Amikor a beépülő modulok ütköznek: A WordPress beépülő modulokkal kapcsolatos konfliktusok kezelésének legjobb gyakorlatai

Szinte elkerülhetetlen, hogy a WordPress webhelyének élettartama alatt valamilyen jelentős plugin-ütközést tapasztaljon meg.


Amikor ezek a konfliktusok felmerülnek, soha nem jelent problémát két kisebb plugin között. Szinte garantálhatja, hogy a webhely legfontosabb pluginját közvetlenül érinti, és annak teljes funkcionalitása összeomlik.

Ez az állítás 50% -ban paranoia és 50% ok. Az Ön által használt legfontosabb bővítmények összetettségük miatt konfliktusba kerülnek másokkal. Függetlenül attól, hogy webhelyét eseménykezelő beépülő modul, e-kereskedelem beépülő modul, vagy valami más körüli körüli működtetik-e, biztos lehet benne, hogy ez lesz az elsődleges áldozata minden felmerülő konfliktusban.

Szinte lehetetlen teljesen elkerülni a konfliktusokat, ha sok plugint használ. Van azonban néhány módszer, amellyel a plugin-ütközéseket és problémákat abszolút minimálisra csökkentheti.

Kerülje az elavult plugineket

Ha egy adott funkcióhoz plugint kell használnia, akkor ellenőrizze, hogy a közelmúltban frissítették-e, és kompatibilis-e a WordPress legújabb verziójával.

Ha a fejlesztőt nem fejlesztette ki a bővítményt több mint hat hónap alatt, akkor nagy esély van arra, hogy elavult kódot fog tartalmazni. Most, hogy a WordPress megpróbálja lerövidíteni fejlesztési ciklusát, ez még fontosabbá válik.

Biztonsági mentési beépülő modulok bármilyen frissítése előtt

Dugó-mappa

A legtöbb ember másodlagos gondolkodás nélkül frissíti pluginjait és webhelyét. A szoftver legfrissebb verzióit kell futtatnia a webhelyén, de ezeknek a frissítéseknek a végrehajtásakor nem szabad vétkesnek lennie.

A WordPress alapszoftverének frissítéséhez hasonlóan jó gyakorlat, ha a nagyobb módosítások elvégzése előtt teljes és használható biztonsági másolatot készít a teljes webhelyről. Biztonsági másolat készítése lehetővé teszi az egyes bővítmények régebbi verzióinak visszaállítását, ha valami rosszra fordul, és vissza kell térnie az előző verzióra.

Vannak olyan szolgáltatások, mint például VaultPress ez lehetővé teszi az összes biztonsági másolat készítését, bár egyszerűen letöltheti a wp-content / plugins mappát egy FTP programmal, például FileZilla.

Hozzon létre webhelyének helyi fejlesztési verzióját

Használjon olyan alkalmazásokat, mint például a MAMP vagy a WAMP, és hozzon létre webhelyének verzióját a helyi számítógépen.

Ezután a webhely helyi verzióját tesztelési környezetként használhatja az összes telepített bővítmény frissítéséhez. Ez lehetővé teszi, hogy tesztelje az egyes bővítmények működését, anélkül, hogy konfliktusokat okozna a többivel.

Ha konfliktusok merülnek fel, akkor ezek nem fordulnak elő webhelyének élő verzióján. Kipróbálhatja és módosíthatja a fejlesztői változat beépülő moduljait, amíg nem vagy boldog, hogy minden működik.

Akkor ezen a ponton frissítheti az élő verziót.

Frissítse a bővítményeket egyénileg

Csábító lehet az összes plugin kiválasztása, és a WordPress frissítése egyszerre. Ez mindenképpen időmegtakarító, ha minden a terv szerint megy.

Ha a frissítés után probléma merül fel valamelyik pluginnal, örömmel töltötte el azt a néhány percet, hogy az egyes bővítményeket külön-külön frissítse. Ennek a módszernek a segítségével pontosan megnézheti, melyik plugin okozta a konfliktust, majd azonnal visszaállíthatja az előző verziót a biztonsági másolatból.

Az összes frissítése egyidejűleg fennáll annak a kockázata, hogy idő jelentős részét költeni kell az ütköző pluginek felfedezéséhez..

A konfliktus megtalálása

Az előző pont helyes gyakorlat, de a legtöbb ember hajlandó rá fordítani a további néhány percet. Ha egyidejűleg frissítette az összes bővítményt, akkor két lehetősége van, és lehetőség szerint el akarja kerülni a másodikat..

1. Állítsa vissza a beépülő modulokat

A beépülő modulokat teljes mértékben visszaállíthatja a közvetlenül a frissítés előtt készített biztonsági másolatból. Ezután frissítse mindegyik plugint egyenként, hogy megtalálja a konfliktust okozót.

Ha az első pontra adott válaszod a következő: „Ó, igen. Először állítanom kellett őket. Sajnálom, hogy csökkent a második pont használatára.

2. A kézi folyamat

Nincs biztonsági másolat. Az időtakarékosság érdekében egyszerre frissítette az összes bővítményt, és most valami fontos megtört. Most nehéz munkával kell szembenéznie, hogy manuálisan ellenőrizze az egyes plugineket a konfliktus megtalálása érdekében.

Ehhez ki kell kapcsolnia az összes telepített plugint.

Amikor mindkettő deaktiválva van, aktiválhatja a problémát okozó elsődleges beépülő modult, és ellenőrizheti, hogy megfelelően működik-e – lehetséges, hogy ez a meghibásodott beépülő modul.

Ezután aktiválnia kell az egyes plugineket egyenként, és ellenőriznie kell, hogy nem történt-e ütközés. Ha sok plugin van telepítve, ez eltarthat egy ideig.

A helyzet még rosszabbá tétele érdekében, amint megtalálta ezt a konfliktust, akkor a második plugint deaktiváltnak kell hagynia, vagy meg kell találnia a frissítés előtt telepített verziót – feltételezve, hogy tudta, hogy mi a verziószáma.

Ez a kézi módszer nagyon sok időt vehet igénybe, és jelentős funkcionalitási problémákat okozhat webhelyén, amíg azt végrehajtja. A legjobb, ha megpróbálja teljes mértékben elkerülni ezt a forgatókönyvet proaktív fellépéssel, biztonsági másolatok készítésével és a webhely frissítésének tervével.

A konfliktus megoldásához használja a beépülő modul támogatási fórumait

Miután megtalálta a sértő plugint, érdemes felkeresni a támogatási fórumot. Ezek általában a plugin WordPress.org oldalán találhatók, ha szabadon elérhető, vagy a plugin vagy a fejlesztő webhelyén, ha prémium plugin..

Plugin fórum

Valószínűleg nem te vagy az első olyan ember, aki a konfliktusba ütközik. Ha ez a probléma a szerencsés beteg, akkor hozzon létre egy szálat a fórumban, vagy küldjön egy e-mailt a fejlesztőknek a probléma vizsgálatának megkezdéséhez.

A saját fórumszál elindításához a WordPress.org fiókot, ha nincs ilyen, vagy nem jelentkezik be a fiókba, amelyet a prémium plugin vásárlásakor hozott létre.

Cserélje ki a Kisebb plugint, ha a felbontás nem lehetséges

Lehet, hogy nincs megoldás a konfliktusra. Lehet, hogy más választása van, csak hogy lemondja a plugin szolgáltatásait. Legalább rövid távú megoldásként.

Lesz más olyan plugins is, amelyek ugyanazt a funkciót hajtják végre. Töltsön el egy kis időt pótló bővítmény keresésére, és ne csak használja az elsőt, amelyet talál. Találjon egyet jó támogatással, és a fejlesztők nemrégiben frissítették.

Érdemes lehet időt is felvenni a kapcsolatba az új plugin fejlesztőivel és kérdezni tőlük, hogy problémát jelent-e számukra az előző pluginnal tapasztalt konfliktus.

Ne feledje, hogy nem vagy kötve egyetlen konkrét bővítményhez, és ha nem talál olyant, amely pontosan azt teszi, amit szeretne, akkor érdemes lehet találni valakit olyan webhely létrehozására, amely teljes mértékben eltávolítja a plugin szükségességét.


Bár a plug-ineket gyakorlatilag bármit felhasználhatja a WordPress programban, ez valószínűleg nem a lehető legjobb lehetőség.

Ha pluginokat használ egyszerű feladatok elvégzésére, akkor sokkal okosabb lehetőség, ha megtanulja, hogyan kell kicserélni őket az egyedi kódra. Vagy megtanulhatja magát, vagy kérheti, hogy valaki írja meg a feladat végrehajtásához szükséges kódot, és adja hozzá a témához.

Minden beépülő modul, amelyet chipekkel használ, a webhelyén lévő irányítás alatt áll, és hosszú távú egészségi állapotát harmadik fél fejlesztőinek kezébe adja.

Előfordulhat, hogy a fejlesztő nem képes a plugin-t teljesen naprakészen tartani. Lehet, hogy kódjuk rendetlen, és véletlenül lyukakat és problémákat tartalmaz. Használhat egy olyan funkciót, amelyet már telepített egy másik plugin.

Bármi legyen is a probléma, általában elkerülhető, ha a plugint kicseréli egyéni kódra, amely kevesebb erőforrást igényel és kevésbé valószínű, hogy más problémákat okoz.

Talált-e komolyabb plugin-ütközéseket a webhelyén? Hogyan oldotta meg őket? Szeretnénk hallani erről a megjegyzéseket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map