Az első kereskedelmi WordPress beépülő modul tanulságai

Elindítottam az első kereskedelmi WordPress bővítményt, WP közösségi média csúszka, körülbelül másfél évvel ezelőtt. Még soha nem adtam ki egy kereskedelmi bővítményt, tehát sok próba és hiba történt. A folyamat során megtanultam (és még mindig tanulok) néhány rendkívül értékes leckét, amelyek befolyásolhatják a jövőbeli WordPress bővítmény fejlesztését.


Ha már megtetted ezt az utazást, akkor úgy érzi, hogy ezeknek a leckéknek sok része nincs értelmi; Természetesen így érzem magam, amikor visszatekintek rájuk. Remélhetőleg néhányan közülünk fontolgatják a prémium WordPress bővítmény fejlesztését, és azon gondolkodnak, hogy mit számíthatnak és hogyan kell tovább folytatni. Remélhetőleg a következő órák időt és stresszt takarítanak meg, akárcsak számomra.

1. A kereskedelmi bővítmény kiadása sokkal könnyebb, mint amire számítottam.

Azóta, amikor elkezdtem dolgozni a WordPress-en, itt és ott írok plug-inokat ügyfeleim webhelyein. Két fő ok miatt szeretem a pluginek használatát:

 1. A funkcionalitást modulárisan tartják
 2. A funkcionalitást megoszthatóvá teszik (legalább a saját webhelyed között)

Ahogy elkészültem a kereskedelembe beépített WordPress-bővítmények világába, kissé bizonytalan voltam abban, hogy ez egy vállalkozás milyen nagy lenne. Az új plugin elfogyasztja az életem? Be kellene-e fektetnem az életem megtakarításait a reklámba, hogy egyetlen eladást kapjak?

Ezeket az aggodalmakat szem előtt tartva fejemben ballagtam … és nagyon kellemesen lepődtem meg az amit találtam. Kiderül, hogy egy kereskedelmi bővítmény írása csak kissé nehezebb, mint az egyik ingyenes plugin írása, amelyet egész idő alatt csináltam. Egyáltalán nem fogyasztotta az életem. És ami a reklámot illeti, akkor az első eladásaimat hirdetés nélkül is megszereztem. Halott egyszerű, igaz?

Tehát azt mondanám, hogy ha már ismeri a PHP-t, akkor nincs ok arra, hogy ne írjon WordPress-bővítményeket – még a kereskedelmi is. Ez a legegyszerűbb befektetés-megtérülési idő, amelyet a PHP világában találtam.

2. Szüntesse meg a másodlagos munkát, még akkor is, ha fizetnie kell.

Az egyik legnehezebb tanulságom az volt, hogy még ha mindent megtehetek is, néha nem kellene.

1. példa: A licenc- és frissítési rendszer

Ennek első példája a licencemmel és a frissítő szerverrel volt. Röviden megfontoltam a WooCommerce API Manager, de miután megvizsgáltam annak árcéduláját, úgy döntöttem, hogy inkább az ingyenes megoldást fogom használni: az egyre népszerűbb WP frissítő szerver szerző: Jānis Elsts.

Szóval befejeztem és beépítettem a pluginbe és a webhelyembe, és ez nagyon jól működött. A végén azonban sok időbe telt, és kevesebb a funkcionalitás, mint a hasonló WooCommerce API Manager rendelkezik. És hirtelen az a 129 USD (vagy bármi, ami akkoriban költséges volt) a WooCommerce API Manager címkéje alacsony árnak tűnt, mert a nagyszerű funkcionalitásért és kevesebb munkaidőért fizetett. Végül több pénzt fektettem be (mert az idő pénz, igaz?) Az „olcsóbb” megoldásba.

Bár biztos vagyok benne, hogy a WP Update Server bizonyos esetekben remekül működött, megtanultam, hogy számomra olcsóbb és könnyebb egyszerűen kinyomtatni a pénzt és használni a WooCommerce API Manager alkalmazást..

2. példa: Tárhely

Azóta szerettem a Digitális óceánt, mióta felfedeztem őket. Tiszta dizájnnal, kiváló árakkal és minden a kezemben van. Miközben a szívem a Digitális óceánnal szeretne részt venni, rájöttem, hogy valószínűleg nem kellene aggódnom a szerver kezelés miatt, amikor a lemez már ilyen megtelt.

Szóval átváltottam a Flywheel-re a legtöbb WordPress-webhelyemre. Teljes mértékben menedzselt tárhelyet nyújtanak, és erre volt szükségem. Egy pillanatig sem sajnáltam a döntést. Az az idő, amikor megmentettek, megéri a soha nem kissé magasabb árat.

A lendkerék tökéletes volt számomra.

A lendkerék tökéletes volt számomra.

3. Jó támogatással felhasználhat hibákat az Ön előnyeire.

Nem számít, hogy mennyi hibát teszteli a plugin, akkor olyan ügyfelei lesznek, akik hibákat tapasztalnak. A változatos WordPress-világ ezt biztosítani fogja. Ha jól kezeli a támogatási kérelmeit, akkor ténylegesen felhasználhatja a hibákat az előnyeire.

Így értem. Amikor a legtöbb ember támogatásra gondol, lassú válaszokra, makacs támogató személyzetre gondol, és csak talán – ha szerencséjük van – a megoldás a végén. Csalja meg ezt a normát. Biztosítson gyors, minőségi támogatást. Ha igen, akkor nagy esély van arra, hogy az ügyfeled jobban gondol rád, mint ha a hiba soha nem történt meg.

Különben is, ez számomra gyakran működött. Egy esetben volt egy olyan ügyfelém, aki felvette a kapcsolatot egy hibával kapcsolatban, és gyorsan segítettem neki megoldani a problémát. Miután segített neki, felidézte a „csodálatos támogatásomat”, és megkérdezte, hogy bókolhat-e nekem a felettesemet. Nincs felügyelőm, de ennek ellenére hálás voltam a háláért. És itt van a helyzet: a hiba és a támogatás valójában tette több lelkesen a plugin miatt. Nagyon ügyes, igaz?

Alaki követelmények, szigorúságok.

A támogatás szempontjából az alábbiak szerint működik a legjobban: nem próbálok túl formális lenni a dolgok iránt. Más szavakkal, megpróbálok csak barátságos és segítőkész lenni. Az egyik dolog, amelyet sok ember gyűlöl a támogatási hívásokkal kapcsolatban, az, hogy úgy tűnik, hogy a támogatási technika egyszerűen elmondja az előre megírt kérdéseket és válaszokat anélkül, hogy meghallgatná a problémáját. Szóval nem csinálom. Ehelyett mindig igyekszem:

 • Reagáljon gyorsan; ha lehetséges, ugyanazon a munkanapon
 • Légy figyelmes; Megpróbálok meghallgatni és úgy dolgozni az ügyféllel, mintha egy barátommal lenne
 • Nem írom alá a támogatási válaszokat a vállalat nevével. Ehelyett a saját nevemet használom (a cég aláírással mégis)
 • Ha a támogatási kérelem további nyomon követést igényel, igyekszem ezt gyorsan elvégezni
 • én mint alkalmanként idiómák használata (pl. rossz fa felvágása) és informális összehúzódások (pl. Whatcha gondol?)
 • A fenti ponttól eltekintve próbálok kifogástalan nagybetűket, írásjeleket és nyelvtant használni

Természetesen az élet őrültsége néha megakadályozza, hogy tökéletes támogatást nyújjak mint adni, de szerintem továbbra is fontos a megfelelő célok elérése.

Tehát csak tartsd ezt szem előtt. A hibák rosszak, de ha nagy támogatást kínál, akkor a szörnyű helyzetet potenciális visszatérő ügyfélré változtathatja. És még ha nem is térnek vissza, legalább te kicsit fényesebbé tettetek valakinek a napját.

4. A plug-inek kiválóan alkalmasak a hálózatépítésre.

Meglepő módon (számomra) új barátokkal és üzleti kapcsolatokkal találkoztam, egyszerűen azért, mert megtalálják és használják a pluginomat. Őrült! Kiderült, hogy egy plugin kiadása lehetőséget ad arra, hogy fantasztikus új emberekkel találkozzon a WordPress világában.

Íme egy tipp, amelyben jobban próbálok kiteljesíteni: a lehető legtöbbet hozza ki a lehetőségeiből, ha felveszi a kapcsolatot az emberekkel, akikkel találkozol. Kövesse őket a Twitteren. Nézze meg webhelyüket, és tudassa velük, ha tetszett az, amit talált. Ha olyan introvert vagy, mint én, akkor néha furcsának érzed magad, de azt tapasztaltam, hogy szinte az emberek mindig élvezze, ha valaki megnézte, és (őszintén) bókolhatja őket munkájáért.

5. Minden fejlesztési küzdelem plugin ötlet.

Az én esetemben az ötlet WP közösségi média csúszka született, amikor láttam, hogy nincs olyan plugin online, amely lehetővé tette számomra, hogy szépen megjelenítsem a Facebook, Twitter és Instagram bejegyzéseimet közvetlenül a webhelyemen. Nagyon szükségem volt erre egy olyan projektnél, amelyen dolgoztam, és hosszú órákig tartó kutatás után arra a következtetésre jutottam, hogy a megoldás az, hogy magam készítem el. Mivel ez olyan hasznos volt számomra, könnyű döntés volt, hogy nyilvánosságra hozzam.

A sikeres kiadás óta másként gondolkodtam a pluginekkel. Minden alkalommal, amikor nem találom az igényeimnek megfelelő beépülő modult, a fejemben riasztás szól, amely azt mondja: „Te valószínűleg nem te vagy az egyetlen személy, aki ilyen plugint akar.”

Ennek legfrissebb példája: Nemrégiben elkészítettem néhány olyan webhelyet, amelyek sok CSV-kezelést igényeltek (egyedi adatok exportálása, egyedi adatok importálása CPT-k létrehozásához, az Ön neve). Vannak néhány plugins odakint, hogy olyasmi csináltam, amit akartam, de semmi sem felel meg teljesen a számlának. Így elindult a fejemben a „nagyszerű plugin-ötlet” riasztás, és kidolgoztam a saját megoldást, amelyet szinkronizáltam CSV Ace. Egyszerűsíti a szinte bármilyen CSV-fájl importálását és exportálását a hozzászólásokba, a CPT-kbe és a felhasználókba (vagy azokon kívül). (Egyébként, ha ez valami érdekesnek tűnik, nyugodtan jelentkezzen be csvace.com a megjelenésről szóló értesítésekhez.)

Ha így gondolsz mindig küzdelmeitekre, mint nagyszerű plugin-ötletekre, akkor soha nem fog hiányozni az ötlettel, és mindig van legalább egy olyan személyed (Ön), aki haszonnal járna ezekből!

6. Nagy különbséget jelent, ha a plugin ingyenes verziója van a hivatalos WordPress plugin könyvtárban.

A marketing nehéz. Legalább nehéz, ha nem sokat tud a marketingről. Ezért van abszolút kell kihasználják a WordPress plugin könyvtár–A WordPress plugins valószínűleg a legegyszerűbb és legolcsóbb (ingyenes) marketing. Lehet, hogy a legnagyobb forgalom forrása. Tudom, hogy esetemben meglepődtem, hogy hány ember talál WP közösségi média csúszka a plugin könyvtáron keresztül.

WordPress plugin könyvtár

WP Social Media Slider Lite a WordPress beépülő modul könyvtárában

Amellett, hogy egyszerűen marketing lehetőség, a plugin ingyenes verziója is remek lehetőség arra, hogy a leendő vásárlók kipróbálhassák a plugin-ot. Tudom, hogy sokan szeretnék megbizonyosodni arról, hogy a plugin megfelel-e igényeinek, mielőtt készpénzt kivett, és egy ingyenes verzióra van szükségük.

7. A visszatérő ügyfelek valódi dolog – még akkor is, ha csak egy pluginja eladó.

Jelenleg csak egy kiadott beépülő modulom van, tehát először nem gondoltam a visszatérő ügyfelekre. Úgy értem, a szoftveripar nagy részében az ügyfeleknek csak egyszer kell megvásárolniuk a szoftvert.

Megtudtam, hogy a prémium WordPress plugin-ipar más. A WordPress bővítményiparban sok ügyfél (valószínűleg a legtöbb) vásárolja meg a bővítményt az ügyfelek nevében. Ha szeretik a bővítményt, akkor fontolóra vehetik a bővítmény megvásárlását a jövőbeli ügyfelek számára.

Vegye figyelembe ezt, amikor támogatást nyújt egy ügyfélnek. Ha jó benyomást hagy rájuk, akkor többet kaphat, mint az első eladást.

8. Ne mutassa be magát; állítson be tisztességes árat. A fejlesztők valószínűleg egyébként számolják fel ügyfeleikkel.

Amikor először elindítottam a bővítményt, úgy döntöttem, hogy növelném az eladási esélyemet azáltal, hogy alacsonyabb árat határoztam meg, mint amit általában a bővítmények eladásakor láttam. Ezt szem előtt tartva 15 dollár árcédulával indítottam WP közösségi média csúszka.

Néhány hónapos eladás után rájöttem, hogy rövidesen eladtam magam. Ez sokkal olcsóbb volt, mint a legtöbb eladott WordPress plugin, és a pluginom ugyanolyan értékes, mint sokuk közül. Tehát megemeltem az árat 29 dollárra, és nem láttam változást az eladásokban; éppúgy, mint sok ember vásárolta. Ez fontos felismeréshez vezetett: sok WordPress fejlesztő számára nincs jelentős különbség a 15 dollár és a 29 dollár között … vagy annál magasabb. Vásárolnak a bővítményt, és csak költségként számolják fel ügyfeleiknek. Legalább számomra a szuper alacsony ár meghatározása nem vonzotta több embert a vásárláshoz.

Természetesen nem azt értem, mint javaslatot az emberek lerombolására. Csak arra gondolok, hogy őszintén értékelje el, mit gondol a pluginja, és eladja az áron. Kínál valami egyediat? A plugin természete azt jelenti, hogy sok időt fog költeni a támogatásra? Mennyi időt takarít meg az ügyfelekkel?

Állítson be tisztességes árat, és amíg ez valóban tisztességes, ügyfelei valószínűleg örömmel fizetik azt.

Annyi tanulni, és rengeteg idő.

Szóval ezt megtanultam eddig. Biztos vagyok benne, hogy még sok más tanulságra van szükség, amint folytatom a prémium WordPress bővítmény világának felfedezését. Számomra ez nagyon izgalmas.

És veled mi van? Fejlesztte a WordPress bővítményeket? Megtanult olyan leckéket, amelyről meg szeretné osztani az alábbi megjegyzéseket?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map