Hogyan hozzunk létre és adjunk hozzá egy WordPress Favicon vagy webhely ikont

Mi az a Favicon? És hogyan lehet Faviconokat hozzáadni a WordPresshez

A kedvenc ikonra, amely rövidítése a „kedvenc ikonra”, webhely ikonra is hivatkozhatunk. Ha most megnézi a böngésző oldalát, akkor valószínű, hogy számos favicon jelenik meg. Lehet, hogy soha nem észlelte tudatosan a bűncselekményeket, tudatában kell lennie annak, hogy mi vagy, amit csinál. Mi tehát egy favicon, és miért van szüksége a WordPress webhelyére??


Ebben a cikkben meg fogjuk magyarázni, hogy pontosan mi az a favicon, és hogyan lehet az hasznára vállalkozása vagy blogja számára. Ezután megvizsgáljuk, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen hozzáadni egyet a WordPress blogjához.

Mi a Favicon / webhely ikon??

Favicon Példaképernyő

A favicon egy ikon, amely a böngésző lapon jelenik meg a weboldal oldal címe mellett. A Faviconok a weboldal neve mellett láthatóak a könyvjelzővel ellátott webhelyek listájában, valamint alkalmazás ikonként használhatók, és a WordPressben ezeket a webhely ikonjának is hivatkozhatjuk..

A Faviconok általában az általuk ábrázolt webhely logójának a képét veszik fel. Emellett ezek is képeket képezhetnek, amelyek kapcsolódnak egy webhely márkájához vagy stílusához, ha ez megfelelőbb. Miután kiválasztott egy favicont, azt nem szabad megváltoztatni, kivéve, ha vállalkozása átalakul márkanév alatt. Ily módon a webhely nézői megismerik az Ön faviconját, és felismerik azt a böngésző lapjainak sorában.

A Favicon használatának fontossága

A Favicon használatának fontossága

A Faviconok a webhely látogatói számára történő vizuális marketingről és a velük való kapcsolattartásról szólnak. Favicon hozzáadása lehetővé teszi a közönség számára, hogy tudatosan és azonnal azonosítsa a WordPress webhelyét az alkalmazások vagy a weboldalak körében..

Ez a favicon ismerete segít a közönségnek gyorsan és egyszerűen megtalálni. Ez a felhasználókat is emlékezteti a webhely létezésére, ami növeli a forgalmat és a látogatók számának visszatérését. Végül egy favicon segít az Ön webhelyén, hogy kitűnjön a versenytársaitól, és hogy megbízható forrásként szolgáljon az Ön webhelyén.

Mint láthatja, a favicon használatának haszna óriási. Tehát most megtudhatja, hogyan hozhat létre egy favicont és felveheti azt a WordPress webhelyére …

Favicon létrehozása

A favicon folyamat első lépése egy megfelelő kép létrehozása. Mint már említettem, egy faviconnak ideális esetben ugyanannak a képnek kell lennie, mint a webhely logójának, így a látogatók azonnal felismerhetik azt.

Bizonyos esetekben azonban bonyolult logók esetén ez nem egyértelmű vagy zavaró jelzést eredményezhet. Ebben az esetben egyszerűsítenie kell a logót, vagy más képet kell használnia. Ügyeljen arra, hogy válasszon valamit, amely a vállalkozását képviseli, és nyilvánvalóan tükrözi a márkáját.

Favicon kép megtervezése vagy szerkesztése

Per WordPress kódex, A favicon képeknek négyzet alakúaknak és legalább 512 x 512 pixel méretűeknek kell lenniük. Noha a képeket kivághatja a WordPress programban, azt javasolnám, hogy a képet előzetesen szerkesztési szoftverrel szerkessze.

Ha új képet akar tervezni a semmiből, vagy a logójának komoly módosításokat igényel, akkor a legjobb, ha egy profi szerkesztő programot használ. Photoshop vagy ZSINÓR remek lehetőségek.

A Canva használata

Canva Icon Creator

A kevesebb tervezési tapasztalattal rendelkezők számára azonban egyszerűbb megoldás a használata Canva. Ez az ingyenes grafikai tervező eszköz webhely lehetővé teszi a kép egyszerű szerkesztését és készenléti készítését. Átméretezze a logóját, vagy változtassa meg a színét vagy az átlátszóságot, hogy hozzon létre egy favicon képet, amely működik az Ön webhelyén.

Miután elégedett vagy a képével, amelyet favicként fog használni, azt gif, png vagy jpeg formátumban kell menteni. Most már készen áll arra, hogy feltöltse a telefonját a WordPress webhelyére …

Favicon hozzáadása a WordPress webhelyhez / Bloghoz?

A webhely ikon hozzáadásával a web-fejlesztőknek és a mélyreható kódolási ismeretekkel rendelkezőknek leginkább a döntést kellett hagyniuk. Szerencsére azonban a WordPress 4.3 kiadása után a favicon hozzáadása rendkívül egyszerű és érthetővé vált.

WordPress Élő testreszabási link

Nyissa meg a WordPress irányítópultját, és válassza a menüben Megjelenés> Testreszabás. Ez megnyitja az élő WordPress testreszabót a webhely kezdőlapjának előnézetével.

választ Webhely-azonosság. Itt láthatja a megjelenített webhely címet és webhely ikont.

WordPress webhely azonosság

Alatt Webhely ikonra felveheti, megváltoztathatja vagy eltávolíthatja faviconját. Kattintson Válassza a Kép lehetőséget.

Válassza a WordPress webhely ikon képét

A WordPress Media Library mostantól megjelenik a képernyőn. Válaszd ki a Fájlok feltöltése fülre, majd ejtse a képét a dobozba, vagy válassza ki a számítógépről.

A médiakönyvtárban ellenőrizze, hogy a kép be van-e jelölve, majd kattintson az OK gombra választ a jobb alsó sarokban. A WordPress most megkérdezi, szeretné-e levágni a képet. Ha a képet már szerkesztette egy szerkesztőprogramban, válassza a lehetőséget Ugrás a kivágáshoz. Egyébként vágja le.

Testreszabási webhely ikonjának előnézete

A testreszabóban, alatt Webhely ikonra, látni fogja a feltöltött képet. választ Mentés és közzététel a testreszabás tetején, majd frissítse az oldalt. Most már képesnek kell lennie arra, hogy meglátogassa a kedvenc weboldalát a böngésző lapon.

URL Favicon kijelző

Ha valamikor meg akarja változtatni az ön híveit, alatt Webhely ikonra egyszerűen válassza ki Kép módosítása. Amint azt korábban említettem, erre csak akkor szabad tanácsot adni, ha márkanév alatt áll. Ha folyamatosan megváltoztatja az ön kedvtelését, a közönség nem fogja tudni azonosítani, melyik kép reprezentálja webhelyét, amikor böngészője lapjaikat vagy alkalmazásukat nézi.

A Favicon hozzáadásának egyéb lehetőségei a WordPress webhelyhez

Természetesen számos más módon is hozzáadhat egy favicont a WordPress webhelyéhez. Vessen egy pillantást néhány különféle lehetőségre …

Favicon a RealFaviconGenerator által

RealFaviconGenerator szalaghirdetés

Sokan inkább pluginok használatával inkább funkciókat adnak a webhelyükhöz, ahelyett, hogy egy témára támaszkodnának. A Favicon by RealFaviconGenerator egy WordPress bővítmény, amely kiváló lehetőség, ha egy favicont szeretne hozzáadni a webhelyéhez..

Telepítse a plugin-t a WordPress webhelyére, majd egyszerűen mutasson és kattintson a kép feltöltésére, és adjon hozzá favicon-ként. A RealFaviconGenerator ezután elkészíti a különböző böngészőkhöz és eszközökhöz szükséges összes ikont. Ez egy egyszerű plugin, amely ingyenesen letölthető és használható.

Feltöltés a téma Opciók oldalán

Teljes téma Favicon lehetőségek

Számos új téma számos funkcióval és funkcionalitással rendelkezik, így az emberek gyorsan és egyszerűen új WordPress webhelyeket állíthatnak fel. Ezeknek a témáknak egy része most azzal a lehetőséggel jár, hogy hozzáad egy nevet. Ellenőrizze a téma Opciók oldalát, hogy megtudja, ez egy szolgáltatás, amelyet kínál. Például a Total WordPress téma a Favicon (és annak különböző eszközméretei) opcióit tartalmazza a beépített témapanelen.

Kód használata

Ha valaki inkább kódolja webhelyét, akkor feltöltheti favicon képét a webhely gyökérkönyvtárába. A kódot hozzá kell adni a header.php fájlhoz. További információt erről a folyamatról, valamint a mentéshez szükséges kép méretéről és fájltípusáról, lásd: A WordPress támogatási dokumentációja.

Végső gondolatok

Mint láthatja, egy favicon feltöltése a WordPress webhelyre nagyon egyszerű folyamat. A favicon előnyei lenyűgözőek, ez egy olyan marketing taktika, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az Ön arculatának felismerésével azonosítsák az Ön webhelyét. Tehát prioritásként keressen egy pótfél órát a napjában, és állítsa be webhelyét egy faviconnal.

Még felállítottad a futóját? Kérjük, ossza meg az alábbi megjegyzésekben, hogyan került be …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map