Bevezetés a Cloud Computing szolgáltatásba a WordPress segítségével

Bevezetés a Cloud Computing szolgáltatásba a WordPress segítségével
 1. 1. A WordPress telepítése a Microsoft Azure-ban
 2. 2. A WordPress telepítése a Google Cloud-on
 3. 3. Telepítse a WordPress-t az AWS-be – Amazon Web Services
 4. 4. Jelenleg olvas: Bevezetés a Cloud Computing szolgáltatásba a WordPress segítségével
 5. 5. A WordPress telepítése a DigitalOceánban

Üdvözöljük a felhőalapú számítástechnika új és frissített, 2019. évi útmutatójában. A felhőalapú számítástechnika az utóbbi években erőteljesen elterjedt, miközben a vállalkozások és a kkv-k szolgáltatásaik nagy részét felhőbe helyezték. Az Amazon-megrendeléstől az Instagram-történetig és a jelenleg olvasott cikkig tárolják, feldolgozzák és kézbesítik – felhőn keresztül.


A szerző megjegyzés:

Ez a bevezető cikk a felhőalapú számítástechnikáról a WordPress számára eredetileg majdnem négy évvel ezelőtt, 2015-ben jelent meg. Ebben az időben láthattuk a felhőalapú számítástechnika gyors átvételét több iparágban, és a fő felhőalapú technológiák jelentős fejlesztéseit. Mindezen változtatásokkal azonban a felhőalapú számítástechnika alapelvei és előnyei továbbra sem változnak. A felhőalapú számítástechnikai megoldások elsődleges típusai változatlanok. Még mindig vannak privát, nyilvános és hibrid felhőalapú telepítései. Megváltozott, hogy a szervezetek hogyan fogadják el őket.

Ez az útmutató kezdő útmutatóként szolgál a felhőalapú számítások megértéséhez és annak kapcsolatához a WordPress-rel.

Kezdjük a következővel:

 • Mi az a számítási felhő
 • Tanulja meg annak előnyeit
 • Ismerje meg a felhőalapú számítástechnikai megoldások különféle típusait

Miután elkészültünk, megvizsgáljuk, hogy a felhőalapú számítástechnika hogyan növeli a WordPress alkalmazását.

Mi az a számítási felhő??

cloud computing a WordPress áttekintése érdekében

Alapján G2 tömeg, „A felhő demonstrálásának egyik legegyszerűbb módja a tárolás. A hagyományos, helyi tároló a fájlokat a merevlemezen tárolja. Amikor képet ment vagy programot tölt le, akkor az a készülékre kerül. A felhőalapú tárolás ezzel szemben a fájlt tárolja az interneten. A fájlt távoli szerverekre terjesztik és az interneten keresztül elérhetők. ”

Most terjessze ki a „tárolás” fogalmát a feldolgozási teljesítmény és a tartalom kézbesítésére is. Megvan a modern felhő.

Egyszerűen fogalmazva: a felhő egy elosztott számítógép-hálózat, amely több másolatot készít az adatokról külön gépeken. Tehát ha az egyik szerver lemegy, a másik átveszi az irányítást. A végfelhasználó számára a számítás soha nem áll le.

Különböző típusú számítási felhő

cloud computing wordpress típusokhoz

Három elsődleges típusa van a felhőalapú számítástechnikai megoldásoknak a telepítésük alapján. Van nyilvános, magán és hibrid. Mielőtt elkezdenénk, meg kell értened, hogy végül a felhő több számítógépről (úgynevezett szerverről) áll, amely adatközpontokban található.

 • A privát felhő olyan, mint a saját Uber. Nem osztja meg másokkal, és csak az ingázáshoz használja.
 • A nyilvános felhő olyan, mint egy Uber medence. Ugyanazzal a célállomással utazik az emberekkel.
 • A hibrid felhő kettő keveréke. (Nem gondolok egy über-szerű példát).

A számítási felhő

Privát felhő: A magán- vagy nyilvános felhő bérleti díja hasonló az Uber-utazáshoz. A privát kabinok (vagy felhőbevezetések) többet fizetnek. Ennek az az előnye, hogy sokkal biztonságosabb és elhelyezhető a vállalat tűzfala mögött.

Nyilvános felhő: A nyilvános felhő nagyon költséghatékony, de bizonyos biztonsági korlátozásokkal rendelkezik a nyilvános felhőhöz képest. Ez az oka annak, hogy orvosi vagy állami adatok nyilvános felhő-kiszolgálóin történő tárolása során sok megfelelőségi problémát észlel.

Hibrid felhő – mindkét világ legjobbja: A vállalatok rájöttek, hogy a legjobb megtérülés akkor jön létre, ha egyesíti a magán- és az állami felhőket, más néven hibrid felhőket. A vállalkozások biztonságosan tárolhatnak érzékeny adatokat a privát felhőben, amelyet a vállalati tűzfalak védnek. A nyilvános vagy anonimizált adatok kötegelt feldolgozása letölthető a nyilvános felhőbe.

A Cloud Computing előnyei

cloud computing a WordPress előnyeiért

Noha a felhőalapú számítástechnika alapvető technológiája gyorsan fejlődött, a felhőalapú számítástechnika alkalmazásának alapvető előnyei egyáltalán nem változtak. Itt egy rövid áttekintés:

Rendelkezésre állás és redundancia: Mivel a felhő több, egymással összekapcsolt számítógép hálózata, amelyben a dátum azonos példányai vannak, magas rendelkezésre állás és redundancia érhető el. Más szavakkal, a szolgáltatása nem ruha. Hacsak természetesen az egész klaszter nem esik le (így AWS áramszünet).

Pay-as-you-go modell: Ez a fizetési modell az ipar modelljévé vált a felhőalapú számítástechnika révén. Elmúltak azok a napok, amikor a hostolási és számítási lehetőségeket minimális időtartamra kellett fenntartania. A felhőalapú számítástechnika használatával csak az általuk használt erőforrásokért fizet. Nagyteljesítményű felhőklaszterek esetén akár néhány órára is kölcsönözheti őket, és csak nekik számlázhat. Nincs rejtett költség, nincs beállítási díj – semmi!

skálázhatóság: A méretezhetőség lehetővé teszi, hogy egyszerűen csak többet vásároljon számítási teljesítményt, amikor csak szüksége van rá. Miután elkészült az erőforrásokkal, egyszerűen visszaadhatja azokat a felhőbe.

A felhő használatának számos más előnye is létezik, de ezek a leginkább általánosak, amelyeket mindenkinek tudnia kell. Ha többet szeretne tudni a felhő számításáról, azt javasolnám, hogy olvassa el a G2 Crowd-ot bevezető útmutató. Jól megírt geek-mentes módon, minden tudományág minden tagjának szánták.

Vezető felhő-számítástechnikai szolgáltatók

A vezető felhő-számítástechnikai szolgáltatók piaci részesedése 2018. második negyedévben

A vezető felhő-számítástechnikai szolgáltatók piaci részesedése 2018. második negyedévben

Amikor a felhőalapú számítástechnika növekedni kezdett, az AWS részesedése a felhő piaci részesedésének nagy része volt. 2018-ban azonban a dolgok drasztikusan megváltoztak. Több iparágvezető felhőalapú szolgáltatással rendelkezik, mint például az AWS, a Google Cloud, a Microsoft Azure, az IBM és az Alibaba Cloud..

Cloud Computing és WordPress

Kinsta által irányított WordPress tárhelyA legtöbb legjobb WordPress-tárhely-szolgáltató szolgáltatásait az egyik vezető felhő-szolgáltatóhoz használja. Például a Kinsta egy népszerű menedzsment WordPress-tárhely-szolgáltató, amelyet teljes mértékben a Google Cloud üzemeltet. Más szolgáltatások, például a Cloudways, felügyelt felhő WordPress tárhelyet kínálnak az AWS-ben, a Google Cloud-ban és másokban. Alapvetően egy középrétegű szolgáltató, amely kezeli a WordPress webhelyet egy választott felhő-szolgáltatónál.

Helló, Cloud!

Ebben a sorozatban megvitatjuk, hogyan telepítsük a WordPress-t a fő felhő-szolgáltatókban. Kezdjük az egyik kedvenc felhő-tárhely-szolgáltatómmal, a DigitalOcean-el. Később továbbmegyünk a speciális témákra, például a WordPress telepítése az AWS-re és más ipari szabvány felhő-szolgáltatók. Ha bármilyen kérdése van a felhőalapú számítástechnikáról vagy általában a felhőtárhelyről, mindannyian fülünk vagy. Ezenkívül közvetlenül fel is kérdezhetsz a Twitter-en a @souravify webhelyen, és örömmel válaszolok kérdésére. Itt van egy izgalmas utazás – kezdjük el!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map