Egyszerű WooCommerce tippek az áruház még jobbá tételéhez

Manapság a saját online áruházának elindítása nem csupán álom. A WordPressnek köszönhetően bárki építhet online áruházat a WooCommerce segítségével. Ez gyors, meglehetősen egyszerű, és felállíthat egy professzionális megjelenésű webhelyet, amelyen tonna pénz elköltése nélkül értékesítheti termékeit. Sőt, ezekkel az egyszerű WooCommerce tippekkel nem kell még tervezőt felvennie, hogy boltja fantasztikus legyen..


Ebben a bejegyzésben gyors és egyszerű tippeket kap a WooCommerce számára, amelyeket ma felhasználhat. A hosszú történet rövid elkészítéséhez elmondjuk neked, hogyan lehetne javítani a WooCommerce áruházát. Készen áll arra, hogy megnézze az Ön számára az egyszerű WooCommerce tippeket? Kezdjük!

1. tipp: Fontolja meg a WooCommerce Store navigációját

Kezdetben azt javasoljuk, hogy lazítsa meg webhelye navigációját. Mit jelent ez és miért olyan fontos? A lapos weboldal-architektúra lerövidíti a kattintások számát, amelyet az ügyfélnek el kell végeznie a kívánt cél eléréséhez, és ez egy nagyon népszerű modell. Csak látogasson el a népszerű online boltokba, mint például ASOS vagy West Elm látni, hogy mit értünk – egyértelműen megjelenítik a legnépszerűbb oldalak linkjeit, valamint minden új vagy nagyon releváns tartalmat (például értékesítés vagy korlátozott kiadású termékek).

Ennek a sima, tömörített menüszerkezetnek a segítségével a weboldal és a legmélyebb réteg (vagy az ügyfél céloldal) közötti kattintások száma jelentősen csökken. Ennek eredményeként az online bolt látogatója könnyen megtalálja a szükséges oldalt. Ráadásul ez a navigációs modell nagyszerű módja a SEO fejlesztésének, mivel megkönnyíti az Ön webhelyét a keresőmotorok robotjai számára is..

Hogy bemutassuk, hogyan működik minden, képzeljük el a következő helyzetet. Például ügyfelének 10 kattintást kell végrehajtania, mielőtt egy adott oldalt megtalál. Ez sok kattintás, és valószínűleg hosszabb időt vesz igénybe. A látogató feladhatja és elhagyhatja webhelyét, hogy egy kényelmesebb alternatívát keressen. Másrészt a Google (és más ismert keresőmotorok) robotjai csak korlátozott ideig töltik az Ön oldalait. Kétségtelen, hogy azt akarja, hogy a lehető legtöbb oldalt nézzék meg, lehetőleg a legjobb oldalaikat (azokat, amelyekben valóban rangsorolni szeretne). A lapos architektúrának köszönhetően mind az ügyfelek, mind a robotok néhány kattintással képesek lesznek megnyitni a szükséges oldalakat. Példaként tekintheti meg a TemplateMonster által tervezett Woostroid témát.

Egyszerű WooCommerce tippek: A Woostroid lapos menü

Információ és letöltésView a Demo

A fő téma bemutatója egyértelműen megjeleníti a könnyen navigálható menüt, valamint bemutatja az új termékek és a népszerű oldalak (például a Zara Shoes by Zara, a Jackets és az ingyenes szállítási promóció) kiemelt részeit. Figyelje meg, hogy egy látogató miként tudja egyetlen kattintással megnyitni a legnépszerűbb szakaszokat.

2. tipp: tegye a termékeket felfedezhetőnek a kategóriákkal és alkategóriákkal

A WooCommerce tippeket illetően ez egy ilyen egyszerű, de hatékony. Sokkolt leszel! Az egyik leggyakoribb hiba, amelyet az emberek elkövetnek egy WooCommerce áruház tervezésekor, hogy elfelejtették hozzáadni kategóriákat és alkategóriákat. Amikor egy ügyfél meglátogatja az üzletét, nagyon valószínű, hogy keresés közben válogatni kívánja az elemeket, és a kategóriák gyors módot kínálnak erre. Ezen felül az alkategóriák segítségével tovább szűkítheti az eredményeket.

Szóval, miért van szüksége kategóriaoldalakra? Az első nagy oka a SEO. Minél konkrétabb oldalak vannak hosszú farok kulcsszavakkal, annál valószínűbb, hogy az új ügyfelek felfedeznek téged olyan keresőmotorokban, mint a Google vagy a Bing. Tehát, miközben nagyszerű a „ruhák” kategóriája, a „Kis fekete ruhák” és a „Coachella kész fesztivál ruhák” alkategóriák hozzáadásával még jobb esélye van rangsorolásra..

Egyszerű WooCommerce tippek: Boltos kategóriák és alkategóriák

Információ és letöltésView a Demo

A második ok az ügyfelek. Tegyük fel például, hogy van egy WooCommerce üzlete, amely könyveket árusít. Mondanom sem kell, hogy az emberek csak nem tudják, mit akarnak. Időnként a látogató megnyitja a „Regények” kategóriát, és megnézheti a legnépszerűbb termékeket. Ha nem rendelkeznek kategóriákkal és alkategóriákkal, akkor át kell görgetniük az összes oldalt, hogy segítsék számukra a böngészést..

Amint az a fenti boltos WordPress témabemutatóból is látható, az alkategóriák használata és a könnyen olvasható megamenübe történő beillesztés nagyszerű módja annak, hogy az ügyfelek és a robotok áttekintsék az áruházat. Tehát ne felejtsd el a releváns kulcsszavakat, és használd ki ezt előnyökhöz a kategóriák létrehozásakor (megjegyzés: ha a témád nem tartalmaz megamenü-támogatást, felveheti őket az Ubermenu bővítménnyel).

3. tipp: Adjon hozzá élő keresést a WooCommerce-hez

Annak érdekében, hogy ügyfelei könnyebben megtalálhassák pontosan azt, amit akarnak, javasoljuk az Élő keresés használatát is. Ezzel a potenciális ügyfelek valós időben megnézhetik e-kereskedelmi webhelyének legnépszerűbb és legfontosabb keresési eredményeit, felgyorsítva az online vásárlási folyamatot..

Egyszerű WooCommerce tippek: ShoppyStore Ajax Live Search

Információ és letöltésView a Demo

A funkciókat bármely webhelyhez hozzáadhatja a WooCommerce termékkeresés kiterjesztés, vagy választhat egy témát, amely már tartalmazza ezt a funkciót, például a ShoppyStore témát. Ha elmegy a bemutatójukra, megpróbálhatja. Néhány betű beírása a keresőmezőbe automatikusan megjeleníti a megfelelő áruház-eredményeket. Minél többet gépel, annál szűkebb lesz az eredmény.

4. tipp: Készítse el saját egyedi termékleírásait

Sőt, egy igazán egyedi tartalmat kell létrehoznia másolás beillesztése nélkül. Végül a másolatot tartalmazó tartalom egy másik gyakori hiba, amelyet a felhasználók a WooCommerce áruházak felépítése során követnek el.

A tartalom másolása és beillesztése az egyik termékoldalról a másikra nagyon egyszerű. Még olyan plug-inek is kapcsolódnak, amelyek összekapcsolják a WooCommerce áruházat az Amazon Associates fiókkal a folyamat automatizálása érdekében. Bármilyen csábító is lehet, tegye meg a legjobban, hogy elkerülje azt. Megállapítja, hogy az Ön oldalai sokkal nagyobb eséllyel ragadnak meg egy felső keresési rangot, ha saját egyedi leírást írnak.

YITH WooCommerce Kiemelt Videó Ingyenes WordPress bővítmény

Hasonlóképpen, akkor is biztosíthatja, hogy a termékoldalak még jobban kitűnjenek, ha egyedi képeket vagy médiát ad hozzá. Ha olyan valamit használ, mint a ingyenes YITH WooCommerce Kiemelt Videó plugin akár egyedi videókat is hozzáadhat a termék galériájához. Csak filmezze saját videóját, töltse fel a YouTube-ra vagy a Vimeo-ba, és a plugin lehetőségeinek felhasználásával adja hozzá termékoldalához.

5. tipp: Ne felejtse el javítani a tartalom belső összeköttetését

A belső összekapcsolás mindig elengedhetetlen minden nyertes online üzlet számára. Az ötlet az, hogy a webhely látogatói elolvasnak egy blogcikket, és kattintanak a többi kapcsolódó üzenet linkjére. De ma konkrétan a WooCommerce webhelyekről beszélünk, és ez az e-kereskedelem webhelyének tulajdonosai általánosan elkövetett hiba. Ami szégyen, mivel szuper könnyű belső linkeket hozzáadni az áruházához!

WooCommerce eladások és keresztt eladások

A WooCommerce beépített lehetőségeket kínál az Upsells és a Cross-sell termékek hozzáadására. Az eladási cikkeket a termékoldalon kapcsolódó termékként fogják ajánlani, mivel ez az ügyfelek számára is tetszőleges lehet (példa: egy piros ruhában érdemes eladni egy drágább piros ruhát). A keresztirányú eladások a kosár oldalán kiegészítő termékekként jelennek meg (példa: ha egy vásárló fürdőruhát adott a kosárba, esetleg napszemüveget is felvehet).

Egyszerű WooCommerce tippek: Noir kapcsolódó termékek

Információ és letöltésView a Demo

Ezenkívül néhány WordPress-téma teljes stílusú termékoldalakat tartalmaz, amelyek segítenek az üzlet termékeinek bemutatásában. A Noir WordPress téma remek példa. A téma automatikusan megjeleníti az azonos kategóriájú kapcsolódó termékeket. Ezenkívül hozzáadhat a WooCommerce kütyüket az oldalsávhoz, hogy megjelenítse a legjobban értékelt elemeket, amelyek az ügyfelek számára is érdekelhetnek.

Még egy lépéssel tovább léphet, és hozzáadhat a WooCommerce ár-összehasonlítás csatlakoztat. Ez a must-have funkció segít a látogatóknak, hogy összehasonlítsanak több terméket a fő jellemzői szerint. Ez azt jelenti, hogy több esély van arra, hogy a WooCommerce áruházának vendége vásárol valamit (vagy több dolgot).

Amellett, hogy hozzájárul a konverziók növekedéséhez azáltal, hogy több oldal megtekintésére vonzza az ügyfeleket, a belső összekapcsolás szintén jó a SEO számára. Belső hivatkozás segítségével a keresőmotorok robotjait vezetheti, hogy további oldalakat mutasson mélyebben az épített WooCommerce webhelyen. Ne felejtse el frissíteni a WooCommerce áruház tartalmát, ha bármilyen linket manuálisan ad hozzá. A statisztikák azt mutatják, hogy csaknem 40% -ban vannak webhelyek, amelyek problémák vannak a megszakadt hivatkozásokkal, melyeket általában a kapcsolódó termékek eltávolítása okoz.

6. tipp: Győződjön meg róla, hogy véleménye valódi

A WooCommerce tippeink több mint felét lefedtük, de ez nagyon fontos. Manapság a társadalmi bizonyíték hatalmas tényező abban, hogy egy ügyfél megvásárol-e egy adott terméket, és a társadalmi bizonyítékok egyik legerősebb formája a felülvizsgálat. Előnyösen sok pozitív. De ha egy potenciális vásárló nyilvánvalóan hamis véleményeket lát egy termékről, akkor ez elmaradhat. Biztosan látta már olyan kérdéses véleményekkel bíró termékeket? Ezzel csak tökéletesen megfogalmazva (vagy éppen ellenkezőleg – zavarosan törve) kell az igaznak lennie?

Egyszerű WooCommerce tippek: ellenőrzött vélemények

Ellenőrizze, hogy a felhasználók megbíznak-e az áruházban közzétett véleményekben. Ennek egyik egyszerű módja a WooCommerce> Beállítások> Termékek négyzet bejelölése, hogy csak a tényleges „ellenőrzött tulajdonosok”, akik a terméket az Ön üzletéből vásárolták meg és regisztráltak egy fiókhoz, hagyhassák véleményt. Vagy telepíthet egy plugint, például TrustedSite vélemények annak érdekében, hogy harmadik fél kérjen és állatorvosi felülvizsgálatokat kérhessen. Ily módon nemcsak hiteles, valódi értékeléseket gyűjt, hanem nagyon sok lesz.

7. tipp: Mi a helyzet az elfogyott oldalakkal??

Mondanom sem kell, hogy minden e-kereskedelmi webhely fel fogja oldani a termékek azon szerencsés problémáját, amelyek elfogynak. Ha csak néhány napig tart, akkor ez valószínűleg nem nagy probléma, de mi van, ha tudod, hogy hónapokkal fog tartani, amíg újratelepíthet? Hasonló helyzetben érdemes eltávolítani azokat az árukat, amelyeket már nem akar eladni. Ezek az okok eltérhetnek, de végül ugyanaz a kérdés. Mit kell tennie a raktáron lévő raktárkészlethez vagy eltávolított termékhez? Logikus módon törölni szeretné őket. nem akarja csalódni vásárlóit, de ne legyél sietve! Van még egy lehetőség.

Tudnia kell, hogy az elfogyott termékek törlése csökkenti a webhely rangsorolására szolgáló oldalak számát. Ez azt jelenti, hogy csökkenti a WooCommerce áruházának láthatóságát is. Sőt, mi lenne, ha egy nap a cikk újra elérhetővé válik?

Egyszerű WooCommerce tippek: A Yoast SEO átirányítja az elfogyott termékeket

Ehelyett azt javasoljuk, hogy átirányítsa az elfogyott termék oldalát egy másik, de hasonló oldalra. Ennek eredményeként Ön egyaránt felajánlja áruit, és megőrizheti a lehetőséget, hogy szükség esetén újra aktiválja a régi oldalt. Az oldalak átirányításának legegyszerűbb módja egy SEO plugin. Ha használsz Yoast SEO ez a lehetőség elérhető a WordPress irányítópultján a SEO> Átirányítás rész alatt. Ha úgy gondolja, hogy a termék rosszul ment, akkor állandó 301-es átirányítást kell használnia, de ha úgy gondolja, hogy csak néhány nap vagy hét kérdése, az átmeneti 307-es átirányítás jobb lehet..

8. tipp: gyorsítsa fel WooCommerce áruházát

Bizonyára nagy munkát végzett az e-kereskedelem webhelyének felállításával. Ennek ellenére sok okból a lehető leggyorsabban kell működnie. Először is, ez javítja a SEO-ját. A keresőmotorok, mint például a Google, figyelembe veszik az oldalak betöltési idejét. Valószínűbb, ha egy második vagy két másodperc alatt betöltő oldal magasabb rangú, mint egy harminc oldalig tartó oldal. Másodszor, ma még egy 5 másodperces késés arra készteti ügyfeleit, hogy távozzanak, és ez a legnagyobb hozzájárulás a megnövekedett visszafordulási arányhoz.

Webhelyének felgyorsítása érdekében először ellenőrizze oldalsebességét a Google PageSpeed ​​Insights-ban vagy egy másik ingyenes eszközzel. Ez megmutatja a beírt oldal betöltési idejét, valamint számos javaslatot nyújt az oldal felgyorsítására.

Ezután kövesse a javaslatokat! Lehetséges, hogy egyszerűen optimalizálnia kell a képeket. Sok üzlettulajdonos hibát követett el, ha hatalmas, kiváló minőségű képeket tölt fel. Noha ezek jól néznek ki, időt vesz igénybe, különösen a mobil felhasználók számára. Ehelyett válasszon egy ésszerű képméretet, JPEG formátumúvá tegye, és képoptimalizálóval futtassa. Ezután használjon CDN-t a tartalom gyorsabb betöltéséhez (itt vannak a kedvenc ingyenes CDN-szolgáltatások a WordPress számára).

9. tipp: adjon hozzá hasznos funkciókat a bővítményekkel

Noha azt javasoljuk, hogy válasszon egy remek lehetőséget érzékeny WooCommerce téma kezdetben tudjuk, hogy lehet, hogy nem lehet tökéletesen illeszkedni. De ne aggódjon – van egy egyszerű megoldás az álmai WooCommerce áruházának.

New York e-kereskedelem WordPress téma

Információ és letöltésView a Demo

Először válasszon egy olyan témát, amely hasonló ahhoz, amire szeretné, ha üzletét szeretné. Lehetőleg egy beépített stílusú témával rendelkező téma. Például a New York-i téma teljes WooCommerce támogatást tartalmaz, valamint előtér-és kattintási stílusokkal (a mellékelt Yellow Pencil CSS szerkesztőnek köszönhetően). Így könnyen módosíthatja a betűkészleteket és a színeket anélkül, hogy bármilyen kódoló nyelvet meg kellene tanulnia.

Ezután ellenőrizze a WooCommerce legjobb bővítményeinek és kiegészítőinek listáját, hogy még néhány olyan funkciót felvehessen, amelyet esetleg érdemelhetne az üzletéhez..

WooCommerce Checkout Manager

Például érdemes további lehetőségeket hozzáadni a pénztár oldalához. Ebben az esetben egy speciális plugin, például a WooCommerce Checkout Manager remek választás. A telepített bővítmény segítségével testreszabhatja pénztár oldalát az egyedi mezők eltávolításával vagy hozzáadásával. A bővítmény lehetővé teszi az egyéni díjak (százalékos, egyetlen mező vagy akár több jelölőnégyzet alapján), feltételes mezők, fájlfeltöltések és e-mail értesítések hozzáadását is..

De ez csak egy konkrét példa. Nem számít az igényeinek, valószínű, hogy van egy bővítmény a kívánt szolgáltatásokhoz. Adjon hozzá tagságot, kedvezményeket, áttételeket, végtelen görgetést és még sok minden mást. Ne habozzon, és telepítsen túl sok plugint – gyakran találhat egy olyan plugint több kívánt funkcióval, és minél kevesebb a plugin, annál kevésbé esélye van konfliktusok kialakulására (de ez csak a mi tanácsunk).

Egyéb WooCommerce tippek?

Ezek mind a WooCommerce tippek voltak, amelyek minden bizonnyal segítenek egy csodálatos WooCommerce üzlet létrehozásában. Mint láthatja, ezek nem túl bonyolultak, és minden bizonnyal kezelni tudja őket webhely-készítési tapasztalat nélkül is. Tehát induljon, és javítsa e-kereskedelmi webhelyét még ma!

De távozása előtt van kérdése vagy más WooCommerce tippe, amelyet hozzá szeretne adni? Szeretnénk hallani rólad az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map