cPanel vs Plesk a WordPress felhasználók számára

A cPanel és a Plesk a mai két legismertebb vezérlőpanel. Mindkettőnek remek szolgáltatása van, és határozottan felülmúlja a többit. Mindketten ugyanazon a piacon versenyeznek a cPanel-rel, amelynek népszerűsége miatt enyhén él. Ma összehasonlítani fogom a cPanel és a Plesk oldalát. A cikk végére eldöntheti, hogy melyik kezelőpanel a legjobb a viszonteladó vagy a WordPress tárhelyének kezelésére.


cPanel for WordPress

A cPanelnek kell lennie a legnépszerűbb vezérlőpultnak a Földön. Szinte minden olyan felhasználó ismeri, aki legalább egyszer üzemeltetett webhelyet. Ez az egyik legegyszerűbben kezelhető, és örökké ott volt. Több mint 70 millió webhely üzemeltetett rajta, és több mint 70 országban használják. Annak ellenére, hogy ezek lenyűgöző számok, ez nem feltétlenül teszi a cPanel-ot a legjobb megoldásnak a WordPress tárolásához. Ugyanakkor előnyt nyújt a panelnek, mivel mindenki tudja, hogyan kell használni.

Árazás

Ha webhelyét a cPanel használatával kívánja üzemeltetni, akkor tudnia kell, hogy az árazási modell a közelmúltban megváltozott, és negatív reakciókkal fogadta. Az előző árképzési modell kiválóan használható kezdőknek, adminoknak és akár profi felhasználóknak is. Nem határozott meg korlátozást az általa létrehozható számlák összegére, mindezt egy 35 dolláros csekély áron. Ez a terv bármilyen felhőn, VPS-en vagy akár dedikált szerveren is használható.

Az új árazási modell viszont szigorúan korlátozza a számlák összegét. Az Szóló és admin A tervek haszontalanok, ha a saját szerver használatát tervezi. Csak nem tudod. Kis felhőkiszolgálók esetén hasznosak lehetnek attól függően, hogy mit terveznek. cPanel korlátozza a számlánkénti összeget, és minden fióknak lehet egy domainje. Láthatja, hogy a Solo és az Admin tervei rendkívül korlátozottak.

Az Pro A terv csak legfeljebb 30 fiókot enged meg, és minden olyan felhasználót kiszolgál, aki bővíteni akarja vállalkozását, ám a Premier terv az, ahol a dolgok délre kezdenek. Az Miniszterelnök A terv 45 dollárba kerül, de ezen felül 100 számlád is van. A határérték elérése után fizetnie kell Minden új számla után 0,20 USD. Ha nagy szervert kíván használni ügyfelekkel, akkor valószínűleg nagy árat fizet érte. Bármely, több mint 300 számlával rendelkező tárhely-vállalkozás kb. 85 dollárt fizet, szemben a 35 dollárral.

Ráadásul a kisebb tervek nem engedik meg, hogy a cPanel egy dedikált szerveren tárolódjon, így a normál felhasználónak, aki csak 20 webhelyet szeretne egyetlen fiókra a saját dedikált szerverén, 45 dollár teljes összeget kell fizetnie, hogy képes legyen használni. Nyilvánvalóan nem jó üzleti gyakorlat.

Az alapok

Ha elhagyjuk a szörnyű új engedélyezési modellt, a cPanelnek sokat kínálhat. Az alapokkal kezdtem.

A központ fel van osztva WHM és cPanel felhasználói központokra. Ebben a cikkben kizárólag a cPanel kliens részére fogok összpontosítani, mivel ezt a részt fogja használni a legjobban. Megvizsgálhattam a háttér-WHM-et, és összehasonlíthatom a Plesk-háttérrel egy jövőbeli cikkben.

Az ügyfélpanel ügyes és sötétből világossá vált, hamarosan. A WordPress telepítésének legfontosabb elemei a File Manager, a MultiPHP manager és a PHPMyAdmin, ahová feltölti / létrehozza az adatbázisát.

Fájl kezelő

Annak ellenére, hogy a fájlkezelőt új stílusra változtattuk, ez továbbra is a régi jó fájlkezelő, amelyet mindannyian szeretünk / utálunk. A fájlkezelő lehetővé teszi mappák és fájlok létrehozását, áthelyezését, fájlok csomagolását és kicsomagolását, valamint törlését. A műveletek túlnyomó többségét egérrel hajtják végre, de ez elfogadja a billentyűzet bevitelét, például a törlés gombot.

A WordPress telepítése a cPanelre nem olyan egyszerű, ha hiányzik a Softaculous Installer, amely egy harmadik fél pluginja, amely telepíthető a cPanelre a telepítési fájdalom enyhítése érdekében. Mivel ez nem része a cPanel-nek, nem fogom áttekinteni az ilyen plugint. Új WordPress telepítés létrehozása azt jelenti, hogy manuálisan kell feltöltenie a WordPress zip fájlját, és ki kell csomagolnia az új domainbe, a public_html mappa alatt, amely az interneten látható lesz..

A fájlok szerkesztése a File Manager segítségével egyszerű, és lehetővé teszi a színkóddal ellátott fájlok megtekintését is, a felső menüben kiválasztott fájltípustól függően..

DNS

A Zóna-szerkesztő lehetővé teszi a DNS-bejegyzések létrehozását, módosítását és törlését a cPanel-en. Annak ellenére, hogy könnyen kezelhető, nem olyan intuitív, ha megszokta a bejegyzések hozzáadását a DNS-hez.

Ezt a módszert kell használnia ahhoz, hogy A rekordot hozzon létre a webhelyéhez, arra az esetre, ha CNAME rekordokat kell hozzáadnia a domain érvényesítéséhez, ha például harmadik féltől származó SMTP szolgáltatásokat szeretne használni..

mysql

A Mysql Databases opció lehetővé teszi adatbázis létrehozását, módosítását és törlését. A folyamat elég egyszerű, de nem teszi lehetővé az adatbázis biztonsági másolatának feltöltését, miután elkészítette a létrehozását, amit meg kell tennie, ha azt tervezi, hogy feltölt egy kész weboldalt a cPanelbe..

A folyamat lehetővé teszi az adatbázis létrehozását, a felhasználó létrehozását, majd az adatbázis hozzárendelését a felhasználóhoz. Az új folyamat kezdődik az újszülött számára, de a szakértő számára nem olyan jó.

Az adatbázis importálása az a hely, ahol a cPanel megmutatja csúnya arcát egyáltalán nem importőr! A régi jó phpMyAdmin szoftvert kell használnia az adatbázis importálásához, amely egyáltalán nem fogja használni a többszálú menettel járást, ami azt jelenti, hogy a nagy adatbázis-importálás problémát jelenthet a cPanel számára, mivel a folyamat valóban lassú lehet, és időbe telik a befejezéshez.

e-mailek

A legjobb a cPanel e-mail fiókjai. A telepítést rendkívül könnyű követni, és lehetővé teszi a könnyű fiókok létrehozását. Minden fiókot kezelheti a Ellenőrizze a Levelet gombot, és kiválaszthatja a használni kívánt webmail szolgáltatást is. Az Csatlakoztassa az eszközöket gomb alapvetően megmutatja, hogyan kell beállítani a cPanel paramétereket az eszközön, attól függően, hogy melyik készüléket tervezi használni.

WordPress

A cPanelnek most lehetősége van a WordPress automatikus telepítésére a WordPress harmadik félének cPanel moduljának telepítésével. Az évek óta az elérhető abszolút egyetlen lehetőség a Softaculous Apps telepítője volt.

A telepítő lehetővé teszi majd a WordPress szinte egy kattintással történő telepítését, szinte mivel még mindig be kell állítania néhány beállítást a telepítés elindításához..

A cPanel WordPress eszköz megtalálható a Webhelyszoftver alatt, és lehetővé teszi a WordPress egyszerű telepítését, de a webhely korlátozott irányításával. A Softaculous harmadik fél modulja még mindig jobb.

Több cucc

A cPanel tartalmaz néhány extra funkciót. A panel lehetővé teszi a sávszélesség ellenőrzését, a Raw hozzáférés ellenőrzését, a Metric Editor, az IP blokkoló és az SSH hozzáférést (az adott fiók aktiválásától függően). A panel több nyelven elérhető, korlátozási lehetőségek nélkül és lehetséges telepítse az SSL tanúsítványokat automatikusan a cPanel Comodo automatikus tanúsítvánnyal. Új domain létrehozásakor a cPanel tanúsítványt állít ki ehhez. Megváltoztathatja ezt a viselkedést a WHM-ben, de feltételezem, hogy senki sem akarja megérinteni, mivel alapvetően ingyenes SSL mindenki számára. A Let’s Encrypt használata szintén támogatott, de alapértelmezés szerint nincs beállítva.

Aldomainek

Aldomain létrehozása a cPanel-en olyan egyszerű, mint egy gombra kattintás.

Ehhez nincs szükség más konfigurációra. Ezt a modult arra is felhasználhatja, hogy az átirányítást az aldomainre beállítsa.

biztonsági mentés

A Biztonsági mentés varázsló a várt módon működik, lehetővé téve biztonsági másolat készítését a teljes fiókhoz.

A cPanel biztonsági másolatának számos korlátozása van. Annak ellenére, hogy az inkrementális biztonsági mentések most már támogatottak, nem állíthat be biztonsági másolatot a domain fájlokról, az adatbázisról és az e-mailekről külön, a későbbi visszaállításhoz teljes biztonsági másolatot kell létrehoznia. Letölthet külön biztonsági másolatot a kezdőkönyvtárból és az adatbázisból, de ezzel nem teheti lehetővé a biztonsági mentés későbbi visszaállítását. Nem is lehet speciális biztonsági másolatot importálni magáról a szerverről, csak a teljes fiók biztonsági másolat áll rendelkezésre közvetlenül a visszaállításra.

Több PHP

A vezérlőpulton sokféle PHP verzió közül választhat, a váltásnak csak néhány másodpercig kell tartania, és a házmappa .htaccess fájljában történő konfigurálás útján kell megtenni..

A cPanel támogatja a PHP 7.3-ig és a PHP 5.6-ig, annak ellenére, hogy a PHP 5.6 már elavult.

Teljesítmény

Annak ellenére, hogy a cPanel számos frissítést kapott a termék élettartama alatt. A vállalat továbbra is megtagadja az nginx megfelelő végrehajtását. A korai alfa készen áll a tesztelésre, de a többi vezérlőpanel jelenleg sem áll közel a szinthez. Ez azt jelenti, hogy bár a cPanel könnyen használható, rengeteg opcióval rendelkezik és jól ismert, a teljesítmény nem lesz jó az nginx-et használó többi panelen összehasonlítva. Ha azt szeretné tudni, hogy miért olyan jó az nginx a WordPress számára, akkor olvassa el a többi cikkemet itt.

Annak ellenére, hogy a cPanel tervezi az nginx-et, a vállalat nem szereti ezt a webszervert, és a korai támogatás miatt lehetetlen jelenleg ajánlani. Ez lehetővé teszi a cPanel számára csak az Apache használatát. Nincs olyan mértékű optimalizálás, amely jobban megfordíthatja az Apache-t futtató cPanel-kiszolgálót, mint egy másik szerver, amely egy másik vezérlőpanelt futtat natív nginx-rel. Ezt figyelembe kell vennie, mielőtt teljes mértékben elindulna a cPanel-en. Néhány domain esetében ez nem feltétlenül jelent problémát, de nagyon zsúfolt oldalakon, ahol sok a látogatás, ez döntő tényező lehet.

A cPanel csomagolása

Van egy kezelőpanel, amelyet igazán könnyű használni, és mindenki tudja. Ez lehetővé teszi az összes tárhely tulajdonságának problémamentes módosítását, rendelkezik korlátozható felhasználású biztonsági mentési rendszerrel, és probléma nélkül válthat a PHP verziók között. A negatív pontok az nginx támogatás hiánya, az adatbázisok megfelelő importőre miatt (kényszerítve az adatbázisok közvetlen importálására a phpMyAdminból, ami a mai szabványok szerint megbocsáthatatlan): a csiszolt WordPress kezelő hiánya, a könnyű klónozás vagy az átfedés, valamint a licencelési modell sem. ez annál rosszabbá vált az ipar számára.

Plesk a WordPress számára

Plesk volt a közvetlen verseny a cPanel számára néhány hónappal ezelőtt. Azért mondom, mert a Plesk tulajdonosa, az Oakley Capital megvásárolta a cPanelt. Ez azt jelenti, hogy mindkét vezérlőpanel ugyanazon vállalat tulajdonában van. Tehát annak ellenére, hogy közvetlen versenytársak, előfordulhat, hogy különféle lehetőségeket kínálnak, így nem küzdenek egymással. Ez szintén nem jó hír, mivel a legutóbbi árképzési modell azt jelentheti, hogy a következő Pleskbe is eljut, ami katasztrófa lehet számunkra..

Plesknek volt némi hátránya tavaly, amikor úgy döntöttek, hogy megváltoztatják az árazási modellt, és több díjat számítanak fel az egyes licencek után, de összehasonlítva a cPanel-rel, ez sokkal jobb alternatíva. Ujjai átlépve nem végeznek újabb engedélyezési változtatást, hogy utánozzák azt, amit a cPanel-rel csináltak.

Árazás

A Plesk belépési pontot kínál a Web Admin Edition kiadásban legfeljebb 10 domainhez, ahol a cPanel egyetlen fiókot kínál egyetlen domainnel. Már a kezdetektől láthatja, hogy a Plesk sokkal többet kínál. A Web Pro Edition közvetlenül a Solo fiók előtt ül a cPanel-en. Tehát alapvetően 30 teljes domain van korlátlan aldomainnal ugyanolyan áron, mint amennyit csak egyetlen fiók / domain kap a cPanel solo tervében. Nevetséges!

A Web Pro Edition a domain korlátot 30-ra emeli fel. Ez azonban az energiafelhasználó számára még mindig alacsony összeg, még fiókkorlátozás nélkül is. Plesk nem számít az aldomainek a domain korlát felé, és annyi lehet, amennyit csak akar. Minden terv dedikált szerveren használható bár. Tehát nem kell megvásárolnia a Web Host Edition-et, hogy telepítse a vezérlőpanelt a saját dedikált szerverére. Megjegyzés: ezt nem teheted meg a cPanelrel, ami arra készteti Önt, hogy megvásárolja a Premier Licencet. A Web Host Edition még erősebb. Az ára megegyezik a cPanel Premier licencével. A különbség az, hogy ahelyett, hogy a fiókokat 100-ra korlátozná, a fiókokra vagy a domainre nincs korlátozva.

Minden Plesk-tervnek tartalmaznia kell a WordPress Toolkit-et, amely alapvetően bármilyen WordPress-kezelő számára áhítatos (várjon, míg később megmutatom, miért).

Az alapok

A Plesk különbözik a cPanel-től, és bizonyos szempontból sokkal könnyebben kezelhető. Az interfésznek két különböző nézete van: a tárhely nézet és az energiafelhasználó nézet. Ban,-ben tárhely nézet, Ahogyan jelenleg látja, a menü fel van osztva Szolgáltatási tervek / Előfizetések, Ügyfelek és Domainek részekre. Ban,-ben Teljesítmény felhasználói nézet, ez az eszköz ideális azoknak a felhasználóknak a többségére, akik nem tárhelyszolgáltatók, csak a Domainek, az adatbázisok és a Fájlkezelő jelenik meg a konfigurációs panelen (Szolgáltatáskezelés) együtt. Mindkét nézet lehetővé teszi az összes kezelését egyetlen felületről. Ez ellentétben van a cPanel-rel, amely megosztja a nézeteket a WHM-rel (gyökérvezérlés) és a cPanel-nézettel (ügyfél).

A főablakban a Kimenő levél vezérlése, az ügyfelek, az előfizetések és a szolgáltatási tervek is megjelennek. Teljesítményfelhasználói módban megmutatja a domainek, levelek és így tovább.

A domain nézet mindkét üzemmódban azonos, és az egyetlen kezelőpanel belépési pontjáról érhető el. Ha Ön ügyfél, akkor ezt a nézetet láthatja a domainjeiben is. Ez hasonló a cPanel viszonteladói módjához. A Plesk azonban sokkal kényelmesebb, mivel több fiókot is engedélyezhet. Míg a cPanel nem követeli meg azt, hogy ezt a fiókot viszonteladóként kell meghatározni.

Az előfizetési menü részletesen megmutatja a domain tulajdonságait, mindent a helyén, egyetlen kompakt ablakban. Az információ szűkebb és jobban szervezett, mint a cPanel.

A főablak lehetővé teszi az összes, a PHP verziótól, a naplóktól, az FTP-hozzáféréstől, az E-mail beállításoktól, a Fájlkezelőtől, a Let’s Encrypt által biztosított tanúsítványoktól, speciális konfigurációt (az nginx tartalmazza), a szabályok átírását és a DNS-t, mindenekelőtt a következőket: Itt minden van, jobban elosztva, szorosabban és jobban elrendezve, mint a cPanelben, ahol minden össze van keverve.

Fájl kezelő

A File Manager valóban ragyogó. Nem csak pontosan ugyanúgy működik, mint a cPanel, gyorsabb, kevesebb böngésző erőforrást igényel, probléma nélkül szerkesztheti az igazán nagy fájlokat, és lehetővé teszi fájlok csomagolását, kicsomagolását és feltöltését. Az egyetlen pont, ahol a cPanel jobb, a fájl feltöltése. A Plesk általában lassabb és nem engedi meg a nagy fájlfeltöltéseket, ahol a cPanel-en gyakorlatilag nincs korlátozás.

A fájlszerkesztés nagyon hatékony és kompakt. Ugyanebben az ablakban fordul elő, és a könyvtár / fájl szerkezete megjelenik a fejlécben.

DNS

A Plesk lehetővé teszi a DNS-bejegyzések könnyedén történő hozzáadását. Nem rendelkezik a tipikus cPanel-szerkesztéssel. Minden bejegyzést külön szerkesztünk, ahol a cPanel csoportonként szerkeszthető (egy pont a cPanel számára). A szerkesztés szintén egyszerűbb. Nem kell hozzáfűznie a végső pontot, vagy különös figyelmet kell fordítania a szöveg feladására, mivel a DNS-szerkesztő általában megszünteti az ellentmondásokat a bejegyzések frissítése előtt.

A WordPress eszközkészlet

Az egyik legerősebb pont a Plesk javára a dicsőséges WordPress eszközkészlet. Az eszköz egyszerűen ragyogó. Ez lehetővé teszi a WordPress telepítésének gyors létrehozását, a jelszavak megváltoztatását, a telepítés leválasztását, a meglévő WordPress telepítésének megkeresését, a rendszerhez való hozzáadásukhoz, klónozáshoz, másoláshoz és átfedéshez egyetlen kattintással!

A WordPress Toolkit lehetővé teszi a Biztonság kezelését is, egy jelölőnégyzettel, amelyet engedélyezhet / tilthat. Ezenkívül egyetlen kattintással gyorsan engedélyezheti a Karbantartás módot, a Keresőmotor indexelését, a Hibakeresési módot, és aktiválhatja a Jelszóvédelmet. Ha a Plesk szoftvert telepítette a natív nginx webszerverként is engedélyezheti nginx gyorsítótár. Ez hihetetlen teljesítménynövekedést jelent nemcsak az Ön webhelyén, hanem a szerverén is egyetlen kapcsolóval.

Alapvető fontosságú a klónozás, a másolás és a telepítés beállítása. Ez az egyik legerősebb pont a Plesk cPanel helyett történő használatához. A helyzet sem ér véget. Beállíthat beépülő modulokat és témákat, és akár a „csomagokat” is beépülő modulként és témákként konfigurálhatja az egyszerű kattintással történő telepítéshez minden új webhelyen.

Haladó beállítások

Az energiafelhasználók oldalán a Plesk néhány csodálatos lehetőséget kínál az Ön webhelyének optimalizálására. Már az elején telepítheti az Apache-t és az nginx-et együtt, ezek számos kombinációban felhasználhatók. Például: Apache mint webszerver, Apache webszerverként nginx mint proxy, nginx webszerver és nginx webszerver nginx gyorsítótárral. Hát jó?

A natív nginx módot egy webhelyhez egyszerűen engedélyezheti, ha egyszerűen letiltja a proxy módot, amely kikapcsolja az Apache-t, majd a PHP-FPM-et használja az Nginx-rel. Ezt a cPanel-rel még nem lehet elérni. Ezenkívül engedélyezheti az nginx gyorsítótárazást, és beírhatja a kívánt nginx szabályokat a további nginx irányelvekbe. Ezek alkalmazásra kerülnek, amint rákattint az Alkalmaz gombra.

SSL vezérlés

A tanúsítványokat a Let’s Encrypt segítségével kezeli a Pleskkel együttműködve. Nem csak korlátlan tanúsítványokat adhat ki a domainjeire, hanem helyettesítő karakter tanúsítványokat is kiadhat a fő domainjére. Inkább a tanúsítványok Plesk-kezelési módját részesítem előnyben, mivel Ön tudja irányítani a folyamatot, ellentétben a cPanel-rel, amely automatikusan kiadja a tanúsítványokat. A cPanel rendszeren letilthatja a folyamatot, de önmagát nem vezérelheti. A megújítási rész automatikusan megtörténik, de kényszerítheti a megújítást is, ami nagyszerű minden energiafelhasználó számára.

Több PHP

A Multi PHP gomb segítségével vezérelheti a PHP verzióját, amelyen a webhelyét futtatni szeretné. A folyamat belsőleg történik, .htaccess használata nélkül, mivel ebben a példában az nginx-et használjuk. 5 másodpercig tart, míg az összes alkalmazást az FPM kezeli.

Az új 7.3 verzió szintén elérhető és telepíthető a Plesk csomagjavítási menüjéből.

mailek

Az e-mail menü elég könnyű, lehetővé teszi új e-mail létrehozását, a továbbítás kezelését és a kimenő levelek vezérlésének konfigurálását. Ebből a menüből ellenőrizheti webmailt is.

Teljesítmény

A Pleskhez tartozik egy folyamatlista, amely lehetővé teszi a folyamat valósidejű monitorozását. Ez hasonló a WHM-hez, de sokkal könnyebb megkeresni, mivel nem úgy néz ki, mint egy linux szöveges oldal, mint a cPanelnél. Ugyanazon panel egységesítése azt is jelenti, hogy energiafelhasználó üzemmódban mindezt ellenőrizheti ugyanazon a felületen. Nagy bónusz! A cPanel-en vissza kell térnie a WHM-hez, ha webhelyét a cPanel-en kezeli a domain nézetben.

biztonsági mentés

A Plesk biztonsági mentési vezérlése rendkívül jobb, mint a cPanelé. Készíthet teljes biztonsági mentéseket, növekményes biztonsági mentéseket, hozzáadhat külső tárolási szolgáltatásokat, például Dropboxot, Google Drive-ot vagy FTP-kiszolgálót. Az alapvető lehetőségek ingyenesek, például hozzáadhatja a Google Drive-kiegészítőt, és konfigurálhatja úgy, hogy közvetlenül a Google Drive-on készítsen biztonsági másolatot..

Az ütemezés működéséhez azonban külön havi előfizetési licenc szükséges. A fair tisztességes. A helyi biztonsági mentés és az FTP biztonsági mentés ingyenes, és a biztonsági mentéshez bizonyos időpontokat is ütemezhet. Az érdekes rész az, hogy a visszaállítási folyamat lehetővé teszi bizonyos alkatrészek, például csak a domain fájlok, csak az e-mailek vagy akár csak az adatbázis, vagy az összes fájl visszaállítását, ahol a cPanel-ben csak a teljes visszaállítást lehet elvégezni. Ez különösen hasznos.

Teljesítmény

Ahogy már kifejtettem, A Plesk lehetővé teszi az nginx használatát a fő webszerverként mivel a cPanel nem fog. Ez önmagában a Plesk számára előnyt kínál a tiszta teljesítmény szempontjából. Nem csak, hogy a jelenlegi verzió lehetővé teszi az nginx gyorsítótárazás engedélyezését és testreszabását. Melyik a saját javíthatja webhelyének teljesítményét még a WordPress gyorsítótárazása nélkül is. Ez a Plesk bölcs teljesítményt hozott a cPanel felett. Ráadásul ez egy energiafelhasználó álma, mert lehetővé teszi ezen paraméterek összes konfigurálását anélkül, hogy be kellene jelentkeznie a linux root felhasználóba.

Csomagoljuk a Plesket

A Plesk egyértelműen ragyogó termék. Ez lehetővé teszi, hogy annyi domain legyen, amennyit csak akar, nem korlátozza a fiók, és nem kell beállítania a felhasználót viszonteladóként. Ez a Plesket sokkal könnyebben kezelhető rendszerré teszi. Különösen, ha egyszerre több domaint szeretne kezelni, ahol a cPanel-en ezt a cPanel ügyfél és a cPanel WHM végzi, ami valóban fájdalom.

A Plesk a WordPress Toolkit-t is tartalmazza. Ez az egyik legjobb dolog, amit láttam a vezérlőpulton. Szinte minden tekintetben annyival elmarad a cPanel-től, hogy most már nem tudom igazolni a cPanel költségeit. Bármely energiafelhasználó számára a választás valóban nem agyad. Sokkal jobban tudja irányítani a WordPress alkalmazást, közvetlen klón / másolás / átmeneti lehetőség, képesség valamire engedélyezze az Apache vagy az Nginx alkalmazást webszerverként, keverje össze az nginx-rel proxyként, vagy akár az nginx-gyorsítótárat, és mindezt egy központi vezérlőpanel használata közben.

A tárhely és az energiafelhasználó nézetei kiválóak ahhoz, hogy testreszabhassák a panelt az Ön igényeinek is. A biztonsági mentési lehetőségek szintén kiválóak, lehetőségük van ütemezett biztonsági másolatok létrehozására a helyi és az FTP-be, és még külső szolgáltatásokkal (például Amazon, Google Drive és Dropbox) rendelkeznek biztonsági mentési társukkal. Bizonyos elemeket visszaállíthat, például domain fájlokat, e-maileket vagy csak az adatbázist. Ez önmagában nagyszerű, ha plugin-problémával vagy sikertelen frissítéssel rendelkezik.

A negatív oldalon nem sokat lehet beszélni. Az engedélyeztetés az új cPanel engedélyezést megelőző kérdés volt, de jelenleg nem kérdés.

A cPanel vagy a Plesk jobb?

Már évek óta foglalkozom a tárhely-üzlettel, és miután kipróbáltam minden egyes vezérlőpanelt, számomra egyértelmű a választás. Plesk ugyanazokat a dolgokat kínálja, mint a cPanel de jobb. Mindegyik szempont jobb. Jobb felület, jobb elrendezés, jobb domainkezelés, sokkal továbbfejlesztett biztonsági mentési rendszer, egy igazán hatékony eszköz, mint például a WordPress Toolkit, valamint az, hogy az Apache és az nginx, vagy akár az nginx önmagában legyen a fő webszerver. A cPanel jelenleg csak az ismerős kinézetét kínálja. Számomra minden más jobb a Plesk-en.

Ha figyelembe vesszük az engedélyezési modellt, akkor az egész vita vitatott kérdés lesz. Plesk ugyanazon az áron többet kínál. Ha továbbra is a cPanel oldalán áll, tudd, hogy fizet a márka elismeréséért. De az írás idején a Plesk a jobb termék. Ha azt tervezi, hogy saját WordPress-webhelyeket tárol, és a legjobb panelt kívánja odakinn, a Plesk minden bizonnyal az új legjobb barátja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map