Hogyan állíthatjuk be a WordPress-webhelyet egy alkalmazásba, lépésről lépésre

A WordPress mobil használatra kész

Először miért készítsünk alkalmazást, hallom, hogy kérdezik? Lehet, hogy az alkalmazások már nem nagyon hasznosak a marketingben, de meglehetősen kényelmesek az ügyfelek számára – nagyobb választási lehetőséget biztosítanak számukra abban, hogy miként lépnek kapcsolatba az Ön webhelyével. A mobil internet folyamatos növekedésével (egyre több ember fér hozzá az internethez mobilalkalmazásokon keresztül, mint az asztali számítógépeken) az alkalmazások virágzik, mivel a legtöbb nem közel áll olyan kínos vagy problémás helyzethez, mint a mobil böngészők..


Az épület felépítésével járó költségek és csalódás szintén messzire csökkentek. A régi időkben sok vállalkozás érdeklődött az alkalmazások iránt, de a legtöbb nem tudta ezeket elkészíteni. Egyszerűen túl nehéz volt. Vagy költséges (a legtöbb készülék óránként 100 dollárt számít fel)

De szerencsére most már más a helyzet. Az illetékes alkalmazás létrehozásához már nem kell sok pénzre vagy kódolási ismeretekre. És ami még jobb – lehetősége van. Ma megvizsgáljuk:

 • Győződjön meg arról, hogy a WordPress webhely mobilkészülékre reagál
 • Saját alkalmazás létrehozása (és kódolása) a PhoneGap segítségével
 • Használjon WordPress beépülő modult az alkalmazás létrehozásához (más néven: az egyszerű módszer)

Megjegyzés az ingyenes alkalmazás-készítőkről

Az elmúlt években egy csomó „ingyenes” lehetőség az alkalmazás létrehozására megjelent, ám az egyik legmegbízhatóbb Az Adobe PhoneGap Build. Mivel a webhelyük hirdet, akkor egyszerűen feltölti a HTML5, CSS és JavaScript fájlokat, és a webhely elvégzi az azonnali letölthető alkalmazás összeállításának munkáját. A legjobb az egész, hogy háromféleképpen építhet egyszerre az Android, a Windows Phone 8 és az iOS számára – így sok időt takaríthat meg.

Az eredmény nem lesz túl fantasztikus. Valójában ez a módszer valójában az, hogy álcázza honlapját mint alkalmazást. Amikor a néző megérinti az ikont, csak ugyanahhoz a mobil webhelyhez kerülnek, ahonnan meglátogatnák, hogy telefonjuk böngészőjén keresztül férnek-e hozzá. Tehát ahhoz, hogy ez a módszer hatékonyan működjön, rendelkeznie kell egy meglévő webhellyel, amelyet a mobil megtekintésre optimalizáltak.

1. Ellenőrizze, hogy a WordPress webhelyén van-e mobil verzió

Ha a WordPress webhelyét nem optimalizálták a mobil eszközökhöz, akkor ennek nincs értelme. Tehát optimalizálja! Természetesen a legegyszerűbb egyszerűen egy olyan mobilra reagáló WordPress témát használni, mint például a Total. De ha a témája nem reagál, rengeteg plugin segíthet.

iThemes Mobile

iThemes Mobile

Információ és letöltés

Az iThemes Mobile lehetővé teszi egyszerű, de hatékony mobil témák létrehozását a jelenlegi webhelytervezés alapján. Az adminisztrációs panel lehetővé teszi a megjelenés legtöbb szempontjának testreszabását anélkül, hogy a kóddal kellene zavarodnia.

Bármely mobil témaváltó

Bármely mobil témaváltó

Bármelyik mobil témaváltó egy alapszintű plugin, amely felismeri azt az eszközt, amelyet a néző használ, és megjeleníti az adott eszközhöz tartozó témát. Tehát, ha több témát szeretne egyensúlyba hozni – mindegyik mobil operációs rendszerhez -, akkor ezt megteheti.

WordPress Mobile Pack

WordPress Mobile Pack bővítmény

Végül ott van a WordPress Mobile Pack, amely számos platformon átívelő mobil webalkalmazást, felhasználói felületet és azok javítási lehetőségeit kínál, valamint egyszerű integrációt kínál a Google Analytics szolgáltatással.

2. Használja a PhoneGap Build alkalmazást alkalmazás létrehozásához

Adobe PhoneGap Build

Ha hozzáértő vagy és szeretne kezét adni, akkor az Adobe PhoneGap segítségével létrehozhat egy alkalmazást a WordPress webhelyéhez. Az Adobe teljes lépésről lépésre nyújt útmutatást a dokumentumaikban, de itt röviden bemutatjuk a követendő lépéseket.

1. lépés: Előkészítés

Mielőtt elkezdené, győződjön meg arról, hogy van mód a kezed tesztelésére. Használhat böngésző dev eszközöket a mobil eszközök nézeteinek utánozására, vagy kipróbálhat egy hasonló szolgáltatást CrossBrowser tesztelés. De ha tudod kezelni, akkor a legjobb, ha kéznél van iOS és Android készülék.

Ezután meg kell tennie telepítse az Adobe PhoneGap Build programot a számítógépeden. Kattintson a Mac vagy PC verzió letöltéséhez, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Az Adobe azt is javasolja, hogy telepítsen egy ingyeneset PhoneGap Developer App így azonnal kipróbálhatja alkalmazását az építés során.

2. lépés: Hozzon létre egy alkalmazást

Ezután használja a PhoneGap programot hozza létre alkalmazását. Felhívjuk figyelmét, hogy a PhoneGap a Cordován alapul, tehát meg kell értenie azt az alkalmazás valódi kódolása érdekében.

Az induláshoz válasszon az alapértelmezett „Hello World”, a Framework7, a Push Notification, a React Hot Loader vagy az üres sablon közül. Ezután ki kell választania a helyi merevlemezen, ahol a projekten dolgozik, és meg kell adnia egy nevet és azonosítót. Ha elkészült, a PhoneGap megad egy szervercímet, amely felhasználásával megtekintheti alkalmazását.

A megjelenés érdekében a gyökérkönyvtárnak kulcsfontosságú fájlokra van szüksége a PhoneGap számára, hogy az alkalmazás valóban létrejöhessen. Pontosabban az index.html (legalább), a config.xml és az almappák mappái (az utóbbi operációs rendszerre vonatkozik).

Íme egy példa a PhoneGap alkalmazásból projekt felépítése oldal:

A PhoneGap alkalmazás projekt felépítése\

Önnek is el kell készítenie a saját ikonjait. Természetesen ezt kezeli is, vagy használhat egy ingyenes online eszközt. IconsFlow kiváló eszköz a professzionális alkalmazásikonok gyors létrehozásához, előre beállított képek, színbeállítások, színátmenetek stb. felhasználásával. Csak tervezze meg az ikonját, hozzon létre egy ingyenes fiókot, és töltse le fájljait. Ha már van ikonja, de átméretezésre van szüksége az összes eszköz és operációs rendszer számára, ingyenes App Icon Maker csak megteheti. De ha gyors Google-keresést hajt végre, akkor sok más webhely, szolgáltatás és alkalmazás közül választhat, amelyek közül választhat az ikon létrehozásához.

3. lépés: Az alkalmazás tesztelése

Ha készen áll az alkalmazásra, és készen áll a használatára, akkor kipróbálhatja a korábban telepített PhoneGap Developer App segítségével. Ne felejtse el megadni a kiszolgáló címét. Innentől megtekintheti alkalmazását mobil eszközén, hibaelhárítást végezhet, javításokat adhat hozzá, újból feltöltheti és újraépítheti, amíg tökéletes.

Fontos megjegyzés: A PhoneGap Builder csak akkor működik az iOS-sel, ha csatlakozott az iOS Developer programhoz (amelynek évi 99 USD ára volt e cikk írásakor), és megadta a tanúsítványokat. A program szoftverével valójában ott is létrehozhatja az alkalmazást. A PhoneGap javaslatát tehát azért tehetjük meg, hogy időt spórolhat meg, ha mindhármat egyszerre elvégzi – és ezzel elutasítja a külön-külön történő elvégzés szükségességét. Tehát igen, sok olyan szolgáltatásért fizet, amelyet valószínűleg nem fog igénybe venni, de ha bármilyen iProductre szeretné használni az alkalmazását, akkor itt van egy hordó felett.

3. Használja az Alternatív alkalmazáskészítőket a WordPresshez

Az iOS eszközein kívül rengeteg más alkalmazás-fejlesztési szolgáltatás és bővítmény is használható. Ezek lényegesen könnyebbek, mint egy alkalmazás létrehozása. Néhányuk költségmentesen (legalábbis) Android-alkalmazást fog építeni. Bár biztosan ellenőriznie kell a fejlesztő fő oldalát.

AppPresser

AppPresser

Az AppPresser a legnagyobb, legnépszerűbb és állítólag az első mobilalkalmazás-keretrendszer a WordPresshez. Teljes integrációt kínál: ahol a legtöbb alkalmazásépítő csak a WordPress webhelyén található hírcsatornát használ, az AppPresser lehetővé teszi az összes bővítmény, bejegyzés és oldal használatát. Ezenkívül automatikusan frissíti az alkalmazást, amint bármilyen szerkesztést elvégz a webhelyén. Teljes mértékben támogatja az e-kereskedelmet.

WPMobile App

WPMobile App

A WPMobile App lehetővé teszi Android és iOS alkalmazások létrehozását a webhelyén. Amíg az alap plugin ingyenes, az alkalmazás tényleges létrehozásához meg kell fizetnie az élethosszig tartó licencet (79 € -tól egy alkalmazás formátumért, vagy 149 € -tól mindkettőért). A WPMobile App segítségével testreszabási lehetőségeket, ingyenes élő tesztet, automatikus alkalmazásfrissítéseket, push értesítési támogatást, társadalmi integrációt és prémium támogatást (üdvözlő szolgáltatás, ha elakad).

MobiLoud

Mobiloud

Míg drágább (120 dollártól kezdve), a MobiLoud nagyjából mindent kezeli az Ön számára (ideértve az alkalmazás beküldését az App Store-ba és a Google Playbe), így az ár meglehetősen ésszerűvé válik. A MobiLoud segítségével a végső alkalmazás eszközközi kompatibilitást, egyszerű közösségi megosztást, bevételszerzést (hirdetések vagy előfizetések révén), push értesítéseket és még sok más lehetőséget kínál. És ha a szolgáltatás párosul a beépülő modullal (fent hivatkozik), akkor kezelheti az alkalmazást és továbbíthatja az értesítéseket a WordPressen belül.

Végül van egy csomó ember, aki fizethet, ha érte megteszi. Annak érdekében, hogy oly sok egyszerű és megfizethető módon készítsen barkácsolást, valójában nem kell ezt az utat megtennie egy alapvető alkalmazáshoz.


Rengetegféle módon lehet alkalmazásokat készíteni, és bár első pillantásra félelmetesnek tűnik, a fenti módszerek hihetetlenül egyszerűvé teszik. Csak győződjön meg róla, hogy van egy jó mobil webhelye, jó? Most hadd szerezzem. Van valami bajom itt? Van-e más módszer, amelyet tudnom kell? Nyugodtan hagyja el véleményét alább!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map