Egyszerű tippek a WordPress kezdők számára az 2018-as induláshoz

A WordPress lehetővé teszi, hogy a normál emberek, mint te és én, beállítsák és kezeljék saját blogjainkat és webhelyeinket. Nagyon izgatottak vagyunk, amikor először látjuk a saját WordPress irányítópultunkat. Sietünk, hogy kiosztjuk az első üzenetünket, amely a WordPress szokásos Hello World első üzenetét váltja fel.


De várjon, sok beépített WordPress szolgáltatás létezik, amelyeket meg kell ismernie. Ezek megkönnyíthetik blogszerzési életét és kellemes lehet. Szánjon időt arra, hogy böngészjen a bal oldali menü számos lehetőségén, a képernyő felső részén, a Szerkesztőben elérhető lehetőségek között, és kellemesen meglepődni fog, hogy mennyit hagyott figyelmen kívül. Szóval szenteljük ezt a bejegyzést annak a sok nem olyan nyilvánvaló lehetőségnek a felfedezésére, amelyeket a WordPress mindennapi életében felhasználhatunk.

Kezdjük el,

A hozzászólások kezelése könnyedén a WordPress-en

A Bejegyzés Szerkesztő jobb sarka áldás a bloggerek számára. Ez sok szempontból segíti a bejegyzés jobb kezelését. Ezek a lehetőségek általában tartalmazzák a közzétételi beállításokat, a postai formátumokat, a taxonómiákat és a kiemelt képeket.

közzétesz

Egyszerű tippek a WordPress kezdőknek: A beállítások közzététele

A hozzászólások kiválasztott dátumokon való megjelenésének ütemezéséhez fedezze fel a közzétesz választási lehetőség. Ez lehetővé teszi, hogy kiválassza a bejegyzés pontos dátumát és időpontját.

A megjegyzéshez kattintással meg is jelölheti a bejegyzés felülvizsgálatát Függőben lévő áttekintés, különösen kényelmes több szerzőből álló bloghoz.

Az Láthatóság opció vezérli a tartalom mások általi megtekintését. Ennek a beállításnak az alapértelmezett beállítása a Nyilvános, azaz az egész világ megtekintheti a bejegyzést. A megtekintést csak néhányra korlátozhatja, ha megteszi jelszóval védett vagy engedélyezheti a magán választási lehetőség.

Alapértelmezés szerint a legfrissebb hozzászólások az oldal tetején jelennek meg a WordPress-ben. Mi lenne, ha azt akarja, hogy egy örökzöld vagy az első időzítőket célzó üzenet foglalja el helyet? Ezt megteheti úgy, hogy visszaállítja az alábbi lehetőségeket Láthatóság. Engedélyezze a Ragadós lehetőséget a bejegyzéshez, és ez addig jelenik meg és marad a bejegyzésének tetején, amíg nem engedélyezi a ragadós lehetőséget.

Bloggerként tudni fogja, hogy egy bejegyzés hány felülvizsgálatát hajtja végre, mielőtt a nyilvános megtekintésre megjelenik. Lehet, hogy kis darabként vagy jegyzetként kezdődik, és idővel egy teljes értékű cikkké alakulhat, és sok verziót fut át ​​a köztük. Ha bármilyen okból szeretne hozzáférni a verziókhoz, csak nézd meg Változatok a Post szerkesztőben. Ha nem látja azonnal, akkor engedélyezze a beállítást a Képernyő opciókban. Ha hozzáadunk egy kis kódot a wp-config.php fájlt (lásd lejjebb), korlátozhatja a frissítések számát is.

Formátum

Egyszerű tippek a WordPress kezdőknek: Post formátum

A közzétételi beállítások után látnia kell a Formázás részt. A használt WordPress témától függően lehet, hogy van néhány vagy több hozzászólás-formázási lehetőség. Ez a formátum eltérően stílusolja a hozzászólást.

 • Alapértelmezett egy egyszerű szöveges üzenet formátuma
 • Félre egy vonalba
 • Kép, Videó, Képtár és Hang A formátumok a megfelelő adathordozót jelenítik meg a bejegyzés tetején
 • Idézet a bejegyzését közvetlen idézetként fogja formázni
 • Link a hozzászólások tartalmazzák azt a lehetőséget, hogy megadhassa a kimenő linket, amellyel egy bejegyzéshez irányulhat (pl .: ha azt írja, hogy az XYZ eladó, akkor csatolja hozzá a hozzászólást, hogy az olvasókat közvetlenül az értékesítésre vezesse)
 • Állapot A hozzászólások állapotfrissítésként vannak formázva, hasonlóan a közösségi médiához
 • beszélgetések beszélgetésekként jelennek meg

Egyszerűen válassza ki a használni kívánt formátumot, és adja hozzá a tartalmát. Egyes témafejlesztők a formátum alapján extra lehetőségeket fognak hozzáadni a hozzászólásokhoz (pl .: az idézeteknek lehetősége van félkövér színekre vagy betűtípusokra, a videóknak pedig lehetnek extra lehetőségei átfedésekre vagy képalternatívákra). További információt a WordPress utáni formátumokról az útmutatónkban talál.

Kiemelt kép

Egyszerű tippek a WordPress kezdőknek: Kiemelt kép

Bejegyzés létrehozásakor gyakran lehetősége van egy kiemelt kép létrehozására (még az összes különféle formátum esetén is). Ezt a képet általában a fő blogoldalán használják, bélyegképként, amikor a hozzászólása egy másik cikkhez kapcsolódó hozzászólásként jelenik meg, vagy az oldalépítő bármely blogmoduljának miniatűrképének (például blográcsok vagy Elementor-körhintak vagy a WPBaker vizuális zeneszerző).

Az induláshoz kattintson a „Kiemelt kép beállítása” linkre.

Egyszerű tippek a WordPress kezdőknek: Válassza a Kiemelt kép lehetőséget

Ezután töltsön fel egy új képet (válassza ki a számítógépről, vagy húzza át és dobja be a képet), vagy válasszon egy képet, amely már szerepel a médiakönyvtárban. Kattintson a kék gombra a „Kiemelt kép beállítása” lehetőségre, majd mentse el a bejegyzését.

Új képek hozzáadásakor fontos a Cím – a kép leírása keresők számára és Alt szöveg képernyőolvasók vagy böngészők számára. Ez SEO és akadálymentesség miatt. Teljesen jó, ha ugyanazt a leírást használjuk mindkettőre, csak ne felejtsük el hozzáadni.

Kategóriák és címkék

Egyszerű tippek a WordPress kezdőknek: Kategóriák és címkék

A kategóriákat és címkéket (néha együttesen „taxonómiáknak” nevezzük) a tartalom csoportosításához használjuk. Ezeket arra használják, hogy segítsék az olvasókat (és a keresőgépeket) navigálni az Ön webhelyén és megtalálni a kapcsolódó tartalmat. Itt egy rövid áttekintés, amely segít:

 • Kategóriák a blogbejegyzéseinek fő csoportjai (vagy más típusú üzenetek, például alkalmazottak, portfólió stb.). Ennek a tartalom általános meghatározásainak kell lennie. Ha autóértékelési blog lenne, akkor ezek lehetnek a különböző márkák (Jeep, Toyota, Ford, stb.).
 • Címkék azok a részletesebb részletek, amelyek az alapkategóriára épülnek. Egy autóblog esetében ez technikai részletek lehet, például a lóerő, a légzsák, a színek, az év stb.

Ha többet szeretne megtudni, olvassa el a WordPress kategóriák és címkék, valamint a bővítmények útmutatóját, hogy továbbfejlessze (vagy akár automatizálja) őket webhelyén..

Ravaszkodó tartalom

A bloggerek tisztességes időt töltenek a Post Editorban. És a szerkesztőben számos olyan lehetőség van, amelyek elősegítik a munka egyszerűsítését. Ezek a praktikus lehetőségek a Visual Editor megkönnyítheti a tartalom gépelését,

Egyszerű tippek a WordPress kezdőknek: Post Editor

Zaklatás Ingyenes írás: Lásd az alábbi képen a meglehetősen nagy „X” típusú gombot, közvetlenül a „Szöveg” alatt? Ha rákattint, az oldalsó panelek és a fejlécek eltűnnek, így a rendetlenségtől mentes területet írhatja tovább. Ha ismét rákattint, az eredeti képernyő visszaáll.

Az Eszköztár váltás: „Konyhai mosogatónak” is hívják a négyzetgombot az Eszköztár felső sorában. A kattintással megnyílik az alábbiakban egy második lehetőségsor.

Gyorsbillentyűket: Miután megnyitotta a beállítások második sorát az Eszköztár használatával, keresse meg a „?” szimbólum. Ha rákattint, megjelenik egy a parancsikonok halmaza beépítve a szerkesztőbe egy felugró ablakban. Például az Alt + Shift + 2 megadja
2. fejezet. De mielőtt elkezdené ezeket a hivatkozásokat, engedélyeznie kell a felhasználói profilban a billentyűparancsokat. A hivatkozások felhasználónként engedélyezve vannak.

Olvass tovább: Egy másik szolgáltatás, amely hasznos a hozzászólások létrehozásához, a Továbbiak. Ez lebontja az első szövegrészét (a szünet beillesztése előtt) rövid részletként, amelyet a blog főoldalán a hozzászólás miniatűrjéhez használunk. Nagyobb figyelmet szentel, mint egy bejegyzés címe, és elegánsnak tűnik a közösségi médiában. Keresse meg a funkciót a Bejegyzés szerkesztőben, helyezze a kurzort arra a helyre, ahol a kivonat véget szeretne érni, majd kattintson az ikonra. További piros pontot is felvehet, ha a tartalom „Szöveg” fülére kattint, és hozzáadja ezt a kis HTML-t:

Ezután, ha hosszú oldalra szeretne osztani sok oldalt, illessze be a következő kódot a Szöveg szerkesztő abban a pontban, amikor azt szeretné, hogy az oldal eltörjön. Megismételheti annyiszor, hogy több oldalra bontja (ez jó a hosszú / részletes listákhoz, és segíthet több hirdetés megjelenítésében is)..

 
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map