Hogyan állítsuk vissza a WordPress jelszavát a MySQL segítségével

Hogyan állítsuk vissza a WordPress jelszavát a MySQL segítségével
 1. 1. Hogyan állíthat vissza a WordPress jelszavát a phpMyAdmin használatával
 2. 2. Jelenleg olvas: Hogyan állítsuk vissza a WordPress jelszavát a MySQL segítségével

A WordPress Password Recovery sorozatot az említett oktatóprogram népszerűsége szerint soroljuk be. Kezdetnek a legnépszerűbb helyreállítási lehetősége van – azaz a phpMyAdmin használatával.


Vannak olyan webtárhely-szolgáltatók, akik nem biztosítják a cPanel és / vagy a phpMyAdmin szolgáltatást. Mit csinálsz akkor? Olvassa el ezt a cikket!

WPMYSQL-Cover

Biztos lehet benne, mivel a WordPress egy adatbázist (általában MySQL) használt, minden host szolgáltatónak rendelkeznie kell adatbázis-kezelő rendszerrel, amelyet DBMS néven ismert. Ebben az oktatóanyagban a következőket fogjuk használni MySQL parancssor (rövidítve CMD), amely egy ingyenes DBMS, amelyet a GNU General Public License v2 alatt engedélyezett.

Előfeltételek

A jelszó helyreállítása a MySQL CMD használatával kevesebb lépést igényel, és egyetemes jelszó-helyreállítási rendszernek tekinthető; abban az értelemben, hogy szinte bármilyen lehetséges forgatókönyvben felhasználható.

Szüksége van azonban az adatbázisok és a WordPress kölcsönhatásokkal kapcsolatos ismereteire. Emellett a következő műszaki szempontokat ismernie kell:

 • A WordPress telepítésében használt adatbázis neve
 • MySQL szerver címe (IP vagy gazdagép név)
 • A „gyökér” felhasználó MySQL bejelentkezési adatai
 • A felhasználó azonosítója, amelynek társított jelszavát meg akarja változtatni. Ez általában 1, mivel a WordPress telepítése során létrehozjuk az admin felhasználót. Vegye figyelembe, hogy a rendszergazdai felhasználó felhasználóneve lehet ‘Jack’ vagy ‘Mike’ vagy ‘admin’, de a felhasználói azonosító mindig 1 lesz, mivel ez az első felhasználó, amelyet létrehoz.

Bejelentkezés a MySQL parancssorba

ablakok

Ha offline WordPress telepítést futtat Windows-ban a WAMP vagy az XAMPP segítségével, akkor a MySQL CMD elindításához kattintson a WAMP ikonra> MySQL> MySQL konzol. Ez közvetlenül jelentkezik be. Nincs szükség további parancsok megadására. Menjen tovább a következő lépésre.

MySQL konzol WAMP

Linux

A legtöbb megosztott tárhelyszolgáltató, a VPS, a dedikált szerverek a Linux egyik változatát használják, amelyben a CentOS, a Debian, a Fedora vagy az Ubuntu is szerepel..

Ha a WordPress offline telepítését futtatja Linux alatt a LAMP segítségével, akkor egyszerűen indítsa el a terminál emulátort, és írja be a következő parancsot:

mysql -u root -p

Ha egy jelszót próbál visszaállítani egy távoli kiszolgálón, csatlakoztassa hozzá SSH-n keresztül bármely SSH-kliens segítségével – például a világ kedvenc kliense – Putty. Miután bejelentkezett a távoli kiszolgálóra, a MySQL-be ​​való bejelentkezéshez használja a következő parancsot:

mysql -u root -p 

Bejelentkezés a MySQL-be ​​egy távoli kiszolgáló VPS-jén

A WordPress jelszó visszaállítása:

Most, hogy hozzáférése van a MySQL CMD-hez, amelyet a „mysql>” prompt jelez, itt az ideje, hogy működjön a varázslat. Nos, nem varázslat – csak jó oldalaim MySQL parancsai. ��

MySQL Shell

FELTÉTELEZÉSEK:

 • A WordPress adatbázis neve: wp_genesis
 • Felhasználói azonosító: 1
 • Új jelszó: WPEXPLORER

A varázslat működése:

Írja be a következő parancsokat:

használja a wp_genesis;
SELECT ID, user_login, user_pass FROM wp_users;
UPDATE wp_felhasználók SET felhasználói_út = MD5 ('WPEXPLORER'), Ahol ID = 1, LIMIT 1;

Ha az utolsó parancs nem a képernyőképen látható, törölje az egyes idézeteket, és kézzel írja be őket a CMD-be. Ennek meg kell csinálnia a trükköt.

Állítsa vissza a WP jelszót a MySQL CMD WAMP alkalmazásból

Ez visszaállítja a rendszergazdai felhasználó jelszavát a WPEXPLORER-re. Természetesen, új jelszó beállításakor erősebb jelszót kell használnia. Ha kész, akkor kiléphet a MySQL CMD-ből a következő paranccsal:

kijárat

Video bemutató

Itt található egy video bemutató, amely a teljes folyamatot leírja. Azt javasolnám, hogy először olvassa el a cikket, de ha gyors javítást keres, ez a sor:

Következtetés

A WordPress jelszó-helyreállítási sorozatunk befejezéseként szeretném emlékeztetni, hogy az (a) rész egyszerűbb, mivel a tárhelyszolgáltatók 90% -a phpMyAdmin-rel érkezik. De ha van némi szabadideje, azt javaslom, hogy próbálja ki ezt a részt (a MySQL használatával), mivel ez némi tapasztalatot nyújt a MySQL parancsok és adatbázisok kezelésében. És ki tudja – talán a jövőben ennek valamilyen haszna lesz!

A megelőzés jobb, mint a gyógyítás

LastPass

Azért kezdtem el ezt a sorozatot, hogy elmondtam, hogy mennyire szeretik a jelszavak mentését / mentését LastPass gyarapodását. Ne érts félre – nem az volt a szándékom, hogy megalázónak találkozzam. Igazán szeretem és mindennap használom a LastPass-ot. Telepítettem a telefonomba és az összes számítógépem minden böngészőjébe. Az élet (nekem) álló helyzetbe kerülne nélküle. Őszintén szólva, nem tudok túlélni nélküle.

A LastPass, mivel ez az egyik legteljesebb és felhasználóbarát jelszókezelő szoftver. Nagyon ajánlom használni. És minden alkalommal, amikor új webhelyre jelentkezik, ellenőrizze, hogy valóban mentette-e a jelszót! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map