Hogyan indítsunk el egy önálló házigazda WordPress-blogot 15 perc alatt?

Amikor először telepítettem egy WordPress blogot, majdnem kihúztam a hajam. A folyamatot könnyű volt követni, de minden alkalommal, amikor a végére kerültem, hibát fogok kapni, és sok más hibahez hasonlóan, soha nem mondta, hogy mi a baj. Később, miután megnéztem az internetes házigazdámmal, és nagyon sok zajt keltett az ügyben, tájékoztatták, hogy egy kóbor kutya megetette .htacess fájlomat. Tehát átneveztem az érintett fájlt és a Whoa-t, telepítettem az első WordPress-blogomat!


Nem volt semmi nagy. A francba, kit viccelek? Az első telepítéssel járó érzés, mint senki más. Először is örültem, hogy a telepítés végre sikeres volt. Másodszor, izgatott voltam, hogy nagy lépést tett az álmommal kapcsolatban, hogy online üzleti vállalkozással bírjak. Azóta számtalan WordPress példányt telepítettem mind a webszerverekre, mind a PC-re.

Feltéve, hogy tudja, mit csinál, egy önálló házigazda blog telepítése vagy indítása kevesebb, mint tizenöt percig tarthat. Ez könnyű munka, és bárki meg tudja csinálni. Ha izgatott vagy és készen áll az első blog elindítására, jelölje be az időzítőket, és végezzen el ezzel. Élvezze és ne felejtse el megosztani gondolatait a megjegyzésekben, mindig várjuk visszajelzését.

Amire szükséged van

Először is nézzük meg, mire van szüksége. Szüksége lesz egy web hosting csomagra. A saját üzemeltetésű WordPress bloghoz, szemben az ingyenes bloggal (például a neve.wordpress.com), webszerver szükséges. Itt telepíti a WordPress platformot. Következő lépés a domain név. Ez a blogod azonossága. Ez a webes blogod virtuális címe (URL). Ehhez a két alapvető szemponthoz valamilyen fizetési mód szükséges. Ne feledje, hogy ezek ismétlődő havi vagy éves kifizetések, ezért ügyeljen arra, hogy a költségvetést ennek megfelelően készítse el.

És végül kb. Tizenöt (15) percre van szüksége ideje a WordPress szkript telepítéséhez, és a blog testreszabásához új témával és néhány pluginnel. Nem tudok várni az induláshoz …

A tökéletes WordPress tárhely kiválasztása

Először is, hozzunk létre egy saját, otthont adó WordPress-blogot egy kellemes, otthonos otthonban. Ha még nem rendelkeznek webszerverekkel, akkor is kiszolgálóterületet kell bérelnie. A múltban sokszor már foglalkoztunk ezzel a témával itt, itt és itt, de ha még soha nem láttad ezeket a bejegyzéseket, itt egy rövid összefoglaló azokról a tényezőkről, amelyeket szem előtt kell tartania, amikor a WordPress blogjának megfelelő webtárhelyt választottál :

 • Költség: Ne mindig folytassa a legolcsóbb üzletet a piacon. Ugyanakkor ne fizessen az olyan szolgáltatásokért, amelyekre nincs szüksége most vagy a közeljövőben. Fizetése az, amire szüksége van, azt jelenti, hogy előbb ismernie kell a saját házigazda WordPress blogjának követelményeit. Az olyan webgazdagépek, mint a WPEngine, a Bluehost, a GoDaddy és a HostMonster, remek árakat kínálnak, még a kezelt WordPress tárhely esetén is. Ezen felül, ha jó hangulatban elkapja őket, kihasználhatja a nagylelkű kedvezményeket és a kuponokat, hogy csökkentse webes tárhely költségeit (a WordPress kuponok oldalán megtekintheti a házigazdák jelenlegi akcióit). Kezdje kicsivel vagy a webhely igényeitől függően, és ennek megfelelően méretezze fel vagy le. Ne játsszon olcsón az online üzleti vállalkozásoddal, de ne hagyd, hogy egy vállalkozás becsapjon téged.
 • Jellemzők & Teljesítmény: Olyan internetes házigazdával szeretne lenni, amely „garantálja az időt, a szupergyors kiszolgálókat, a [korlátlan] sávszélességet és elegendő lemezterületet az igényeinek kielégítéséhez”. De mennyi elég? A legtöbb webtárhely nem mérhető lemezterületet, korlátlan sávszélességet és korlátlan aldomaineket biztosít többek között a szolgáltatások között. Alaphelyzetként azonban a legtöbb ember számára havonta 5 GB-os sávszélességnek és 5 GB-os lemezterületnek kell elegendőnek lennie. A szem előtt tartandó további funkciók között szerepel többek között a kiegészítő tartományok, a biztonsági mentési szolgáltatások, az e-mail és a szkriptek támogatása. A Jetpack felfelé haladva egy nagyszerű funkcióval rendelkezik, amely e-mail értesítéseket küld Önnek minden alkalommal, amikor a webhely lejár. Ha sok ilyen figyelmeztetést kap, akkor érdemes megfontolnia webes hostjának megváltoztatását, vagy pedig egy magasabb szintű hosting tervre való áttérést.
 • Az ügyfélszolgálat minősége: Az ügyfélszolgálat felülmúlhatatlan. Ha szereti az ügyfeleit (és akik nem), mindig mosolyognia kell az arcukon. Természetesen vannak olyan ügyfelek, akiknek a lehető leghamarabb a járda felé kell rohanniuk, de ez nem a lényeg. Az Ön által üzemeltetett WordPress bloghoz kiválasztott webhelynek jó hírnévnek kell lennie az ügyfélszolgálat szempontjából. Nem akarja, hogy a látogatók hibákat észleljenek, mert a házigazda ügyfélszolgálata nem tud elég gyorsan megoldani néhány véletlenszerű problémát. Az internetes vélemények gyorsan megmutatják, ha a választott WordPress tárhely szolgáltatója értékeli az ügyfélszolgálatot.

Itt, a WPExplorer programban, minden szeretetünket mindenki szeretjük és értékelik. Szeretjük és használjuk a WPEngine programot is – a legmagasabb rangú WordPress gazdagépet -, de ennek az oktatóanyagnak azért választom a Bluehost szolgáltatást, mert megbízható, sok fantasztikus funkcióval rendelkezik, és az ügyfélszolgálat egyszerűen elképesztő.

A webtárhely azonban csak az egyenlet egyik része. Szüksége van egy domain névre is, így az ügyfelek, a barátok és a családtagok megtalálhatják a WordPress blogját az interneten.

A tökéletes domain név kiválasztása

Most, hogy elhelyeztünk egy kényelmes otthont a WordPress bloghoz, az egyetlen dolog, amire szükségünk van, egy cím, tehát végül megkap egy URL-t a névjegykártyáihoz az emberek megtalálhatják a vállalkozását. A domain név bármilyen lehet. Lehet, hogy a neve, a neved és a kedvenc ital kombinációja, a termék neve egy kis csavarral – bármi! Láttam néhány vicces domaint az interneten, de ez egy másik nap története.

Mellesleg, a domain név olyan, mint a facebook.com vagy a youtube.com, arra az esetre, ha a fejed felhőben van. Általában 10 dollárba kerülnek évente, és bármikor ingyen kaphat domaint, amikor feliratkozik a Bluehost-ra. Sok más internetes házigazda ingyenes domaint kínál, ezért ebben a tekintetben nem érzi magát korlátozottnak.

Dönthet úgy, hogy regisztrálja domain nevét az internetes hostnál, vagy egy olyan domain regisztráló partnernél, mint például a Namecheap (itt regisztrálhatom a domaineimet) vagy a GoDaddy. Függetlenül attól, hogy regisztrálja domainjét regisztrátornál vagy internetes házigazdánál, ne hagyja, hogy elgondolódjon, pontosan megmondom, mit kell tennie, hogy néhány perc múlva a domaint a WordPress blogjához irányítsa. De először vessünk egy szelfi lélegezzen be, majd állítsa be web hosting fiókját.

Webtárhely-fiók létrehozása

A webtárhely-fiók megnyitásához domain névre lesz szüksége. Ha szeretne regisztrálni egy olyan domain regisztrátornál, mint amilyen az ön hiteles, akkor lépjen a Namecheap-hez vagy bárhová, és csak csinálja. Ez egy egyszerű és érthető folyamat, nem gondolom, hogy bármilyen bajba kerülne. Ha szeretne ingyenes domént (legalább egy évig ingyenesen) szerezni, menjen a Bluehost felé, és kattintson a kezdőoldal zöld gombjára a kezdőoldal közepén..

Bluehost

Ezzel a regisztrációs oldalra kell eljutnia, ahol kiválaszthatja a web hosting csomagot. Az írás idején három csomag érhető el: induló havi 3,95 dollárral, plusz havi 6,95 dollárral és business pro havonta 14,95 dollárral:

select-a-terv

Ne feledje, hogy ezek csak első ciklusra vonatkoznak promóciós árak (így működik a hostolási engedmény nagyjából). Az első ciklus után az árak a rendes áron megújulnak. Ez mégis nagyon kedvező árú tárhely, és tökéletes bárki számára, aki csak kezdődik.

Ha a domainjét regisztrátorral regisztrálja, nem pedig a web hostnál, akkor módosítania kell a névszerver (DNS) adatait. Ha a Bluehost-tól vásárolja meg a tárhely-csomagját, akkor hozzá kell adnia ns1.bluehost.com és ns2.bluehost.com a névszerver rekordjaihoz. Nem túl bonyolult, de ha segítségre van szüksége, ne habozzon kapcsolatba lépni a domain regisztrátorával, vagy keresse meg a GYIK-ot.

Ezenkívül a domain regisztrálása után körülbelül 24 órát is igénybe vehet a továbbterjesztés. Ezt az időt nem vesszük figyelembe ebben az oktatóanyagban. Tehát ha éppen megvásárolta a domainjét, akkor egy kis kávészünetre van szüksége ��

Ha nem úgy, menjünk tovább a következő lépésre. Válassza ki az igényeinek megfelelő tervet. Ennek egy olyan oldalra kell vezetnie, ahol hozzáadhatja vagy kiválaszthatja domainjét:

Iratkozzon fel most

Ingyenes domain használatához használja a bal oldali négyzetet. Ha már van domainneve, akkor használja a jobb oldali négyzetet. Válasszon egy egyedi domént, de ne feledje, hogy a választása valószínűleg nem érhető el:

domén-elérhetetlenné

Ha ez nem érhető el, csak válasszon másik domaint, vagy változtassa meg a .com kiterjesztését olyasmira, mint .org, .net vagy .us. A nap végén mindig olyan domént kapsz, amely tetszik, így ne izzadjon.

Kattintson a „Következő” gombra, és eljut egy másik oldalra, amely összegyűjti az információkat, a csomag részleteit és a számlázási adatokat. Válassza ki, amire szüksége van, írja be számlázási adatait, és kattintson az alján található zöld „következő” gombra. A Bluehost lehetővé teszi hitelkártyával vagy PayPal-nal történő fizetést, így itt jól fedezhető. Folytassa és fejezze be a fizetést.

Most mi?

Jelentkezzen be e-mail fiókjába, és megjelenik egy “Welcome to Bluehost” e-mail. Ez a kezdeti e-mail tartalmazza az induláshoz szükséges összes linket. Jelentkezzen be fiókjába a következő címen: https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin vagy az üdvözlő e-mailben található bármely linkre (vagy néhányra) kattintva. A kezelőpanelnek (más néven c-panelnek) így néz ki:

Vezérlőpult

Vicces, igaz?

A saját házigazda WordPress-blog telepítése

A „Webhely-készítők” alatt kattintson a WordPress ikonra. A szórakoztató rész csak most kezdődik. A megnyíló új lap a Mojo Marketplace-hez vezet, egy kattintással telepíthető. Csak kattintson a zöld „Telepítés” gombra, vagy válassza a WordPress meglévő telepítésének „importálása” menüpontját. A mi esetünkben az „Telepítés” az.

A következő oldalon válassza ki azt a domaint, ahova szeretné telepíteni a WordPress blogját. A domainjének itt kell megjelennie, amíg regisztrálták. Kattintson a „Domain ellenőrzése” elemre. Várjon öt másodpercet. Jelölje be a „Speciális beállítások megjelenítése” elemet a rendszergazdai felhasználónév és jelszó beállításához. Fogadja el a feltételeket, majd kattintson az „Install Now” (Telepítés most) gombra. Várjon néhány másodpercet, vagy menjen el kávét.

Gyere vissza, és kattintson az oldal tetején egy narancssárga szalagon megjelenő fekete „Hitelesítő adatok megtekintése” gombra. Ez új oldalt nyit meg a blogja URL-jével és bejelentkezési adataival. Jelentkezzen be a WordPress blogjába http://www.yourdomain.com/wp-admin. Cserélje ki a youdomain.com webhelyet a tényleges domain nevére most, hogy megvan.

Alapértelmezés szerint az önmaga által üzemeltetett WordPress blog feltérképezi a WordPress téma legújabb verzióját, melynek neve Huszonnégy. Ez egy alapvető téma, és ha nem tetszik a zöld-fekete mash-up, akkor csak megy Megjelenés -> Témák a WordPress admin menüben. Innentől kattintson az „Új hozzáadása” elemre, hogy válasszon a WordPress.org webhelyen elérhető ezer ingyenes téma közül.

Ingyenes témagyűjteményünk tele van fantasztikus témákkal, amelyek segítségével javíthatja blogod megjelenését. De ha az Ön igényeinek való megfeleléshez tervezett tökéletes WordPress témát keresi, akkor azt javaslom, hogy a WordPress összeszerelés és dobása témát.

Ezen a ponton nagyon sokat elkészítettünk a WordPress blog beállításával, és bátran megteheti, hogy vele csinálja, amit csak akar. Meg kell Dugó az Akismet – egy halálos spam-gyilkos – aktiválásához és bármilyen tetszőleges plugin telepítéséhez a közösségi médiából, az e-kereskedelemhez való tagságból és az admin adminokból, csak néhány említésre.

Nem várhatom meg a saját tartalom közzétételét? Menj Bejegyzések -> Új hozzáadása az első blogbejegyzés létrehozásához, Oldalak -> Új hozzáadása új oldal létrehozása (például egy rövid ismertetőoldal az Ön küldetési nyilatkozatával) vagy Média -> Új hozzáadása  audio-, video- vagy képfájlok feltöltésére. Letölthető fájlokat is feltölthet, így nyugodtan ossza meg PDF-eBook-ját szabadon. Az alapértelmezett feltöltési fájl mérete 50 MB, de ezt megváltoztathatja, ha néhány sor kódot hozzáad egy PHP fájlhoz. Ne aggódjon miatta ebben a pillanatban, itt mindent megtudhat időben.

A WordPress Admin irányítópultja gyönyörű és könnyen használható, és még ha kezdő is vagy (önmagában zöldszarvú), nagyszerű időt kellene létrehoznia a WordPress használatával. Mindig emlékezzen arra, hogy minden alkalommal kijelentkezik webhelyéről. Mindenek felett élvezze annyi szórakozást, amennyit csak tudsz.

További források

A következő cikkek néhánya inspirált, így ha többet szeretne tudni a saját házigazda WordPress blog létrehozásáról, nem gondolok jobb erőforrásokra:

Ha egy Snag-ba futsz

Ez történik, mindannyian hibákat követünk el. Tehát csak abban az esetben, ha bármilyen probléma merülne fel az út mentén, itt található egy maroknyi hasznos link, remek tipp az újoncok számára, a blogod és akár a SEO. És természetesen rengeteg további hasznos információ található a blogunkban (csak használja a címet a remek keresőmezőbe, amire szüksége van).

 • Új a WordPressnél? Kerülje el ezeket a 10 újonc hibát
 • 15 Gyakori WordPress hiba a megoldásokkal
 • 15 WordPress hiba, amelyet mindenképpen el kell kerülni
 • Post sorozat: Általános WordPress helyszíni SEO hibák
 • Bejegyzés sorozat: Hogyan állíthatjuk össze a WordPress Blog-t 10 egyszerű lépésben

Következtetés

Mit hagytam ki? Mmmh, jelenleg nem gondolok semmit. Itt kb. 16:00 és a háttérben játszik a Tech N9ne „Party The Pain Away” című műje. Már kifogytam a kávéból, ami azt jelenti, hogy le kell mennem a földszintre. Legközelebb beszéljünk az alábbi megjegyzés szakaszban. Adios és God Speed ​​amigos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map