Hogyan gyorsítsuk fel a WordPress Blogot

Hogyan gyorsítsuk fel a WordPress webhelyet

A weboldal sebességéről beszélve sok kiadó – akár a WordPress felhasználó, akár nem – azzal érvel, hogy valóban egy fontos tényező, amelyet folyamatosan fenn kell tartani azért, mert közvetlenül befolyásolhatja a felhasználói élményt. Annyira hatalmas hatása van, hogy valójában, Az internethasználók 40% -a azt mondta, hogy el fognak hagyni egy olyan webhelyet, amelynek betöltése több mint 3 másodpercig tart (ezért fontos a WordPress felgyorsítása).


A mai világban, ahol az emberek figyelme rövidebbé válik, minden webhelytulajdonos számára elengedhetetlen, hogy megértse a sebesség értékét, mint az általános felhasználói élmény kulcsfontosságú tényezőjét, és ezért fontos jelzést ad arra, hogy a keresőmotorok eredményoldalain is jól szerepeljen..

Ellenőrizze az alábbi elemeket, mivel összegyűjtöttük azokat a trükköket és módszereket, amelyekre szükség van a WordPress felgyorsításához és a webhely villámsebességgel történő betöltéséhez..

1. Tesztelje webhelyének jelenlegi sebességét

Pingdom eszközök

Mielőtt optimalizálhatja webhelyének sebességét, meg kell tudnia a kiindulási pontot. Ez azt jelenti, hogy meg kell mérnie a webhely kezdeti sebességét. Íme néhány a legjobb ingyenes online eszköz, amely segít meghatározni, hogy webhelye mely részei okozhatják szűk keresztmetszeteket:

 • Google PageSpeed ​​Insights: Másolja és illessze be webhelyének URL-jét, hogy megnézze, hogy mely területeken hangolhatja az oldalsebességet az asztali és a mobil eszközökön (például a képek optimalizálása, a megszakadt hivatkozások javítása stb.).
 • Pingdom webhelysebesség-teszt: Kiértékeli a weboldal összes részét, és teljesítményei áttekintését nyújtja, osztályozással és ajánlásokkal együtt.
 • GTmetrix: Értékelje webhelyét azáltal, hogy megadja mind a PageSpeed, mind az YSlow pontszámot, és tájékoztatja Önt az oldal betöltési idejéről, az oldal méretéről és a benyújtott kérelmek számáról, valamint a webhely jobb javítását szolgáló megoldásokról..
 • Cloudinis webhelysebesség-teszt: Ez az eszköz webhelysebesség-teszt-elemzést kínál. Miért fantasztikus? Ez megmutatja, hogyan javíthatja webhelyének sebességét a képek egyszerű optimalizálásával (nincs szükség összetett kódolásra vagy webhely-finomításokra).
 • KeyCDN sebességteszt: A KeyCDN nagyszerű CDN szolgáltatást kínál, de ingyenes webhelysebesség és teljesítmény-tesztelő eszközöket is kínál. Csak írja be az URL-t, és rögzítse a pontszámait a csípések előtt és után, hogy megnézze, mennyit gyorsíthat fel a WordPress.

2. Válasszon egy jó tárhely-szolgáltatót a WordPress felgyorsításához

WP motor tárhely

Ha e-kereskedelmi webhelyet működtet, vagy az Ön webhelye sok különféle tartalmat, például videókat vagy infografikákat használ, akkor tegye prioritássá a megbízható tárhely-szolgáltató megtalálását. Ha valóban komolyan veszi webhelyét, akkor valószínűleg el akarja vonni ingyenes vagy megosztott tárhelyszolgáltatásait, és inkább a minőségileg kezelt WordPress tárhelyet választja. Mi használjuk és szeretjük a WP Engine programot, és nem tudjuk eléggé ajánlani őket. A teljesen menedzselt tárhely-platformok azt jelentik, hogy kevésbé kell aggódnia a szerver és a tartalom miatt.

De ha ez több, mint amire szükséged van, rengeteg megosztott tárhely lehetőség közül választhat, amelyek megfizethetőek és életképesebbek, ha csak kezdődik. Akkor, ha felmerül a szükség, akkor méretezheti a tervet nagyobb sávszélesség-kiosztásokra vagy más, nagyobb tervekkel járó tárhely-előnyökre. A megosztott tárhely szempontjából kedvelik a Bluehost-ot, mivel egy csomó nagyszerű ajánlatot kínálnak az új bloggerek számára, de mi is szeretjük a Cloudways szolgáltatást, ha egyszerű felhő-tárhely-szolgáltatást keres..

Mi teszi a jó WordPress gazdagépet

A tárhelyszolgáltató kiválasztásakor bizonyos kulcsfontosságú tényezőket kell figyelembe venni. Az egyéni igényeitől függően ezek a következők lehetnek:

 • Ár (gyakran az első fontosságú szempont az új bloggerek számára)
 • Ingyenes domain név
 • SSL támogatás vagy ingyenes Let’s Encrypt SSL integráció
 • Ingyenes webhely-migráció (fontos, ha nem akarja magát a WordPress-webhelyet áttelepíteni)
 • Teljesen sikerült
 • Műszaki adatok (PHP, Nginx, stb.)
 • Napi webhelyről készült biztonsági másolat, bár továbbra is javasolunk egy plugin használatát a WordPress biztonsági másolatának készítéséhez
 • Csevegés, e-mail vagy telefonos támogatás a gyors technikai segítségért
 • FTP / SFTP hozzáférés
 • Általános értékelések / vélemények

3. Válasszon egy fantasztikus WordPress témát

Manapság rengeteg vizuálisan lenyűgöző téma közül választhat. A megjelenés azonban nem feltétlenül jelenti a teljesítményt, különösen, ha a téma rosszul kódolva van. Még egy egyszerű blogírás-téma lelassíthatja webhelyét, ha a fejlesztő nem tudta, mit csinálnak. A legjobb fogadás az, ha egy témát nagy sebességű teszteredményekkel választ.

Összesen húzza és dobja el a WordPress témát

Teljes WordPress téma

Természetesen javasoljuk a Total WordPress témát. Itt a WPExplorernél kézzel épített, nemcsak nagyszerű tulajdonságokkal teli, hanem hihetetlenül gyors is. Vessen egy pillantást erre a Kinsta útmutatóra, hogyan optimalizálja a teljes WordPress témát a sebesség érdekében!

A téma rengeteg beépített opciót tartalmaz a színek, betűtípusok, elrendezések, egyedi postai típusok, fejlécstílusok és egyebek számára. Nem használja a személyzet egyedi posta típusát (vagy más funkciót)? A Total tartalmazza az optimalizálási beállításokat a funkciók letiltásához a WordPress felgyorsítása érdekében a webhely hátterén.

A téma magában foglalja a WPBakery Page Builder-et is, a drag and drop vizuális oldal-zeneszerzőt. Ez felhasználható a teljesen testreszabható webes tervek létrehozására anélkül, hogy weblapja lelassulna (bízzon bennünk – nézze meg a Teljes téma bemutatónkat, hogy megnézze, milyen gyors lehet az Ön weboldala)..

Elegáns ingyenes WordPress téma

Elegáns ingyenes WordPress téma

Egy egyszerű, gyors és ingyenes témát keres blogjához, portfóliójához vagy üzleti webhelyéhez? Az Elegáns ingyenes téma egy remek lehetőség, amely beépített és könnyen használható funkciókat tartalmaz, mint például egy honlap-sablon, a személyzet és a portfólió postai típusai, valamint az alapvető blog. A téma tartalmaz maroknyi testreszabási lehetőséget a színekhez, logót, lábléc-kütyüket és néhány más beállítást. De ez tartja az Elegáns könnyűséget! Ha további testreszabásokat szeretne hozzáadni, fontolja meg saját CSS-fájljának hozzáadását, vagy egy jól kódolt vizuális szerkesztő használatát, például a sárga ceruzát.

Alapértelmezett huszonhét téma

Huszonhét WordPress téma

És végül: az alapértelmezett WordPress-téma az év általában jó választás, ha figyelembe vesszük a webhely sebességét. Ha megnézed Huszonhét (és az előző években is) a téma jól kódolt, és a funkciókat a lehető legkisebbre tartják, ami jó indikátor arra, hogy a tartalom hozzáadása után sem kellene lassítania az oldal sebességét (csak legyen óvatos pluginok hozzáadásakor).

De ha másik témát akar kipróbálni (vagy akár magadnak tesztelni is a Total-ot), akkor csak használja a fentiekben összekapcsolt sebességteszteket a téma demoszáinak teszteléséhez..

4. Kerülje el, hogy a webhelyét nem pazarolja szükségtelen beépülő modulok

Lekérdezés figyelő ingyenes WordPress beépülő modul

Ha kíváncsi, hogy túl sok plugin lelassíthatja-e a WordPress webhely teljesítményét, a válasz az talán. Valójában ez a pluginok méretétől függ, ha kompatibilisek egymással, ha vannak egymással átfedő funkcionalitások, és ami a legfontosabb, ha jól kódolt pluginek vannak (csakúgy, mint a témák, akkor is, ha egyszerű plugint telepítenek) szociális linkek esetén ellophatja webhelyét, ha rosszul kódolt).

Noha az egyik legfontosabb megkülönböztető tényező, amely elválasztja a WordPress-t a többi platformon, a bővítmények széles köre, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy telepítenie kell az összes beépülő modult. Csak próbálj meg telepítés be kell építenie a szükséges bővítményeket töröl azokat a bővítményeket, amelyeket már nem használ (nincs értelme plugin-tárolónak lenni), és ne feledje frissítés beépülő moduljai, hogy a tip top formájukban maradjanak.

A pluginek kiválasztásakor ne felejtse el a minőséget, nem pedig a mennyiséget összpontosítani. Íme néhány tipp a bővítmények kezelésére:

 • Tesztelje webhelyének sebességét (és biztonságos legyen a webhelyről készített biztonsági mentésnek) egy új plugin telepítése előtt és után
 • Használjon olyan plugin teljesítményprofilt, mint az ingyenes Lekérdezés figyelő
 • Több funkcióval rendelkező beépülő modulok választása (például a Jetpack – WordPress csillag-mindent egyben bővítmény)

5. Engedélyezze a WordPress gyorsítótárazását

WP Super gyorsítótár

A WordPress felgyorsításának egyik legbiztosabb módja a gyorsítótár beállítása (még a WordPress is mondja a Kódex). Jelentősen növelheti webhelyének betöltési sebességét akkor is, ha megosztott tárhelyszolgáltatást használ. Úgy működik, hogy a statikus másolatot jeleníti meg a webhelyről, ahelyett, hogy végrehajtaná a PHP-t, és adatbázis-hívásokat kezdeményez minden látogatásra – ez egy csomó sávszélességet takarít meg a folyamat során.

A WordPress ezt a folyamatot belső működésének több helyén használja. Ugyanakkor javíthatja a többi WordPress-folyamat gyorsítótárazási szintjét (és végső soron felgyorsíthatja a WordPress-t is) gyorsítótár-bővítmények telepítésével, például a W3 teljes gyorsítótár vagy a WP Super gyorsítótár.

Szeretne többet megtudni arról, hogy mi a WordPress gyorsítótárazás, miért érdemes azt használni, és hogyan kell azt a webhelyén megvalósítani? Nézze meg a WordPress gyorsítótárazási útmutatóját.

6. Gyorsítsa fel a WordPress-t egy CDN-lel

A CDN használatának előnyei a WordPress-webhelyen

A Tartalomszolgáltatási Hálózat a webhely szerverének a világszerte található közvetlen kiterjesztése, amely tárolja az Ön webhelyének statikus tartalmát. A webhely statikus tartalmát, például a képeket, a CSS-t és a JavaScript-fájlokat ezek a különféle szerverek tárolják gyorsítótárban. Amikor egy látogató rákattint az Ön webhelyére, akkor a kiszolgáló, amely a legközelebb van a látogató helyéhez, le fogja tölteni az Ön tartalmát, és azt később kézbesíti..

Amellett, hogy felgyorsítja a tartalom látogatókhoz való eljutását, a CDN és a WordPress használatának további előnye, hogy minimalizálja a késleltetést, mivel csökkenti a távolságot a kiszolgáló és a végpontgép között (összehasonlítva a megosztott tárolással vagy a kezelt tárhelyszolgáltatásokkal, amelyek csak egy szervert használ). A KeyCDN által elvégzett webhely-késleltetési teszt kimutatta, hogy egy CDN-t használó webhely a késés azonnali 73% -os csökkenését tapasztalhatja meg..

Rengeteg nagyszerű CDN-lehetőség kínálkozik a WordPress felhasználók számára. A véleményünk szerint a legjobb CDN-szolgáltatók közé tartozik CloudFlare, Jetpack féle Foton és CDN77 (amelynek 14 napos ingyenes próbaverziója van).

7. Frissítse a PHP verzióját

PHP-FPM

A kezdők számára a PHP egy szkriptnyelv dinamikus interaktív webhelyek, például WordPress létrehozására. A WordPress a PHP-re támaszkodik, hogy végrehajtja kódját weblapok létrehozásához. A PHP verziójának óriási hatása van a WordPress webhelyének teljesítményére – tehát ha frissíthet a PHP 7-re, kérjük, gyorsítsa fel a WordPress kiszolgálón történő telepítését. Valójában a Kinsta Managed Hosting által végzett benchmark azt mutatta, hogy a PHP 7 majdnem kétszer gyorsabb, mint az előző verzió.

A frissítés azonban az ön választása lehet, vagy nem. Kérdezze meg a szolgáltatótól, hogy még nem frissített-e a szerver, vagy hogy megtudja a frissítés ütemtervét. Előfordulhat, hogy néhány régi funkció már nem támogatott, ezért feltétlenül tesztelje webhelyét (a témát és a bővítményeket is) a frissítés után.

8. Optimalizálja a képeket a jobb webhelysebesség érdekében

WP Smush Image Optimizer

A képeinek optimalizálásával csökkentheti webhelye betöltési idejét is. Amikor képet tölt fel a WordPress webhelyére, dönthet úgy, hogy tömöríti vagy mentheti progresszív JPG formátumban. A képek optimalizálásának további módjai a WordPress felgyorsításához:

 • Átméretezheti és kivághatja a képeket feltöltés előtt az alapvető képszerkesztő szoftver segítségével
 • Tömörítse és optimalizálja a képeket, mielőtt feltöltné a Kraken.io (egyszerű és ingyenes optimalizáló)
 • A feltöltött képeket zsugorítsa a képoptimalizáló pluginek, például a WP Smush, WP Smush Pro (kedvencünk) vagy a Ewww Image Optimizer
 • Letiltja a kép hotlink-összekapcsolását (vagy legalább tegyen lépéseket a hotlink-kapcsolat megakadályozására)
 • Határozza meg a képméreteket a WordPress témában
 • Hajtsa végre a kép betöltését, ha szükséges, egy lusta betöltő WordPress bővítménnyel

9. Tisztítsa meg az adatbázisát, és korlátozza az utólagos javításokat

Adatbázis-optimalizálás

Miután egy ideig élvezte a WordPress webhely használatát, az adatbázis nem használt, árva és másolatú adatokat fog tartalmazni, amelyekre nincs szüksége, tehát egy percet kell igénybe vennie a WordPress adatbázis optimalizálásában. Ezen adatok eltávolítása csökkentheti az adatbázis méretét, így a biztonsági mentési folyamat lényegesen gyorsabbá válik, és ami még fontosabb: javítja az Ön webhelyének általános teljesítményét.

A frissítések utáni helyet foglalnak el az adatbázisban, ezért érdemes a tárolt vázlatok számát legalább 2-re vagy 3-ra korlátozni, hogy biztonsági másolatként szolgáljanak. Egyszerűen adja hozzá ezt a kódot a wp-config.php fájlhoz:

define ('WP_POST_REVISIONS', 3);

Vagy az élet megkönnyítése érdekében használjon egy plugint. Az egyik népszerű lehetőség WP optimalizálás, amely tartalmaz könnyű lehetőségeket a hozzászólások, a megjegyzések, a visszakeresések, a metaadatok és egyedek tisztításához.

10. Kapcsolja ki a Pingbacks és a Trackbacks szolgáltatásokat

Külső linkek

A WordPress alapértelmezés szerint ping-eket és trackback-eket küld és fogad más webhelyekről és más webhelyekre. Ez akkor fordul elő, amikor más webhelyek megemlítik az Ön webhelyét, amely viszont értesítést küld Önnek, és jóváhagyás után frissíti az Ön üzenetében szereplő adatokat. Ez irreleváns linkek hozzáadását eredményezheti webhelyén, ami zavart okozhat a látogatók számára, és befolyásolhatja webhelye teljesítményét is.

WordPress vitabeállítások

A WordPress webhelyén található pingbacks és trackbacks értesítések letiltásához jelentkezzen be az irányítópultra, majd lépjen a Beállítások> Vita és törölje a jelölőnégyzetet „Linkekről szóló értesítések engedélyezése más blogokból (pingback és trackbacks)” választási lehetőség.

Csomagolás fel

Ha erős alapot nyújt webhelye sebességéhez, akkor jelentős lendületet ad a webhelyének nem csak a keresőmotoroknak, hanem a közönség és az ügyfelek tapasztalatainak is. Noha a sebességre optimalizált webhely nem minden, ez sokat segíthet abban, hogy nagyobb forgalmat érjen el webhelyére, és növelheti az elégedett felhasználók számát, akik végül minőségi ügyfelekké és értékesítésekké válhatnak..

A WordPress infographic felgyorsítása

Szeretne olvasni tippeket a WordPress webhely felgyorsításához? Nézd meg ezt vizuális útmutató a WordPress felgyorsításához írta: WP Shrug, hogyan gyorsíthatja fel WordPress webhelyét, amelyet megnézhet és letölthet a blogjukból.

És mint mindig, kérjük, tegyen fel minden felmerülő kérdést, vagy adjon hozzá saját tippeket a WordPress felgyorsításához az alábbi megjegyzésekbe.!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map