Amit senki sem mondott neked a WordPress-ről, amikor elindította

Amit senki sem mondott neked a WordPress-ről, amikor elindította

A WordPress egyre népszerűbb és számos webhelytulajdonos alkalmazza azt tartalomkezelő rendszerként. Ezt az üzenetet azért írok, hogy megosszam néhány mutatót azokkal az emberekkel, akik éppen kezdik a WordPress-t, vagy csak egy ideje használják, hogy elkerüljék sok általános hibát. Felsorolok néhány tényt, remélem, hogy tisztázok néhány tévhit, és adok néhány tippet, amelyek segíthetnek Önnek.


Tények a WordPressről

Először is, itt van néhány tény a WordPressről, amelyek segítenek megerősíteni az adott CMS fantasztikus jellegét.

A WordPress az egyetlen legnépszerűbb CMS.

Kezdjük ezzel a vitathatatlan ténygel. A WordPress a webhelyek 30% -át birtokolja az interneten. Vállalatok, hírességek, blogok, kreatív művészek, online áruházak és mások webhelyük platformjaként használják a WordPress-t. Tehát láthatja, hogy a WordPress rendkívül népszerű.

A WordPress ingyenes.

És ez tény. De ez nem az egész történet. A szoftver, amely a WordPress, szabadon letölthető. Vannak azonban más alapvető fontosságú elemek is, például a tárhely, a domain név, a témák és a bővítmények, amelyek mind fel tudják tenni a költségeket.

Ezen túlmenően, ha nem „csináld magad” típusú, fizetned kell egy fejlesztőnek a hibaelhárítási problémák kiküszöbölése vagy a WordPress testreszabása érdekében. Ha világosabb képet szeretne kapni arról, hogy mennyit fog fizetni egy webhely létrehozása a WordPress használatával, akkor nézd meg ezt a bejegyzést.

Van egy plugin mindennek (csaknem).

Gondoljon minden olyan funkcióra, amelyet a webhelyén szeretne. Valószínű, hogy az adott funkcióhoz tartozó bővítmény keresése több lehetőséget is felvehet. A beépülő modulok csodálatosak, és megadhatják a szabadságot, hogy számos funkciót felvegyen webhelyére. Közel 50000 ingyenes bővítmény található a WordPress plugin könyvtár.  Ha úgy dönt, hogy prémium plugint választana, hogy jobban támogassa ezeket a pluginokat, keresse meg a CodeCanyon oldalt.

A jó tárhely rendkívül fontos.

Ha eljutsz rá, az összes tárhely kétféle – megosztott tárhely és dedikált tárhely. A megosztott tárhelyet látja az interneten általában. Nagyon ideális kis webhelyekhez vagy blogokhoz, ahol alacsony a látogatók száma. Nagyobb webhelyek esetén, amelyek kezelik a nagy felhasználói forgalmat, a megosztott tárhely egyszerűen nem fog megtenni. Ezek a webhelyek választhatják a dedikált WordPress által kezelt tárhelyszolgáltatásokat vagy bármilyen más tárhelyszolgáltatást, amelyek megfelelő erőforrásokat tudnak a webhelyre elkülönített alapon elkülöníteni. Ne feledje, hogy amikor a tárhelyről van szó, ez nagyjából jön amit fizet, az az, amit kapsz.

A prémium témák általában jobb támogatást kínálnak, mint az ingyenes témák.

Általában a prémium témákat jobban karbantartják, rendszeresen frissítik, és a szerzők nagyobb támogatást élveznek. A közelmúltban kiadott, jobban besorolt ​​prémium témák közül sok tiszta kóddal, rugalmas felépíthetőséggel rendelkezik, és fantasztikus funkcionalitással rendelkezik. És mindez a jó dizájn mellett. De mint bármi máshoz az életben, feltétlenül végezzen kutatást, mielőtt megvásárol egy témát. Az olyan piacterek, mint a Themeforest, a Creative Market és a Mojo, több ezer egyedi fejlesztőből állnak, így a kapott támogatás és frissítések termékenként változnak.

Félreértések a WordPressről

A WordPress első kutatásakor néhány gyakori tévhit van, amelyekbe beleférhet. De ne aggódjon – azért vagyunk itt, hogy kicsit tisztábbá váljunk és fejlesszük őket, hogy jobban megértsük a WordPress egészét.

A WordPress egyszerű.

Igaz, a WordPress egyszerű. De ez nem azt jelenti, hogy letölti a WordPress programot, majd hátradől, és figyeli, hogy webhelye varázslatosan alakul ki. Nem, munkád is meg kell tennie. A WordPress segítségével az egyszerű, hogy az utasítások követésével egyáltalán nem lehet helyet létrehozni a barebones webhelyen. Ettől kezdve felveheti a WordPress ismereteit, és igény szerint testreszabhatja a weboldalt. Mivel ingyenes, telepítheti helyben, tetszőleges számú teszthelyet hozhat létre, és szabadon kipróbálhatja tudását.

Felhasználóként proaktívnak kell lennie, és meg kell ismernie a WordPress működését. Ez nem túl nehéz, figyelembe véve az oktatóprogramok, tanfolyamok, képzési videók, podcastok és blogok számát, amelyek végigvezetik a WordPress utazását. Ezt követően megtanulhatja annyit, amennyire szükséges a webhely futtatásához, vagy a teljes távolság megtételéhez, és felveheti fejlesztési képességeit is. Ez teljesen rajtad múlik.

A WordPress frissítése csak egy kattintásnyira van.

Lehet, hogy már sokszor hallotta ezt – a WordPress frissítése ugyanolyan egyszerű, mint egyetlen kattintással. De ez nem egészen olyan egyszerű. Az első dolog, amit meg kell tennie, ellenőrizze, hogy mi változik, a változási napló átnézésével. És ha nincs szüksége szolgáltatásra, akkor kihagyhatja ezt a frissítést. A legjobb azonban, ha az összes biztonsági frissítést a WordPress telepítésén végzi el.

Alapértelmezés szerint a WordPress mag minden apró frissítése automatikusan végrehajtásra kerül. A nagyobb frissítésekkel azonban az irányítópulton értesítést fog látni, amelyre kattintania kell a frissítéshez. Témák és beépülő modulok esetén az automatikus frissítések le vannak tiltva. A frissítést úgy kell választania, hogy értesítéseket kap az irányítópulton.

Ha jobban szeretné ellenőrizni, hogy a WordPress-en milyen változások történnek, egyszerűen módosíthatja a wp-config.php fájlt, vagy szűrőket adhat a témák és beépülő modulok function.php fájljainak. Kiválaszthatja, hogy engedélyezze vagy tiltja az automatikus frissítéseket mindegyikre külön. Nézze meg ezt a WordPress frissítésére vonatkozó gyors útmutatót, hogy többet tudjon meg a frissítésekről.

A WordPress általában a WordPress.com webhelyre utal.

A legtöbb kezdő ezért esik, még a WordPress.org ismerete nélkül sem. A WordPress.org az a szervezet, amely ingyenes, nyílt forráskódú szoftvert kínál, amelyet bárhol letölthet és telepíthet, és amelyet webhelyének felépítéséhez használhat. A WordPress.com egy olyan szolgáltatás, amely ugyanazt a szoftvert használja, és kiszolgálóterületet és egyéb szolgáltatásokat kínál a blogjához (ha további részletekre van szüksége, nézd meg a WordPress.com és a WordPress.org különbségeiről szóló útmutatónkat).

A WordPress.org segítségével teljes szabadságot élvezhet webhelyének kezelése és bevételszerzése céljából. Amikor a WordPress segítségével létrehoz egy weboldalt egy választott szerveren, akkor a webhely a tulajdonosa, és nagyjából bármit megtehet vele. Éppen ellenkezőleg, kevés ellenőrzést gyakorol a WordPress.com blogja felett. Fontos, hogy a webhely felállítása előtt tisztában legyen azzal, amit szeretne – a WordPress.org által kínált szabadság, vagy a WordPress.com kényelme. A hosszú futó blog áthelyezése a WordPress.com-ról a WordPress.org-ra nagyon rendetlen lehet.

A WordPress nem kisebb eszközökre vonatkozik.

Tavaly, a mobiltelefonok forgalma felülmúlta a hagyományos asztali gépek forgalmát. Ha webhelye nem érhető el a mobiltelefonok segítségével, akkor a forgalom nagy részét el fogja veszíteni. A WordPress gyorsan reagált a trendre, és az elmúlt években a WordPress témák tökéletesen alkalmazkodtak bármilyen képernyőmérethez. Egy nagyszerű példa a Teljes drag and drop WordPress téma, amely egy folyamatosan reagáló kialakítású, amely a mai legjobban kódolt témákban közös..

A WordPress nem biztonságos.

Ez inkább félelmetes, mint a valódi igazság. A WordPress semmilyen vagy annál kevésbé érzékeny a biztonsági fenyegetésekre, mint bármely más CMS. Mivel egyetlen szoftver sem vitatott, a WordPress a biztonság szempontjából a legjobbak közé tartozik. A tény az, hogy a WordPress annyira szélesebb körben jelen van az interneten, hogy a a hackerek által választott cél. Ne felejtsd el, a WordPress egy nyílt forráskódú szoftver, amelynek nagy aktív közössége van, amely folyamatosan jelenti a hibákat, és szinte azonnal kijavítja azokat..

A WordPress csak a blogok számára készült.

Ez igaz volt több mint egy évtizeddel ezelőtt, amikor Matt Mullenweg volt személyes kiadói platformként fogalmazta meg. A WordPress azonban ma a webhelyek széles skálájává vált, és ma hírességek, zeneházak, tech-blogok, hírközpontok, divatmagazinok, dizájnstúdiók, portfóliók és online üzletek mind megtalálják weboldalaikat a WordPress-en. Sőt, több száz WordPress-téma van, amelyek minden niche-t kielégítik. Ez megkönnyíti a weboldal készítését több kategóriában.

Túl sok plugin lelassíthatja webhelyét.

Vegye ezt egy szemcsés sóval. Az itt feltett kérdés inkább a telepített bővítmények minőségéről szól. Mindaddig, amíg a pluginok tiszta kódolású, rendszeresen frissülnek, és elegendő kiszolgálóterület áll rendelkezésükre, több plugint telepíthet, anélkül, hogy befolyásolná a webhely teljesítményét. Ugyanakkor ki kell hagynia egy plugint, amely túl sok HTTP-kérést ad hozzá, növeli az adatbázis-lekérdezéseket vagy túl sok feldolgozási energiát fogyaszt. Egy rossz kóddal ellátott bővítmény leronthatja webhelyét. A bővítmények a rosszindulatú szoftverek belépési pontjai is lehetnek. Ezért fontos, hogy ellenőrizze a bővítmények minőségét és tesztelje őket, mielőtt élő oldalon aktiválnák őket.

Néhány alapvető WordPress-tipp

Most, hogy tud egy kicsit arról, hogy mit várhat el a WordPress-től, itt van néhány kulcsfontosságú tipp, hogyan lehet a helyes úton tartani a WordPress használatával.

CSAK plug-ineket használjon, ha szükséges.

Nem kell feltölteni egy plugint, hacsak hozzá kell adnia egy funkciót. A WordPressnek számos beépített funkciója van, amelyeket meg kell vizsgálnia, hogy megfelel-e az Ön igényeinek. A téma egyes funkciókba is beilleszthető. Sokkal több funkció lehetséges az egyszerű kódokkal. Nézze meg ezeket a lehetőségeket, mielőtt beépítést keresne.

Az inaktív pluginek biztonsági kockázatot jelentenek.

Ha egy ideig nem fog használni a bővítményt, akkor jobb, ha azt teljes egészében törli a WordPress-ből, nem pusztán inaktiválja. Mindaddig, amíg egy plugin fekszik a WordPress-ben, érzékeny lehet a rosszindulatú szoftverekre is, még akkor is, ha inaktív. Érdemes nyomon követni a bővítményeket, és törölnie azokat, amelyekre valójában nincs szüksége.

Nézze meg a tartalmat.

Noha igaz, hogy a tartalom kulcsfontosságú minden webhely forgalmának generátorában, a webhely nagyszerű tartalmának létrehozása csak jó kezdet. Mint minden SEO szakértő megmondja, rendkívül nehéz munka, ha a Google könnyen megtalálja Önt, és a keresési eredményoldal tetejére helyezi. Az Yoast SEO plugin segít megtalálni a hozzászólásokat a keresőmotorok számára. Ezenkívül kicsit megkönnyítheti a keresőmotorok megtalálását, ha webhelytérképeket nyújt be a Google-nak. Tegyen egy lépést tovább, és jelentkezzen be a Google Analytics szolgáltatásba, hogy betekintést nyerjen a helyes és rossz dolgokba, amit a webhely forgalmával kapcsolatban. Használhatja a Google Search Console hogy megértse, hogyan működik együtt webhelye a Google keresőmotorjával.

Mindig végezze el a kívánt módosításokat a Gyermek témákban.

A téma módosítása közben ne zavarja az alapértelmezett témákat. A kívánt változtatások elvégzéséhez mindig dolgozzon egy gyermek témával. Ilyen módon az alapértelmezett téma frissítésekor az összes testreszabás nem fog veszni.

Ha még mindig számít arra, tanuljon meg mindent a horgokról, a szűrőkről és a műveletekről.

Ha jobban ismeri a WordPress-t, szánjon egy kis időt a horgokról, a szűrőkről és a műveletekről szóló tudnivalók megismerésére. Ez elősegítheti a WordPress kényelmesebb együttműködését. Tudjon meg többet erről itt.

Legyen nyugodt, amikor problémákkal szembesül.

Valamelyik szakaszban valószínűleg felmerül néhány olyan kérdés, amely a WordPress-rel kapcsolatos, például az adatbázis hibák, a halál fehér képernyője és hasonlók. Ne feledje, hogy sok más WordPress-felhasználó még ezekkel a problémákkal szembesült Ön előtt, és online közzétette a megoldásokat. Az alapvető WordPress hibaelhárítási megoldások egyszerűen megtalálhatók az interneten. Csak nyugodtnak kell lennie, és megfelelő megoldásokat kell keresnie az Ön helyzetére.

Ez nem minden

Több alapszabály létezik, amelyekre figyelmet kell fordítania, például:

 • A biztonsági mentés és a biztonság fontos.
 • Kezdje az e-mail lista elkészítését az első naptól.
 • Használja a Kategóriák és Címkék elemet a bejegyzésekhez és az oldalakhoz már a kezdetektől.
 • Használj egy favicont.
 • Optimalizálja a weboldalt a sebesség és a teljesítmény érdekében.

De hagyjuk egy újabb üzenetre. A WordPress használatával valójában nincs vége!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map