároló alkalmazás (Dropbox, Google Drive, stb)
 • Egy együttműködési eszköz (Trello, Alaptábor, Laza, stb.), ha egy csapattal dolgozik

Függetlenül attól, hogy a témafejlesztésre vagy az üzleti tanácsadásra szakosodott-e, ezek az eszközök megkönnyítik az életét az üzleti folyamatok korszerűsítése révén.

Az üzleti szakterülettől függően számtalan egyéb termelékenységi eszköz létezik, amelyekre szükség lehet az ügyfelek munkájának elvégzéséhez. Például, ha van készlete kezelésére, akkor olyan szoftvert szeretne használni, amely képes nyomon követni a készletét. Vagy ha WordPress karbantartási szolgáltatásokat kínál, akkor egy WordPress felügyeleti eszköz (például MangeWP vagy InfiniteWP) nagy segítség lesz. De amint már említettük – ez tényleg az Ön vállalkozásától függ.

3. Tervezze meg a munkafolyamatot

Tervezze meg a munkafolyamatot

Az áramvonalas munkafolyamat a produktív és sikeres szabadúszó gerincét képezi. Amikor csak elkezdi szabadúszó projektjét, szinte mindent meg fog csinálni egyedül:

 • Ügyfelek megszerzése
 • Növelje vállalkozását
 • Projektek vagy feladatok kezelése és nyomon követése
 • Ügyfelek számlázása és számvitel
 • Plusz minden más üzleti specifikus folyamat

Mint láthatja, ezek többsége adminisztratív feladatok lesz, amelyek könnyen megbotlik, és kevesebb időt hagy a felhasználó tényleges munkájának elvégzéséhez. Rengeteg olyan online eszköz és szolgáltatás található, amelyek hatékonyabban tudják kezelni az ismétlődő feladatokat, ezáltal megszabadíthat az ügyfelek munkájára való összpontosításról. Olyan szolgáltatásokat beszélek, mint például Menta számlák vagy kifizetések nyomon követésére és a fentiekhez hasonló projektmenedzsment eszközökre Trello és ászana.

Vagy fontolhatja meg a munkafolyamat kiszervezésének lépéseit, hogy több idő maradjon pénzének a munkájához. Ha engedheti meg magának, az üzleti feladatok kiszervezése megkönnyíti és kezelhetővé teszi a munkafolyamatot. Ez elegendő időt hagy az ügyfelek céljainak teljesítéséhez és a vállalkozásának növekedésére összpontosítani. Néhány hetente ellenőrizze a munkafolyamatot a szűk keresztmetszetek azonosítása és javítása érdekében.

4. Népszerűsítse vállalkozását

Google hirdetések

A szabadúszó világban az Ön webhelye a te dolgod, tehát webhelyének népszerűsítése alapvetően a vállalkozás támogatását jelenti. Miután megalapozta vállalkozása alapjait, te kell népszerűsítsd.

Értékesítse képességeit, termékeit vagy szolgáltatásait a potenciális ügyfeleknek minden olyan promóciós eszközzel, amelyet össze tudja gyűjteni. Sokan ingyenesek, vagy rendkívül olcsók.

 • Saját webhely: Használja ki webhelye forgalmának előnyeit. Az értesítési sávok vagy felugró ablakok hozzáadása nagyszerű módja annak, hogy a forgalmat irányítsuk a webhely kulcsfontosságú oldalain – különösen a termékek vagy szolgáltatások céloldalain..
 • Kapcsolódó blogok: Próbálja ki a kezét a vendég kiküldetésében. Időre és szakértelemre lesz szükség egy adott területen, de ez (gyakran) ingyenes módja a webhelyre mutató linkek létrehozására és önmaga népszerűsítésére..
 • Közösségi média: A közösségi média marketing még szélesebb közönséget kínál Önnek, amellyel elősegíti. Használja ki a hashtagokat, és használjon olyan ingyenes eszközöket, mint például Tweetdeck vagy fektessen be olyan közösségi média automatizálási eszközbe, mint a Missinglettr. Mindez nagyon egyszerűvé teszi a vállalkozás szociális szempontjainak kezelését.
 • Meglévő kapcsolatok: Tartsa a kapcsolatot a jelenlegi / korábbi ügyfelekkel, a hálózatépítési eseményeken találkoztakkal, korábbi munkatársakkal – alapvetően bárkivel, akit felvehet a LinkedIn profiljába. Vegye fel közvetlenül a kapcsolatot velük (vagy használjon szegmentált hírlevelet) az ajánlatok iránti érdeklődés fokozása érdekében.
 • Fizetett hirdetések: Ha rendelkezik költségvetéssel, érdemes fontolóra venni a fizetett hirdetéseket a keresőmotorokon keresztül is, például Google hirdetések vagy Bing hirdetések. Szüksége lesz egy kis kulcsszó-kutatásra, de a fizetett hirdetések nagyon hasznosak lehetnek az ügyfelek generálásában.

Ahogy az ügyfélkör növekszik és egyre inkább megalapozódik, csökkentheti a promóciót, de soha nem áll meg abba. A legtöbb szabadúszó olyan módszerekre koncentrál, amelyek megtartják az ügyfeleket, például hírlevelek, ajánlatok és blogbejegyzések.

5. Növelje vállalkozását

Növelje vállalkozását

Miután az összes alap a helyén van, és máris biztosított néhány ügyfelet, meggondolhatja vállalkozása bővítését.

A listádban először ismétlődő jövedelem-növekedést kell növelnie. Ha havonta meg van állítva a jövedelem kiindulópontja, akkor az új bevételi források létrehozására összpontosíthat. Gondoljon egy olyan visszatartó szolgáltatásra, amelyet ügyfelei számára kínálhat. Vagy havi karbantartási szolgáltatás a szokásos szolgáltatási költségek fedezésére. Biztos állandó pénzforgalom nélkül nehéz lesz növekedni.

Előfordulhat, hogy tagok felvétele a csapatba. Használhatja a WordPress munkahelyeket teljes munkaidőben foglalkoztató alkalmazottak felvételére, vagy szabadúszók keresésére, akik szükség esetén segítséget nyújtanak. Rengeteg beépülő modul is van a csapat irányításához, és a WordPress felhasználói szerepekkel egyszerűen korlátozhatja a hozzáférést a webhely különböző részeire..

És utána továbbra is kereshet további lehetőségeket üzleti vállalkozásának bővítésére. Az idő múlásával új réseket találhat, amelyekbe ágazhat.

Bónusz: Kevés vállalkozás csinál és nem tesz

Most pedig csak néhány hasznos tipp a helyes irányba történő elinduláshoz. A WordPress vállalkozásokra és szabadúszókra koncentrálunk, de ezek valóban vonatkozhatnak bármilyen online vagy kisméretű szolgáltatás alapú vállalkozásra.

Ne vállaljon felesleges partnerségeket

Arra gondolok, hogy ne kérjen külső befektetést a WordPress szabadúszó vállalkozás indításakor. A WordPress üzlet az egyik legegyszerűbben elindítható, mivel olcsó, függetlenül attól, hogy milyen szolgáltatást kínál. Tehát valójában nincs szükség vállalkozása egy részének aláírására.

Az alapszoftver, amely vállalkozását hatalomra hozza, ingyenes, és minden nap aktívan fejlesztik. És bár valószínűleg több értéket talál a fizetett forrásokban, az elején ingyenes eszközöket is használhat. Amikor a vállalkozás pénzt keres, elkezdi egy dolgot beszerezni, és befektethet prémium termelékenységi forrásokba.

Végezzen ígéreteket

A fegyelem legyen a határidők betartása és az ígéretek teljesítése érdekében. Légy reális a határidők meghatározásakor, különben elveszítheti ügyfeleit, amint megkapja őket.

Ne végezzen több munkát, mint amennyit képes kezelni

Ha újonnan kezdi a szabadúszó munkát, és nagyon szüksége van jövedelemre, akkor kísértésnek bizonyulhat, hogy igennel mond minden potenciális ügyfelének. Ez azonban kockázatos, mert vállalkozása jó hírneve szenvedhet, ha túl sok munka miatt elmulasztja az ügyfélprojektek befejezését. Vegyen részt olyan projektekkel, amelyeket probléma nélkül befejezhet, és növekedésével igénybe veheti a kiszervezett munkaerő segítségét.

Szerezz új készségeket

A szabadúszó igényes és versenyképes törekvés. Az előnye megőrzése érdekében fejlessze tovább készségeit, vagy újakat adjon hozzá. Sőt, a WordPress folyamatosan frissül, tehát lépést kell tartania ezekkel a fejleményekkel is.


Csodálatos, hogy a WordPress megváltoztatta sok ezer ember életét a világ minden tájáról, és továbbra is ezt teszi. Remélhetőleg ezek a tippek hasznosak lesznek, ha a WordPress környékén szeretne vállalkozást indítani. Ne feledje, hogy tovább kell tanulnia és motiválnia kell.

Szeretnék tőled is tanulni. Milyen tapasztalata volt egy WordPress-vállalkozás indításakor? Van tanácsod hozzá, vagy tippeket szeretne megosztani? Hagy egy megjegyzést az alábbiakhoz!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map