Az Ultimate WordPress Cheatsheet

A WordPress gyorsan háztartási névré válik, ha még nem volt. Mindenhol megtalálható, ez a jóindulatú szépség, amely a világ legjobb valamelyikének legmegfelelőbb webhelyét és webalkalmazását táplálja. Ez egy olyan premier CMS és blogplatform, amely nemcsak hihetetlenül sokoldalú, hanem elképesztően könnyű megtanulni és használni. Miért növekszik a WordPress népszerűsége minden nap?


De amit a felszínen lát a WordPress telepítésekor és indításakor, csak egy kis része annak, ami a színfalak mögött megy. Valójában a gyönyörű felhasználói felület, amelyet mindannyian szeretünk, semmi sem a tevékenység mögött álló színpad mögött. Amit értem, a WordPress két kissé bonyolult webtechnológián fut, amelyeket PHP és MySQL néven ismertek.

Más szerepet játszó technológiák között szerepel a JavaScript, a közeli unokatestvére jQuery, CSS és HTML. A WordPress témák (és még a bővítmények) elsősorban PHP-ben vannak írva, és a MySQL adatbázisokra támaszkodnak. Ezek a fent említett internetes technológiáktól is függenek. Mindezen technológiáknak együtt kell működniük.

Most kezdőként valószínűleg nem érti meg, hogy a WordPress platform, a témák és a bővítmények egyhangú működése érdekében a fejlesztők szabványosított kódok sorozatát használják, más néven együttesen PHP címkéket. Ezeket a kódokat vázoljuk fel a mai bejegyzésben, megmutatva, hogy mennyire hasznosak. Néhány példát kinyomtatunk valahol ide a jó intézkedés érdekében, tehát készülj fel egy robbanásra a témaépítési utazásra!

Téma anatómia

anatonmy-of-a-wordpress-téma

A WordPress téma egyszerűen nem más, mint több összekapcsolt PHP fájl. Jön egy CSS stíluslap-fájl, amely felelős a téma (és a webhely) megjelenéséért. Visszatérve az alapokhoz, a WordPress téma csupán néhány PHP fájl. A fenti pillanatkép egy nagyszerűről tuts + cheatsheet a WordPress téma anatómiájához. A WordPress téma létrehozásához a következő fájlokra van szüksége:

 • header.php– Ez a sablonfájl a fejléc információt tartalmazza, amely a szakaszban, és a nyílás előtt címke. Itt adhat hozzá metaadatokat, a webhely címét és egyebek között a CSS stíluslapjára mutató linket.
 • index.php – Ez a WordPress téma (vagy webhely) fő sablonja. Ennek egyetlen célja az, hogy összerakja a többi fájlt sabloncímkék felhasználásával (egy pillanat alatt bővebben a sabloncímkékről).
 • sidebar.php – Ez az oldalsáv szakasz. Widgetteket, kategóriákat, extra menüket, keresési űrlapot és bármi mást elhelyezhet
 • footer.php – Ez a lábléc szakasz. Adja hozzá a szerzői jogi információkat, az RSS hivatkozásokat, a kütyüket, a linkeket, a szociális ikonokat stb
 • page.php – Amikor létrehoz egy oldalt a WordPress-alapú webhelyén, ez a sablon felelős
 • single.php – Ez a sablonfájl egyetlen blogbejegyzést tartalmaz
 • comments.php – Az észrevételekért felelős sablon
 • 404.php – A sablon, amely akkor jelenik meg, amikor az olvasó a hírhedt 404 nem talált hibát találja meg
 • search.php –  Az olvasók számára lehetőséget kínál arra, hogy tartalmat keressenek a WordPress webhelyén
 • searchform.php – Szüksége lesz egy keresési űrlapra, hogy felkínálja a fent említett funkciókat, most nem te?
 • archive.php – Mivel a 2008-ban közzétett tartalom megtalálása nem jelent gondot
 • function.php – Helyezze ide az összes speciális funkciót, sőt az egyedi pluginokat is. A témák közötti kompatibilitás érdekében azonban azt tanácsoljuk, hogy az egyedi kódot önálló beépülő modulként adjon hozzá. Felvehet extra menüket, aktiválhatja a kütyüket és még sok minden mást. Ez a fájl annyi energiát ad a WordPress webhely / téma elfordításához, ahogy kívánja.
 • style.css – Ez önmagában nem PHP sablon fájl. De az a fájl, ahova hozzáadja a CSS stílusokat az esztétika irányításához. A WordPress téma információs fejlécével is tartozik.

Kétségtelen, hogy kevesebb sablonnal készíthet egy témát, de nem javasolnánk, hogy szokást alakítson ki belőle. Végül is csak a fenti 10 fájlra van szüksége egy szabványos WP-téma létrehozásához. A tizenhárom nem nagy figura, most? Dióhéjban az index.php a következőképpen néz ki:// Illessze ide a fő tartalmat, és adja meg a hurkotHaladunk tovább, beszéljünk egy remek kódrészletről, az úgynevezett névről a hurok.

A hurok

Az előző bejegyzés sorozatának néhányában, például a népszerű WordPress bemutatón: Hogyan lehet WordPress témát létrehozni a HTML-ből, már említettük a hurkot, bár átadva. Mi tehát a hurok a népszerű részlet? Nos, ennek a különleges kódnak a hiányában minden egyes bejegyzést, a kivonatokkal együtt, kézzel kell kódolnia a WordPress témájába. Ezt minden alkalommal megtenné, amikor új cikket tesz közzé.

A pazarló erőfeszítés és idő kékre és merevre változtat. A széndioxid-lenyomat, amelyet hagyott hátra – miután megbánta magát a szomorú önmagától – megszakítana egy tizenkét Yankee-stadion méretű lyukat az ózonréteggel. Nos, túlzsúfolom a tényeket (vagy azok hiányát), de akkor kereskednél, ha mindegyik bejegyzést manuálisan kódolnád a WordPress webhelyére..

A hurok életmentő. Csak dobja el a következő kódrészletet, bárhová is helyezze a WordPress sablonfájljait, és felsorolja az összes eddig létrehozott hozzászólást:

Általában az index.php hurkot használjuk a hozzászólások listájának megjelenítésére, de bátran kísérletezzünk; add hozzá, bárhová fel szeretné sorolni a hozzászólásait. Ezenkívül adjon hozzá egyéni HTML és PHP címkéket a hurokba a hozzászólások testreszabásához, ahogyan úgy látja. A címkékről a WordPressben elérhető információk?

Tartalmazza a címkéket

wordpress-tag

A sablonokat tartalmazó címkék egyszerűen azok a PHP-kódok, amelyeket bármely sablonfájlban más sablonfájlok beillesztésére (vagy inkább hívására) használ a WordPress témamappájában. Itt van, amiről beszélünk:

 • – Használja ezt az index.php fájlban a header.php fájl hívásához (vagy belefoglalásához). Ez le fogja tölteni a header.php fájlt, és tartalmát megjeleníti az index.php fájlban – erről szól a fájl, ideértve a fájlt is..
 • – Tartalmazza az sidebar.php fájlt
 • – Tartalmazza a footer.php sablon fájlt
 • – Gyors kvíz: Mit gondol, mit csinál ez a címke??

Bloginfo sablonok

Van egy másik sabloncímke-kategória, amelyet egyszerűen bloginfo-címkéknek nevezünk. Egy szerepet töltenek be, azaz a WordPress webhelyére vonatkozó információk beolvasása az adatbázisból. Ez elsősorban az az információ, amelyet a rendszergazda területén lévő WordPress webhelyre továbbít a Felhasználói profil és Beállítások -> Általános. Miután az információ bekerült az adatbázisból, ezek a címkék ugyanazokat jelenítik meg a webhelyén, ahogyan elhelyezi őket.

Kicsit módosíthatja a bloginfo felépítését úgy, hogy a kinyert információk megjelenítésének helyett a (PHP) kód más részein is felhasználhatja azokat (az információkat). Milyen kényelmes? Többet erről egy pillanat alatt. Itt vannak a leggyakoribb bloginfo címkék:

 •  – Ez megjeleníti a WordPress blog / webhely címét
 • – Ez a sabloncímke megjeleníti a blog URL-jét
 •  – Megjeleníti a blog leírását, vagy inkább a címke sorát.
 •  – Megjeleníti a webhely kódolásához használt karakterkészletet. Alapértelmezés szerint UTF-8
 •  – Ez megjeleníti az aktív téma CSS stíluslapjának URL-jét
 •  – Megjeleníti a használt WordPress verziót
 •  – Megjeleníti a WordPress nyelvét
 •  – Megjeleníti az RSS 0.92 hírcsatorna URL-jét
 • – Megjeleníti az RSS 2.0 hírcsatorna URL-jét

Több más is létezik bloginfo címkék javíthatja a WordPress témát. Most arról a kis bloginfo módosításról, amelyről néhány másodperccel ezelőtt beszéltünk. Eddig már használtuk Módosítsuk ezt a következőkre: . Engedjék meg, hogy bontom a paramétereket:

 • $ mutat  Ez a kulcsszó a megnevezéséhez használja azt az információt, amelyet ki szeretne szerezni az adatbázisból. Ilyenek például a „név”, „url”, „leírás”, „admin_email” stb
 • $ szűrő – Ez csak lehetővé teszi a visszakeresett információk kiszűrését. Alapértelmezés szerint a „nyers” értékre van állítva, ami azt jelenti, hogy a $ show értéke a jelenlegi formájában kerül visszatérítésre. Ha ezt a kijelzőt állítja be, akkor a $ show értékét először a wptexturize () függvényen kell átadni. De ebben a pillanatban ne izzadj.

Íme egy példa: Tegyük fel, hogy szeretnénk letölteni és megjeleníteni a címkevonalát (webhely leírás), amely hasonló a „Legjobb prémium WordPress témák” -hoz, először ezt az információt töltsük le ezzel a címkével …

… Amelybe betölti a webhely leírását $ site_description. A webhely leírásának megjelenítéséhez használja ezt:

Ez megadja neked: Címke: A legjobb prémium WordPress témák

Jegyzet: Sok más típusú is sabloncímkék amelyek lehetővé teszik, hogy sokkal többet érjen el a WordPress webhelyén. Különböző csoportokba sorolják őket, nevezetesen általános címkék, szerző címkék, miniatűr címkék közzététele, kategóriacímkék, és link címkék többek között. A hurokban is használhatja őket, szóval igen, szórakoznia kellene.

Téma stíluslap

A style.css korábban már említettük. Miért is fontos a style.css fájl? Először, részleteket nyújt a témájáról. Ez az információ bekerül a stíluslap fejlécébe, amely elősegíti a téma azonosítását az adminisztrátori területen történő kiválasztás során. Mint ilyen, két téma nem tartalmazhat azonos részleteket a stíluslap fejlécében. Íme egy példa a stíluslap fejlécére:

/ *
Téma neve: A téma neve
Téma URI: https://www.yoursite.com/yourtheme
Szerző: Az Ön neve
Szerző URI: https://www.yoursite.com/
Leírás: Ez a WordPress téma 100% -ban érzékeny blah blah...
Verzió: 1.0
Engedély: GNU General Public License V2 vagy újabb
Licencia URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Címkék: arany, egy oszlop, bal oldali sáv, érzékeny rács stb
Szöveg tartomány: Önmenü
* /

Ez az információ először (vagy legfelsőleg) a style.css fájlban érkezik. Ellenőrizze, hogy Ön:

 • Kövesse CSS kódolási szabványok
 • Használjon érvényes CSS-t
 • A CSS minimalizálása
 • Adjon hozzá nyomtatás-barát stílusokat
 • Stílusú minden HTML elem

Végső gondolatok

Ez a cheat lap csak egy gyors Go-to-forrás, amely segít a WordPress-téma fejlesztés elsajátításában. A címkék és az itt megosztott részletek használatával gyorsan kifejleszthet egy standard témát, és tovább javíthatja azt, izzadás nélkül. Természetesen tovább kell tanulnia a WordPress témafejlesztését, és erre ajánljuk a WordPress kódex, tuts+, Háromház, és ThemeShaper más tiszteletre méltó források között.

Emellett kérjük, bátran ossza meg tippeit, csalásait, kivonatait vagy bármi mást, amelyet az alábbiakban megjegyzésekbe emlékeztet. Szeretnénk kideríteni, hogy hol vagy hogyan tanulhat meg a WordPressről. Találkozunk!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map