Egy egyszerű terv a megnövekedett elkötelezettség érdekében a WordPress Blogon

Az átlagos blogger hajlamos arra, hogy megszállja a forgalmat, pontosabban, hogy minél többet szerezzen belőle. A mennyiség a kulcs, igaz? Talán, de gyakran inkább az alacsonyan lógó gyümölcsre lőlek, javítva a minőség a webhelyeim forgalmát. Ezt kétféle módon lehet megtenni:


 1. Vonzza relevánsabb forgalmat (azaz azokat az embereket, akik nagyobb valószínűséggel foglalkoznak az Ön tartalmával)
 2. Jobb munkát végezhet azzal, hogy „eladja” a blogját új látogatóknak

Ebben a bejegyzésben a kettő második módszerére szeretnék összpontosítani, amelynek szépsége az, hogy nem kell további forgalom vonzására törekednie – egyszerűen optimalizálnia kell azt, ami már megvan. Egy olyan világban, amely megszállottja a mennyiséggel, a már meglévő javítás fogalmát gyakran vadul nem értékelik..

Nemrég foglalkoztam azzal, hogyan lehet linkeket létrehozni a WordPress blogodon a fokozottabb elkötelezettség érdekében (azaz annak valószínűsége, hogy minden látogató ragaszkodni fog), és ebben a bejegyzésben lényegében egy lépéssel tovább fogom folytatni ezt a stratégiát azáltal, hogy felajánlom egy tervtervet, amellyel növelheted a blogod ragadósága. Ennek közvetlen jótékony hatással kell lennie az előfizetési díjakra és látogatónkénti érték (ha a blogod bevételszerzésre kerül).

Kezdjük el!

Webhelyének azon részei, amelyek növelik az elkötelezettséget

A terv fel van osztva négy részre, amelyekből a legtöbb WordPress blog áll:

 1. Fejléc és navigációs sáv
 2. Tartalom
 3. Oldalsáv
 4. Lábjegyzet

Mindegyik szakasznak szerepet kell játszania abban, hogy a látogatókat a webhelyén tartsák, vagy előfizetővé vagy vásárlóvá alakítsák, és el fogom magyarázni, hogy miként kell optimalizálni mindegyiket a maximális kedvező hatás érdekében..

Az első lépés az, hogy elolvassa a linkek létrehozásáról szóló korábbi bejegyzésem, és ellenőrizze, hogy webhelye megfelelően van-e beállítva az olvasók megtartásának maximalizálása érdekében. Egyszerűen fogalmazva: egyetlen hivatkozás sem vonhatja el az embereket az olvasott oldaltól (függetlenül attól, hogy egy linkre, amelyre kattintanak, belső vagy külső), kivéve, ha biztos lehet benne, hogy az adott oldallal megtörtént..

De ezt mondjuk, lépjünk tovább!

1. Fejléc és navigációs sáv

Az első kérdés, amelyet fel kell tennie, a következő: „Megfelel-e a webhelyem a fejlécek eltávolításának tesztjét?” Ez a teszt (a Derek Halpern) egyszerű – képzelje csak el, hogy a fejléc és a címke eltávolításra kerül a kezdőlapjáról, és kérdezd meg magadtól, hogy egy új látogató rájön-e még mindig az Ön webhelyéről.

Ha a válasz nem, akkor valószínűleg meg kell próbálnia nyilvánvalóbbá tenni. Bár ez nyilvánvaló te, az új látogatóknak általában szükségük van arra, hogy az üzenet hazaérjen. Az egyik legjobb módszer erre a szolgáltatásmező létrehozására – akár közvetlenül a fejléc alatt és a navigációban, akár a tartalommező tetején. Íme egy nagyszerű példa a funkciós mezőbe, az intelligens passzív jövedelem jóvoltából:

Az Intelligens Passzív Jövedelem honlapjának képernyőképe.

Bár maga a szolgáltatásmező nem magyarázza meg valójában a webhely lényegét, közvetlen link mutat a teljes magyarázathoz. Ez kiemelkedik az oldalon, és azonnal ösztönzi az új látogatókat, hogy mélyüljenek tovább az oldalra.

Azt javaslom, hogy minden blognak legyen funkciós mezője – akár a fenti (a fő tartalom mezőbe beépítve), akár egy teljes szélességű verzió, mint például a Social Triggers:

A Social Triggers honlapjának képernyőképe.

Miután kitalálta, hogyan fogja megvalósítani egy funkciós mezőt a webhelyén, fordítsa figyelmét a navigációs sávra. Általánosságban elmondható, hogy linkeinek nem szabad többet korlátozni, mint a következők:

 • itthon
 • Ról ről
 • Kezdd itt
 • Kapcsolatba lépni
 • Feliratkozás splash oldalra (ha van)
 • Termékoldal (ha van)
 • Béreljen fel (ha szükséges)

A futásteljesítmény nyilvánvalóan változhat, de a legfontosabb elv az, hogy a navigációs sávon lévő linkeknek olyan forgalomra mutató oldalakra kell mutatniuk, amelyek segítenek az embereknek jobban megismerni az Ön webhelyét, vagy előfizetővé vagy vásárlóvá alakíthatják őket. Bármi más felesleges, és valószínűbb, hogy csökkenti az elkötelezettséget, mint nincs kedvező hatással.

2. Tartalom

A webhely bármelyik konkrét oldalán vagy bejegyzésénél arra kell összpontosítania, hogy mit tehetsz a látogató érdeklődése érdekében. Azt javaslom, hogy ezt tegye úgy, hogy túlterjeszti őket tartalmi lehetőségekkel (de jó módon). A tökéletes világban a látogató nem tud segíteni, de több lapot nyithat meg, ahogy böngészik a tartalmat, és kattintanak a kapcsolódó linkekre és a kapcsolódó tartalomra..

Ennek a hatásnak a létrehozásának kulcsa az, hogy rengeteg tartalommal rendelkezzen a webhelyén, és rendszeresen összekötjön a bejegyzések és az oldalak között. Alapvető fontosságú azonban, hogy minden link releváns legyen, különben fennáll annak a veszélye, hogy irritálja a látogatót. Ha blogod fókuszában viszonylag szűk (és ennek kell lennie), és következetesen állít elő tartalmat, akkor nem kell gondod lennie azzal, hogy rengeteg összefüggő linket hoz létre az új blogbejegyzéseiben.

De nem szabad megállnia az összekapcsolódáson. Szeretnék minden hozzászólás alján válogatni a kapcsolódó tartalmakat is (a Kiváló felhasználásával) Még egy kapcsolódó hozzászólások plugin (YARPP)) a kapcsolódó címkékkel együtt.

Az újabb kapcsolódó üzenetek beépülő modul logója.

A YARPP a WordPress legtöbb webhelyének támasza, amelyeken dolgozom.

Végül, minden hozzászólásnak cselekvésre szólító felhívással (CTA) kell befejeződnie, amely lehetőséget ad a látogató számára, hogy feliratkozzon, vagy ügyféllé váljon. Ne hibáztassa azt a feltételezést, hogy a látogatók mindig észreveszik a CTA-t az Ön oldalsávjában vagy másutt – a bejegyzés alja remek hely a figyelem felkeltésére. Végül is, ha egészen a bejegyzés végéig elolvastak, akkor valószínűleg jó elképzelésük van ahhoz, hogy cselekedjenek.

3. Oldalsáv

A képernyő elhagyása az oldalsáv elhagyása a munkahelyről.

A blogom oldalsávja.

Az oldalsáv talán a legtöbb WordPress blog leginkább visszaéltek része. Szörnyen túlnépesedik hatalmas számú, alacsony hatású kütyü, amelyek kevéset kínálnak a felhasználó számára, és még kevésbé járulnak hozzá a cél elsődleges céljához (azaz előfizetők és / vagy ügyfelek vonzásához).

Az oldalsáv felső teljesítményének kulcsa az, hogy a lehető legkevésbé lakott legyen. Egyszerűen fogalmazva: minél kevesebb a választás a látogató számára, annál nagyobb az esélye, hogy helyesen cselekedjenek (azaz teljesítsék a CTA-t). Ugyanakkor azt is biztosítania kell, hogy az oldalsáv lehetőséget biztosítson a látogatók számára, hogy többet megtudjanak a blogodról, és további kutatásokat végezzenek. Ezt szem előtt tartva azt javaslom, hogy vegye be a következő kütyü kombinációját (külön sorrendben felsorolva):

 • Előfizetési forma
 • Link a termékhez (ideális esetben grafikus)
 • Link a pénzoldal (ok) ra (azaz azokra a lapokra, amelyek a leg közvetlen jövedelmet generálják)
 • A kategóriák / címkék vagy az erőforrás-oldalak linkjei
 • Közösségi média gombok
 • Egy keresőmező
 • Egy mini bio doboz

E szakasz bal oldalán a blogom oldalsávjának képernyőképe látható, amely a fenti elemeket tartalmazza. Mindegyik lehetőséget kínál a felhasználó számára a blog további felfedezésére, feliratkozásra vagy vásárlásra. Mindezek a tevékenységek előnyösek.

4. Lábláb

Hogy őszinte legyek, jobban belefoglalom a láblécet, mert ez a webhely olyan eleme, amelyet nem hagyhat figyelmen kívül, szemben a potenciális elkötelezettség és konverziós potenciállal. A helyzet az, hogy a legtöbb ember nem fog nagy figyelmet fordítani a láblécére, és ennek lehetősége korlátozott.

Sok lábléc pusztán a szerzői jogi megjegyzésekre korlátozódik, és őszintén szólva, ezzel nem látok problémát. Ha azonban még egy kicsit hozzá szeretne adni a webhelyéhez, akkor feltöltheti a láblécet a fent említett kütyü és még sok más kombinációjával..

A WPExplorer láblécje valójában jó példa arra, mit tehet a láblécgel – ha egy látogató csinál érjen el az oldal aljára, majd remek lehetőséget kínál számukra a webhely egy másik részébe lépésre:

A WPExplorer láblécének képernyőképe.

A lábléc legyen az utolsó prioritása, de ha van ideje, akkor fontolóra veheti, hogy néhány elkötelezettségnövelő kütyüvel feltölti..

A blog elkötelezettségének növekedése

A fentiekben rengeteg kivitelezhető tanácsot adtam, de a legfontosabb az, hogy megértsem a tanácsom mögött meghúzódó alapvető érvelést – hogy a felhasználónak mindig rengeteg kontextus szempontjából releváns lehetőséget biztosítson a webhely további felfedezéséhez vagy feliratkozáshoz. Ez a kulcs – mindaddig, amíg ezt szem előtt tartja, valószínűtlen, hogy messze menne, még akkor is, ha más megközelítést alkalmaz, mint amit én javasoltam.

Ezt szem előtt tartva szeretném tudni, hogy milyen stratégiákat alkalmaz az Ön blogjában az elkötelezettség és a konverziók maximalizálása érdekében. Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map