Ha hozzá kell adnia háttér-fejlesztést a WordPress szolgáltatási listájához?

Ha a WordPress-webhelyek fejlesztéséből él, akkor az esélyek jóak, legalábbis ismeretlen a PHP ismerete és valószínűleg egy kicsit több.


Talán testreszabhatja a témákat – vagy akár a semmiből is felépítheti őket -, és megfelelő adminként működhet az ügyfelek számára. Ennek ellenére valószínűleg olyan alkalomra kerül, amikor a készségek nem egyeznek meg azzal, amit az ügyfél akar. És ez valódi bummer lehet. Vagy kénytelen vagy kiszervezni a projekt egy részét, vagy pedig teljesen lemondni. Egyik forgatókönyv sem ideális.

Ha egyre gyakrabban találkozik ezzel a kérdéssel, akkor ideje lehet fontolóra venni a háttér-fejlesztés hozzáadását az ajánlatok listájához. Van azonban néhány dolog, amelyet figyelembe kell vennie, mielőtt a hátterű fejlesztésbe kezdené.

A WordPress külső fejlesztése

A háttérfejlesztés azt jelenti, hogy azon a WordPress fejlesztési területen kívülre lép, ahol legjobban ismeri. Ijesztő lehet, mivel ilyesmi az újdonságokba kerülni. Azt próbálom mondani, hogy nem minden néz ki így functions.php. És ez teljesen rendben van, amíg tudod, hogy belemegy.

Objektum-orientált programozás (vagy röviden OOP) az egyik legnagyobb dolog, amellyel találkozni fog. A WordPress nem használja, de rugalmassága miatt érdemes felvenni a szolgáltatási listába. Ráadásul sok más keretrendszer használja ki (bővebben később).

Tehát a nem kezelt személyeknél az OOP osztályokat használ a funkciók csoportosításához. Ezekre a funkciókra később hivatkozhatunk, hogy működésbe lépjünk. Ahelyett, hogy egy funkciósorozatot kiírna, mint ahogyan azt a PHP-ben (azonnali ok-okozati megközelítés) használja az OOP-ban, pihenjen vissza és gondoljon arra, hogy a kód hogyan fog felépülni, mielőtt egyetlen sort írna. Ez félelmetesnek tűnhet, de ha iránti vágyakozik a szervezetre, akkor valószínűleg kiváló itt.

Egy igazán nagyszerű példát az ilyen fejlõdésre Jay Hoffman kínál forgatónyomaték. Ez a WordPress beépülő kazánlap Tom McFarlin készítette, amely széles látószögű képet nyújt az OOP felhasználásáról. Az a lényeg, hogy először létre kell hozni a struktúrát, majd el kell készíteni bármit is, amit el szeretne készíteni.

Amikor a WordPress segítségével épít, sok dolgot magától értetődőnek tekinthet. Felkészülve arra, hogy sok mindent megtegyen anélkül, hogy ujját kellene felemelnie. Amellyel határozottan nem fogok panaszkodni. Ha azonban a WordPress-en kívül vállalkozik, akkor gyorsan észreveszi, hogy más keretrendszerekben nincs mindent beépítve, ami azt jelenti, hogy saját maga kell ezeket elkészítenie. Amit létrehoz, kevésbé duzzadt, mint a WordPress, de ehhez szükséges nagyon több munka. Ez csak egy reális tisztességes figyelmeztetés, és nem azt jelentette, hogy elriasztja Önt attól, hogy megpróbálja. Nagyon hiszem, hogy nyitott szemmel közelít a dolgokhoz.

Front-end fejlesztés

Előtér-fejlesztőként valószínűleg rengeteg tapasztalattal rendelkezik a PHP-vel való munkában és általában csak a WordPress témafájljainak kódjába kerül. És bár ez minden bizonnyal segít abban, hogy ugrást keltsen a háttér-fejlesztésbe, ez nem az egyetlen, és az előkészületek vége, szomorú vagyok.

Persze, a HTML és a PHP alapos megértését az asztalhoz fogja hozni. Remélhetőleg néhány Javascript is. Mindent tudni fog arról, hogy az összes fontos kódbit összekapcsolódik webhely készítésében. És valószínűleg meg fogja nézni a kódot a legtöbb webhelyen, és megértheti, mit csinált a fejlesztő, még akkor is, ha jelenleg nem tudja megírni az adott kódkódot.

És mivel itt a szerveroldali dolgokról beszélünk, elutasítanék, ha nem említenék azt a tényt, hogy a WordPress webhelyek javításával töltött minden idő hasznos lesz. Ha valaha egy törött webhellyel foglalkozott – ki nem tette meg? – ismeri a javításhoz szükséges műveleti sorrendet. Ez a lépésről lépésre valami olyan, ami közvetlenül vonatkozik a háttér-fejlesztésre, és amelyet valószínűleg rendszeresen használ.

Tanulni valami újat

Bár nincs semmi ok, miért van A háttérfejlesztésbe való belépés okos lépés lehet sok WordPress fejlesztő számára. Miért? Egy kulcsfontosságú kifejezésen nyugszik: a diverzifikáció.

Minél több fejlesztési területet ismeri, annál több munkát fog kapni. Úgy gondolja, mint hozzáadott eszköz az eszközkészletben. Mindezek a készségek, amelyeket felhalmoznak, közvetlenül dollárra és centre fordíthatók, az ügyfelek számára létrehozható értékek szempontjából. És minél kevesebb alkalommal kell kiszervezni egy projekt egyes aspektusait, vagy akár el is utasítani a projekteket, annál jobb lesz.

Természetesen van valami, amit mondani lehet a szakember számára. Ennek természetesen vannak előnyei is, főleg, ha a játék legjobbainak hívják. Mivel azonban ez a cím korlátozott számú számára van fenntartva, jobb lehet, ha diverzifikálja portfólióját, és szélesebb körű szolgáltatást kínál, így szélesebb ügyfelek kiszolgálására képes.

Szóval hol kezdje? A háttér-fejlesztés melyik szempontjára kell elsősorban belemerülnie? Nos, ez rajtad múlik. Sokféle lehetőség áll rendelkezésre, amelyek kissé félelmetesnek tűnhetnek. A túl sok lehetőség néha terhet jelenthet. Próbáljon gondolkodni azon, mely fejlõdés szempontjából tetszik jelenleg a legjobban, és mit szeretne tovább vizsgálni. Ha már nagyon jól vagy a PHP-vel, érdemes kipróbálni Laravel. Ha jól vagy a Javascript-szel, Expressz talán jó választás az Ön számára.

Ha szeretsz veszélyesen élni, merülj bele Ruby on Rails. És ez csak megkarcolja a felületet. Túl sok keret van odakinn, hogy itt nevezhessem. Csak tudd, hogy nincs olyan törvény, amely szerint mindennek jártasnak kell lennie. De ha te akar válni több ha jártas a háttér-fejlesztésnél, lehetőségei nyitva vannak. Mindegyiknek bőséges támogatási dokumentációja és a közösség részvétele van, hogy segítsen minden lépésben. És minél többet megtanul, annál inkább felfedezheti, hogy ezek a keretek miként működhetnek együtt egy cél szem előtt tartásával: jobb webhelyek létrehozása.

Következtetés

Normális, ha tétovázik a háttér-fejlesztés iránti kilátásokkal kapcsolatban, ha egy ideje élvonalbeli WordPress fejlesztőként dolgozik. De csak azért, mert valami kihívásnak tekinthető, még nem jelenti azt, hogy el kell kerülnie. Valójában az új készségek elsajátítása megerősítheti szolgáltatásainak kínálatát, és az igényekhez kötődő, létfontosságú fejlesztővé teheti az ügyfelek szélesebb körét..

És legalább látnia kell, hogy javuljon a front-end fejlesztési készségeid. Minél jobban megérti, hogy a dolgok hogyan működnek a háttérrel, annál ügyesebb lesz tiszta kódot írni és a lehetséges problémákat előre jelezni. Alapvetően azt mondom, hogy a következő: Még ha úgy is dönt, hogy nem nyújtja ezt a szolgáltatást az ügyfeleknek, az még mindig nem fog fájni megtanulni azt..

Kínál háttér-fejlesztést és előtér-munkát? Gondolsz a készségek bővítésére? Vagy elégedett azzal, hogy hol tartózkodik. Szeretném hallani a gondolatait!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map