Gyors és egyszerű Google Analytics a WordPresshez

Rövid útmutató a Google Analytics számára a WordPress számára

Egy új blog elindítása nehéz lehet, különösen azért, mert minden új, új. Az indulás után az előrelépés kulcsfontosságú része az előrehaladás nyomon követése és figyelemmel kísérése olyan mérhető tényezők segítségével, mint például a forgalom és a közönség mutatói.


Bizonyára hallotta az időskor mondását:addig nem tudhatod, hová tartasz, amíg nem tudod, merre jártál.”Ez igaz az egész életre és sok esetben, de ez különösen vonatkozik a WordPress forgalomra. Kövesse nyomon a statisztikákat, megnézheti, mit csinál helyesen (vagy rosszul) a webhely forgalmán, majd módosítania kell a forgalom növelése érdekében.

Miért kellene nyomon követnie webhely-statisztikáit?

Az Analytics nagyszerű lehetőség a megtekintésre WHO felkeresi a webhelyet, mikor nappal (vagy éjszaka) látogatják meg, és ahol a világon, ahonnan származnak. Ez egy fontos erőforrás, így valóban optimalizálhatja tartalmát azáltal, hogy releváns és célzott cikkeket hoz létre a közönség számára, hogy abszolút legjobb időben jelenjenek meg..

Az elemzés használatának másik fontos oka a látás mit a látogatók az Ön webhelyén, és hogyan tartalma teljesít. Az Analytics lehetővé teszi, hogy láthassa, mely cikkek kapják a legtöbb megtekintést, mennyi ideig maradnak az olvasók rajtuk, ha / milyen linkekre kattintanak, és a kapcsolódó visszafordulási arányt (azok az látogatók, akik elhagyják az olvasást). Ez fontos eszköz, így jobb tartalmat hozhat létre, amelyre a közönség reagál.

Miért érdemes használni a Google Analytics szolgáltatást??

A forgalom fülének mérésére és megtartására az egyik leggyakoribb módszer A Google Analytics. Melyik értelme – a Google az első számú keresőmotor, tehát természetesen a legmegfelelőbb eszköz, amely segít a felhasználóknak optimalizálni SEO módszereiket. Ez egy teljesen ingyenes webanalitikai szolgáltatás is, amelyet webhely forgalmának nyomon követésére és értelmezésére használhat. Ezzel az eszközzel képes leszel fedezze fel a tényeket és a trendeket amelyek a webhely teljesítményével kapcsolatos jobb megértéshez segíthetnek.

Számos előnye van a Google Analytics használatának, bár ez elsősorban kulcsfontosságú eszköz annak megállapításához, hogy a látogatók hogyan használják az Ön webhelyét. Mint ilyen, jobban elemezheti a tartalom teljesítményét, és észreveheti a trendeket, például a magas visszafordulási arányt.

Mit tehet a Google Analytics segítségével?

A Google Analytics egyablakos ügyintézője a forgalom és a közönség szempontjából. Ezzel az eszközzel adatokat gyűjthet a forgalmi forrásokról, eszközökről, eseményekről és egyebekről. Ezenkívül számos jelentési eszköz segíti az adatok könnyen érthető formátumban történő megtekintését, például grafikonok, százalékok, térképek és ütemtervek. Ily módon egy pillanat alatt megnézheti, hogy mely bejegyzéseket hajtják végre, ahol az olvasók többsége származik, vagy akár az ügyfelek hogyan mennek az Ön honlapjáról a befejezett vásárláshoz.

Rengeteg nagyszerű szolgáltatás és jelentés található, túl sok ahhoz, hogy most átlássam. De a Google Analyticsről többet megtudhat, ha meglátogatja a jellemzők oldalra, majd átgondolja, hogyan használhatja őket ingyenes Analytics Akadémia online tanfolyamokon keresztül.

Hogyan jelentkezzen be a Google Analytics szolgáltatásba?

Google Analytics SIgnup

A Google Analytics-hez való feliratkozás gyors, egyszerű és ingyenes. Csak regisztrálni kell néhány dolgot, mielőtt feliratkozhat:

 1. Ingyenes Google-fiók az elemzéshez
 2. A Google Analytics bővítmény VAGY hozzáférés a WordPress webhelyéhez FTP-n keresztül VAGY kompatibilis téma (például Összesen)

Az első lépés az, hogy kattintson a gombra a Regisztrációhoz. Győződjön meg arról, hogy a „webhely” új fiókbeállítása van kiválasztva. Ezután adjon hozzá egy fióknevet, webhelynevet, URL-t és az iparági / időzóna-információt. Ezután kattintson a kék gombra, hogy megkapja a követési azonosítóját.

Ezután megkapja a webhelyének követőkódját. Másolja a kódját beillesztés a kívánt Google Analytics beépülő modulba (például az alábbiakban megosztottak közül egyet).

Ha inkább nem olyan bővítményt szeretne használni, amely teljesen tökéletes – néhány téma, például a Total WordPress téma, beépített Google Analytics támogatást is tartalmaz. Például a Total rendelkezik egy olyan egyedi műveleti mezővel, ahol a kódot közvetlenül beillesztheti a WordPress irányítópultba (további részletek a dokumentációban láthatók). Vagy ha többet foglalkoztat (és tudja, mit csinál), beillesztheti a kódot a function.php fájlokba a következő részlet használatával:


// Ide illessze be a Google Analytics kódját a 4. lépéstől kezdve

Az utolsó lépés az, hogy térjen vissza Google Analytics-fiókjába mentés céljából. Most már csak meg kell várnia egy kicsit, hogy a Google összegyűjtse az adatokat az Ön webhelyéről, így elkezdheti ellenőrizni a statisztikáit és a jelentéseit.

Legjobb Google Analytics plugins

Természetesen bejelentkezhet Google Analytics-fiókjába, és átjárhatja a rendelkezésre álló sok (sok, sok) jelentést, grafikont és egyéb eszközt. Ehhez beillesztheti a követőkódot a téma vagy a WordPress alapfájljaiba. Vagy plugin használatával könnyebben megkönnyítheti az életét. A következő bővítmények közvetlenül a WordPress irányítópultjához vezetik a Google Analytics szolgáltatást.

Google Site Kit

Google Site Kit a WordPresshez

A Google Analyticsről nem tévedhet a hivatalos Google Site Kit plugin. Ezzel könnyen elérheti az összes Google-eszközt a WordPress irányítópultján, amely magában foglalja az Analytics szolgáltatást (valamint a Címkekezelőt, a Search Console-t, a PageSpeed ​​Insights-t és még sok más). Csak telepítse a bővítményt, kattintson a gombra Csatlakozás szolgáltatás az Analytics szolgáltatáshoz jelentkezzen be Google-fiókjával, és erősítse meg, hogy Ön Lehetővé teszi Webhelykészlet az Analytics eléréséhez. Akkor csak annyit kell tennie, hogy rákattint a Az Analytics konfigurálása gomb befejezéséhez. Mindent, amit általában bejelentkezik az Analyticsbe a megtekintéshez, kényelmesen megjeleníti a WordPress irányítópultján.

Ha szeretne többet megtudni, akkor van egy teljes Google Site Kit útmutató, amely segítséget nyújt a plugin előállításához és futtatásához a WordPress webhelyén.

Google MonsterInsights által készített Google Analytics

MonsterInsights Analytics a WordPresshez

Információ és letöltésTekintse meg a bemutatót

A MonsterInsights által készített Google Analytics egy népszerű ingyenes megoldás a Google Analytics és a WordPress telepítésének integrálására. Csak adja hozzá a Google követőkódját, és kezdje el megismerni a forgalmát! További lehetőségek vannak a demográfia nyomon követésére, a kimenő hivatkozások oldalnézetként történő rögzítésére, a belső hivatkozások nyomon követésének testreszabására és még sok másra. Plusz még több szolgáltatás (és támogatás) esetén frissítheti prémiumra, hogy további jelentéseket és e-kereskedelem-követést vegyen fel.

Google Analytics irányítópult WP-hez

Google Analytics irányítópult a WP beépülő modulhoz

Az ingyenes Google Analytics irányítópult WP-bővítményhez lehetővé teszi, hogy a fő elemzési mutatókat közvetlenül a WordPress irányítópultján jelenítse meg. A jelentések egy része tartalmazza a meglátogatások számát, a látogatók számát és az oldalmegtekintéseket, a visszatérési arányt és még sokan mások.

A plugin természetesen a legnagyobb előnye, hogy a kulcsfontosságú mutatókat teljes egészében a WordPressen belül tudja megtekinteni, ahelyett, hogy közvetlenül bejelentkezne a Google Analyticsbe. Ez a bővítmény különféle lehetőségeket tartalmaz, így az irányítópulton megtekintheti a Google valós idejű statisztikáit. Tekintse meg a látogatókra, munkamenetekre, oldalmegtekintésekre, visszafordulási rátákra és egyebekre vonatkozó általános Google jelentéseket. Ez gyorsabb, és lehetővé teszi, hogy bemutasson azokat a mutatókat, amelyek valóban fontosak az Ön számára, ahelyett, hogy rengeteg más (kevésbé fontos) jelentést átvágna..

Hogyan értelmezzük a Google Analytics jelentéseit

Természetesen az elemzési jelentésekhez való hozzáférés semmiért nem jár, ha nem tudja, hogyan kell ezeket használni. Néhány kulcsfontosságú jelentés, amelyet valószínűleg meg szeretne tekinteni:

 • oldalmegtekintések. A Google Analytics egyik legegyszerűbb jelentése, amely egyszerűen megmondja, hányszor nézték meg az oldalt. Ezen információk segítségével megtudhatja, mi népszerű az Ön webhelyén, és mit lehet tenni bizonyos munkákkal. Ez természetesen nem mondja el a teljes történetet, és valószínűleg más jelentésekkel együtt fogja használni.
 • Forgalmi forrásokA Google Analytics nyomon tudja követni, ahonnan a látogatók érkeznek, mind az interneten, mind földrajzi helyzetüket. Ez a mutató kulcsfontosságú lehet a marketing kampányok hatékonyságának mérésében.
 • Visszafordulási arány. Ez megméri, hogy hány látogató böngészte a honlapját, majd azonnal elhagyta anélkül, hogy velük kapcsolatba került volna. A magas visszafordulási arány azt jelzi, hogy az emberek nem járnak körül a tartalom megtekintéséhez (ami rossz!). Ugyanakkor, ha már tudatában van ennek, megtudhatja, miért történik ez.

Rengeteg más jelentés olvasható a Google Analytics szolgáltatásban, és ez a cikk nem kezdheti el mindet lefedni! Valószínűleg el szeretné végezni saját kutatását a kínálatban, és az út mentén keressen egy praktikus Google Analytics útmutatót.

Van-e alternatíva a webhely-statisztikák nyomon követéséhez??

Lehet, hogy nem akarja átmenni az összes csíkot a Google Analytics beállításához, vagy esetleg egyszerűen nem szeretne támaszkodni harmadik fél webhelyeire. Nincs probléma – továbbra is nyomon követheti az alapvető webhely-forgalmi statisztikákat. Nézze meg a legfrissebb Matomo Analytics útmutatónkat, hogy megtudja, miként tudja a saját állapotát nyomon követni.


A Google Analytics felhasználható számos információ létrehozására a webhely látogatói és viselkedése tekintetében. Ezeknek az információknak a segítségével jobban felmérheti webhelye teljesítményét, és lehetővé teszi konkrétabb webhely-célok kitűzését.

Kérdése van a Google Analytics és a WordPress integrálásáról? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map