Beépített WordPress beállítások, amelyeket használnia kell

Amikor felfedezte a WordPress-t, valószínűleg azt gondolta, hogy ez csak a malom blogplatformjának futtatása. De amint elkezdi felfedezni az összes hatalmas beépített WordPress beállítást és funkciót, biztosan érdekel. Ha még nem ismeri a WordPress-t, akkor egyre jobban szeretni fogja, amikor élvezi ezt a bejegyzést. Lehet, hogy hajlamos lesz beleszeretni a WordPressbe. Mint általában, ez a bejegyzés nagyon szórakoztató lesz, de a sajátja korlátozott a WordPress ismerete meglephet. Haha ��


Ettől eltekintve … A mai üzenet megszünteti a szomjúságot – ezt az erős vágyat kell megismernie a WordPressről (és annak lehetőségeiről). A bejegyzés sok nagyszerű WordPress beállítást tár fel, amelyekről tudnia kell 2014-ben. Kezdjük a leggyakoribbval, csak a lendület felépítése érdekében..

WordPress háttér-beállítások

Akismet

Akismet-wordpress-options-wpexplorer

“A / az Akismet (A.kis.met) nem egy WordPress plugin?”
“Igen, ez egy plugin.”
“Hogyan fogsz megfordulni, és beépített WordPress opciónak nevezed?”

Nos, a kezdők számára ez beépített. Nem telepíti az Akismet – csak aktiválja egy API-kulccsal, amelyet könnyű megszerezni, de nem erről van szó. Az Akismet az egyik legjobb spam-bővítmény az interneten. Ez tíz ponttal meghaladja a versenyt a zilch-nek. Az Automattic által épített Akismet egy szupersztár spam-megoldás, amelyet néhányan szeretnek húsz (20) millió WordPress-felhasználó.

Mielőtt bármit megtenne a WordPress blogjával, aktiválja az Akismet az ön érdekében. És közted és ugyanazon API-kulcs segítségével aktiválhatja az Akismet több webhelyen. Lehet, hogy így építették, vagy hibás. Ki tudja? Összességében az Akismet kiválóan játszik szerepet egy beépített WordPress opcióként.

jetpack

Jetpack-for-wordpress-wordpress-options-wpexplorer

Aztán ott van a Jetpack, amely nagyon sok izgalmas funkciót nyújt Önnek. Miután csatlakoztatta a Jetpack-et a WordPress.com-hoz fiókkal, az alábbiakhoz férhet hozzá:

 • Javított statisztika a WordPress.com jóvoltából
 • Értesítések, mert nos, az értesítések jók
 • Publikációs szolgáltatás, amely automatikusan megosztja a bejegyzéseidet
 • A Jetpack megjegyzései
 • Jetpack előfizetések
 • Kedveltek
 • Körhinta, hogy oomph-t adjon a képgalériához
 • Küldés e-mailben
 • VaultPress
 • A WP.me ​​rövid linkek
 • A Google+ profilintegrációja
 • Szelektív widget láthatóság
 • A lista gyakorlatilag végtelen

Egyszerűen fogalmazva: a Jetpack rengeteg WordPress lehetőséget kínál Önnek a saját üzemeltetett WordPress blog feltöltéséhez.

permalinkekhez

Sokszor látni fogja az embereket, akik kérdőjelekkel és sok számmal rendelkező URL-eket használnak. Könnyű látni valami ilyesmit: http://www.example.com/?p=123. Ez nem lehet jó a WordPress SEO számára, mivel a WordPress rengeteg állandó linket kínál Önnek, ideértve a következőket:

 • Nap és név – http://www.example.com/2014/05/07/sample-post
 • Hónap és név – http://www.example.com/2014/05/sample-post
 • Numerikus – http://www.example.com/archives/123
 • Bejegyzés neve – http://www.example.com/sample-post (Jó SEO számára)
 • Egyéni felépítés (SEO számára is jó)

Meg fogod találni testnevelésrmalink beállítások alatt Beállítások benned WordPress rendszergazda.

KERESÉS A MOTOR LÁTHATÓSÁGÁRA

Tegyük fel, hogy éppen telepítette a WordPress-t. Nincs olyan tartalma a webhelyén, ezért szükségtelen keresőmotor-pókok meghívása. A legjobb, ha várakoznak. Miután összegyűjtött elegendő tartalmat, ösztönözheti a pókokat webhelyének indexelésére.

Vigyázat: A keresőmotorok láthatóságának letiltása egy élő webhelyen néhány napra eltávolítja a webhelyet a keresőmotorok indexeiből, amit nem akar. Egy másik dolog: „… a keresőmotoroknak kell tiszteletben tartaniuk…” a WordPress szerint inkognitómód-igényét. A WordPress opció engedélyezéséhez / letiltásához navigáljon a Beállítások -> Olvasás és látni fogod „A keresőmotor láthatósága.”

Tanács: Ne zavarja ezt a lehetőséget, ha fogalma sincs róla, amit csinál.

POSZT E-PASZTAL

poszt-by-email-opció

Nem lenne szórakoztató és kényelmes küldeni bárhonnan e-mailben? Mivel nem kell bejelentkeznie a WordPress-be, bármilyen eszközről elküldhet üzenetet. Ez akkor működhet, ha nincs ideje bejelentkezni a webhelyére, talán azért, mert sokat utazik, vagy valami hasonlót.

Egy másik bejegyzésben megtanulja, hogyan lehet e-mailben közzétenni a WordPress blogbejegyzéseit, így ma nem foglalkozom ezzel. De ha ismeri a levelezőkiszolgálók környékét, akkor teljes mértékben kihasználhatja ezt a WordPress lehetőséget, ha meglátogatja Beállítások -> Írás és folytatjuk Feladás e-mailben. Itt konfigurálhatja a beállításait. Van is használati útmutató Jetpack, A Postie vagy a Post by Email plugin a WordPress kódex.

FOGYASZTÁSI TAKARÉKOK

Alapján WordPress kódex, „… A hírcsatorna egy speciális szoftver funkciója, amely lehetővé teszi a hírcsatornák számára a webhely elérését, automatikusan új tartalom keresését aEzután elküldi az új tartalommal és frissítésekkel kapcsolatos információkat egy másik webhelyre.”

Más szóval, a WordPress-hírcsatornák lehetővé teszik az internetes látogatók számára, hogy lépést tartsanak a blogoddal. A WordPress akár öt (5) típusú hírcsatornát is tartalmaz, nevezetesen:

 • Atom adagolás
 • RDF / RSS 1.0 feed
 • RSS 2.0 feed
 • RSS 0.92 hírcsatorna
 • RSS 2.0 megjegyzés feed

A (z) segítségével könnyen hozzáadhat hírcsatornákat a WordPress webhelyhez (az olvasók számára) Widgetek képernyő. Csak a hírcsatorna URL-jére van szüksége. Megállapodás szerint a post feed URL-je a következő http://www.yourdomain.com/feed/ és a megjegyzés hírcsatorna URL-je http://www.yourdomain.com/comments/feed/.

Ha megnyitja ezeket a hírcsatorna-URL-eket böngészőjében, akkor egyszerűen csak stílusos dokumentumfát fog látni. Az RSS-hírcsatorna elemek megtekintéséhez használjon olyan hírcsatornát, mint például Feedly vagy a könnyen elérhető RSS-t widget a Widgetek képernyő.  Kérjük, ne tévessze össze a RSS widget a RSS Linkek modul; az előbbi megjeleníti a hírcsatorna elemeket, az utóbbi pedig a hírcsatornákra mutató linkeket.

További információ a WordPress-hírcsatornákról: A WordPress táplálkozik a kódexben.

ÉLŐ TÉMA ELŐZMÉNYEK

live-theme-preview-wordpress-options-wpexplorer

Ez a WordPress lehetőség már a WordPress 3.4 óta működik. Legalább egyszer használta a témák megváltoztatására. Kétségtelen, hogy az Élő téma előnézete nagyszerű, mivel meggyorsítja a témákkal kapcsolatos döntések meghozatalát. Megjelenik a teljes nézet arról, hogyan fog kinézni a téma az aktiválás után. Csak menj ide Megjelenés -> Témák és vigye az egérmutatót a választott téma fölé (inaktívnak kell lennie). Kattints a Élő előnézet gomb jelenik meg.

A WORDPRESS TÉMA-SZERKESZTŐ

A téma-előnézeti szolgáltatás búcsúztatása előtt mondjunk el néhány dolgot a WordPress Theme Customizer-ről, amely a Live Preview opció szerves része. A fenti képen a Theme Customizer a bal oldali navigációs sáv lesz (az előnézett téma neve alatt felsorolt ​​összes lehetőség).

A téma testreszabási opció lehetővé teszi a webhely címének és címkéjének, a színek, a fejléckép, a navigáció, a statikus kezdőlap, a lábléc és még sok más testreszabását a témában elérhető lehetőségektől függően. Még soha nem volt ilyen egyszerű testreszabni a WordPress webhely megjelenését. Csak kattintson néhány elemre, nézze meg a változásokat élőben, nyomja meg a gombot Mentés és aktiválás gombot, és a munka elkészült. Számos prémium témátáruház átvált a WordPress téma-testreszabó alkalmazására a témáiban, mivel ez könnyen használható.

WordPress blogbeállítások

A WordPress kiváló blogolás platformon, de eddig a WordPress opciókról beszéltünk, amelyeknek semmi köze nincs a tényleges blogoláshoz. A közelgő szakaszban a WordPress lehetőségeiről fogunk beszélni, amelyek a postaszerkesztő körül forognak, ahol a művelet nagy része mindenesetre lecsökken..

TÖBB KÉPERNYŐ LEHETŐSÉGEK

wordpress-screen-options-wpexplorer

Képernyő beállításai szintén elérhető a WordPress Főoldal irányítópultján (ahol olyan szolgáltatásokkal és kütyükkel rendelkezik, mint a Röviden, gyors vázlat, tevékenység, webhelystatisztika és WordPress News többek között. Nyelven is elérhető Oldalak, megjegyzések, visszajelzés és még sok más helyet (beleértve néhány beépülő modult), de térjünk vissza a post szerkesztőjéhez.

Új blogbejegyzés létrehozásakor megtalálja Képernyő beállításai legördülő menü a képernyő jobb felső sarkában. Ez az opció lehetővé teszi tetszőleges számú elem hozzáadását a Bejegyzés szerkesztése képernyő. Választhat például a megosztási lehetőségek, kategóriák, címkék, beszélgetések, kivonatok és szerzők megjelenítése mellett.

A képernyő elrendezését megváltoztathatja, ha kiválasztja a megjelenítendő oszlopok számát (akár egy, akár két). Ha szeretné megtudni, hogy a képei hogyan illeszkednek a szöveges tartalomhoz, választhatja az egyoszlopos elrendezést, amelyhez a kibővített postaszerkesztő tartozik. Másrészt, ha kompakt képet szeretne, és nincs problémája a képeivel (talán nem gondolja a bejegyzés előzetes megtekintését a közzététel előtt), választhatja a két oszlopos elrendezést. A nap végén, amit választ, az egyéni preferenciáitól függ.

Könnyű hanglejátszási lista

könnyen audio lejátszási lista-wordpress-options-wpexplorer

A WordPress Audio Playlist jó példája

A WordPress csodálatos platform. Például, tudta, hogy nincs szüksége pluginre professzionális megjelenésű audiolejátszó létrehozásához a WordPress webhelyén? Ez a kérdés nagy érdeklődésre számít olyan emberek számára, mint például zenészek és deejayok, akik mp3 (és egyéb audio) fájlokat szeretnének tárolni webhelyükön. Ha azt szeretné, hogy a weblátogatók élvezhessenek zenét a webhelyén, az audiolejátszó hozzáadása meglehetősen egyszerű.

Az audiolejátszó hozzáadásához nyissa meg a hozzászólást a szerkesztőben és kattintson a Add Media gomb. A megjelenő oldalon válassza a lehetőséget Audiolejátszási lista létrehozása.  A korábban feltöltött audiofájlok közül választhat a Médiakönyvtár vagy töltse fel őket ott és akkor. Válassza ki a lejátszási listát a fájlokra kattintással, majd nyomja meg a gombot Hozzon létre egy új lejátszási listát gombot a képernyő jobb alsó sarkában.

Ezzel egy új oldalra jut, ahol szerkesztheti a lejátszási listát a közzététel előtt. Szerkessze lejátszási listáját, ha szükséges, és kattintson a Helyezze be az audio lejátszási listát gomb. Ez visszaviszi a post szerkesztőbe, ahol láthatja az audiolejátszót. Tegye közzé vagy frissítse bejegyzését, hogy láthassa a lejátszót!

FÉLRE: Ugyanezt a módszert használhatja audiolejátszók hozzáadására az oldalakhoz és az oldalsáv widgetterületeihez (vagy bárhová másutt)..

EGYSZERŰSÍTETT KÉPES BEÁLLÍTÁS

Szeretne tweetjeit a tartalomban így megjeleníteni:

Ha igennel válaszolt, tudnia kell, hogy a tweet beágyazása az egyik legegyszerűbb WordPress beállítás, amelyet sajnos nem használ ki. Miért van ez egy nagyszerű WordPress lehetőség:

 • Hűvösnek tűnik (Azt mondja, hogy őrült WordPress-ismeretekkel rendelkezik)
 • Ez segíthet fokozni a felhasználók elkötelezettségét a webhelyen és a Twitter-fiókban

Hogyan kell csinálni:

Csak lépjen a Twitterbe, másolja át a tweet URL-t, és illessze be a következőbe a szerkesztőbe:

könnyen tweet-beágyazás-wordpress-options-wpexplorer

Látja a kiemelt URL-t? Nem kell váltania a HTML-szerkesztőbe. Csak illessze be az URL-t, és mentse el a bejegyzését. Könnyű munka.

YOUTUBE VIDEÓ BEÁLLÍTÁS

Még ezen a beágyazási vállalkozásnál hasonlóan könnyű beágyazni YouTube-videóit. Csak illessze be a YouTube video linket a bejegyzésbe, és mentse el a módosításokat. Az AJ Clarke következő videója egy lépésről lépésre mutat bevezetést, amely bemutatja, hogyan kell használni a csodálatos Teljes Drag & Drop WordPress témát.

http://www.youtube.com/watch?v=zu80FX6mAQM

A fenti videó beágyazására csak beillesztettem a YouTube linket a böngészőmből …

youtube-beágyazás-wordpress-options-wpexplorer

… Ebbe a bejegyzésbe ��

Természetesen ez egy nagyon egyszerű módszer a YouTube-videók beágyazására (és további módszerekre nézze meg Tom üzenetét a videók hozzáadásáról a WordPress-webhelyre). Az egyetlen hátránya, hogy ezzel a módszerrel nem tudja ellenőrizni a videó méretét. Ha tud valamit, kérlek ossza meg velünk a megjegyzésekben �� Megpróbáltam a linket egy div elembe helyezni (ami azt jelentette, hogy átváltot a HTML szerkesztőbe), de ez nem működött.

KÉPKAPCSOLATOKKAL KAPCSOLATOS LINKEK

Hosszú ideig nem lehetett HTML-t feliratozni. Mint ilyen, nem adhatott hivatkozásokat a képaláírásokhoz a képforrások jóváírásához. Sőt, nem tudtad Dőlt betűvel szed, bátor vagy aláhúzás a feliratok.

Manapság könnyen hozzáfűzhet hivatkozásokat a képaláírásokhoz. Csak kattintson a képre, és válassza ki a lehetőséget wordpress-image-options-image-wpexplorer ikon, amely megjelenik a Képbeállítások képernyő. Itt hozzáadhat HTML-t a Felirat doboz, ahogy te illik.

2014. május 9. - A nap csillagászati ​​képe Mike Taylor. Az apod.nasa.gov jóvoltából

2014. május 9 – A csillagászat képe a napról Mike Taylor. Az apod.nasa.gov jóvoltából

MEGJEGYZÉSEK KIKAPCSOLÁSA

Szeretné letiltani a teljes blogod vagy az egyes bejegyzések kommentálását? Ha igen, akkor a teljes navigációt a WordPress teljes webhelyén letilthatja Beállítások -> Vita és törölje a jelölést “Hagyja az embereknek észrevételeket tenni az új cikkekről.” Ez letiltja az összes új hozzászólás megjegyzését.

Alternatív megoldásként használhatja Vita ban,-ben Képernyő beállításai új üzenet létrehozásakor. A vita widget lehetőséget ad arra, hogy engedélyezze vagy tiltja megjegyzések, nyomkövetési és pingback-eket az adott bejegyzéshez.

Váltás a vizuális és a HTML (szöveg) szerkesztő között

billenôkaros közötti vizuális-és html-szerkesztő-wordpress-options-wpexplorer

Alapértelmezés szerint a WordPress megjeleníti a Visual (WYSIWYG) postaszerkesztőt. By the way, WYSIWYG csak rövid a “amit látsz, az amit kapsz.” A Visual editor egyszerűen használható, mivel nincs szüksége a programozás ismeretére. Ezenkívül úgy néz ki, mint a tipikus szövegszerkesztő, amellyel megszoktad.

Aztán megvan a HTML (szöveg) szerkesztő, amely extra rugalmasságot kínál a hozzászólások testreszabásához. Legalább alapvető HTML ismeretekre van szüksége ennek a szerkesztőnek a használatához, de ez hasznos lehet, ha néhány kódot be akar dobni a bejegyzésbe.

OLVASSA TOVÁBBI opciót

Sok ember számára ez a WordPress opció csak a postaszerkesztőben található. Vagy nem tudnak róla, vagy nem tudják használni. Az Olvasson többet opcióval kivonatokat készíthet a kezdőlapjáról.

Ha a témád nem rendelkezik kivonat funkcióval, az első oldalon a teljes üzenet megjelenik, amely nem vonzó. A tovább olvasás lehetőségének kihasználásához nyissa meg a bejegyzését, és csak helyezze a kurzort arra a helyre, ahova a részlet véget szeretne érni. Kattintson a tovább olvasás ikonra olvasható több-wordpress-options-wpexplorer a menün. Nem kell váltania a HTML-szerkesztőbe, és létrehozhat egyedi bemutatókat (kivonatokat) a bejegyzésedhez.

OLDALBREAK OPCIÓ

Nincs szükség beépülő modulra a hosszú hozzászólások több oldalra bontására. Nem, nem te. A WordPress postaszerkesztő saját oldalszakítási opcióval van felszerelve. Mi van, meglepődsz? Az egyik oldal befejezéséhez és az olvasók elküldéséhez a következőhöz váltson a HTML-szerkesztőbe, és adja hozzá a következő kódot:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map