Hogyan hozhatunk létre WordPress egyedi postai tipusokat

Hogyan hozhatunk létre WordPress egyedi postai tipusokat

A WordPress számos különféle típusú tartalmat képes megjeleníteni, de a szervezése nehéz lehet. Az alapértelmezett beállítások meglehetősen korlátozottak, és azok testreszabása zavaró lehet. Pontosan ezért döntöttem el összeállítani ezt a rövid útmutatót.


Az egyedi üzenettípusok használatával új típusú elemeket hozhat létre – például üzeneteket és oldalakat -, amelyek eltérő adatkészletet fognak tartalmazni. Saját admin menüvel, saját szerkesztési oldalakkal, saját egyedi taxonómiáival és egy csomó más segédprogrammal rendelkezik.

Ha kíváncsi, hogy miért van szüksége ezekre az egyikre, akkor azok a leginkább azok a webhelyek, amelyek tartalma szokatlan felépítésű. Tehát ha van olyan tartalma, amelyet másképp kell megjelenítenie, mint a szokásos hozzászólásokon és oldalakon, akkor az egyéni üzenet típusa lehet éppen amire szüksége van. Kiválóan alkalmasak a SEO-ra is, beépített állandó linkjeik miatt.

Mi az egyéni postai típus??

A hozzászólás típusa, a konkrét hangzású név ellenére, bármilyen tartalomhoz használható. Valószínűleg látta már őket korábban, mivel a fejlesztők az egyedi üzenettípusokat használják portfóliók, alkalmazottak, ajánlások és még sok más hozzáadására a WordPress témáikhoz. Tehát az egyéni bejegyzés típusa csak egy szokásos bejegyzés, amelynek eltérő post_type értéke van az adatbázisban. Öt alapértelmezett postai típus létezik: post, oldal, melléklet, melléklet és navigációs menü. A WordPress 3.0+ azonban lehetőséget ad arra, hogy hozzáadja saját egyéni beállításait.

WordPress Post típusok és taxonómiák

A taxonómia kifejezés gyakran az egyéni postai típusokra utal, és néhányat kissé zavaró lehet. A WordPress új tagjai számára az taxonómiák a levelek és az egyéni postai típusok csoportosításának egyik módja. A WordPress négy beépített formátummal rendelkezik: kategória, címke, link kategória és post formátumok. Ezen specifikumokról a következő oldalon találhat további információt WordPress kódex. Ön is létrehozhat saját egyéni taxonómiákat, és felhasználhatja azokat a postai típusokban a tartalom csoportosítása és rendezése céljából.

Hogyan hozzunk létre egyéni üzenettípust??

Rendkívül egyszerű az egyéni üzenettípusok hozzáadása a WordPress-hez, mivel a WordPress tartalmazza a register_post_type alapvető funkciót, amely felhasználható ezek létrehozására. Ez azt jelenti, hogy ha plugin-fejlesztő, akkor könnyedén beillesztheti az egyedi feladástípusokat a létrehozott témába. Vagy felveheti őket gyermeketémáján vagy egy egyedi pluginon keresztül.

Egyedi üzenettípus manuális létrehozása (kód használatával)

Az első dolgok először: hová kell hozzáadni a kódot? A projekttől függ, hogy a lehető legjobb hely-e regisztrálni és hozzáadni az egyéni postai típusokat. Ha olyan ügyféloldalon dolgozik, ahol már aktív a téma, akkor létre kell hoznia egy gyermektémát, és onnan regisztrálnia kell a hozzászólástípusokat. Ha saját egyedi témát készít, akkor a kódot elhelyezheti a function.php fájlban vagy bármely más fájlban, amelyet a function.php fájlból hív. És ha egy plugint fejlesztett, akkor nem igazán számít, hová helyezi a kódot, mindaddig, amíg a kód az „init” műveleti kampó előtt fut, hogy megbizonyosodjon arról, hogy elérhető-e.

Tesztelés céljából az Ön functions.php a fájl jól fog működni. De egy plugin biztosítja, hogy nem tönkreteszi webhelyét a téma megváltoztatása vagy frissítése során.

Ha az egyéni üzenettípus valóban fontos, akkor fontolja meg azt, hogy kötelező használatú bővítménygé váljon. A nem használt, kötelezően használható plug-inek egy speciális könyvtárba vannak telepítve a tartalom mappában, és automatikusan engedélyezve vannak minden webhelyen. A kötelezően használható plug-inek nem jelennek meg a (z) plugins oldalon az alapértelmezett plugins listában wp-admin.

Mindenesetre egy egyedi üzenettípus hozzáadható a WordPresshez a register_post_type () funkció. Ez lehetővé teszi egy új címke meghatározását több címke segítségével. Miután létrehozta a fejlécét, ezt a funkciót a. Előtt is használhatja admin_menu, de a after_setup_theme akcióhorgok. Ha helyesen hozza létre, csak néhány sornyi kóddal húzhatja le. Tól WordPress kódex, Íme egy egyszerű példa egy új egyéni üzenettípusra:

create_post_type () függvény {
register_post_type ('acme_product',
sor(
'label' => tömb (
'name' => __ ('Termékek'),
'singular_name' => __ ('Termék')
),
'nyilvános' => igaz,
'has_archive' => igaz,
)
);
}
add_action ('init', 'create_post_type');

Ezzel létrejön egy „termék” nevű postai típus, amelyet „acme_product” -ként azonosítanak. Az register_post_type függvény két értéket kap. Az első a név „címkéje”. A második „nyilvános”, hogy megjelenjen az admin képernyőn és a webhelyen. És végül „has_archive” az új postai üzenetfajták archiválásának engedélyezéséhez.

A beállítás befejezése után látnia kell az egyéni üzenettípus menübejegyzését, hozzá kell tudnia adni hozzászólásokat, meg kell tekinteni az adminisztrátorok listáját, és meg kell látogatnia őket a webhelyén. Sokkal több érték vagy argumentum létezik, amelyeket hozzáadhat egy egyedi oldalhoz. Ezek teljes listája megtalálható a regisztrálja a kódex postai oldalát.

Ezután hozzon létre egy 16 × 16 pixeles ikonképet, és mentse el a jelenlegi plugin mappába. Erre az irányítópulton az egyéni üzenet típusa ikonra van szükség. Egy másik lehetőség egy betűkészlet ikon használata. Ha érdekel, hogy ezen az úton jár, akkor röviden ismertetjük a Dashicons használatát az Ön által elolvasandó egyedi postai típusoknál. Ezután folytathatja és aktiválhatja a plugint.

Megjegyzés a megnevezésről: bár kísértésnek és kényelmesnek tartani egy egyszerű, egyéni üzenet típusazonosító használatát, jobb, ha előtagot használ. Használjon rövid névteret, amely azonosítja az egyéni típust használó bővítményt, témát vagy webhelyet. Sokkal részletesebb útmutatóért lásd a tanácsok + útmutató a WordPress egyedi postai típusaihoz. Több kód- és egyéni üzenettípus-beállítást választanak, ha maguk akarják kódolni a postai típusokat. De ha gyorsabb és könnyebb megoldást szeretne, folytassa az olvasást!

Egyéni postai típus létrehozása beépülő modullal

Post típusok Korlátlan beépülő modul

Új egyéni üzenettípusok hozzáadásának legegyszerűbb módja egy plugin használatával. A szabad Post Types Korlátlan plugin történik, hogy megkönnyíti az egyedi üzenettípusok létrehozását és kezelését. Még egyéni taxonómiákat is létrehozhat.

Csak annyit kell tennie, hogy telepítenie kell a plugint. Megragadhatja közvetlenül a WordPress könyvtárból (lásd a fenti linkeket). Vagy telepítse a WordPress irányítópultján alatti oldalra Beépülő modulok> Új hozzáadása és keressen a „post type korlátlan” kifejezésre – ez legyen az első eredmény. Csak telepítse és aktiválja.

Post típusok Korlátlan beépülő modul - Új postai típusok létrehozása

Ezzel új irányítást ad az irányítópult aljára. Kattintson rá, hogy megkezdje az új postai típusok és taxonómiák létrehozását. Rengeteg lehetőség van az egyéni hozzászólás típusára vagy a taxonómia nevére, így az új postai típus láthatóvá válik a szerzők számára, ahol az megjelenik az irányítópulton (vagy ahol az almenüben található, például a „Beállítások” alatt), a menüikon, a támogatott metaboxok (csak ellenőrizze azokat, amelyeket fel szeretne venni), és még a REST API speciális beállításait.

Válassza ki azokat az opciókat, amelyeket engedélyezni szeretne az új üzenet típusához, és mentse. Ez az. Készen áll a játékra! Csak keresse meg azt a nevet, amelyet az új egyedi hozzászólás típusához adott az irányítópulton. A mi képernyőn a mi képernyőn „My Post Types” elnevezés van. (Megjegyzés: nem adtunk meg helyet, tehát egyszerűen hozzáadtuk a tesztoldalon meglévő postai típusok után.)

Post típusok Korlátlan beépülő modul - Összes opció

A Post Types Unlimited-t úgy hozták létre, hogy kiválóan működjön bármely WordPress-témával, de ha a Teljes WordPress-témát használja, akkor rengeteg exkluzív és hatékony lehetőség közül választhat. Állítson be egy egyedi főoldalt a zsemlemorzsa számára, válassza ki az új üzenet típusának archívum elrendezési beállításait, válassza ki a bejegyzés (és az egyetlen bejegyzés) blokkjait és a meta elemet, engedélyezze a Következő / Előző lapozás és még sok más.

Alternatív: WCK WordPress Creation Kit PRO

Egyéni postai típusok és egyedi mezők készítője - WCK

Információ és letöltésView a Demo

A WordPress Creation Kit PRO egy prémium WordPress plugin, amely megkönnyíti a WordPress telepítésének testreszabását, így az ügyfelek vagy közreműködők csak azt látják, amit akarnak. Ez a nagyteljesítményű bővítmény lehetővé teszi az egyéni mezők és a feladás típusa feletti ellenőrzést a WordPress tisztított telepítésének elkészítéséhez.

Ha webfejlesztő vagy, akkor valószínűleg már tudja, hogy a WordPress egyes ügyfelek számára túlterhelő lehet, és az egyik módja annak, hogy segítsék őket webhelyük használatának folyamatának korszerűsítésében, az, hogy kivágják, amit a WordPress hátlapján látnak és nem látnak. telepítés. Lépjen be a WordPress Creation Kit PRO-ba. Ezzel létrehozhat egy ügyfélre jellemző, felhasználóbarát WordPress telepítést. Készíthet és átnevezhet egyéni üzenettípusokat és taxonómiákat, hogy könnyebben megértsék őket, vagy elrejtheti néhány, a webhelyükön használt WordPress témához tartozó beállítási lehetőséget. Vannak hangok, amelyeket a WordPress Creation Kit PRO segítségével végezhet.

A WordPress Creation Kit PRO másik nagyszerű tulajdonsága a mellékelt egyedi mezők. A létrehozott hozzászólás típusától függően érdemes lehet szöveges területet hozzáadni a tartalomhoz, a lehetőségek legördülő menüjéhez (például az alkalmazottak címei vagy a fotózáshoz használt eszköz típusa), a dátumhoz vagy valami máshoz. Bármelyik igényt kielégíti, a WordPress Creation Kit PRO 11 egyedi mezőbeállítást tartalmaz, így könnyebben megkönnyítheti az üzenet típusait az ügyfelek számára.

Következtetés

Az egyéni üzenettípusok félelmetesnek tűnhetnek, de nem kell, hogy legyenek. Egy kis gyakorlattal lebonthatja az egyéni üzenettípusok alapjait, és létrehozhatja a szükséges webhelyet. Az ingyenes Post Types Unlimited bővítménnyel nem szabad mentség. Most, hogy megszerezte az alapokat, tudassa velünk, ha további kérdése van. Vagy ha további hasznos tippe van, ossza meg őket! Nyugodtan dobj egy sort az alábbi megjegyzésekbe. Keressünk egy vitát!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map