Értékesítse a WooCommerce áruházát a Google Merchant Center segítségével

Értékesítse a WooCommerce áruházát a Google Merchant Center segítségével

Minden online áruháztulajdonos innovatív módszereket keres termékeinek forgalmazására. A digitális térben a marketing egyik preferált csatornája a Google Shopping hirdetések. Képekkel ellátott termékhirdetései akkor jelennek meg, amikor a felhasználó releváns lekérdezéssel keres a Google-on. Mivel vizuálisan vonzóak és frissített információkat kínálnak, a Google vásárlási hirdetések nagy hatékonysággal javítják a konverziókat is. A Google Shopping hirdetéseken keresztüli marketing egyik alapvető szempontja egy termékcsatorna létrehozása a Google Merchant Center számára. Ebben a cikkben a WooCommerce áruház marketingjének alapjait tárgyaljuk a Google Merchant Center segítségével.


Mi a Google Merchant Center??

Google Merchant Center

Google Merchant Center egy olyan Google által kínált platform, amelyet az online áruháztulajdonosok használhatnak termékinformációik feltöltésére és karbantartására. Ezenkívül lehetőséget kínál arra, hogy összekapcsolja termékinformációit más Google-szolgáltatásokkal, például a Google Ads-szel. A Google Merchant Center segítségével jobban ellenőrizheti marketing erőfeszítéseit a Google szolgáltatásaival.

A Google Merchant Center előnyei

A Google Merchant Center fiók létrehozása számos előnnyel jár az online áruháztulajdonosok számára. Fontos megérteni ezeket az előnyöket, hogy ezeket teljes mértékben ki tudja használni.

Segít abban, hogy termékeit elérhetővé tegye a Google Shopping hirdetések számára

A Google Merchant Center termékcsatornájának létrehozásának egyik legszembetűnőbb előnye, hogy képes lesz elérhetővé tenni termékeit a Google Shopping hirdetések számára. Ezek a hirdetések különböznek a Google szöveges hirdetéseitől, amelyek megkövetelik, hogy a termékéhez kulcsszókészletet válasszon. A termékek vásárlási hirdetésekben történő megjelenítéséhez el kell készítenie a termékek hírcsatornáját a megadott formátumban és töltse fel a Google Merchant Centerbe. Ezután összekapcsolhatja Merchant Center-fiókját a Google hirdetésekkel, és beállíthat megfelelő ajánlatokat. A keresési lekérdezés és az Ön hírcsatornája relevanciája alapján a Google megjeleníti a termékhirdetéseket a felhasználók számára. Ez jelentősen javítja áruházának és termékeinek láthatóságát, és segít új ügyfelek megszerzésében.

Integráció más Google-szolgáltatásokkal

A Google Merchant Center tökéletes platformként működik, amely elősegíti, hogy termékadatait elérhetővé tegye a Google egyéb szolgáltatásaihoz, például a Google Ads. Különféle betekintést is kaphat a Google Analytics szolgáltatásból, hogy jobb marketing stratégiákat hozzon létre.

Kapcsolja össze a termék véleményét

A Google Merchant Center termékcsatornája gazdag adatokat tartalmaz, ideértve a termékértékeléseket is, így a felhasználók jobb ismereteket látnak az általuk látott termékhirdetésekről. A termékértékelési adatok könnyű megismerése elősegítheti a felhasználók vásárlási döntéseinek meghozatalát. Rendszeres visszajelzéseket gyűjthet az ügyfelekről is, ha a felülvizsgálati folyamatot automatizálja.

Segít a helyi termékek bemutatásában

Időnként, amikor a boltjában fizikai hely található, akár saját termékcsatornát is létrehozhat a Google Helyi Készlet hirdetések számára. Ennek lehetősége nyílik olyan termékek forgalmazására, amelyek csak az üzlet helyszínén érhetők el.

Vásárlási akciók

Az Egyesült Államokban és Franciaországban a felhasználók közvetlenül vásárolhatnak a Google-tól, speciális eszközökkel. Elküldheti a Merchant Center-hírcsatornát a Shopping-tevékenységeknek, ha az releváns az üzlet számára.

Promóciók és remarketing

A jobb konverziós arány biztosítása érdekében megjelenítheti termékeivel kapcsolatos ajánlatokat és ajánlatokat. A Google Merchant Center egy kereskedői promóciónak nevezett opciót kínál a termékekkel elérhető kedvezmények megjelenítéséhez. Ezenkívül rendkívül hasznosnak talál a Google remarketingstratégiáit a konverziók, valamint az ügyfelek lojalitásának javítása érdekében.

Hogyan kapcsolhatja össze a WooCommerce áruház termékeit a Google Merchant Center-szel?

Mint fentebb említettük, a Google vásárlási hirdetések nem működnek az Ön által megcélzott kulcsszavak alapján. Ehelyett a Google megjeleníti az Ön termékeit, ha releváns kérdéseik vannak. Ezért gondoskodnia kell arról, hogy a termékcsatorna releváns és naprakész legyen. A Google nagyon szigorú irányelveket tartalmaz, amelyek részletezik, hogyan kell a termékinformációkat elrendezni a hírcsatornában. Ennek célja annak biztosítása, hogy a Google jól megértse termékeit, hogy megjelenjenek azokkal, amikor releváns keresési lekérdezéseket kap.

Tehát az áruháznak a Google Merchant Center használatával történő marketingjének egyik első lépése a termékcsatorna létrehozása. Manuálisan létrehozhatja azt a Google Táblázatok-sablon használatával, amelyet a Merchant Center-fiókjában talál. Alternatív megoldásként egy eszközt is létrehozhat a pontos adagoláshoz a kívánt fájlformátumban, majd feltöltheti azt.

WooCommerce Google termékcsatornák plug-inek

Vannak olyan eszközök, amelyek elősegítik a termékek pontos adagolását a kívánt fájlformátumban. Ha a WooCommerce platformot használja online áruházához, számos beépülő modul használatával létrehozhat és rendszeresen frissíthet termékcsatornát Merchant Center-fiókjába..

1. ELEX Google termékcsatlakozó beépülő modul

ELEX Google termékcsatlakozó beépülő modul

E bővítmény segítségével feltöltheti a Google termékcsatornát a Merchant Center-fiókjába. A bővítmény lehetőséget kínál a Google kategóriák és termékjellemzők leképezésére a megfelelő kategóriákkal és attribútumokkal a WooCommerce áruházában. Megadhat szabályokat és feltételeket az attribútumleképezéshez e plugin használata közben is. Segít abban is, hogy frissítési ütemterveket állítson be a termékcsatornához, így az áruházban bekövetkező változások a termékcsatornában is tükröződnek.

ELEX Google termékcsatorna

Az alábbiakban röviden áttekintjük az ELEX Google Termékcsatorna plugin funkcióit:

 • Hozzon létre egy vagy több termékcsatornát XML, TSV vagy CSV formátumban, amelyeket feltölthet a Google Merchant Center-fiókba.
 • Készítsen napi, heti vagy havi frissítési ütemezést, amely segít biztosítani a termékcsatornák szinkronizálását az áruház adataival.
 • Vegye fel a termékváltozatokat a hírcsatornába, hogy segítse a felhasználókat abban, hogy megtalálják termékeit, amikor keresési lekérdezéseket használnak ezekkel az attribútum értékekkel.
 • Leképezze a WooCommerce üzlet kategóriáit a Google kategóriákkal.
 • Adjon hozzá további termék-attribútummezőket, hogy gazdagabbá váljon a termékcsatorna.
 • Szelektív módon zárja ki a termékeket a takarmányból.
 • Könnyen kezelheti több termékcsatornát, egyszerű lehetőségekkel törölheti vagy letöltheti azokat.
 • Megbízható támogató csapat.

Ha nem akarja változtatható termékeket felvenni a hírcsatornába, akkor kipróbálhatja a az ELEX Google Product Feed plugin ingyenes verziója.

2. A WooCommerce Google termékcsatornája

WooCommerce Google termékcsatorna

Ez a kiterjesztés elősegíti a termékcsatornák létrehozását és frissítését a Google Merchant Center számára a WooCommerce áruházban. A Google Termékcsatornán kívül ezen a kiterjesztésen is létrehozhat egy hírcsatornát a Bing számára, valamint a Google termékértékeléseire. Támogatja a több mint 50 attribútummezőt, és biztosítja, hogy termékei gazdag adatokkal szolgáljanak a Google számára. Készíthet egyéni kiegészítő mezőket a követelményei szerint. A kiterjesztés kompatibilis számos népszerű bővítménnyel, például a termékcsomagokkal, a márkákkal, a kompozit termékekkel stb.

WooCommerce Google termékcsatorna

A bővítmény jellemzői a következők:

 • Készítsen valós idejű termékcsatornákat, hogy a legfrissebb termékinformációkat biztosítsa a Google Merchant Center számára.
 • Könnyű leképezési lehetőségek a WooCommerce termék adatainak összekapcsolásához a Google szükséges mezőivel.
 • Hozzon létre egyéni mezőket a Google által megkövetelt olyan további adatok rögzítéséhez, amelyek alapértelmezés szerint nem állnak rendelkezésre a WooCommerce webhelyen.
 • Támogatja a tömeges importot a WooCommerce importőr segítségével.
 • Rugalmas a WordPress szűrőkkel és műveletekkel történő testreszabáshoz.
 • Bőséges dokumentáció.

3. WooCommerce Google Feed Manager

WooCommerce Google Feed Manager

Ha kevesebb mint 100 termékből szeretne Google-hírcsatornát létrehozni, ez az ingyenes termék remek lehetőség lehet az Ön számára. A beépülő modul automatikusan létrehoz egy termékcsatornát azáltal, hogy tartalmazza a Google által kötelezővé tett összes mezőt. Ezenkívül módosíthatja a hírcsatornát a vállalkozásának vagy a tartózkodási helyének bármely speciális követelménye szerint. A bővítmény meglehetősen egyszerűen telepíthető és beállítható, így még az új WordPress-felhasználók is képesek lesznek vele dolgozni. Ezenkívül elősegíti a hírcsatorna optimalizálását, hogy termékei jobb átláthatóságot kapjanak a Google Shopping hirdetések révén. Ezenkívül gondoskodik arról, hogy a hírcsatorna valós időben frissüljön, amikor bármilyen változtatást végeznek a termékadatokban.

WP Pro Google termékcsatorna

Az a Google Feed Manager bővítmény prémium verziója akkor alkalmas lesz üzletére, ha nagy számú termék van.

Az ingyenes plugin a következő funkciókat tartalmazza:

 • Sablonok segítségével egyszerűen térképezheti fel a WooCommerce termékkategóriákat a Google kategóriákkal.
 • Optimalizálja takarmányát a megfelelő fejlesztésekkel, hogy gazdagabbá váljon.
 • A hírcsatorna automatikus frissítése frissítési ütemtervek megadásával.
 • Speciális szűrők bizonyos termékek szelektív kizárására az Ön által generált hírcsatornából.
 • Egyszerű telepítési folyamat és megbízható támogatás.

A Google Merchant Center segítségével javítsa termékei láthatóságát

Amint megbeszéljük, a Google Merchant Center nagyszerű platformot kínál annak biztosítására, hogy termékei több ügyfelet és piacot érjenek el. Segít integrálni más Google-szolgáltatásokkal, mint például a Google Ads és a Google Analytics. Az egyik alapvető lépés annak érdekében, hogy termékei felkerüljenek a Google Shopping hirdetésekre, a pontos Google-termékcsatorna létrehozása.

Ha nagy számú termékkel rendelkezik WooCommerce-áruházban, akkor a fent említett pluginek egyikével automatikusan létrehozhatja a termékcsatornát. Ezek a bővítmények segítenek abban, hogy ellenőrizze, hogy a hírcsatornát rendszeres időközönként frissítik-e, hogy elkerülje az áruház és a hírcsatorna közötti bármilyen eltérést. Remélhetőleg a cikk a WooCommerce áruházának a Google Merchant Center használatával történő marketingjének alapjait tartalmazza. Ha kérdése van, írjon nekünk egy megjegyzést.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map