Félelmetes felhasználások a hatékony WordPress Slider pluginshez

Félelmetes felhasználások a hatékony WordPress Slider pluginshez

Számos elem beépíthető webhelyébe a felhasználói elkötelezettség fokozása és a tartalom kézbesítésének javítása érdekében. A gyakran figyelmen kívül hagyott elem – a csúszka – azonban az lehet a legnagyobb hatással a tervezésre és a funkcionalitásra.


A csúszkák hordozható diavetítések, amelyek számos feladatot végrehajthatnak (például a fényképezési portfólió megjelenítését vagy az üzleti beszámolók bemutatását). Helyes használat esetén vonzó, interaktív élményt hozhat létre webhelye látogatói számára.

Ebben a bejegyzésben megvitatjuk, mi a csúszka és miért kellene azt használni. Ezután megmutatjuk, hogyan válasszuk ki az Ön igényeinek leginkább megfelelő WordPress csúszkát, valamint négy fantasztikus módszert a webhelyén történő felhasználásra. Kezdjük el!

Mi a csúszka (és miért kellene ezt használni az Ön webhelyén)

Teljes WordPress téma (utazási blog bemutató)

A diavetítéseket sokféle webhelyen használják sokféle módon – beleértve a Total Travel blog bemutatóját is, ahol a csúszkát használják cikkek bemutatására.

A csúszka egy interaktív diavetítés, amelyet a weboldalakon különféle feladatokhoz használnak, és noha ezek általában médiaigényesek, nem korlátozódik a képek vagy videók sorozatának kerékpározására. Sőt, számos előnye van a csúszkák használatának. Például:

 • Bontja fel webhelyének tartalmát.
 • Vegye fel a webhely látogatóit.
 • Lehetővé teszi az információk egyszerű, emészthető módon történő továbbítását.

Dióhéjban a csúszka fő feladata az, hogy javítsa a látogatók interakcióját az Ön tartalmával. Ez igaz, függetlenül attól, hogy a tartalom vizuális (például képeket és videókat tartalmaz) vagy sem (beleértve az írott tartalmat, például a véleményeket).

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb WordPress csúszkát

A csúszkák nem mind egyenlőek, tehát fontos eldönteni, hogy melyik a legmegfelelőbb az Ön igényeihez. Mindegyiknek megvannak a sajátos tulajdonságai, amelyek miatt különféle célokra alkalmasak. Néhány népszerűbb csúszkafunkció a következő:

 • Teljes szélességű diavetítés támogatása.
 • A diák átrendezése drag and drop segítségével.
 • Beépített kütyü és rövid kódok.
 • Konfigurációs beállítások (például átmeneti és sebességhatások).
 • Multimédia támogatás (beleértve a videókat, GIF-eket, HTML-t és egyebeket).

A pontos funkciók csúszkánként változnak. Például a Slider Revolution (amely 25 dollárral kezdődik) ismert a csúszás-csúszás átmenetekről és a plugin-kiegészítőkről. Ez jó választást jelent a nagyon kreatív diavetítések számára. Ezenkívül számos prémium WordPress témát tartalmaz, beleértve a Total-ot is. Meta csúszka (ingyenes és prémium) népszerű az intelligens képkivágás és a Youtube-videókat diákba ágyazó képessége miatt.

Smart Slider 3 (szintén a ingyenes és fizetett tervek) magában foglalja a fent említett sok szolgáltatás, valamint a legmagasabb szintű támogatást és annál is többet 100 előre elkészített diák:

A Smart Slider 3 csúszka példáinak oldala

Megállapíthatja, hogy a legtöbb csúszka nagy rugalmasságot és erőt kínál, bár a megfelelő lehetőség az Ön igényeitől és a várható felhasználástól függ. Tekintettel erre, nézzük meg néhány egyedi helyzetet, amelyeknél a csúszka ideális.

4 Félelmetes felhasználás egy nagy teljesítményű csúszka pluginhez

Bizonyos inspirációt nyújtva ez a szakasz négy fantasztikus felhasználást kínál Önnek egy erőteljes csúszó plugin számára. Ezenkívül néhány hasznos tanácsot adunk az egyes módszerek optimális megvalósításához. Merüljünk be!

1. Jelenítse meg a vizuális elemeket egy csúszka segítségével

Példa egy képcsúszkára

A képcsúszka lehetőséget kínál lenyűgöző képek megosztására.

Ahogy a neve is sugallja, a képcsúszka állóképek gyűjteményét jeleníti meg. Ezek a csúszkák nagyszerűen alkalmasak vizuális elemek, például portfólió vagy utazási album, egyszerű megjelenítésére. Míg a képcsúszkák egyszerű módja a vizuális elemek megjelenítésének, ügyeljen arra, hogy biztosan végrehajtja ezeket:

 • Csak nagy felbontású képeket használjon. Egyszerűen fogalmazva: minél nagyobb a képek felbontása, annál jobb a minőség érzékelése. Ezt szem előtt tartva, számos ingyenes stock képet találhat online.
 • Optimalizálja képeit. Ingyenes eszközökkel mint például a TinyPNG, biztosíthatja, hogy az oldalak gyorsan betöltődjenek, és a képek kevés helyet foglalnak el a szerveren, mindezt a minőség befolyásolása nélkül. Ezt a képoptimalizálási útmutatót is felhasználhatja a képek tökéletesítéséhez.

A képcsúszkákat unalmasnak és túlzottan felhasználtnak tekintheti. Kiváló minőségű, gyönyörű képek használata azonban elbűvöli az olvasókat, és megerősíti az Ön webhelyén tapasztalható élményt.

2. Mutassa be az ügyfelek ajánlásait egy körhinta csúszkával

Például egy körhinta csúszka

A körhinta csúszka lehetővé teszi az ajánlások és más tartalomrészletek zökkenőmentes beépítését.

A körhinta csúszka működik egy hurkon. Mivel a beszámolók általában rövidek, a körhinta csúszka a legjobb módja annak, hogy ezeket a tartalomrészleteket a webhely látogatói számára továbbítsák. Ahhoz azonban, hogy ezt a leghatékonyabban tegye, a következő tippeket kell végrehajtania:

 • Használjon kézi körhintát. Nem mindenki olvas ugyanolyan sebességgel. Mint ilyen, a legjobb, ha a látogatók eldöntik, mikor lépjen át a következő beszámolóhoz a csúszkán.
 • Tartalmazza a kiemelkedő gombokat. Ez megkönnyíti az olvasók számára az egyes ajánlások közötti váltást.

A körhintacsúszka esetében a legjobb dolog az, hogy ez érzékeli a mennyiséget. Miközben vállalkozása ajánlásainak felépítésén dolgozik, büszkén megjelenítheti azokat, amelyek rendelkeznek, anélkül, hogy hátrányosan befolyásolná a társadalmi bizonyítékokat..

3. Mutassa meg legjobb munkáját egy portfóliócsúszka segítségével

Példa vagyok a portfólió csúszkájára

Használhat portfólió csúszkát fényképezéshez, videofelvételhez vagy akár nem vizuális tartalomhoz.

Dióhéjban a portfólió csúszka lehetővé teszi, hogy megmutassa munkáját. Úgy tervezték, hogy különféle médiaelemeket mutasson be, ami ideálisvá teszi szolgáltatásainak különféle aspektusainak kiemelését. Természetesen a legfontosabb aggodalomnak csak az lehet, hogy a legjobb munkádat jelenítse meg. Van még egy tipp, amelyet figyelembe kell venni:

 • Helyezzen el linkeket a nem vizuális tartalomhoz. Nem minden portfóliódarab lesz vizuális (különösen, ha író vagy blogger vagy). A csúszkán belül azonban továbbra is használhat vizuális elemeket (például a munkaképeket), és linkeket építhet be az aktuális projekthez. Ez növeli a webhely interaktivitását.

A portfólió csúszka használata azt jelenti, hogy nincs korlátozva a látogatókkal megosztható munka. Ez nagyszerű lehetőséget kínál vállalkozása számára – különösen, ha a média sokoldalú -, és egyedülálló hatást gyakorol a webhelyére.

4. Készítsen interaktív tartalmat egy Parallax csúszka segítségével

Példa egy parallaxis csúszkára

A párhuzamos csúszkákkal vonzó élményt nyújthat a látogatók számára.

A párhuzamos hatás az, ahol a háttérkép látszólag 3D-ben mozog. Ennek a hatásnak a felhasználásával mélységet tud nyújtani egy egyébként statikus weboldalhoz, és interaktív és vonzó tartalmat hozhat létre. Ezenkívül felhívja a látogatók figyelmét, így segíti őket. Ha azt szeretné, hogy a lehető legtöbb interaktív élményt biztosítson a látogatók számára, íme néhány tipp, amelyeket érdemes szem előtt tartani:

 • Válassza ki a stílusát. Ezek közé tartozik a csúszka, a görgetés, az egér és a 3D. Mindegyik hatással lesz a csúszka betöltésére és megjelenítésére, ezért fontos a megfelelő javítás.
 • Óvatosan válassza ki a képet. A negatív térrel rendelkező képek ideálisak a rendetlenség elkerüléséhez, csakúgy, mint a kisebb képernyőkön jól méretezhető képek.

Természetesen nem akarja, hogy weboldala elsöprő legyen a látogatók számára. Ez azt jelenti, hogy korlátozni kell a párhuzamos csúszkák használatát, és ideális esetben egy példányra ragaszkodni egy oldalon.


Noha a csúszkák kritikájuk vannak, nem kétséges, hogy ideálisak számos különböző alkalmazáshoz. Komplex effektusok (például a parallaxis görgetés) és egy látszólag végtelen alkalmazás-sorozat (például a saját munkájának vagy az üzleti beszámolóknak a bemutatása) hozzáadásával a csúszka használata jelentősen javíthatja webhelye funkcionalitását.

Kérdése van a webhelyéhez a legjobb WordPress csúszka kiválasztásával kapcsolatban? Mit keres egy WordPress csúszkában? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map