Hogyan hozhat létre promóciós e-könyvet a WordPress webhelyéhez (4 lépés)

Hogyan hozhat létre promóciós e-könyvet a WordPress webhelyéhez (4 lépés)

Lehet, hogy egy ideje egy e-könyv írásának gondolatával játszottál, de még nem tetted meg. Végül is egy e-könyv létrehozása túl nehéz és időigényes, igaz?


Míg a promóciós e-könyv összeállítása nem séta a parkban, megteheti, ha meggondolja magát. Ezenkívül az e-könyv közzététele számos előnnyel jár, például lehetővé teszi webhelyének népszerűsítését és a saját területén illetékes hatóságként való felismerést..

Ebben a cikkben egy négylépéses eljárást állítottunk össze, amely segít elkészíteni első promóciós e-könyvedet, mindent lefedve a tervezéstől a kiadásig. Merüljünk közvetlenül be!

1. lépés: Válassza ki a megfelelő eszközöket

Az e-könyv írási folyamatának első lépése a megfelelő eszközök megtalálása. Az e-könyv írása formázási szempontból sokkal különbözik a szokásos blogbejegyzésektől, tehát olyan eszközöket kell találnia, amelyek segíthetnek ennek a kérdésnek a megoldásában, valamint másoknak. Ezt szem előtt tartva összeállítottuk a kedvenc íróeszközök rövid listáját, négy kategóriába osztva az Ön érdekében.

1. Írás és szerkesztés

 • Microsoft Word. Valószínűleg már ismeri ezt. Ez az egyik legjobb eszköz a brainstorminghoz és bármilyen típusú tartalom írásához. Ezenkívül lehetővé teszi állítson össze összetett makrókat ismétlődő feladatok kezelése, amelyek jelentős időmegtakarítást eredményezhetnek.
 • Google Dokumentumok. Papíron, A Google Docs nagyon hasonlít a Microsoft Word-hez, kivéve a kiváló együttműködési funkciókat. Ha szerkesztõvel dolgozik, és a változások és javítások tetején kell tartózkodnia, ennek az eszköznek fel kell lépnie a sikátorba..

2. Formázás és konvertálás

 • PublishXpress. A PublishXpress zökkenőmentes konvertálást kínál a .epub és .mobi formátumokat. Csak annyit kell tennie, hogy feltölti a forrásfájlt, válasszon egy borítót, és kattintson a Alakítani gomb.
 • Anthologize. Az Anthologize egy WordPress plugin, amely néhány kattintással konvertálja a WordPress hozzászólásokat PDF-fájlokká.

3. All-in-One eszközök

 • Pressbooks. Ez a nagyteljesítményű WordPress bővítmény lehetővé teszi e-könyvek tervezésére, írására, szerkesztésére, formázására és közzétételére közvetlenül az irányítópulton.
 • Kaliber. Ez az asztali alkalmazás teljes szolgáltatáscsomaggal rendelkezik e-könyvek írására, formázására, közzétételére és akár konvertálására több fájltípus között.

4. WordPress eszközök

 • PDF és nyomtatás: BestWebSoft. Mit kínálhat prémium vagy ingyenes tartalommal webhelyén pdf formátumban? Ez az ingyenes bővítmény hozzáadja a PDF és a Nyomtatás gombot a hozzászólásokhoz, így az olvasók könnyen letölthetik vagy kinyomtathatják a tartalmat későbbi olvasás céljából.
 • Egyszerű PDF Exportőr. Exportálnia kell az összes bejegyzést vagy az összes hozzászólást, vagy az összes egyedi típusú üzenetét? Ez az ingyenes bővítmény tömegesen exportálja a bejegyzéseit egyetlen PDF fájlba, így a folyamat gyors és egyszerű.

2. lépés: Indítsa el a promóciós e-könyv írását

Miután megtalálta a megfelelő eszközöket, itt az ideje, hogy tekerje fel a hüvelyét, és kezdje el írni. Ez a szakasz hosszú lehet, és frusztráló is lehet, ezért fontos, hogy ragaszkodjon az Ön számára megfelelő folyamathoz. Ezt szem előtt tartva, így van, hogyan mi kezelni a hosszú írásfeladatokat:

 1. Válassz egy témát. Ez egy személyes döntés, de a legjobb eredmény elérése érdekében válasszon egy olyan témát, amelyben szenvedélyes és tájékozott.
 2. Kutatás. Vizsgálja meg a témát, és kezdje el elgondolkodni azon, hogy milyen információk fogják bekerülni az e-könyvbe.
 3. Készítsen egy vázlatot. Miután alaposan megvizsgálta ötleteit, készítsen vázlatot a projektjéhez. Nincs erre kemény és gyors szabály, de az induláshoz mindig kereshet sablont.
 4. Írja meg első vázlatát. Üljön le és kezdje el gépelni – személyes ízlésétől függően ez a lépés nagy mennyiségű kávét is magában foglalhat. A szerkesztést ebben a szakaszban el kell kerülnie, mivel ez lelassíthat.
 5. Szerkessze és polírozza a vázlatot. Ideális esetben tartson egy kis szünetet az első vázlat kitöltése és szerkesztése között. Ellenőrizze a gondolatait, amelyekre esetleg hiányzott, a szó ismétlését, az áramlással kapcsolatos kérdéseket, és természetesen a nyelvtani hibákat és az elírásokat.
 6. lektorált. Ezt a lépést leginkább egy friss szempáros képes kezelni, ezért érdemes átgondolnia azt egy szerkesztő számára. Egy jó szerkesztőnek el kell érnie bármit, amit elmulasztott az előző lépés során.
 7. Tegye közzé e-könyvet. Többet fogunk beszélni arról, hogy hogyan tovább teheti közzé az e-könyvet, tehát olvassa tovább!

Ha hosszú formátumú tartalmakat, például e-könyveket írunk, akkor kifizetődőnek kell lennie a lehető legjobban strukturált formában, és a folyamat több lépésre bontása sokkal kevésbé okoz stresszt, mint a terv nélküli foglalkozás..

3. lépés: formázza meg az e-könyvet

Az e-könyv borítójának képernyőképe.

Példa egy vonzó e-könyvborítóra.

Miután elkészítette az e-könyvet, ideje dolgozni annak elrendezésén és formázásán, majd konvertálni a dokumentumot a kívánt fájltípusba. Az e-könyv megfelelő formázásának megszerzése kritikus fontosságú, hogy ez helyesen jelenjen meg mindenféle képernyőn, különösen a kis alakú tényezőknél.

Ha elégedett az e-könyv elrendezésével és formátumával, akkor a kompatibilitási hibák minimalizálása érdekében megfelelő fájltípusba kell konvertálnunk. Ezek a jelenleg a legnépszerűbb e-könyv fájlformátumok:

 • PDF: Ez a fájltípus rendkívül általános, a széles körű kompatibilitás miatt.
 • Mobi: A Mobipocket (vagy mobi) Formátum ideális, ha összetett tartalmat könnyedén és rugalmasan kell megjelenítenie.
 • ePub: Ez a népszerű e-könyv formátum szilárd élményt nyújt, és a legtöbb olvasószoftver támogatja.

E három közül a PDF messze a legnépszerűbb formátum, a mainstream támogatásának köszönhetően. Manapság azonban a legtöbb ember valószínűleg hozzáfér az olvasáshoz olyan szoftverhez, amely támogatja a fájltípusok széles skáláját, tehát nem kell alapértelmezés szerint választania a PDF fájlt, ha a kompatibilitás a legfontosabb.

4. lépés: Töltse fel és tegye közzé e-könyvét

Kemény munkája után mindössze annyit kell tennie, hogy közzéteszi az e-könyvet, és várja meg, amíg az izzó vélemények elkezdődnek. A kiadásnak két fő lehetősége van, tehát nézzük meg mindegyik előnyeit, hogy segítsen Önnek egy döntés.

Saját könyv közzététele

Az első lehetőség az, hogy saját könyvét közzéteszi. Ez azt jelenti, hogy nem kell mennie egy terjesztőn keresztül, és olyan egyszerű, mint feltölteni az e-könyvet a WordPress webhelyére, és elérni a közzétesz gomb. Az önkiadás lehet a legjobb út, ha korlátozott költségvetéssel dolgozik, vagy ha nem akarja megosztani profitját online terjesztővel. Ezenkívül lehetővé teszi az irányítást az egész folyamat felett, ami sok fejfájást takaríthat meg.

Használni a Könnyű digitális letöltések (EDD) beépülő modul, a teljes folyamatot a WordPress irányítópultján kezelheti. Valójában. Még egy teljes Easy Digital Downloads útmutatónk is van, amely bemutatja az online áruház első bevezetési folyamatát.

Az Easy Digital Downloads plugin.

Ha ingyenesen szeretné ajánlani az e-könyvet, akkor a Ingyenes letöltések Az EDD kiegészítő lehetővé teszi ezt úgy, hogy nem kényszeríti a vásárlókat a szokásos fizetési folyamatra. Ehelyett csak annyit kell tennie, hogy eljuttatják e-mailüket az e-könyvért cserébe.

Vegye fel a kapcsolatot egy forgalmazóval

A kiadás második lehetősége az e-könyv terjesztő használata. A disztribútor segítségével egyszerűen feltölti az e-könyvet, beállítja az árat, és hátradől, miközben mindent megtesznek az ön számára (természetesen díj ellenében). Néhány kedvenc disztribúciós szolgáltatásunk a következőket tartalmazza SmashwordsDraft2Digital, és Amazon Kindle Közvetlen Kiadás.

Ha nincs ideje kezelni az e-könyv közzétételének minden apróságát, a megfelelő terjesztési szolgáltatás hatalmas terhet jelent a vállaitól. Ne feledje azonban, hogy a legtöbb szolgáltatás saját iránymutatásokkal rendelkezik, és ezekkel foglalkoznia kell az e-könyv frissítésével és a kifizetések fogadásával. Ha nem gondolja ezeket a kis hátrányokat, mindenképpen fontolja meg a lehetőséget.


Az e-könyv kiadása frusztráló erőfeszítést jelenthet, ha nem tudja, hol kezdje. A projekt szilárd terv figyelembe vételével azonban gyorsabban befejezheti a munkát, és sok fejfájást takaríthat meg.

Itt áll az első promóciós e-könyv írásának és közzétételének négy fő lépése:

 1. Keresse meg a munkához megfelelő eszközöket.
 2. Ülj le és írd.
 3. Formázza az e-könyvet.
 4. Tegye közzé e-könyvet a weboldalán vagy egy terjesztési szolgáltatás segítségével.

Hogyan tud kezelni olyan összetett írási projekteket, mint például promóciós e-könyvek? Ossza meg velünk tapasztalatait az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map