A WordPress webhelykarbantartási kezdő útmutatója

A legtöbb webhelytulajdonos nem gondol a karbantartásra. Ahelyett, hogy szükségszerűnek tekintették volna, gyakran házimunkának tekintik. Sajnos ez gyakran olyan házimunkát jelent, amely soha nem teljesül.


A webhely nem megfelelő karbantartása révén számos potenciális problémát tehet ki, például növelheti annak feltörésének valószínűségét, növeli a betöltési sebességet és csökkenti a keresőmotorok rangsorolását..

Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk webhelye legfontosabb területeit, amelyeket fenn kell tartani, valamint az egyes ajánlott cselekvési módot.

A figyelembe veendő főbb karbantartási területek

Mielőtt bármilyen jelentős változtatást elvégezne, feltétlenül készítsen biztonsági másolatot webhelyéről, csak arra az esetre, ha hibákat követ el, és vissza kell állítania webhelyét egy korábbi űrlapra. A megfelelő WordPress karbantartási rutin a következő területeket foglalja magában:

 1. A webhely biztonsági mentése
 2. Frissítések telepítése
 3. Megjegyzések feldolgozása
 4. A biztonság beállítása
 5. A webhely állapotának nyomon követése
 6. Az adatbázis optimalizálása

mentések

WordPress biztonsági mentések

A biztonsági mentések nélkülözhetetlenek a webhely hosszú távú egészségének biztosításához. Ezek azonban a karbantartási folyamat egyik leggyakrabban elhanyagolt része.

Az automatikus biztonsági mentés a legegyszerűbb művelet, de fontos, hogy rendszeresen tesztelje biztonsági másolatát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelő-e. Több lehetőség közül választhat, amikor biztonsági mentési rendszert választ. Az alábbiakban a legnépszerűbbek találhatók.

Plugin kiválasztása

Számos magas rangú WordPress plugin létezik, amelyek elősegítik a biztonsági mentés folyamatának automatizálását és egyszerűsítését. A leggyakoribb fizetett bővítmények a következők:

 • VaultPress
 • BackupBuddy
 • CodeGuard
 • Pillanatkép
 • blogVault

Ingyenes alternatívát keresve a WordPress kínál néhány kiváló minőségű beépülő modult, amelyek továbbra is remek lehetőségek. Ezek tartalmazzák:

Ha az egyes bővítmények lebontását és azok legjobb felhasználását szeretné megnézni, tekintse meg ezt a bejegyzést.

Együttműködés a webgazdaval

A legtöbb webtárhely lehetőséget kínál arra is, hogy rendszeresen ütemezett biztonsági másolatot készítsen az Ön webhelyéről. Ezt meg kell vizsgálni a cPanelben, vagy átnézheti az eredeti tárhely-megállapodást, hogy megtudja, szerepel-e rendszeres biztonsági másolatok a tervben.

Használjon több biztonsági mentési lehetőséget

Nem számít, melyik lehetőséget választja, alapvető fontosságú, hogy a webhelyről biztonsági másolatot készítsen több különböző helyre. Például, bár rendszeresen ütemezhető biztonsági másolatot szerezhet, amely elküldi webhelyének fájljait a DropBox-hoz, helyi biztonsági másolatot készíthet a számítógépén vagy egy külső merevlemezen is.
Ez a kiegészítő biztonsági szint biztosítja, hogy soha nem maradhat a webhely helyreállítási módja nélkül.

WordPress frissítések

A WordPress szoftverfrissítéseket rendszeresen kiadják. Ez magában foglalja a WordPress magot, valamint a telepített témákat és bővítményeket.

Ezeket a frissítéseket az Ön webhelyére kell alkalmazni, így továbbra is megfelelően fog működni. A frissítések rendszeres telepítése nélkül fennáll annak a kockázata, hogy kódütközések és webhelyének elemei elavulttá válnak. Ez nyitottabbá teszi a webhelyet a hackerek számára, és nem fog működni olyan hatékonyan, mint amennyire egyébként tehetett volna.

A frissítések telepítésekor feltétlenül frissítse a WordPress magot, a témát és az esetleges bővítményeket, ebben a sorrendben. Ez segít elkerülni a pluginok és a témák közötti konfliktusokat, amelyek lebonthatják az egész webhelyet.

Plugin frissítések

Ha webhelyén sok plugin található, feltétlenül frissítse őket egyenként. Ilyen módon, ha konfliktus merül fel, akkor tudni fogja, melyik plugin volt a tettes, és ezt könnyebben lehet megjavítani.

Megjegyzések és spam

A megjegyzés spamje általában alacsony minőségű megjegyzés formájában érkezik, amelyet általában más okból, csak a backlink létrehozása céljából tesznek közzé. Ezek a megjegyzések nagyon általánosak, nem kapcsolódnak a cikkhez, és hozzáadott értéket képviselnek.

A legjobb módszer a megjegyzés spam kezelésére az, ha leállítja, mielőtt feltörne. A spam elleni intézkedések bevezetése segít megakadályozni, hogy a spamkel kapcsolatos megjegyzések áradjanak az Ön weboldaladra.

Akismet

Ez a bővítmény általában a WordPress minden egyes telepítésével felszerelt. Ha mégsem, kövesse az alábbi lépéseket a működéshez:

1. Keresse meg a Beépülő modulok> Új hozzáadása, és keressen az Akismet-re, miután megtalálta a keresési eredmények között, kattintson ‘Telepítés most’.

2. Lépjen vissza a telepített plugins képernyőre, és keresse meg az Akismet alkalmazást. Kattintson a címre Iratkozzon fel az Akismet API kulcsra, és kövesse a lépéseket az API-kulcs megszerzéséhez.

Akismet

3. Menj ide Beállítások> Akismet és írja be az API-kulcsot.

Minden készen állsz. Ezt a plugin-t csaknem 30 millió alkalommal töltötték le, és most letiltja a spam elalvás közben.

Letiltja a megjegyzéseket

Egy másik lehetőség az, hogy az egész weboldalon tiltsa le a megjegyzéseket. Ezt megteheti az úgynevezett plugin segítségével Letiltja a megjegyzéseket. Egyszerűen telepítse ezt a bővítményt, és minden készen áll.

Keresse meg a Beépülő modulok> Kommentárok letiltása és válassza ki az igényeinek leginkább megfelelő beállítást.

Letiltja a megjegyzéseket

A plugin futtatása előtt azonban győződjön meg arról, hogy tényleg le szeretné tiltani a megjegyzéseket a teljes webhelyen.

Weboldal Egészség és biztonság

A webhely egészséges megőrzése azt jelenti, hogy távol tartja a támadókat, miközben biztosítja, hogy webhelye a lehető legmagasabb szinten teljesít.

Szerszámok, mint Google Webmestereszközök és A Google Analytics képes lesz átfogó webhely-mutatókat adni Önnek, így tudja, hogy webhelyének mely területei teljesítik jól, és melyek nem. Ha rendszeresen ellenőrzi webhelyének statisztikáit, akkor elkerülheti a problémákat, még mielőtt azok túl nagyok lennének a kezeléséhez.
A webhelyek általános egészségügyi problémái közé tartozik a webhely túlzott leállása, az oldalak lassú betöltése és a megszakadt hivatkozások. Figyelemmel kíséri a mutatókat, hogy észrevegyen minden finom változást ezeken a területeken, mielőtt drasztikussá válnának.
A webhely egészségének másik aspektusa a weboldal biztonsága. A webhely mérete és az általános biztonsági óvintézkedések meghatározzák a fellépést. A legtöbb webhelytulajdonos a plugin lehetőséget választja, például:

 • Wordfence (ingyenes)
 • Sucuri (prémium)
 • iThemes Security Pro (prémium)

Ha szerencséje van, a webgazda esetleg még a webhely biztonságát is kezeli az Ön számára. A megfelelő védelemmel rendelkező webhely elfoglalása érdekében elkerülheti a hackelés vagy a rossz biztonság okozta szükségtelen fájdalmakat.

Az adatbázis optimalizálása és karbantartása

Tisztítás és az adatbázis optimalizálása

Ha olyan elfoglalt webhelyed van, ahol sok forgalom van, és folyamatosan töltenek fel tonna tartalmat, az adatbázis valószínűleg egy kevés szeretettel jár. Az adatbázis fenntartásával lényegében megtisztítja webhelyének pókhálóját, ami elősegíti a betöltési sebesség javítását és csökkenti az adatbázis hibák gyakoriságát..

Az adatbázis tisztán és naprakészen tartásának legegyszerűbb módja egy WordPress plugin használata a teljes folyamat egyszerűsítéséhez. Az alábbi bővítmények bármelyike ​​különféle feladatokat fog elvégezni az adatbázis fenntartása és optimalizálása érdekében. És ami a legjobb, mindegyik ingyenes!

Minden plugin magas minősítéssel és magas letöltéssel büszkélkedhet, tehát a választott plugin (ok) valóban rajtad múlik.!

Maradjon a hurokban

Egyszerűen szándékozó a webhely fenntartásához nem lesz elég; valójában meg kell tennie a munkát. Ha azonban a mai napig komolyan veszi a webhely karbantartását, és rendszeresen megteszi a szükséges intézkedéseket, elkerülheti a jövőbeni súlyos fejfájást..

A legjobb módja annak, hogy a dolgok tetején maradjunk, ha olyan karbantartási tervet készítünk, amely megfelel az ütemtervének. Függetlenül attól, hogy munkát végez, vagy kiszervezi a munkát egy szakemberre, ügyeljen arra, hogy ezt rendszeresen kezelje.

Érdemes lehet a WordPress frissítéseinek naprakészen tartása is, ideértve az esetlegesen használt bővítmények vagy témák frissítéseit is. Ez segít megismerni az esetleges figyelmeztető biztonsági hibákat és a hozzájuk tartozó javításokat.

Következtetés

A WordPress rendszeres karbantartása az elkövetkező években tisztán fogja üzemeltetni webhelyét. A beépített pluginokkal a folyamatnak nem kell ilyen nehéznek lennie. Nem több, mint havonta csak egy óra, és biztosíthatja, hogy webhelye egészséges és a legfrissebb frissítéseket futtassa.

Van rendszeres karbantartási rutinja, amelyet követ? Mi lenne a kedvenc WordPress karbantartó bővítmény? Szeretnék hallani róluk!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map