Gyorsított mobil oldalak: AMP a WordPress mobil optimalizálásához

Gyorsított mobil oldalak a WordPresshez

Az interneten történő böngészésnek és böngészésnek gyorsnak és egyszerűnek kell lennie. A webmesterek folyamatosan próbálják ezt lehetővé tenni a weboldal teljesítményének optimalizálásával és a webhely sebességének javításával, és ennek nagyszerű módja az AMP for WordPress.


A webhelyeket elsősorban a nagyobb képernyőre tervezték. De a kisebb képernyők száma növekszik, sőt felülmúlják a laptopokat és a személyi számítógépeket. A mobiltelefonok most képviselik A digitális média idejének 65% -a. A kézi eszközökhöz olyan gyorsan kell betölteni az oldalakat, mint a nagyobb képernyőkre, ha nem is gyorsabban.

A tartalom gyors betöltésének iránti igény kielégítése érdekében az egyedi mobil platformokra tervezett alkalmazások elérhetők az Apple (Hírek), a Facebook (Azonnali cikkek) és a Snapchat (Fedezze fel) oldalakon. Az év elején. A Google bevezette a gyorsított mobil oldalt (AMP) a mobil tartalom kézbesítésének felgyorsítása és a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Mi az AMP??

AMP a WordPresshez: AMP projekt

AMP projekt bejelentette A Google 2015. októberében, Ez egy nyílt forráskódú kezdeményezés, amely lehetővé teszi a kiadók számára, hogy egyszerre hozzák létre a mobilra optimalizált tartalmat, és azonnal eljuttassák a mobil webre..

2016. február 24-én a Google elkezdte az AMP-kompatibilis tartalom telepítését a körhinta környékén a mobil keresési eredmények oldalán. A felhasználók elcsúsztathatják a körhintat, és megérinthetik az olvasni kívánt elemet. A Pinterest jelentette az oldalakat Négyszer gyorsabb, nyolcszor kevesebb adat felhasználásával, mint a normál mobilra optimalizált oldalak. Ez az oldalak formázásának és kézbesítésének módja miatt lehetséges.

2016 augusztusától kezdve a Google Search indexében több mint 150 millió AMP-dokumentum található, és heti 4 millió ütemben növekszik. Augusztus elején a Google szintén elindította a a Google keresés előnézete az ampedett tartalomra. Szélesebb körben várható el az év későbbi szakaszában.

AMP a WordPresshez: AMP keresés előnézete

AMP a Keresési előnézetben

Bepillantást élvezhet a gyorsan betöltő oldalakba az AMP-kompatibilis keresésben itt. Nézze meg mobiltelefonján található link segítségével (nem fog működni asztali számítógépeken).

Melyik webhelyeknek kell használniuk az AMP-t?

Februárban megindult a projekt a kiadók számára. De az AMP elfogadása messze túlterjedt a kiadói ágazaton keresztül a szórakoztatás, az utazás, az e-kereskedelem és más területeken is.

Kedvező jelentések érkeznek a korai alkalmazottaktól. Az AMP dokumentumok betöltési ideje 88% -kal javult, A Washington Post számol be a mobiltelefonokból visszatérő felhasználók számának 23% -os növekedése. eBay az egyik legnagyobb e-kereskedelemmel foglalkozó vállalat, amely az AMP-re vált, közel 15 millió AMP-alapú termékböngésző oldallal. Rövid idő alatt ezek az oldalak várhatóan felgyorsulnak, hogy felfedezzék a keresés során.

Szóval mely webhelyeknek kell használniuk az AMP-t? Határozottan azok, amelyek nagymértékben támaszkodnak a mobilra a forgalomban. De mivel egyre több felhasználó választja mobilkészülékeit az internet böngészésére, az AMP for WordPress (vagy bármely weboldal) jó kiegészítés lehet.

Mi a különbség az AMP-ben??

Ez a tartalomszolgáltatási rendszer az AMP HTML keretén alapul, és gyorsabb, mint a szokásos HTML, mert,

 • Ez a normál HTML-keret sovány változata, levonva az összes JavaScript-tartalmat. A JavaScript számára a keret a közös AMP JS könyvtárra támaszkodik.
 • A tartalmat gyorsítótárban tárolják és egy közös felhőben tárolják, így megszűnik a kiszolgálóra történő lekérdezéshez és letöltéshez szükséges idő.

Sokkal több különbség van, de az itt felsorolt ​​kettőnek gyors, átfogó megértést kell adnia.

Miért kellene a kiadóknak és blogoknak engedélyezniük az AMP-t?

Mindaddig, amíg a lassú oldalak betöltése a mobiltelefonokon nem akadályozza meg a felhasználókat, addig a kiadók kihagyják a mobiltelefonok hirdetéséből származó bevételeket. Az AMP elősegíti, hogy hosszabb ideig tartson a látogatókat és tartsa meg őket a webhelyen, és potenciálisan jövedelemtermelő kattintásokat eredményez.

Az AMP oldalak egy villámcsavar ikon mellett jelennek meg, hogy megjelöljék őket a normál weboldalaktól. Az erre a lehetőségre kattintó nézőket közvetlenül az AMP-megtekintőn az AMP-oldalakra helyezik. Nem csak, hogy a tartalom azonnal elérhető lesz a Google keresésben és elérhető olyan közösségi platformon keresztül, mint a Twitter, LinkedIn, WordPress, Parse.ly, Adobe Analytics, Nuzzel és Pinterest..

Ezenkívül a kiadók hozzáférhetnek a Google Analytics szolgáltatáshoz, hogy megfigyelhessék oldaluk teljesítményét. Kiválaszthatják a legjobb tartalmat, és felhasználhatják a weboldal teljesítményének és felhasználói élményének optimalizálására.

Az AMP további előnyt kínál, mivel gondoskodik a nagy teljesítményről és a felhasználói élményről, így a kiadói erőforrások a nagyszerű tartalom biztosítására összpontosíthatnak.

Milyen optimalizálás szükséges az AMP-hez

Az AMP valójában egy csomó optimalizálás a webhelyre egységes módon, a Google előírásainak megfelelően. A weboldal AMP-kompatibilisé tételéhez különféle optimalizálások szükségesek,

 • Csak aszinkron JavaScript engedélyezése – hogy ne késleltesse az oldalmegjelenítést. Ez azt jelenti, hogy nem használhatja a létrehozott JavaScriptet, és az AMP elemekre kell támaszkodnia az oldalai interaktív tartalmának kezeléséhez. A JS az iframe-kben megengedett, de csak akkor, ha ez nem akadályozza a megjelenítést.
 • Az összes erőforrást statikusan méretezze – Az AMP betölti az oldalt anélkül, hogy megvárná az erőforrások, például a képek és az iframe-ok letöltését. Ezeknek az erőforrásoknak a méretét HTTP-ben kell megadni, tehát ezeknek az erőforrásoknak a méretét és helyzetét a letöltés megkezdése előtt meg kell ismerni.
 • Ne hagyja, hogy a kiterjesztési mechanizmusok blokkolják a megjelenítést – Ha bármilyen kiterjesztést bele kell foglalni az oldalba, az egyéni szkriptnek tájékoztatnia kell a rendszert erről. Tehát létrejön egy hely a kiterjesztéshez, még mielőtt az AMP tudja, mit fog tartalmazni. A lightboxok, az Instagram beágyazások és a tweet kiterjesztései rendben vannak, mivel nem blokkolják az oldalmegjelenítést, annak ellenére, hogy további HTTP kérésekre van szükség..
 • Tartsa az összes harmadik fél JavaScriptét a kritikus útvonalon – az egyéni JavaScript csak homokdobozban lévő iframe-ekben engedélyezett. Ilyen módon nem akadályozza meg a főoldal betöltését.
 • Minden CSS-nek inline és mérethez kötöttnek kell lennie – ez segít csökkenteni a HTTP kérések számát a kritikus úton.
 • A betűkészlet indításának hatékonynak kell lennie– Az AMP rendszer nem engedélyezi a HTTP kéréseket, amíg a betűtípusok letöltése meg nem kezdődik.
 • Minimalizálja a méretarányos újraszámításokat – az újraszámítás késlelteti a megjelenítést, ezért a lehető legkisebbre kell csökkenteni.
 • Csak a GPU-kompatibilis animációkat futtassa – az összes animációnak képesnek kell lennie a GPU-n (grafikus feldolgozó egység) történő futtatásra.
 • Az erőforrás-betöltés prioritása – Először csak a szükséges tartalmat tölti be, a hirdetéseket és képeket a lehető leghamarabb letölti, de csak szükség esetén tölt be. Ily módon a CPU iránti igény minimális marad.
 • Töltsön be oldalakat azonnal – az előképezés sok sávszélességet és CPU-t használ fel. Az előzetes megjelenítés az AMP először csak a szükséges tartalmat tölti be, és csak szükség esetén tölti le a harmadik féltől származó iframe-kereteket és egyéb erőforrásokat.

A hirdetési formátumok, a hirdetési hálózatok és a technológiák standard köre elérhető lesz. Ugyanakkor a kiadók választhatják meg a saját formátumaikat is, feltéve, hogy ez nem vonzza a sebességet.

AMP hozzáadása a WordPresshez

A Google rendelkezik egy oktatói amire hivatkozhat alapvető AMP HTML oldalak létrehozásában, elrendezésében, AMP-kompatibilisnek való érvényesítésében, közzétételében és terjesztésében. AMP oldalak érvényesítése azért fontos, mert így a harmadik felek, például a Twitter és az Instagram bízik benne, hogy az oldalak jól megjelennek platformonkon.

Ami a WordPress.com webhelyén található webhelyeket illeti, automatikusan támogatják a WordPress programot anélkül, hogy további lépéseket kellene tenniük. A saját üzemeltetésű WordPress webhelyek beépülő modul telepítésével engedélyezhetik az AMP for WordPress alkalmazást.

AMP WordPress bővítmény, amelyet az Automattic készített

AMP WordPress bővítmény, amelyet az Automattic készített

Miután letöltötte, telepítette és aktiválta a AMP plugin a WordPress webhelyen a hozzászólásainak automatikusan dinamikusan generált AMP verziója lesz. Ezeket az oldalakat a melléklet hozzáadásával érheti el amp az URL végén (példa.com/my-post/amp). Ha nincs engedélyezve szép permalink, akkor add hozzá ?AMP = 1 linkekre (ami például a example.com/?p=100&amp=1 lenne). Az egyetlen másik lépés az oldalak fent említett tesztelése és érvényesítése.

Egyáltalán nem fog észrevenni a beépülő modul beállításait vagy funkcióit. Van egy hozzáadott irányítópult-lehetőség az AMP Analytics számára, ahol beillesztheti a saját JSON-konfigurációs kódját, de ez mindenki.

Ez a beépülő modul az Automattic istálló hivatalos beépülője, jelenleg nem támogatja az oldalakat és az archívumokat, és az oldalak testreszabása sem lehetséges. De ez egy nagyon egyszerű és könnyen használható lehetőség, és útmutatást talál a következő oldalon dokumentáció a Githubról testreszabáshoz.

AMP WP – gyorsított mobil oldalak

AMP a WP Free WordPress bővítményhez

Egy másik nagyszerű lehetőség AMP a WP számára. Ez az ingyenes WordPress plugin gyors és egyszerű beállítást kínál – csak telepítse, engedélyezze a beállításokat, és kezdje el automatikusan létrehozni az AMP-t webhelyére. Bónusz – ez a plugin többhelyen is kompatibilis.

Beépített beállítások vannak az AMP engedélyezéséhez (hozzászólások, oldalak, archívumok), a mobil hirdetési területek hozzáadásához, a strukturált adatokhoz (a SEO fontos része), a Yoast SEO metacímke-integrációhoz, fejlett index / index nélküli beállításokhoz, push értesítéshez, natív AMP kommentálás, egyedi AMP fordítások (ha nem angol nyelvet használ, akkor ezt frissíteni szeretné) és így tovább. A beállítások nagyon átfogóak egy ingyenes plugin számára, amely fantasztikus.

A legjobb az egészben, hogy ez a bővítmény tervezési lehetőségeket kínál, így testreszabhatja az AMP kimenet külső megjelenését. Használja a mellékelt alapértelmezett AMP-témákat, vagy használja őket AMP témakeret hogy hozzon létre egy sajátos mintát.

Az AMP a WP számára is kínál prémium kiterjesztések funkciók (például cselekvésre ösztönzés vagy AMP gyorsítótárazás) hozzáadása és a népszerű pluginek támogatása, beleértve a WooCommerce, az Advanced Custom Fields és a Contact Form 7.

További lehetőségek az AMP hozzáadására a WordPresshez

Természetesen ez nem az egyetlen módja az AMP hozzáadására a WordPress-alapú webhelyhez. Egyéb beépülő modulok, amelyek segíthetnek az AMP for WordPress webhelyeknél:

 • WP AMP – egyedi AMP tervezés létrehozása kódolás nélkül és a SEO fokozása. Erről bővebben itt olvashat.
 • Gyorsított mobil oldalak (AMP) a WordPresshez – AMP-téma létrehozásához a webhelyhez.
 • Egyéni AMP – az AMP-tartalom testreszabásához.
 • Azonnali Facebook cikkek és Google AMP oldalak – tartalmának közzététele és kezelése közvetlenül a WordPress-ről a Google AMP Pages-re, hirdetések és elemzések támogatásával.
 • Ragasztó a yoo SEO és AMP számára – annak biztosítása, hogy az alapértelmezett WordPress AMP bővítmény a megfelelő Yoast SEO metaadatokat használja, és lehetővé tegye az AMP oldal tervezésének módosítását.

Ha hozzá kell adnia az AMP-t a WordPresshez?

Annak ellenére, hogy az AMP nem kötelező a weboldalak felfedezéseként a Google számára, nyilvánvaló, hogy a Google az AMP projektet végül szélesebb körű módon kívánja megvalósítani. Jelenleg az AMP-nek való megfelelés nem különálló tényező keresési rangsor a Google szerint. Noha ésszerű feltételezni, hogy ez egy bizonyos ponton fontos lesz,

Ha szem előtt tartja, hogy az oldal betöltési sebessége befolyásolja a keresőmotorok rangsorolását, valójában nincs sok választása, ha a mobil internet részévé kíván lenni. Ha a keresőmotorok rangsorolása fontos az Ön számára, akkor az AMP utat érintő minden második gondolat eltűnik.

De ahhoz, hogy részese lehessen a projektnek, szigorúan be kell tartania a Google által megkövetelt formázást, és lehet, hogy ez nem mindenki csésze tea. Ez korlátozza azt, amit webhelyére tehet, és minden blogot kissé egységesnek és individualitásának hiányát teheti lehetővé. Egyes animációk nem engedélyezettek, és az űrlapok nem támogatottak. És ami a céloldalakat illeti, az AMP egyáltalán nem jó ötlet. Ezen felül lehetnek olyan webhelyek, amelyek hangsúlyozzák az esztétikát és a márkanevet a sebesség felett, és amelyek számára az AMP csökkentőnek bizonyulhat.

Ha azonban gyors és vonzó élményt szeretne létrehozni a felhasználók számára, és arra készteti őket, hogy hosszabb ideig maradjanak rajta, akkor komolyan meg kell fontolnia az AMP for WordPress alkalmazást (vagy bármely más webhelyet, amelyet futtathat). Ha egy olyan helyet szeretne megcáfolni a Google keresési oldalainak AMP körhintaján, ugorjon tovább az AMP sávon.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map