Egyszerű WordPress Blog Post ellenőrzőlista a jobb tartalomhoz

Egyszerű WordPress Blog Post ellenőrzőlista a jobb tartalomhoz

Ön elolvasta, hogy a szilárd webtartalom, mint bármely más tényező, meghatározza webhelye sikerét. De mi határozza meg, hogy írt-e vagy sem blog bejegyzés?


Lehetetlen objektíven mondani, de számos, általánosan elfogadott elem hozzájárulhat a blogbejegyzéseid hatékonyságához. Beépíti ezeket minden közzétett bejegyzésébe, és helyes lesz.

A fentieket szem előtt tartva, ebben a cikkben egy blogbejegyzés anatómiájának feltárásával kezdjük, majd bemutatjuk, hogyan lehet az említett alkotóelemeket beépíteni egy plugin által létrehozott ellenőrző listába, amelyet minden egyes alkalommal futtathat egy blogbejegyzés a WordPressen belül. Nézzük megrepedni!

Kiváló minőségű blogbejegyzés anatómiája

Tehát mit kell belefoglalni egy tipikus blogbejegyzésbe? Menjünk egy orvosi metaforával. Ha a blogbejegyzés vázlata váz lenne, akkor annak felépítése tíz kulcsfontosságú pontból állna. Nézzük meg mindegyiket:

 1. Szilárd téma és fókusz kulcsszó. Válasszon egy olyan blogbejegyzés-témát, amely valamilyen módon előnyös az olvasók számára, majd keressen egy kapcsolódó kulcsszót, amely elősegíti a téma rögzítését, és mind az emberek, mind a keresőmotor-pókok számára segít megtudni, hogy mi a blogbejegyzés..
 2. Érdekes címsorok és alcímek. Időbe telik ahhoz, hogy megtanuljuk, hogyan kell felírni az olvasók figyelmét felhívó címsorokat, ám ez alapvető képesség, mert a címsor gyakran különbözik a kattintás vagy az átadás között. Mivel a legtöbb webhely látogatója blogbejegyzéseket keres, az ugyanazon koncepció érvényes az alcímekre is.
 3. Megfelelő formázás. Az Ön által írt blogbejegyzés típusától függően változik a „megfelelő” formázás. Ez azt jelenti, hogy általában a (h2, h3 és így tovább) alcímeket szeretné használni, és bátor, dőlt betűk, listák és más hasonló elemek, amelyek változatossá teszik a blogbejegyzéseidet.
 4. Metaleírások. Ezek olyan összefoglalók, amelyek megjelennek a keresőmotor eredményeiben; ezeket a közösségi média és a társadalmi könyvjelző webhelyek is használják. A tiéd nem lehet hosszabb, mint 159 karakter (beleértve a szóközöket is). A metaleírások nem annyira fontosak a SEO szempontjából, de tudatják az olvasókat, mire számíthatnak, ha az Ön oldalán találkoznak keresőmotorokban vagy a közösségi média webhelyein..
 5. Média. Minden üzenetnek tartalmaznia kell legalább egy képet, és ha lehetséges, más formátumú médiát is. A videók, infographics, podcastok és audio fájlok javítják az olvasási élményt, és ösztönzik a társadalmi megosztást. Ezenkívül nem minden webhely látogatója lesz képes elolvasni minden hozzászólást; egyeseknek el kell hallgatniuk egy podcastot, miközben dolgoznak vagy ingáznak, hogy dolgozzanak. A közönség megismerésekor a médiaválasztásnak célzottabbá kell válnia.
 6. Következtetés és cselekvésre ösztönzés. A következtetések segítenek az olvasóknak megragadni az Ön blogtartalmát és eldönteni, hogy mit tegyek a továbbiakban, és a cselekvésre ösztönzés ösztönzi az olvasókat, hogy vegyenek részt a blogközösséggel.
 7. Megfelelő összeköttetés. Eltekintve attól, hogy szakszerűtlennek tűnjön, a megszakadt hivatkozások arra vezethetnek, hogy a keresőmotorok robotjai azt hitték, hogy webhelye nem megbízható, ami a webhely rangsorának zuhanásához vezethet. WordPress plugins, mint a Broken Links Checker átvizsgálhatja webhelyét annak biztosítása érdekében, hogy a belső és a külső linkek megfelelően működjenek.
 8. Kategóriák és címkék. Amellett, hogy segítséget nyújt a blogbejegyzések témájának felépítésében, a kategóriák kommunikálnak a keresőmotorokkal a blogodban írt fő fogalmakkal. Hasonlóképpen a címkék szélesebb körűek, és be kell építeniük a kapcsolódó kifejezéseket.
 9. Szerkesztés. Függetlenül attól, hogy hányszor olvasta el a cikkét a vizuális vagy a szövegszerkesztőben, a WordPress előnézetként történő elolvasása határozottan része a rutinnak. Ez a legjobb módja a blogbejegyzés szerkesztésének és újraolvasásának, mert lehetővé teszi a nagyobb kép megtekintését, valamint az írásmódos szerkesztési problémák felvetését, amelyek egyébként elmulasztottak volna..
 10. ütemezése. Nem azt ír, amit azonnal közzétesz, ugye? Természetesen nem – a szerkesztői naptár előre meg van tervezve. Ezt szem előtt tartva, miután elkészült egy bejegyzéstel, ütemeznie kell azt!

Itt van – megbízható struktúra minden közzétett WordPress blogbejegyzéshez. A blog témájától, közönségétől és üzleti céljaitól függően előfordulhat, hogy kiegészítéseket kell tennie, vagy más módon meg kell változtatnia ezt a listát. Ennek ellenére, ha belefoglalja a fent leírtakba, akkor jó induláshoz indul.

Most már tudjuk, mit akarunk tenni, és a tervezett struktúrát ellenőrző listává kell alakítanunk, hogy minden alkalommal megbizonyosodjunk arról, hogy megtörténik..

Miért olyan fontos az ellenőrző listák??

Lehet, hogy kíváncsi a WordPress blogbejegyzésének ellenőrző listájára. Ugyanolyan szkeptikus voltam, amikor először kezdtem rendszeresen blogolni. De régen rájöttem, hogy szükségem van egy rendszerre, ha szeretném, ha ez a blogírás tényleg működni fog.

Látja, hogy még a legjobb szándékkal is könnyű elfelejteni egy-két feladatot anélkül, hogy hivatalos hivatkozásra utalna arra, hogy mi a blogbejegyzés teljes. Atul Gawande, a Az ellenőrzőlista manifesztuma, írta, hogy még a szakértőknek, például a képzett sebészeknek is ellenőrző listákra van szükségük (tudnia kell – ő jelentése egy sebész).

Az ellenőrzőlista nem mankó. Felbecsülhetetlen segítség a hatékonyság szempontjából. Felelősségre vonják minket és korszerűsítik a folyamatot, amely monotonnak vagy elfelejthetővé válhat.

Az Előzetes közzététel ellenőrző lista beépülő moduljának használata

Előzetes közzététel utáni ellenőrzőlista plugin

Az Előzetes közzétételi ellenőrző lista plugin segítségével létrehozhat testreszabott ellenőrző listát a saját blogbejegyzésének struktúrájához, és soha nem szabad elfelejteni egy lépést. Menjünk át a beállításokon. Nagyon gyors – tehát itt megyünk!

Ez az ingyenes plugin megtalálható a WordPress.org lerakatban. Ami azt jelenti, hogy elindulhat a Beépülő modulok> Új hozzáadása elemnél, és a telepítéshez keressen rá „a közzététel előtti ellenőrzőlistára”.

Előzetes közzététel utáni ellenőrzőlista plugin menüje

A plugin telepítése és aktiválása után látnia kell, hogy egy új Előzetes közzétételi ellenőrzőlista Az elem hozzáadása a WordPress fő irányítópultjának Beállítások alá. Itt hozhatja létre és kezelheti ellenőrző listáját és a kapcsolódó lehetőségeket.

Előzetes közzététel utáni ellenőrzőlista beállításai

A beépülő modul akkor aktiválódik, amikor a felhasználó megkísérel új közzétételt vagy oldalt közzétenni a webhelyén. Tehát az első lépés annak meghatározása, hogy mi történjen, ha a felhasználók a közzétételre kattintanak. Mint láthatjuk a fentieket, vannak olyan lehetőségek, amelyek kikényszerítik a teljes ellenőrzőlista kitöltését, figyelmeztetést adnak, amikor a felhasználó megpróbálja közzétenni az ellenőrző lista befejezése nélkül, vagy egyszerűen engedi meg a tartalom közzétételét (még akkor is, ha az ellenőrző listát figyelmen kívül hagyják). Azt is választhatja, hogy engedélyezi-e a közzététel előtti ellenőrző listát a hozzászólásokon és / vagy az oldalakon. A webhelyek nagy része valószínűleg csak a beépülő modult fogja használni a bejegyzésekhez (különösen a több szerzőből álló blogokhoz). De feltétlenül mentse el a beállításokat, amikor készen áll arra, hogy alkalmazza azokat a webhelyén.

Előzetes közzététel utáni ellenőrzőlista kezelése

Ezután el kell készítenie az ellenőrző listát. Ez egy gyors és egyszerű folyamat. Van egy alapértelmezett elérhető terméklista (lásd fent) az induláshoz. Új elemek hozzáadásához csak használja az oldal alján található mezőt. Ezután kattintson a gombra Listához ad az új elem hozzáadása az ellenőrző lista aljához. Az átrendezéshez kattintson a hamburger ikonra a listaelem bal oldalán, majd húzza a helyére. Miután hozzáadta az összes kívánt elemet a listához, készen áll a munkára.

Így néz ki az ellenőrzőlista, amikor új bejegyzés létrehozása a Gutenberg szerkesztő segítségével:

Előzetes közzététel utáni ellenőrzőlista Gutenberg

És így néz ki, ha (mint mi) a klasszikus szerkesztőt részesíti előnyben:

Előzetes közzététel utáni ellenőrzőlista klasszikus szerkesztője

De egy gyors megjegyzés. Ha a Klasszikus Szerkesztőt használja, de nem látja az ellenőrző listát, akkor lehet, hogy engedélyeznie kell azt a Képernyő beállításai fülön, a feladási képernyő jobb felső sarkában. Csak jelölje be a jelölőnégyzetet, és meg kell jelennie az ellenőrző lista.

Az Előzetes közzététel ellenőrzőlista engedélyezve van, így könnyedén ellenőrizheti az elemeket, mihelyt elkészültek. Ideális esetben mindaddig, amíg nem fejezi be őket, természetesen, amikor közzéteszi a bejegyzését vagy oldalát. Az ellenőrzőlista műveletéhez kiválasztott beállítástól függően figyelmeztetést kell látnia, ha a lista kitöltése előtt a közzétételre kattint.

Előzetes közzététel utáni ellenőrzőlista üzenet

Mivel a figyelmeztetés megjelenítésének lehetőségét, de a bejegyzés közzétételét továbbra is lehetővé tették, ez volt az üzenet. És ha feltesz tőlem, ez egy nagyon hasznos emlékeztető.

Bár a plugin aktiválása nem kötelező, ez segíthet abban, hogy jobb blogbejegyzések készítéséhez szokjon. Pontosabban kijelenti, hogy az összes elem (az Ön által szükségesnek ítélt) jelen van, hogy vonzza az olvasókat és folyamatosan vezesse őket.


Az olvasókat érdeklő, és cselekvésre ösztönző tartalom írása nem kell, hogy lehessen – csak ellenőrzőlista szükséges.

Szüksége van fókuszált témára, magával ragadó címsorra és alcímekkel és más formázási elemekkel kiemelt támogatási pontokra. A kiemelt képet és a média egyéb formáit (ha lehetséges) belefoglalja az olvasók figyelmébe. A metaadatok, kategóriák és címkék kereshetõbbé teszik a blogbejegyzését, és az összefoglaló és a cselekvésre ösztönzõ üzenet a jegesedés. A szerkesztés befejezése után csak a szerkesztés ütemezése marad meg.

Ha a fent felsorolt ​​elemeket belefoglalja minden blogbejegyzésbe, az eredmény egy jól strukturált és vonzó bejegyzés lesz, amelyet készen áll a keresőmotorok feltérképezésére és az interneten történő megosztásra..

Mit tartalmazna a WordPress blogbejegyzésének ellenőrző listájába? Nem hagytam ki elemeket? Nyugodtan adhat hozzá ehhez a listához és / vagy megoszthatja gondolatait az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map