A WordPress webhely korszerűsítése és a felhasználói élmény javítása

A WordPress webhely korszerűsítése és a felhasználói élmény javítása

Nincs semmi bosszantó, mint ha először megnéz egy új weboldalt, majd küzdenie kell azért, hogy elérje azt a helyet, ahová valójában szeretne menni. A ténylegesen keresett tartalom megtalálásához. Habár szerencsére a hirdetésekkel megtöltött, kulcsszóval terhelt, erősen haszontalan oldalak, amelyek célja az Adsense-ből származó pénz keresése, már nem jelennek meg a keresési eredményekben olyan gyakran, mint régen.


Számos weboldal, különösen az idősebb webhelyek, több ezer oldalas tartalommal, elég nehéz lehet a navigáláshoz, még akkor is, ha a megfelelő struktúrával és funkcióval rendelkezik. Ha nincs ott, gyakran könnyebb elérni a visszatérési helyet, és visszatérni, hogy megkérdezze a Google-tól, amit meg akar tudni, ahelyett, hogy a webhelyen maradna. Ebben a cikkben azt ismertetjük, hogy miként korszerűsítheti WordPress-webhelyét az ilyen problémák elkerülése érdekében, és jelentősen javíthatja felhasználói élményét.

Használja a kategóriákat helyesen

Csábító lehet az eredeti próbálkozás, ha olyan funky kategóriákat használ, amelyeket csak a „bennfentesek” kapnak, vagy egyszerűen hagyja, hogy a kategóriák az út mellett fekszenek, amikor a tartalom létrehozására összpontosítanak, ám a pontos kategóriák sokkal kellemesebb böngészést tesznek lehetővé a mind az első alkalom, mind a visszatérő látogatók.

Ha a kategória túlságosan általános, vagy egyszerűen csak a tartalom típusát jelöli, akkor a látogatóknak nem reális módja annak, hogy többet találjanak meg, ha tetszett az első tartalomhoz, kivéve talán gyakran megbízhatatlan „kapcsolódó hozzászólások” bővítményeket..

A bejegyzés kézi létrehozása és hozzáadása kategóriákba a tény után ijesztő feladatnak tűnik, ám végül elősegíti a webhely racionalizálását és javítja az általános felhasználói élményt. Ha itt megnézi kategóriáinkat a WP Explorerben, láthatja, hogy egyértelműen felosztjuk bejegyzésünket olyan kategóriákra, amelyek igazodnak a tényleges témához, így nagyon könnyű elolvasni egy adott témát, amely érdekli.

Végezzen el egyértelmű navigációt

Végezzen el egyértelmű navigációt

Amikor webhelye növekedni kezd, és elkezdte nemcsak több szolgáltatás nyújtását, hanem közösségét is, akkor fontos, hogy tiszta navigáció legyen. Számos blogger úgy dönt, hogy egy „Start here” oldalt választ, amely az első olvasó megismeri az adott témáról szóló néhány legjobb hozzászólásukban az első olvasókat azzal, amit szólnak. Egyes tantárgyakhoz működik, de másoknak túl sok az al témája ahhoz, hogy valóban hatékony legyen. Ha ez a helyzet a webhely témájánál, akkor az egyik legjobb dolog, amit megtehetsz, a navigáció beállítása, amely lehetővé teszi a felhasználó számára a gyors hozzáférést a tartalom ezen alkategóriáinak bármelyikéhez..

Ennek beállításának egyik legegyszerűbb módja a kategorizálás, és egyszerűen hozzá kell adni egy menüt, amely bemutatja a kategóriákat, vagy adott esetben hozzáadhatja a kategóriákat az oldalsávhoz. Ismét, ha példát szeretne látni erről, akkor nem kell tovább néznie, mint ez a webhely. Balra a kategóriákat itt kell látnia a WP Explorerben, és nehéz ezt a pontosságot vitatni. A végén biztos, hogy a felhasználók valószínűleg a Google-lal kereshetnek konkrét tartalmat az Ön webhelyén, de valószínűbb, ha nem, akkor a versenytársaik számára is eredményt fognak találni, ami potenciális előfizetők és ügyfelek kiszivárgásához vezet..

Tiszta megkülönböztetése legyen a különféle tartalmak között

Függetlenül attól, hogy a háttér színét megváltoztatja egy adott területre, a szóközök mester használatát, a jól látható szegélyeket vagy a fejlécek alcímeinek egyértelmű felhasználását – fontos, hogy könnyű megmondani a fő tartalmat, kivéve például a oldalsáv. Ha az összes elmosódik, az olvasási élmény szükségtelenül fájdalmassá válik.

Ha a témáját az „oldalsáv fajtája keveri bele a fő tartalomba” szindróma, és nincs lehetősége az oldalsáv színének megváltoztatására, ne aggódjon. Ezt nem túl nehéz megjavítani, és ha nem akarja, hogy a kezed koszossá váljon, akkor bármely billentyűzet-zsírját érdemel tervezőnek / fejlesztőnek képesnek kell lennie gyors javításra néhány órán belül vagy annál rövidebb időn belül..

Egy másik alternatíva az, hogy egyszerűen telepít egy másik témát, amely jobban kezeli ezt a szempontot. Természetesen, ha webhelye nagy közönséggel rendelkezik, vagy ha a jövedelem fő forrása, mindig teszteljen egy témát / témaváltozást a WordPress webhelyének helyi verzióján, mielőtt bármit közvetlenül végrehajtana. További információ a WordPress telepítéséről a Windows rendszeren itt található (itt a Mac felhasználók számára).

Távolítsa el az összes törött linket

Távolítsa el a törött linkeket

Ez magától értetődik, de a régebbi webhelyek esetében nehéz lehet az összes régi tartalmat frissnek tartani, és könnyű néhány törött linkkel végződni. Szerencsére már nem kell manuálisan végigoldenie az összes oldalt, hogy vadászhasson a megszakadt hivatkozásokra. Mint a legtöbb más dologhoz, ehhez most is van plugin. Valójában még egy útmutatónk van arra is, hogyan lehet megtalálni és eltávolítani a törött linkeket itt a WP Explorer alkalmazásban.

Használja a Tabokat

A lapok olyan alkalmakra szolgálnak, amikor egy tartalom nem elég hosszú vagy olyan fontos, hogy egy másik oldal indokolttá váljon, de a tartalom annyira eltérő, hogy legalább egy alcímet képezzen a tartalom felosztásához. Ha Ön tervező, akkor például a különféle minták lapjai lehetnek, amelyeket készít, és a főoldal csak a fő hangsúlyt mutatja.

Ha tudni szeretne képet kapni arról, hogy miként néznek ki a lapok a végrehajtásuk során, akkor egyszerűen görgessen lefelé, hogy megnézze a szerző e-mailét a bejegyzés alatt, amely szépen felhasználja őket. Még útmutatót készítettünk arról is, hogy miként használhatja könnyen a pluginokat a lapok elhelyezésére a WordPress-webhelyen.

Javítsa a webhely sebességét

Javítsa a webhely sebességét

Nehéz a webhely élményét jól érezni, ha minden egyes linkre kattintva meg kell várnia, miközben egy vagy három másodpercnél hosszabb ideig a betöltési ikonra bámul. A sebesség egyre inkább magától értetődő, mert a nagyobb oldalak sebességére koncentrálunk, és a lassúság miatt kiemelkedni egyértelműen nem jó dolog.

Lehet, hogy észrevette, hogy sokat beszélünk a sebességről a WPExplorer webhelyen (épp most írtunk egy cikket néhány fantasztikus beépülő modulról a WordPress webhelyének felgyorsítása érdekében), és azért van, mert a betöltési sebesség a felhasználói élmény fontos eleme. A hosszabb rakodási idő gyakran nagy tényező a magasabb visszafordulási arányoknál, és azt találták, hogy jelentősen csökkenti az eladásokat. Mindemellett a Google elismerte, hogy a betöltési sebesség szerepet játszik a keresési rangsorolásnál. Most bizonyos esetekben a gazdagép valójában kiderül a fő probléma. De ha nem ez a helyzet, akkor néhány dolgot megtehetsz a webhely sebességének viszonylag könnyű javítása érdekében.

Használjon tartalomszolgáltatási hálózatot (CDN)
A webhely felgyorsításának egyik módja az, hogy nehezebb tartalmait, például képeit, harmadik fél hálózatain tárolja, amelyek gyorsabban szállítják a végfelhasználót. Még összeállítottuk az Ön számára ingyenes CDN-k listáját.

Használjon egy gyorsítótár-bővítményt
A gyorsítótár-bővítmény egy olyan plugin, amely megszabadul a szerveroldali kérések egy részétől, statikus html-oldalként elküldve azt. Van néhány beépülő modul, amely túlmutat ezen. Nézze meg a gyorsítótár-bővítmény telepítéséről és konfigurálásáról szóló útmutatónkat.

Távolítsa el a felesleges beépülő modulokat
Ha sok olyan plugin van aktiválva, amely nem szolgál valós céllal, valószínűleg jó ötlet megszabadulni azok nagy részétől. További információ arról, hogy hogyan és miért távolítsa el a felesleges WordPress-bővítményeket.

Optimalizálja a képeit
Néhány sarkot könnyű vágni, mivel a WordPress automatikusan átméretezi a képeket, hogy illeszkedjenek a tartalomba. Különösen akkor, ha valóban meg kell küzdenie egy nagyszerű kép megkeresése mellett, amely képes hozzáfűzni a hozzászólással, ez túl egyszerű, hogy lusta lehessen, és egyszerűen feltöltse azt a jelenlegi formájában, és tegye be a bejegyzésébe vagy a cikkébe. De ez valójában jelentősen befolyásolhatja webhelyének betöltési sebességét. Az egyik legegyszerűbb és legfontosabb lépés, hogy a képeket a megfelelő méretre vágja, és valószínűleg tömörítse azokat egy nagyobb méretű fájlformátum, például a JPEG használatával. Miután ezt megtette, használhatja a képoptimalizáló beépülő modulok egyikét, és a képek és a betöltési sebesség szempontjából már a legtöbb WordPress-webhely előtt el fogsz lépni..

Tekerje fel

Végül a webhely sebességét eddig csak akkor lehet javítani, ha maga a házigazda rendkívül lassúnak bizonyul. Ha teljes mértékben optimalizálta webhelyét a webhely felgyorsításáról szóló útmutatónkkal összhangban, és még mindig borzasztóan lassú, érdemes megfontolnia a tárhely-terv megváltoztatását, vagy akár akár a házigazdát is. (Itt a WPExplorernél a WPEngine programot használjuk, és amint ön biztosan elmondhatja magának, itt nincs probléma a lassú rakodási sebességgel.)

A weboldal teljesen korszerűsítése és a felhasználói élményre optimalizálása nagyon nehéz feladat lehet, különösen a technikailag kihívásokkal szemben. De ugyanakkor nagyon lehetséges, és az ezzel járó jutalmak több mint megéri az erőfeszítést.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map