Hogyan frissítheti a WordPress témákat, és az egyéni javításokat érintetlenül hagyhatja

A WordPress méretezhető platform

Sokféle módon frissítheti a WordPress témát, de nekik könnyű elveszített adatokkal végződni, tehát tudnia kell, hogyan lehet ezt megakadályozni.. “Tartsd. Még nem testreszabtam webhelyem. Nincs szükségem erre a cikkre. ” Valójában igen, igen; az előzetes előkészítés az egyetlen módszer a valóban zökkenőmentes átmenet biztosítására. Ha már testreszabta webhelyét, ne aggódjon. Nincs túl későn.


Röviden: a legtöbb amatőr fejlesztő csak belép webhelyének stíluslapjába, és elkezdi a dolgok átrendezését. Ez rendben van, amíg nem frissíti és az összes gondos testreszabás megszűnik. Valójában, ha úgy testre szabja webhelyét, hogy nem veszi figyelembe a frissítések befolyásolását, akkor a fájdalom világra kerül. Mielőtt fontolóra veszi a webhely frissítését, és a hackerek célzott gyakorlatává tételét szerte a világon, kövesse az alábbi néhány tippet a testreszabások integrálásához a frissítési folyamatba.

WordPress keretek

A leggyakoribb és legnépszerűbb megoldás erre a Genesis Framework. Ha valaha is olvastat egy WordPress-blogot vagy oktatóanyagot, akkor nagy esély van arra, hogy látta, hogy egy fejlesztő lélegzetelállítóan rajzolódik róla (nézd meg Ren-nek a Genesis teljes beszámolóját blogunkban).

A Genesis olyan, mint egy téma, de több. A nevéhez igaz, azt a csupasz csont sablonnak lehetne leírni, amelyre sok téma épül, mindegyik gyermektémák formájában, amelyek „külsőt” építenek a keret felett. A Genesis segítségével a témákat annyira megváltoztathatja és frissítheti, amennyit csak akar, anélkül, hogy elveszítené a testreszabás egyetlen részletét. Nagyon sok más kívánatos funkcióval is büszkélkedhet, és érdemes megnézni. Jelenleg 60 dollárt fog visszatéríteni.

Egy másik alternatíva a Total WordPress témakeret, amely hasonló megközelítést alkalmaz. A Total tartalmazza az adminisztrációs panelen található, könnyen kezelhető egyedi CSS mező mellett a gyermek témákkal kapcsolatos opciókat is, amelyekkel stílus-finomításokat adhat a témához. Ha azonban nincs költségvetése erre vagy ha talált egy másik témát, amely tetszik, és nem tervezi, hogy feladja, akkor vannak alternatívák.

WordPress plugins

A WP sablon felülbírálja

Egész sor plugin létezik, amelyek megkönnyítik a frissítési folyamatot. Legtöbbjük úgy lett kialakítva, hogy még a testreszabás megkezdése előtt felhasználható legyen, de ha már rendelkezik, akkor a jövőben hasznosak lehetnek.

A WP-sablon felülbírálja a beépülő modult lehetővé teszi, hogy gyorsan felülbírálja a sablonokat. Ha nem érzi magát a fentiek szerint, használhatja az úgynevezett plugint Egy kattintásos gyermek téma ezt a WordPress irányítópultján kell elvégeznie, amely mindkét világ legjobbját kínálja.

WordPress gyermek témák

A stabil testreszabások leggyakoribb módja – és a legelterjedtebb – a gyermek témájával. A tisztázás kedvéért a gyerek témája nagyon hasonlít a Photoshop rétegre vagy egy animációs cellára: átlátszó stíluslap, amely lehetővé teszi a roncsolás nélküli változtatásokat. Nemcsak a kozmetikai változások, hanem még fontosabb, hogy a webhely alapvető funkcióinak fontos módosításai kerüljenek egy gyermek témához..

A webhely módosítása functions.php A fájl az egyik legrosszabb dolog, amelyet megtehetsz egy frissítés előtt, mivel egy fontos funkcionális elem elvesztése lényegében kihúzza a támogató gerendákat az Ön weboldalából. Tehát tegye be a funkcionális változásokat a gyermek témájába is. Elősegítheti a többszörös elkészítését annak elkerülése érdekében, hogy túl sok információt kellene egyetlen adatba dobni. Ha frissítőre van szüksége, meglehetősen egyszerű elkészíteni őket. Ezután csak azokat a gyermek témájú dolgokat kell tartalmaznia, amelyeket kifejezetten meg szeretne változtatni.

Először hozzon létre egy új mappát a wp-content / themes könyvtár a megtartásához. Adja ugyanazt a nevet, mint a szülői téma, de a végén ragasztott „-child” -nel (igazán bármit meghívhat, amit akarsz, de nevezze el így, ha valaha több gyermek témája van, akkor tudja, hogy mihezuk van) . A mappában hozzon létre egy „style.css” nevű fájlt. Ezt követően a stíluslapnak a a következő kódot:

/ *
Téma neve: Összes gyermek
Téma URI: http://totalwptheme.com
Leírás: Összes WordPress-téma példa gyermek téma.
Szerző: AJ Clarke
A szerző URI: http://totalwptheme.com
Sablon: Összesen
Verzió: 1.0
* /

A beviteli mezők bármelyikét tetszés szerint megváltoztathatja, de ügyeljen arra, hogy megőrizze a téma nevét és sablonját. A sablon a szülőtéma könyvtárneve, és ha a sablonnév hiányzik vagy helytelen, akkor az altema nem jelenik meg.

Ezután új üres function.php fájlt szeretne létrehozni, amelybe kódot fog hozzáadni, így a gyermek témája tudja, hogy tartalmazza a téma fő stíluslapját. Ebben a function.php fájlban illessze be a következő kódot:

get ('Verzió');
// Töltse be a stíluslapot
wp_enqueue_style ('szülő-stílus', get_template_directory_uri (). '/ style.css', array (), $ verzió);

}
add_action ('wp_enqueue_scripts', 'total_child_enqueue_parent_theme_style');

Ha megnézi a kódot, látni fogja, hogy mit tesz: betölti a szülő stíluslapot, de magában foglalja a szülő téma verziószámát. Ez nagyon fontos, de nem sok ember csinálja. A szülő téma verziószámának felvételének oka az, hogy amikor a szülő téma frissül, ha történt változás a szülő téma stíluslapjában, a bővítmények gyorsítótárazása, a CDN és a böngészők tudják, hogy frissíteniük kell a fájlt. Ez segít megakadályozni a „törött” CSS-eket a szülői téma frissítésekor.

A jelenlegi kézi szerkesztés egy gyermek témához

Most, ha már elkészítette a webhelyet, és helytelenül testre szabta a szülőtémát, és nincs több szabad órája a kód áthelyezése egyik fájlról a másikra, akkor mindig készíthet biztonsági másolatot a webhely jelenlegi verziójára téma. Miután elkészítette a gyermek témamappát, egyszerűen adjon hozzá megváltoztatott fájlok másolatait, majd cserélje ki a WordPress témát a tárolóban találhatóra.

Ez nem tökéletes javítás, de működnie kell. A trükk az, ha biztos, hogy nem készít biztonsági másolatot a nem módosított tartalmakról, így nem véletlenül írja felül az új kódot, amelyet a frissítés a régi kóddal telepít. Tehát továbbra is alapos ismeretekkel kell rendelkeznie arról, hogy mit testre szabott – nemcsak a nagykereskedelemben másolhat. Ez segíthet a fájlok áttekintésében, és annyi kód eltávolításában, amely nem a tiéd lehet.

A WordPress webhely biztonsági mentése

Először készítsen biztonsági másolatot korán, és készítsen biztonsági másolatot gyakran. A WordPress mindent, amit eddig írt vagy feltöltött, tárolja az adatbázisukban, és rengeteg okból kifolyólag hibákat szenvedhetnek. Nagyon könnyű elveszíteni egy teljes webhelyet szerverhiba vagy sérült adatbázis miatt. Szerencsére a biztonsági mentés csak néhány percet vesz igénybe.

Van egy csomó módja annak, hogyan lehet ezt megtenni. Először is egyszerűen átmásolhatja a fájlokat a számítógépére a FTP ügyfelek vagy Unix Shell Skills. Használhatja WinSCP hogy tartson egy „tükröt” az asztalon, amely frissül az Ön webhelyével.

Vagy van egy ingyenes mosodai lista automatikus biztonsági mentési bővítmények, valamint prémium lehetőségeket. Itt a WPExplorer alkalmazásban VaultPress, és a múltban a Backup Buddy-t használtuk – ezek mindkettő remek lehetőség a webhely rendszeres biztonsági mentéseinek létrehozására és karbantartására (a napi biztonsági mentések mellett, amelyeket a legjobban kezelt WordPress tárhely-tervek biztosítanak).

Végül a cPanel, a Direct Admin, az Ensim, a Plesk, a vDeck és a Ferozo mindegyikének egyedi módja van a velük üzemeltetett webhelyek biztonsági másolatának készítésére. Erre vonatkozó átfogó utasítások megtalálhatók a WordPress kódex. A legrosszabb esetekben, amikor elveszít valamit, amire valóban szüksége van, vegye fel a kapcsolatot a házigazdával. A legtöbb házigazda biztonsági másolatot készít saját webhelyéről, ám fájdalom lehet, ha tőlük visszakapja az adatokat.

Tesztelje változásait

Végül frissítheti manuálisan vagy automatikusan. A manuális frissítéssel kipróbálhatja a változásokat, hogy megsértse-e az Ön webhelyét. A WordPress ugyanazon téma két verzióját kezeli, mint két különböző témát. Jelentése, ha a GenericTheme V1 és a GenericTheme V1.1 a készüléken van wp-content / themes mappában, két különféle témaként kezelik őket. Ez azt jelenti, hogy ugyanazon téma több verziója telepíthető a webhelyére. Legalábbis ezt használhatja a régi, testreszabott verzió és az új verzió közötti váltáshoz, tehát van egy referenciája, ha úgy dönt, hogy az alapoktól kezdve újjáépíti gyermektémákkal..

Következtetés

Ijesztő lehet a valószínűsége annak, hogy elveszíti az olyan keményen dolgozott testreszabási lehetőségeket, és a frissítési folyamat úgy tűnik, hogy erre vezet. Gyerek témákkal (vagy beépülő modulokkal, vagy keretekkel) és egy kis előrejelzéssel nem kell, hogy legyen. Van más ötlete is a WordPress-webhelyek rendszeres frissítéséhez a testreszabás elvesztése nélkül? Szeretném hallani róluk a megjegyzéseket!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map