Hogyan alakítsuk ki a WordPress webhelyet dinamikus tartalommal

Hogyan alakítsuk ki a WordPress webhelyet dinamikus tartalommal

Hogyan tehetem weboldalamat profinak? Ez a kérdés, amellyel sok feltörekvő weboldal-építők felteszik maguktól, amikor megtervezik a projektet. A nyilvánvaló válaszok között szerepel a formatervezés javítása vagy sok divatos funkció hozzáadása.


Valójában az egyik leghatékonyabb módszer az alapvető webhely valódi fejlesztésére, és professzionális, egyéni weboldalvá tételére a dinamikus tartalom hozzáadása. A dinamikus tartalom sokkal teljesebb élményt nyújt a felhasználók számára az Ön webhelyén.

Dinamikus tartalom bevezetése

Mi a pontosan a dinamikus tartalom??

A dinamikus tartalom olyan interaktív webtartalomra utal, amely az időtől, a helytől és a felhasználótól függően változik. Amikor a felhasználó navigál egy dinamikus webhelyen, a WordPress a helyes információkat az adatbázisból megjeleníti, hogy megjelenjenek a felhasználónak, attól függően, hogy melyik oldalon vannak.

Statikus tartalom esetén az, amit a felületen lát, nem változik. Valójában valószínűleg valószínűleg szüksége lesz egy fejlesztő segítségére, ha változtatni akar benne. A dinamikus tartalommal azonban a webhelytulajdonosok kódolás nélkül azonnal szerkeszthetnek mindent a hátteren. Ez azt jelenti, hogy az információ a felhasználó nézetei szerint változhat, és sokkal interaktívabb élményt nyújt.

Ennek szemléltetése érdekében érdemes megnézni a rendelkezésre álló különféle edzőtermeket, ha egy edzőterem honlapján tartózkodik. Természetesen minden tornateremnek különféle információi vannak, például a neve, címe és a létesítmények listája. Ezért, amikor rákattint az egyes tornatermekre, különféle kapcsolódó tartalmat fog látni, amelyet nem talál a többi oldalon.

Balance tornaterem

Energy Club

A dinamikus tartalom előnyei

A dinamikus tartalom számos előnnyel jár az Ön webhelyén, amelyet a statikus tartalom nem tud nyújtani.

 • Jobb felhasználói élmény. A felhasználók látni fogják a hozzájuk igazított tartalmat, például a különféle ajánlatokat, amelyek viselkedésük szerint változnak.
 • Javítani kell a KPI-ket. A dinamikus tartalom révén testreszabott tartalom létrehozásával javíthatja a konverziókat és csökkentheti webhelye visszatérési arányát.
 • Sima navigáció. A dinamikus tartalom zökkenőmentes élményt nyújt a webhelyen a statikus tartalomhoz képest, mivel könnyen megtalálhatja a keresett tartalmat.
 • Könnyen frissíthető. Az oldalt egyszerűen szerkesztheti a WordPress háttérképén anélkül, hogy szakértő fejlesztőt kellene felvennie.
 • Reagál a képernyő méretére. A dinamikus weboldal könnyen adaptálható a különféle képernyőméretekhez, mint egy statikus.

Kétféle módon javasoljuk, hogy dinamikus tartalmat hozzon létre. Az alábbiakban megmutatjuk a két lehetőséget, valamint azt, hogy miként hozhat létre webhelyeket mindkettővel.

1. Készítsen dinamikus tartalmat az Eszközkészlet blokkok és Gutenberg segítségével

eszközkészlet

Információ és letöltés

A Eszközkészlet blokkok új lehetőséget kínál a dinamikus tartalom létrehozására a WordPressen a blokk szerkesztővel, a Gutenberg-rel.

A Gutenberg egy évvel ezelőtti bevezetése óta jelentősen fejlődött, hogy egyszerű és intuitív módszert kínáljon webhelye tervezésére és megvalósítására. A legjobb az, hogy a nem kódolók a Gutenberg és az integrált pluginok segítségével éppen pontosan azt építhetik, amire gondoltak..

Ide tartozik a dinamikus tartalom, amelyet a weboldal-építők az eszközkészlet-blokkoknak köszönhetően a Gutenberg segítségével létrehozhatnak.

Hogyan működik az eszközkészlet-blokkok??

Az Toolset Blocks egy új bővítmény, amelyet két fronton használhat:

 1. Készítsen egyedi, fejlett funkciókat, például tartalomsablonokat, archívumokat és Nézetek.
 2. Támogassa a blokkok dinamikus forrásait, amelyek lehetővé teszik az egyéni mezők és taxonómiák megjelenítését az oldalain.

Ezért az Eszközkészlet blokkok használatával bármilyen hozzászóláshoz, oldalhoz vagy sablonhoz bármilyen kódolás nélkül hozzáadhat dinamikus tartalmat.

Az alábbiakban létrehoztam egy példát egy edzőtermi bemutató weboldal tartalomsablonjára, amely biztosítja, hogy minden tornaterem-bejegyzés azonos kialakítású, de eltérő legyen a dinamikus tartalomnak köszönhetően.

Eszközkészlet tartalomsablon

Tartalomsablon létrehozása dinamikus tartalommal az eszközkészlet-blokkok segítségével

Készítsünk sablont a Gyms-ek egyedi posta típusához a weboldalunkon.

Meg kell tennie telepítse az Eszközkészlet blokkokat mielőtt elkezdené, ellenőrizze a Gutenberg szerkesztő használatának alapjait.

Két fő forrásból nyerhet dinamikus tartalmat az Eszközkészlet blokkok segítségével. Használhat forrást az aktuális bejegyzésből vagy egy egyedi mezőből. Az alábbiakban áttekintjük mindkét lehetőséget, hogy megmutassuk, mikor kell ezeket használni.

Dinamikus tartalom megjelenítése az aktuális bejegyzésből

Menj oda Eszközkészlet> Műszerfal majd kattintson a Hozzon létre tartalomsablont lehetőséget annak a hozzászólásnak a típusa mellett, amelyhez tartalomsablont szeretne létrehozni.

Hozzon létre tartalomsablont

Most megkezdhetjük blokkjaink hozzáadását a tartalomsablon létrehozásához. Képzeljük el, hogy hozzá akarok adni egy képet. Először válassza ki a + lehetőség a bal felső sarokban blokk hozzáadásához.

Az Eszközkészlet blokk létrehozása

Görgessen lefelé, amíg meg nem találja az Eszközkészlet blokklistáját, majd adja hozzá a Képblokk.

Eszközkészlet Image Block

Most olyan kérdést fog látni, amely felszólítja Önt, hogy használja-e a dinamikus forrásokat vagy sem. kettyenés Igen.

Eszközkészlet dinamikus forrás

Válassza ki a kép forrását. Ez határozza meg, hogy a WordPress milyen tartalmat fog felhívni, attól függően, hogy melyik lehetőséget választja. Meg akarom jeleníteni az egyes tornaterem kiemelt képeit a blokkban, így kiválasztom a Kiemelt képadatok választási lehetőség.

Eszközkészlet kiemelt képadatai

A jobb oldali sávban tovább módosíthatja a képet, ha meg akarja változtatni a dinamikus tartalom forrását vagy a kép stílusát, például.

Eszközkészlet képbeállítások

Dinamikus tartalom megjelenítése az egyéni mezőből

Ugyanazt a tartalomsablont használhatjuk, mint korábban, az egyedi mezőből dinamikus tartalommal rendelkező blokkokat hozhatunk létre. Ezúttal dinamikus tartalomként hozzáadom az egyes tornatermek osztályozásának egyedi mezőjét.

Menjen az Eszközkészlet blokkok listájához, és adja hozzá a Egy mező blokk.

Szerszámkészlet egy mezőjű blokk

A jobb oldali oldalsávon Mezőforrás, válaszd ki a Egyéni mező mező típusa.

Alatt Egyéni mezőcsoportok legördülő menüben válassza a Gyms post típus. Vegye figyelembe, hogy ez az az egyéni üzenettípus, amelyből az egyéni mezőt ki akarja húzni.

Alatt Egyéni mező legördülő menüben válassza ki a megjeleníteni kívánt egyéni mezőt. Kiválasztottam a Értékelés választási lehetőség.

Eszközkészlet egyedi mezők feladása

Ha átvált az előlapon lévő különböző tornaterem-oszlopok között, látni fogja, hogy a dinamikus tartalomnak köszönhetően minden egyes oszlop a megfelelő tornatermi árat jeleníti meg. Figyelem, hogyan nem kellett semmilyen kódolást használni a dinamikus tartalom létrehozásához.

Néhány további blokkot hozzáadtam dinamikus tartalommal a tartalomsablonomhoz. Nézze meg, hogy néz ki most a front-end.

Eszközkészlet tornaterem példa

2. Dinamikus tartalom létrehozása teljes értékkel

A dinamikus tartalom létrehozásának ugyanolyan hatékony módja a Total téma használata a beépített dinamikus postai sablonok létrehozásához.

Milyen tulajdonságokat kínál teljes ajánlat?

Az Total a WordPress egyik legnépszerűbb témája, és számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyeket könnyen beállíthat anélkül, hogy több plugint kellene letöltenie ezeknek a feladatoknak a végrehajtásához..

 • Egyszerű demoimportőr – Üres webhelyévé válhat egy teljesen funkcionális weboldal, amely egyetlen kattintással van tartalommal tele, amikor a Total 40+ előre gyártott bemutatójának importálását választja.
 • Húzza az oldalkészítőt – A Total be van építve a népszerű WPBakery oldalkészítőbe, hogy intuitív drag and drop készítővel rendelkezzen, így könnyedén felépítheti weboldalát.
 • 100-as oldalkészítő elemek – Használja ki a Total száz oldalépítő elemének előnyeit az oldalak testreszabásához.
 • Könnyen testreszabható – Az élő testreszabási beállításokkal módosíthatja a webhely számos elemét, beleértve a színeket, betűkészleteket, szélességeket és még sok minden mást.
 • Fejlesztőbarát – A Total számos beépített horoggal és szűrővel érkezik, amelyek megkönnyítik a téma módosítását, az online dokumentációból elérhető 450+ kivonattal.

És természetesen dinamikus tartalmat is létrehozhat a Total segítségével. Az alábbiakban mutatunk be egy példát arra, mit lehet elérni egy egyszerű portfólióelem dinamikájával.

Hogyan hozzunk létre dinamikus tartalomsablont a Total segítségével

Menj oda Visual Composer> Sablonok és kattintson a gombra Új hozzáadása. Ezután adjon nevet a sablonnak.

Teljes portfólió utáni elrendezés

Először hozzáteszem a Post Media elem, amely megjeleníti a hozzászólásokhoz hozzáadott médiát. Portfóliók esetében ez lehet a kiemelt kép, galéria, videó stb.

Ezután belefoglalom a Hozzászólás tartalma modul, amely megjelenít minden tartalmat, amelyet a szerkesztő hozzászólásaihoz adunk hozzá.

Teljes postai média

A Total segítségével számos bejegyzés elemet felvehet a dinamikus sablonba. Adja hozzá a hozzászólás címét, metaadatokat, a kapcsolódó elemeket, címkéket, közösségi linkeket és még sok más. Ha kész, kattintson közzétesz.

Most hozzá kell rendelnünk a dinamikus sablont a portfólió egyedi postai típusához. Ehhez keresse meg a WordPress alkalmazást testreszabói, akkor menj tovább Portfolio és válassza ki az alább létrehozott sablont Dinamikus sablon (haladó).

Teljes dinamikus sablon

Most már láthatja a média működését. kettyenés Mentés és közzététel és dinamikus tartalmának készen kell állnia.

Teljes dinamikus sablon előlap

A dinamikus sablonok létrehozása különösen nagyszerű lehetőség, ha weblapokat épít az ügyfelek számára. Ezek használatával egyszerre létrehozhat egy sablont, és azonnal hozzárendelheti az összes portfólió eleméhez. Nem csak, hogy ha elrendezést is meg kell változtatnia, akkor csak a sablon szerkesztésével kell végrehajtania, és az összes portfólió elem is frissül.


Mondja el nekünk a dinamikus tartalom létrehozásának tapasztalatait! Kétféle módszerrel rendelkezik a dinamikus tartalom létrehozásához. Lehet letölteni Eszközkészlet blokkok vagy a Teljes téma ma, és kezdje el azzal, hogy webhelyét az alapoktól az egyéniig terjeszti.

Használta mindkét eszközt dinamikus tartalom hozzáadására a webhelyére? Az alábbi megjegyzésekben tudassa velünk, hogyan működött az Ön számára!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map