Bevezetés a WordPress téma anatómiájához

 1. 1. WordPress bemutató: Hogyan lehet WordPress témát létrehozni HTML-ből (1. rész)
 2. 2. WordPress bemutatója: Hogyan lehet WordPress témát létrehozni HTML-ből (2. rész)
 3. 3. Jelenleg olvas: Bevezetés a WordPress téma anatómiájához

Nemrégiben bemutattuk Önnek a WordPress téma HTML-ből történő létrehozásának koncepcióját. Az oktatóanyagot két részre osztottuk, és ma mind a két oktatóanyag kidolgozására törekszünk, tehát nyugodtan tekintheti ezt a posztot a postai sorozat harmadik sorozatának. Célom, hogy szétválasztjam a WordPress témát, hogy világos képet kapjunk a téma (a téma) működéséről.


Ez a bejegyzés feltételezi, hogy rendelkezik HTML és CSS ismeretekkel. Megyek és kijelentem, hogy a HTML és CSS ismeretek előfeltétele a WordPress témák tervezésének. Még egy dolog, ez a bejegyzés nem fog nagy szavakkal és nehéz fogalmakkal tisztázódni – könnyű lesz megérteni, tehát készen áll a szórakozásra és a tanulásra.

Egy kis HTML alapozó

Minden HTML weboldal fel van osztva különböző részekre a

címke. Például elronthatja a testet () több részre, például navigációra, fejlécre, fő tartalomra, oldalsávra és láblécre.

Miután a weboldalad szakaszokban vannak, megrendelheti (vagy elrendezheti) a szakaszokat, ahogyan kívánja, a CSS használatával. Ezt a folyamatot stílusként hívják, és magában foglalja más stíluselemek, például szín, méret, szegélyek, speciális effektusok stb. Hozzáadását. Ez a CSS ereje, amely egyébként rövid a Cascading Style Sheets számára. Ha összerakja a HTMl és a CSS fájljait, és beilleszt néhány képet, akkor egy teljes webhely lesz.

A dolgok nem nagyon különböznek a WordPress témákban. Mint láttuk a WordPress téma HTML-ből történő létrehozásának 1. részében, a WordPress témák különböző fájlokra vannak felosztva. Ha ezen a ponton nem észlel valamilyen hasonlóságot, hadd magyarázzam meg.

A statikus HTML weboldalak felosztásra vannak osztva (ahogyan korábban szekcióknak neveztük)

címkék (vagy táblák, ha valóban öreg iskola vagy). Másrészt a WordPress témákat különféle php fájlokra osztják fel, amelyeket sabloncímkék segítségével összeraknak.

Ezért ahelyett, hogy az összes törzselem (fejléc, fő tartalom, oldalsáv, lábléc stb.) Egyetlen fájlban élne (mint például a statikus HTML esetében), a törzselemek (a WordPress témákban) külön fájlokban élnek.

Tehát a fejléc a header.php-ben fog élni, az oldalsáv az oldalsáv.php-ben fog otthont találni, a fő tartalom az index.php-ben, vagy az single.php-ben (ha ez egy post), vagy az page.php-ben (ha ez egy oldal) ). A lábléc szakasz a footer.php fájlban és így tovább.

Követed? Nézze meg az alábbi ábrát:

html-wordpress = szerkezetet

A fenti ábra szerint, , és sabloncímkéknek nevezzük. Munkájuk az, hogy a header.php, sidebar.php és footer.php fájlokat ebben a sorrendben töltsék le a témakönyvtárból, és megjelenítsék az index.php tartalmát, ezzel kitöltve a weboldalt..

Ne hagyd, hogy a .php A kiterjesztés megijeszti, a php fájlokban található tartalom csak HTML-kód, amelyet ismer. Például a header.php tartalmazhat tipikus HTML lista navigációt. Hasonlóképpen, tipikus HTML kódot helyezhet a footer.php, sidebar.php és index.php fájlokba.

Azt is elhelyezheti loop.php funkciót az index.php-ben (vagy bárhol, amit kedvelsz) a blogbejegyzéseid megjelenítéséhez, de le kell lassítanom, és visszatérnem a WordPress témák anatómiájához. Két vagy két dolgot említettem a hurokról a 2. részben, hogyan lehet WordPress témát létrehozni HTML-ből. és a jövőben beszélünk róla (hurok) és egyéb funkciókról.

Továbblépni…

Az alapvető WordPress-téma legalább négy sablonfájlból áll, nevezetesen:

 1. index.php
 2. header.php
 3. sidebar.php
 4. footer.php

Lássuk, mi megy ezekbe mágikus fájlok:

Index.php sablonfájl

Ez a fő fájl, amely nélkül nincs működő WordPress témája. Ez az első (vagy alapértelmezett) fájl, amely betöltődik, amikor ellátogat egy WordPress webhelyre. Vegyük azt az index.html megfelelőjévé.

A WordPress témákban jellemző tipikus index.php a következőképpen néz ki:

Felveheti a hurkot között és a blogbejegyzések megjelenítéséhez a honlapon (index.php), az alább látható módon:
Header.php sablonfájl

Ez a sablonfájl a fejléc kódját, a navigációt és a HTML fejkódot tartalmazza. Alapvetően a header.php mindent tárol, amelyet meg szeretne jeleníteni a webhely tetején. Tudod, olyan dolgok, mint a webhely címe, és ilyesmi.

Ezenkívül a header.php fájlban is hivatkozik a CSS stíluslapjára. Itt található a header.php alapvető példája:
<?php wp_title( '|', true, 'right' ); ?>


Ez fejléc szakasz. Helyezze ide a logóját és más részleteit.

Sidebar.php sablonfájl

Az Sidebar.php mindent tartalmaz, amire szüksége van az oldalsávon megjelenítéséhez. Az oldalsáv további menüket, kütyüket, kategóriákat, közösségi média ikonokat, egyedi tartalmat, HTML kódot, például hirdetéseket stb. Tartalmaz.

Az Sidebar.php az Ön igényeitől függően tiszta HTML-jelölést vagy php-függvényhívást tartalmazhat. Mint ilyen, az alapvető sidebar.php a következőképpen néz ki:

Footer.php sablonfájl

Ön szerint mi folyik a footer.php fájlban? Ide teheti a szerzői jogi információit, további menüket, linkeket, szociális média ikonokat – bármit, amit akar! Szeretné látni, hogy néz ki egy alap footer.php fájl? Itt:

Helyezze ide a lábléc tartalmát, beleértve a php függvényhívásokat (különféle sablon fájlok, például a search.php letöltéséhez).

Figyelje meg a és záró címkék a footer.php fájlban? Meg tudja tippelni, hogy miért kell őket felvenni a footer.php fájlba? Hasonlóképpen, tudod kitalálni, miért a és a nyitó címkék szerepelnek a header.php fájlban? Tudassa velünk észrevételeit a hozzászólás végén található megjegyzés szakaszban ��

A négy sablonfájl, amelyet éppen fentebb tárgyaltunk, egy nagyon alapvető WordPress témát alkot. Sok más sablonfájl is létezik; van egy sablonfájl minden elemhez, amelyet lát a WordPress témában, legyen szó megjegyzésekről, keresési eredményekről és 404 hibaoldalakról, csak említsünk néhányat.

A WordPress téma anatómiájának teljes megértése érdekében meg kell ismerkednie különféle sablonfájlokkal. Az összeset böngészheti használható sablonlapok a WordPressnél.

Ezután vannak sabloncímkék, amelyekkel a WordPress sablonfájlokat tölt be a témakönyvtárból. Tudhat meg többet a következőkről: sabloncímkék és a WordPressben játszott szerepük.

összefoglalás

A WordPress téma a következő anatómiai elemekből áll:

 • Sablon fájlok, mint például az index.php, header.php, search.php, category.php stb
 • Sabloncímkék, például , stb.
 • CSS
 • Képek és egyéb médiafájlok
 • JavaScript fájlok

És itt van egy ábra, amely összefoglalja a WordPress téma anatómiáját:

Folytatja a tanulást? Nézze meg a részleteket téma anatómiai útmutató a WordPress kódexben.

Következtetés

Az interneten megjelenített összes WordPress-téma ugyanazt az anatómiai struktúrát használja (még a népszerű Total WordPress-téma), amelyet testreszabhat az igényeinek megfelelően. Miután a WordPress témafejlesztésének alapjaira becsapta a fejét, nincs korlátozva, hogy mit tehet a WordPress témákkal /.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map