Hogyan hozzunk létre egyéni 404 oldalt a WordPress programban

Kétségtelen, hogy a legtöbb internetes felhasználót a jól ismert ismerősök hátráltatják 404 Oldal nem található hiba üzenet. Valószínű, hogy ez a bosszantó üzenet már havonta egyszer bombázott, amikor egy törött linkre kattintott.


A 404 hiba egy szabványos HTTP-válasz egy olyan weboldal-kérésre, amelyet a szerver különféle okokból nem tudott teljesíteni. Alapértelmezés szerint a hibaüzenet sima szövegként, fehér háttérrel jelenik meg. Ha utálja ezt a sajtos üzenetet, akkor nem akarja, hogy a webhely látogatói is látják. Akkor miért nem teheti kevésbé irritálóvá az egyedi üzeneteket?

Ebben az oktatóanyagban bemutatom az egyéni létrehozás lépéseit Az oldal nem található üzenetet, hogy webhelyének látogatóit kevésbé irritálja, amikor üres lapot talál. Először is, jobban megértsük, miért üthet üresre egy weboldal elérésekor.

Contents

Hogyan és miért 404 Oldal nem található Hibák jelentkeznek

Ha rákattint egy linkre, és 404 hibát kap, ez azt jelenti, hogy a kiszolgálóra irányuló kérés sikeres volt, de a kiszolgáló nem találta meg azt az oldalt, amelyhez megpróbált hozzáférni. Ennek számos oka lehet.

Például, ha eltávolították azt a weboldalt, amelyhez a link kapcsolódott, egy 404-es hiba jelenik meg. Egy tipikus forgatókönyv, amely ehhez vezet, amikor eltávolítják a népszerű tartalmat tartalmazó elavult oldalt, mégis rengeteg link mutat rá más webhelyekről. A nagy hírű webhelyek valószínűleg ennek bűncselekményei, ha a webhely rendszergazdái nem tesznek óvintézkedéseket a hiányzó oldalhivatkozások megakadályozása érdekében.

404 oldalhiba akkor is előfordulhat, ha a kért oldalt új domain névre helyezték át. Ha a probléma a kiszolgálóval kapcsolatos (a kiszolgáló nem működik, vagy valamilyen okból nem érhető el), akkor DNS-hibát kaphat. A tűzfalak, a tartalomszűrők és a tartalom egyéb blokkolása megszakadt hivatkozásokat is okozhat.

Az alsó sor megszakadt, a linkek gyakoriak az interneten. A webhelytulajdonosok vagy a rendszergazdák döntenek arról, hogy az élmény a felhasználók számára jobban elviselhető-e. Ne feledje, hogy az internethasználók általában türelmetlenül keresnek információt egy weboldalon. A felhasználó nem pazarolja idejét egy másik webhely keresésével, hogy megkapja azt, amit akar, ha a sajátjainkat egyszerűen és bosszantóan találta meg. 404 Hiba.

Felhasználóbarát hibaüzenet

Mint már említettem, a legtöbb webszerver úgy van beállítva, hogy visszaadjon egy alapvető 404 Hiba oldalt, amely bocsánatkérést jelenít megegy rövid leírás, miért nem tudott elérni a kért oldalt. Bizonyos esetekben kaphat linket egy webmester e-mailjére (ha további technikai támogatásra van szüksége), vagy linket a keresőmotorhoz a keresés folytatásához.

Noha ez az alapértelmezett hibaüzenet udvarias, ez elég egyszerű, és általában a legtöbb webhely-látogató számára kikapcsolható. Ez az oka annak, hogy a komoly webmesterek testreszabják ezt az üzenetet, hogy a kitöltő látogatók felhasználóbarátabb (és kevésbé irritáló) oldalt láthassanak..

Az összes alapértelmezett téma, amelyet a WordPress-rel szállítunk, rendelkezik egy 404-es hibalap-sablonnal 404.php. Természetesen ez az alapértelmezett sablon tökéletesen működik, de valószínű, hogy nem azt mondja, amit el akar mondani a látogatók számára. Szerencsére az üzenet testreszabása a sablonban szellő. Egyszerűen nyissa meg az oldalsablont egy kódszerkesztőben, és változtassa meg az üzenet szövegét a sajátjára. Mentse el a változtatásokat.

Az alapértelmezett hibalap-sablon felépítése a Húsz tizenhárom A téma címkékből áll, amelyek a fejléc, a lábléc és a keresősáv megjelenítésére szolgálnak. Így néz ki a cselekvés (csak írjon be egy hamis oldal címet a böngésző címsorába):

Tizenhárom tizenhárom 404 oldal

Ha megvizsgálja a 404-es oldalsablon kódját, észreveszi az oldal fejlécét Nem található belül

címsor és a _e funkció, amely az eredményt ténylegesen megjeleníti az oldalon. Ezt kell először szerkeszteni, amikor a 404 oldalát testreszabja. Ezután mehet tovább, és felhasználóbarát szöveget adhat a

és

címkék alatt. Vegye figyelembe, hogy megváltoztathatja vagy módosíthatja a Nem található címsor, de általában jó olyan egyedi címsorot elhelyezni, amely nem irritálja a látogatókat, és a bekezdésekben szereplő egyedi szöveg mellett.

Azt is észreveheti, hogy a címsor a hatalmas belsejében jelenik meg 404 szám az oldalon. Amikor Firebug használatával ellenőrzi a hibaoldalt, látni fogja, hogy ez a hatalmas 404 beilleszt egy ál-elem (.error404 .page-title: korábban). Tehát nyissa meg a 404.php sablon, és cserélje ki az alapértelmezett szöveget a

,

, és

címkék arra, amit el akar mondani a látogatóknak. Szintén szerkesztheti a fentebb említett álelemet, ahogy szereti, vagy távolítsa el (kommentálja meg a stíluslapban). Az enyémet erre változtattam:

Huszonhárom testreszabott 404 oldal

Bár itt bármit elmondhat közvetlenül a látogatói számára, mindig jó, ha rövid és kedves. Ezenkívül próbáljon megmondani vagy mutatni a látogatóra azt, amit először keresett. És ez nagyon sok minden, amit meg kell tennie, hogy a 404 Oldalt felhasználóbarátabbá tegye. Vizsgálja meg az oldalt, majd változtassa meg a stílusokat, ahogy tetszik.

Ezenkívül attól függően, hogy a fejlesztőt használja a WordPress témától, a 404-es oldal egyedi támogatása is szerepelhet. A Teljes WordPress témában beépítettünk egy egyedi 404 oldal témát, amely megkönnyíti az egyedi 404 átirányítás, vagy az egyedi oldal cím és a tartalom hozzáadását közvetlenül a WordPress irányítópultján..

Az egyéni 404 oldal-szerkesztő képernyőképe

Teljes WordPRess téma 404 oldalú példa

Az .htaccess fájl hol történik a varázslat

Miután testreszabta a 404.php fájlját, csak a WordPress számára van lehetősége megjeleníteni azt, amikor a helyzet megfelelő – amikor nem talál egy adott oldalt. Ez az alapértelmezett folyamat. Előfordulhat azonban, hogy a webkiszolgáló problémákba ütközhet, még mielőtt a WordPress tudomást szerezne róla, vagyis a látogatók esetleg nem férhetnek hozzá néhány oldalhoz. Ebben az esetben biztosítania kell, hogy a webszerver átirányítsa őket a 404.php oldalra, és itt található a .htcaccess fájl jön be.

Az .htcaccess A fájl a WordPress telepítésének gyökérmappájában található. A WordPress esetében automatikusan generálódik, amikor megváltoztatja az állandó link struktúráját az alapértelmezettől. Csak annyit kell tennie, hogy a kiszolgáló megtalálja az egyéni 404-es oldalt, és egyetlen sort ad a fájlhoz:

ErrorDocument 404 /index.php?error=404

Mint láthatja, ez az URL a gyökérről (/) kezdődik, ami azt jelenti, hogy ennek az URL formátumnak a használatához a WordPress telepítésének a szerver gyökérzetén kell lennie. Ellenkező esetben, ha a WordPress egy alkönyvtárba van telepítve, akkor az átirányítási útvonalnak a következőnek kell lennie:

ErrorDocument 404 /yourfolder/index.php?error=404

Ilyen módon, még akkor is, ha megváltoztatja a témát, index.php mindig felhívja az új témához a 404-es fájlt.

Csomagolás fel

A gyors bemutató elolvasásával remélhetőleg létrehozhat egy egyedi 404-es oldalt, amely egy egyedi felhasználóbarát üzenettel egészül ki. Beállíthatja a .htcaccess fájlt annak biztosítására, hogy a webhely látogatói mindig a megfelelő 404 oldalra irányítsák a kiszolgálót olyan helyzetekben, amikor a WordPress nem képes, vagy amikor megváltoztatja a témákat.

Ha olyan hűséges látogatókat szeretne vonzani, akik mindig visszatérnek a webhelyére, fontos, hogy a 404-es oldalt kevésbé bosszantó üzenettel szabja meg. És természetesen jó ötlet az is, ha megpróbáljuk korlátozni, hogy hányszor a látogató 404 oldalra landoljon.

Van kiváló ötlete az egyedi 404 üzenethez? Mit használ jelenleg a 404-es oldalán? Szeretném hallgatni ötleteit az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map