Akadályok lebontása: Miért fontos a WordPress webhelyhez való hozzáférés?

Akadályok lebontása: Miért fontos a WordPress webhelyhez való hozzáférés?

Ebben a bejegyzésben megmutatom neked, miért annyira fontos a WordPress webhely hozzáférhetőbbé tétele, és bevezetni az egyszerű eszközöket, amelyekkel bárki felhasználhatja az elérhetőség javítását. mindenki. Miért? Mivel a végső célja az, hogy minél több ember látogassa meg webhelyét. Hogyan számíthat erre, ha nem mindenki számára teszi elérhetővé webhelyét??


Ezenkívül többségünk arra összpontosít, hogy mágikus módszereket találjon a webhelyünkre történő nagy forgalom elérésére a legújabb közösségi média marketing stratégiák és Keresőoptimalizáció módszereket, de sokan közülünk elfelejtik ezt: Azoknak a személyeknek, akiknek már találtak téged, képesnek kell lenniük arra, hogy könnyen navigálhassanak a webhelyen.

Ez rendkívüli módon fontos, mert ugyanúgy, mint egy tégla- és habarcs-üzleti helyzetben, az emberek mindenféle, alakú és méretűek. Végül azt akarja, hogy azok, akik időt fordultak az Ön intézményének meglátogatására, töltsenek el időt körülnézni, pénzt költeni, gyakran visszatérni, és ami a legjobb, ami mindenekelőtt visszahozza másokkal.

Ha korábban nem érdekelt a webhelyek akadálymentessége, akkor most kell lennie. De ezt mondjuk, lépjünk tovább!

Mi a webhely akadálymentessége??

Vegyünk egy pillanatra, hogy megértsük, miről beszélünk.

A weboldal hozzáférhetősége arra utal, hogy eltávolítják azokat a korlátokat, amelyek akadályozzák a fogyatékossággal élő személyekkel a weboldalakkal való kapcsolattartást vagy a weboldalakhoz való hozzáférést. A helyes tervezés, fejlesztés és szerkesztés esetén minden felhasználónak egyenlő hozzáférése van az információkhoz és a funkcionalitáshoz.

Tehát igazán beszélünk az akadályok eltávolításának gyakorlatáról. Lehet, hogy bonyolultnak hangzik, de valójában nem. Például a akadály a webhelyén egyszerű lehet, ha nem hoz létre látható és értelmes címet (azaz szöveget, amely eszköztippként jelenik meg) egy linkre.

Ha átlagos internetes utazó vagy, és hirtelen elengedi, hogy a weboldal tervezője és / vagy a webmester kevés erőfeszítést végez webhelye navigálásának megkönnyítése érdekében, akkor csak képzelje el, mi az a látomású ember A fogyatékosság most érzi magát.

Internet mások szemén keresztül

Gondolkozott már azon azon kívül, hogy milyen érzéki vagy egyéb értelmi vagy testi fogyatékossággal élő személyek az internet böngészése? Lehet, hogy nem. Arra biztatom, hogy szánjon egy kis időre erre a pillanat alatt, mert ez mostantól megváltoztathatja a webhelyek létrehozásának és működtetésének módját. Fedezzük fel néhány kihívást, amelyekkel sok webfelhasználó szembesül:

 • Vizuális: rendellenességek, beleértve a vakságot, a rossz látás és a rossz látás különféle típusait, a színvakok különféle típusait.
 • Motor / Mobility: például. nehézségek vagy kezeletlenség a kézbe, ideértve a remegést, az izomlasságot, a finom izomszabályozás elvesztését stb. olyan körülmények miatt, mint például a Parkinson-kór, izomdisztrófia, agyi bénulás, stroke.
 • auditoros: Süket vagy halláskárosodás, ideértve a hallássérülteket is.
 • Rohamok: Fotó epilepsziás rohamok, amelyeket vizuális stroboszkóp vagy villogó hatások okoztak.
 • Kognitív / szellemi: Fejlődési fogyatékosság, tanulási fogyatékosság (diszlexia, diskalkulia stb.) És különféle eredetű kognitív rendellenességek, amelyek hatással vannak a memóriára, a figyelemre, a fejlődés „érettségére”, a problémamegoldó és logikai készségekre stb..

Az Hírek vannak nagyon sok segítő technológiák elérhető a fogyatékossággal élő emberek számára, amelyek lehetővé teszik számukra a szörfözés élvezetét. Weboldal-tervezőként feladata annak biztosítása, hogy webhelye megfeleljen bizonyos iránymutatásoknak, amelyek lehetővé teszik ezen technológiák működését.

Népszerű internet-hozzáférési eszközök

A segítő technológiákról a következők találhatók a legnépszerűbb, gyakran használt internet-akadálymentesség-bővítmények közül:

 • Képernyő-olvasó szoftver amely szintetizált beszédet használ felolvasni a számítógépen zajló eseményeket.
 • Frissíthető Braille kijelzők amelyek Braille-karakterekké teszik a szöveget.
 • Képernyő nagyító szoftver amely kibővíti a monitoron megjelenített képet.
 • Beszédfelismerő szoftvere, amely a hangot szöveggé alakítja.
 • Billentyűzet-átfedések a gépelés könnyebbé és pontosabbá tétele érdekében

És igen, ehhez még van egy alkalmazás:

 • Ingyenes segítő technológia a eSSENTIAL Hozzáférhetőség segíti az embereket, akik nehezen tudnak gépelni, egér mozgatni vagy képernyőt olvasni.

Most, hogy megérti, hogy a fogyatékossággal élő személyek miként néznek szembe egy blogot olvasva, vagy amikor megismerik az Echidnát (* tipp * egy extra tüskés sündisznónak tűnik) és mit szeret enni, vagy talán csak vásárol ezt a tökéletes ajándékot online, megnézhetünk néhány eszközt, amelyek segítenek az alaposan hozzáférhető weboldal kialakításában. Végül is, ha webhelye megfelelően hozzáférhető a fogyatékkal élők számára, gondolkodjon csak azon, milyen egyszerű lesz mindenki navigálni.

Hogyan válasszuk ki a hozzáférhető WordPress témát

A teljesen hozzáférhető weboldalhoz való első lépés egy olyan téma kiválasztása, amely készen áll az akadálymentességre. Sok témafejlesztő időt vesz igénybe az iránymutatások végrehajtására a WordPress téma akadálymentesség-kézikönyv, tehát a legjobb megoldás az, ha egyszerűen megkérdezi a szerzőt, hogy egy adott téma készen áll-e az akadálymentességre.

WAVE akadálymentesség-teszt

Például itt, a WPExplorer-ben szorosan együttműködünk a Hawaii Egyetem hogy a Total WordPress téma hozzáférhetőbbé váljon. Szeretne megnézni? Ha az UH webhelyet a WAVE webes akadálymentesség-értékelő eszköz láthatja, hogy hogyan hajtották végre a téma tulajdonságait, hogy webhelyüket minden hallgatójuk számára használhatóvá tegyék.

WordPress.org Fő témakönyvtár

A (z) webhelyen ingyenesen elérhető témákat is találhat WordPress.org, csak kattintson a Témák menüpont link az oldal tetején a Témakönyvtár megnyitásához. Keresse meg az almenüt Funkciószűrő. Mellett lesz egy kis felszerelés. Kattintson erre.

Ez számos lehetőséget nyit meg, amelyek közül választhat a keresés szűrésekor. Alatt Jellemzők, kattintson a legfontosabb funkcióra, amely – kitalálta – Kisegítő lehetőségek készen állnak.

WordPress.org Fő témakönyvtár akadálymentesség-szűrő

Ezután kiválaszthat annyi szűrőt, amennyit csak szeretne. Balra, látni fogja a Alkalmazza a szűrőket gomb, amely megmutatja, hány szűrőt alkalmazott. kettyenés Alkalmazza a szűrőket. Mindig tartsa a kezét és lábát a járműben.

WordPress.org akadálymentességre kész témák

Most megérkezett a rendeltetési helyére. Kérjük, maradjon ülő helyzetben, amíg a jármű teljesen le nem áll és az ajtók teljesen kinyílnak. Akkor válasszon egy témát.

Fontos megjegyezni, hogy csak azért, mert egy témát megjelölnek Kisegítő lehetőségek készen állnak nem azt jelenti, hogy „teljesen” elérhető. Ha azonban egy témafejlesztőnek nehézségei voltak a témájuk elérhetőként való megjelölésével, akkor valószínű, hogy ezen a téren végzett munkát. És ha bármilyen probléma merül fel, tudassa velük, hogy frissítsék a témát más felhasználók számára.

(Ingyenes) WordPress plugin-megoldások az akadálymentességhez

WP akadálymentesség

Lehet, hogy saját WordPress témát készít, vagy esetleg bármilyen témát használni szeretne. Ne félj. Az egyik lenyűgöző dolog a WordPress világában a több tízezer plugin elérhetősége. Ha bármire szüksége van, általában van egy plugin, amely illeszti a számlát.

Az én személyes válogatásom WP akadálymentesség, amely számos különféle eszközzel megtalálható, amelyek segítenek sok általános akadálymentesség felkutatásában és megsemmisítésében, amelyekkel a WordPress témákkal szembesülhetnek. Nagyon kevés szakember ismerete és minimális telepítési igény szükséges.

WP akadálymentesség segítő (WAH) egy másik minden egyben lehetőség, amely számos hasznos funkciót tartalmaz a linkek átugrásához, a betűméret átméretezéséhez, a DOM szkenneléshez, a kontraszt módhoz stb..

Mások, amelyeket esetleg fizetni szeretne, megfelelnek a speciális akadálymentesség igényeinek.

Hozzáférhető betűtípusok

Az Kisegítő lehetőségek widget létrehoz egy betűméret-váltó widget az oldalsávokhoz. Ily módon a webhely olvasói könnyen megváltoztathatják a szöveg méretét igényeiknek megfelelően.

Az olvasás megkönnyítése érdekében a második lehetőség a Zeno Font Resizer. A beépülő modul lehetővé teszi a webhely adminisztrátorainak a betűméret átméretezési lehetőségeinek (minimális és maximális méret, átméretezési lépések növelésekor és a karakter), valamint a sütik időtartamának beállítását. Ily módon a felhasználók látják a megfelelő méretű betűtípust, amikor visszatérnek az Ön webhelyére.

Szöveg beszédre

A látássérült olvasók számára kötelező az audio opciók használata. Az egyik plugin, amit szeretek, az Hangszóró – oldal a beszédhez. Ez a beépülő modul létrehozhatja a bejegyzésed és az oldalad audio változatát. A legjobban, a plugin 190 emberi minőségű hangot kínál, amelyek közül választhat, több mint 30 nyelvet támogat, és a legtöbb témával jól működik.

GSpeech szöveg-beszéd megoldás egy ingyenes opció az audio akadálymentességhez. Az oldalak bármilyen szövegével működik, és audioblokkot ad hozzá webhelyéhez. Ezután használhatja az opciókat a színek, a hangszóró hangjának és egyebek megváltoztatásához.

Forms

Könnyedén elkészítheti elérhetőségi űrlapjainak akadálymentességét a pluginekkel, például 7. kapcsolattartási űrlap: Hozzáférhető alapértelmezések és WCAG űrlapmezők a gravitációs formákhoz, vagy egyszerűen elérhető hozzáférhető kész űrlap-beépülő modul, például a Formidable Forms használatával.

Emellett számos más hasznos eszköz és bővítmény is rendelkezésre áll, amelyek segítenek a webhelyek akadálymentességével kapcsolatos különféle kérdések megválaszolásában. Ez egy remek oldal keresse meg az ajánlott fejlesztési eszközök átfogó listáját.

A webhely akadálymentességének tesztelése

Miután létrehozta weboldalát, érdemes lehet kipróbálni a változásokat. Számos módszer és szoftver használható az akadálymentesség tesztelésére, de vannak olyanok, amelyek megkönnyítik a tesztelést.

WAVE webes akadálymentesség-értékelő eszköz

Az egyik, amelyet már említettünk ebben a cikkben, a WAVE webes akadálymentesség-értékelő eszköz készítette a WebAIM. Ez a hasznos eszköz megjeleníti az összes hibát, riasztást, szolgáltatást, szerkezeti elemet, ARIA címkéket és kontraszt hibákat, így ennek megfelelően beállíthatja.

tota11y akadálymentesség eszköz

Egy másik eszköz a fejlesztők számára Tota11y, a Khan Akadémia által kidolgozott akadálymentesség-megjelenítési eszközkészlet. Ezt a JS fájlt egyszerűen hozzá kell adni a webhelyéhez, hogy engedélyezze az akadálymentesség eszközét, amely a képernyő alján található egy kis szemüveg ikon fülön jelenik meg. Csak kattintson az oldal elérhető elemeinek, valamint a kijavítandó hibák vagy jogsértések megtekintéséhez.

Következtetés

A webhelyhez való hozzáférés ugyanolyan fontos, ha nem több tehát nemcsak a forgalmat irányítja a webhelyére. Most megértheti, miért elengedhetetlen annak biztosítása, hogy mindenki, aki rendeltetési helyére érkezik, teljes mértékben megértse és átjárja az összes hihetetlenül szórakoztató és informatív információt, amely a te honlapod.

Mire vársz még? Használja ki a lehetőséget és tegye webhelyét most hozzáférhetőbbé!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map