Hogyan hozhat létre marketingstratégiát a WordPress használatával

Úgy tűnik, hogy néhány ember úgy gondolja, hogy csak be kell állítaniuk a WordPress webhelyet, és sétálniuk kell. Mint azonban már kitalálhatta, ez egyszerűen nem igaz. Valójában össze kell állítania egy marketingstratégiát, és be kell tartania azt, ha azt szeretné, hogy a WordPress webhely hosszú távon sikeres legyen..


Mindezek alapján az alábbiakban bemutatjuk a hat lépést, amelyeket a webhely felépítésétől kezdve marketing stratégia felépítéséhez tehetünk.

1. lépés: Vegye figyelembe (és tesztelje) a formatervezési mintát

Olyan webhely létrehozása, amelyet nézel, tetszik, valódi eredmény. Mint minden tervező vagy fejlesztő elmondja neked, ritka napokon ritkán fordul elő, hogy a tervezési folyamat során egyáltalán nem szenved be egy webhelyet megnézni. Tehát amikor találkozik egy olyannel, amelyet napról a napra szeretsz, valószínűleg úgy érzed, hogy valóban megütted a jelet. Sajnos egy webhely kinézetének egyszerű kedvelése nem jelenti a siker jelzőjét.

A webhely sikerességének valódi megismerésének egyetlen módja a tesztelés. Számos eszköz áll rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik ezt viszonylag könnyedén. Sokat integrálhatunk közvetlenül a WordPress irányítópultjába, amely olyan kényelmi szint, amellyel biztosan részt vehetek. Annyit kell tennie, hogy kiválasztja a webhely tervezésének egy aspektusát, amelyet tesztelni kíván. Ezután készítsen alternatív változatokat ennek a tervező elemnek. Innentől végezhet A / B vagy többváltozós tesztet a következők segítségével Google Analytics kísérletek.

Google Tartalmi Kísérletek

Van egy WordPress plugin (A Google Tartalomkísérletek Ingyenes WordPress-bővítmény), amely nagyon egyszerűvé teszi ezen kísérletek elvégzését a WordPress-webhelyen, ezért érdemes megnézni, hogy komolyan gondolja-e a webhely olyan piacképessé tétele, amennyire csak lehet.

Előfordulhat, hogy kihasználja az egyéni üzenettípusok funkciót egy olyan üzenetsablonok készítéséhez is, amelyek egy pillanat alatt értesítéssel végrehajthatók. Így elindíthat egy új céloldalt vagy cselekvésre ösztönzést anélkül, hogy bele kellene merülnie a kódba minden egyes alkalommal. Ez azt is biztosítja, hogy a formatervezési kohézió a webhely teljes területén érvényesüljön.

2. lépés: SEO jelentése értékesítés

Nem mintha ezt valóban elfelejtette volna, ám a keresőmotor optimalizálása határozottan a marketing erőfeszítéseinek fő része. Legalább legyen. És bár a legtöbb WordPress webhely felépítése elősegíti a webhelyek gyors rangsorolását, azokat nem pontosan optimalizálják egyenesen a dobozból. Ehhez meg kell tennie egy kis finomhangolást.

A kezdők számára ez azt jelenti, hogy törölje a bonyolult kis négyzet bejelölését a Beállítások részben, hogy „Távolítsa el a keresőmotorokat az ezen az oldalon történő indexeléstől”.

Innentől olyan dolgokon kell gondolkodnia, mint az állandó linkek és a 301 átirányítás, és… nos, ez kissé túlnyomó lehet. Ezért nagy támogatója vagyok a SEO beépülő modul használatának. Természetesen a jobb az egyik feltétlenül szükséges. Egy rosszul tönkreteheti webhelyét, és akár büntetéseket vonhat maga után a Google-tól. Nem jó! Noha vannak néhányan, amelyek „jónak” minősülnek, a kedvencem Yoast WordPress SEO.

Yoast WordPress SEO

Ezzel a bővítménnyel egyszerűen módosíthatja a meta címeket, meta leírásokat, állandó linkeket, RSS beállításokat, és néhány kattintással létrehozhat XML webhelytérképet. Ez jelentős időmegtakarítást jelent, és valaki, akit aggódik keresőmotor rangja miatt, használnia kell.

3. lépés: Fontolja meg társult tagságra válását

A WordPress webhely elérhetőségének bővítésének egyik módja az affiliate marketing mérlegelése. Sokféle formát ölthetnek, amelyek közül néhány magában foglalja a társult hirdetések megjelenítését a webhely oldalsávjában. A kapcsolt információkat beillesztheti bejegyzésébe is, hogy nagyobb hozzáférést biztosítson nekik.

Az affiliate jövedelem jövedelmező lehet, de okosnak kell lennie. Ha rendszeresen sok friss tartalmat kínál a látogatói számára, akkor semmi sem kapcsolja ki őket gyorsabban, mint egy hirtelen váltás a másik ember termékeinek hágására. Tehát egyértelművé tegye a webhelyének felelősségi nyilatkozatában, hogy kapcsolt termékekkel rendelkezik webhelyén, de legyen finom a megjelenítés módjában.

4. lépés: Használja a reklámozást az ön előnyeire

Ha elkezdi rendszeres forgalmat keresni a webhelyén, akkor fontolóra veheti valamilyen hirdetés felkínálását. Lehet, hogy az átalánydíjas hirdetésekkel kezdjük, mivel ez lehetőséget ad a vizek kipróbálására a hirdetők érdeklődése szempontjából, és megnézheti, milyen választ kapnak a kezdeti hirdetések..

Mivel azonban webhelye népszerűsége növekszik, érdemes váltani a kattintásonkénti vagy a megjelenítésenkénti költségmodellre. Ez attól függ, hogy csatlakozik-e egy hirdetési hálózathoz (és ha igen, melyikhez tartozik), és attól, hogy mit tesznek általában más iparági emberek. A megjelenített hirdetéseknél mindig használhatja az A / B tesztelést, hogy megtudja, melyik modell és melyik típus működik a legjobban.

5. lépés: Készítsen egy tartalomstratégiát

Lehetetlen a webhely forgalmazása tartalom nélkül. Valójában ez az online marketing vágója. Tehát olyan tartalmi stratégiára van szüksége, amely összhangban áll más marketing erőfeszítéseivel, és amely a lehető legtöbb szemgolyó elé helyezi a webhelyet.

Egy jó tartalomstratégia általában néhány kulcsfontosságú négyzetet bejelöl. A kezdőknek ez tele lesz informatív és szórakoztató írással, amely vonzza az olvasókat. Vagy oktatni fogja vagy örömteli. És a legjobb tartalom van mindkét. Szerencséd van, hogy erre a célra a WordPress épült. Könnyű új oldalakat és új hozzászólásokat létrehozni szeszélyesen.

Szerkesztői naptár plugin

De érdemes jobban követni a szerkesztői ütemtervet, ha valóban ezt szeretné megtenni. Plugins tetszik Szerkesztői naptár és CoSchedule könnyen kezelhetők, és egyszerűbbé teszik az új blogbejegyzés-ötletek kezelését és mikor tegyék közzé.

6. lépés: Kövesse nyomon a haladást

Ha megnöveli a webhelylátogatást vagy megnöveli a konverziók számát, akkor automatikusan úgy gondolja, hogy legújabb marketingstratégiája működik, de nem biztonságos ezt a feltételezést megtenni. Láthatja, hogy ezek a pozitív jelek éppen pelyhesek voltak, vagy a marketingstratégia csak egy meghatározott elemének eredményei. És ha nem nyomon követi az eredményeket, fogalma sincs arról, hogy mi ez az elem.

Egyszerűbben fogalmazva, stratégiájának mindössze 15% -a működhetne, még ha hónap múlva is csatlakozik, és a másik 85% -ra pazarolja az idejét. Csak ezt nem tudná meg, ha nem követte volna.

Az eredmények nyomon követésére szolgáló forrásom A Google Analytics. Ez lehetővé teszi a nyomon követési célok beállítását, és beilleszthet UTM linkeket a konverziók forrásának nyomon követéséhez. Ezen felül olyan egyedi jelentéseket is összeállíthat, amelyek megjelenítik a látni kívánt információt. És természetesen van egy WordPress plugin az irányítópultba való kényelmes integráció érdekében.


A WordPress egyértelművé és egyszerűvé teszi a webhely marketingstratégiájának beállítását és végrehajtását. A CMS-től egészen a különféle pluginekig, amelyeket használhat, tökéletes rendszert kínál a webhely forgalmának növeléséhez és az átalakítások növeléséhez. Ha továbbra is olvassa a témát, nézd meg Freddy végső útmutatóját a WordPress-webhely marketingjéhez.

Hoztál létre marketingstratégiát a WordPress webhelyére? Volt valami a CMS-ben, amely különösen ezt a feladatot tette lehetővé? Valaki visszatartotta? Örülnék, ha a megjegyzéseiben hallani fogja tapasztalatait!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector