A WordPress webhely indítás előtti ellenőrzőlista

A WordPress webhely indítás előtti ellenőrzőlista

A weboldal felállítása és elindítása minden vállalkozás számára fontos esemény. Sok idő és erőfeszítés igényel annak biztosítását, hogy weboldalunkat megfelelő módon tervezzük meg, és megfeleljen üzleti igényeinknek.


Ennek ellenére számos megfigyelés akadályozhatja meg a verseny indítását a dob napján. Minimalizálhatja annak esélyét, ha az új WordPress webhelyek számára ezt a praktikus ellenőrzőlistát bejelöli a négyzetekből.

Kezdjük el!

1. Ellenőrizze, hogy a tárhelyed támogatja-e a WordPress programot

Ez nyilvánvalónak tűnhet, de mivel ez egy ellenőrző lista, ezt mindenképpen belefoglalom. Győződjön meg arról, hogy a kiszolgáló gazdagép támogatja a WordPress szolgáltatást. Ha lehetséges, keresse meg a gazdagépet, aki a PHP és a WordPress automatikus telepítőjének újabb verzióját kínálja.

Vagy még jobb, válasszon egy kezelt WordPress tárhely-tervet. Személyesen használjuk (és nagyon ajánljuk) a WP Engine programot, amely mindig is gyors volt, rengeteg szerver helyet kínál minden weboldalunkon, és fantasztikus támogatási csoporttal rendelkezik..

2. Optimalizálja a Permalinks-eket a SEO számára

A 4.2-es verziótól kezdve alapértelmezés szerint a WordPress permalink-struktúrákat generál, amelyek tartalmazzák a hozzászólás nevét és SEO-barátságosak. A WordPress telepítésekor az alapértelmezett állandó link a nap és a név kombinációja. Ez bizonyos webhelyekre, például újságokra és folyóiratokra alkalmas, míg másoknak nem megfelelő.

Ellenőrzőlista az új WordPress webhelyekhez - Permalinks

A honlap elején minden weboldalnak ki kell választania az állandó link struktúráját, amely ideális a SEO céljaihoz. Az Bejegyzés neve opció a legtöbb weboldalon jól működik. Mivel rövid és csinos, SEO-barát is. Nagyobb webhelyeknek, amelyeknek kategóriákra és címkékre van szükségük az URL-ek tükrözéséhez, érdemes választaniuk a Egyéni felépítés választási lehetőség.

A permalink megváltoztatása a jövőben nem okos SEO lépés. Idővel valószínűleg visszakapcsolatokat épít fel, és elveszíti ezeket a linkeket, ha egy idő után módosítja az állandó linkeket. Máskülönben esetleg 301 átirányítást kell hozzáadnia.

Takarítson meg néhány munkát azzal, hogy a kezdetben csinos állandó linkeket hoz létre. Menj oda Beállítások> Permalinks ahol valószínűleg látja a Sima rádió gombot alapértelmezés szerint bejelölve. Helyette, válassza ki a lehetőséget amire szükséged van Mentse el a változtatásokat.

Miközben itt van, mérlegelje, vajon URL-jének tartalmaznia kell-e www-t vagy sem. Ha néhány URL található a www-lal, és mások nélkül, akkor ez összetévesztheti a keresőgépeket.

3. Döntse el, hogy az Ön e-mail címét megcímkézik-e a webhelyhez

Túlságosan gyakran e-mail fiókjainkat címkézzük webhelyeinknek, és mindkettőt ugyanaz a host szolgáltató szolgálja ki. Most, ha vállalkozását elsősorban e-mailben végzi, láthatja a várható katasztrófát. Nem fogja tudni elérni az e-mailjeit, ha webhelyén leállás jelentkezik.

Könnyen elkerülheti ezt a helyzetet, ha eltérő tárhely-szolgáltatókkal rendelkezik a webhelyén és az e-mailben. Ez azt is megkímélheti az e-mail cím megváltoztatásának a gondjától, amikor megváltoztatja a gazdagépet. Vagy feliratkozás a G Suite fiók egyéni e-mail fiókok létrehozására és kezelésére vállalkozásának a Google segítségével.

Tehát, ha az e-mail kritikus jelentőségű vállalkozása számára, és biztonságban szeretne játszani, akkor valószínűleg el szeretné választani a levél azonosítóját a web hostingtól.

4. Ellenőrizze, hogy az e-mailek helyesen vannak-e megjelenítve

Győződjön meg arról, hogy az összes e-mail cím helyesen jelenik meg. A hibákat kijavíthatja a Beállítások> Általános. Ellenőrizze az összes Rendszergazda azonosítót, beleértve a plugin beállításait.

Persze, bármikor később javíthatja az e-maileket. Elmulaszthatja azonban az e-mailek forgalmát, amely valószínűleg eléri a postaládáját bármilyen offline zümmögés eredményeként, amelyet a webhely indításakor hozott létre. Az e-mail címek gyors futtatása megakadályozhatja ezt a hibát.

5. Törölje a dummy tartalmat

Minden WordPress telepítéshez van némi dummy tartalom, például Helló Világ vagy Ez az első hozzászólás, és példa oldal indulni. valószínűleg Emellett dummy-tartalmat is importálunk, miközben weblapunkat felépítjük, hogy teszteljük a betűtípusokat, a színeket, a távolságot és még sok minden mást.

Dummy tartalom

Most képzelje el, hogy megnyomja a Launch gombot a D napon és a Csak egy újabb WordPress honlap jól láthatóan villog a képernyőn.

Ennek elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy töröljön minden dummy tartalmat, mielőtt a webhelyre lépne. Ne feledje, hogy a keresőmotorok időbe telik a frissítéssel, így a webhelyén elvégzett bármilyen javításnak nem lehet közvetlen hatása a keresési eredményekre.

6. Hozzon létre egy XML webhelytérképet

Az XML webhelytérkép egy dokumentumfájl, amely felsorolja a webhely összes URL-jét. Ez egy egyszerű navigációs térkép, amelyet elküld a keresőmotoroknak, hogy segítsen nekik intelligensebb módon mozogni az Ön webhelyén, és megtalálni a megfelelő tartalmat. Noha ez nem érinti közvetlenül a weboldal SEO rangsorolását, ez segít a keresőmotoroknak könnyebben megtalálni és indexelni az oldalakat.

Yoast XM beállítások

Az XML webhelytérképek különösen fontosak az új webhelyeknél, mivel ezeknek a webhelyeknek nincs olyan hátsó linkje, amely kezdettől a forgalom felé irányíthatja a forgalmat. Ezért feltétlenül hozzon létre egy XML webhelytérképet, és küldje el a Google-nak. Ez nem túl nehéz, ha telepítette a Yoast plugin. Engedélyezze a speciális beállításokat a bővítményben webhelytérkép létrehozásához.

7. Javítsa a webhely betöltési sebességét

A lassú webhelyek nagy kioldást jelentenek az internet felhasználók számára, és valószínűleg tisztában vagy azzal, hogy sok mindent megtehetsz a webhely felgyorsítása érdekében. Az egyik legfontosabb lény, mint egy gyorsítótár-bővítmény hozzáadása WP Super gyorsítótár  vagy WP Rocket.

WP rakéta

További sebességjavító intézkedések a jó tárhelyszolgáltatás kiválasztása, a CDN-k telepítése, a lusta betöltés és a képek optimalizálása.

8. A webhelyről készített biztonsági mentések beállítása

Ha a webhelyet egy helyi gazdagépen vagy átmeneti környezetben építi, akkor ügyeljen arra, hogy tiszta módon telepítse az adatbázist az élő szerverre. A webhely áthelyezése bonyolult lehet, tehát mielőtt megkísérelné, készítsen biztonsági másolatot a webhelyről. Ellenőrizze, hogy az új webhely a helyes helyeken használja-e az élő URL-eket.

Backup Buddy

Kedvenc biztonsági mentésem a Backup Buddy. Ez nem csak a webhely biztonsági mentésének elősegítésére szolgál, hanem a WordPress webhelyének visszaállítására és áttelepítésére is felhasználható.

9. Törölje a jelölést a Keresőmotor láthatósága mezőből

A WordPress beállításakor a Beállítások panelen lehetőséget talál a keresőmotor láthatóságára. Ezt a jelölőnégyzetet általában a webhely fejlesztés közben jelöli, hogy a keresőmotor kihagyja az alapértelmezett WordPress tartalom vagy bármely más folyamatban lévő tartalom indexelését..

Beállítások a keresőmotor láthatóságához

Közvetlenül a bevezetés előtt engedélyezze a keresőmotorok láthatóságát a meglátogatással Irányítópult> Beállítások> Olvasás és törölje a „Távolítsa el a keresőmotorokat a webhely indexálásáról”.

10. Futtasson egy mobilbarát tesztet

Ma a forgalom mobil eszközökről kezdi átvenni az asztali számítógépeket. Ha azt szeretné, hogy ezen kézi eszközök radarjában lehessen lenni, akkor biztosítania kell, hogy webhelye reagáljon. A legtöbb WordPress-téma érzékeny, ezért ez nem jelenthet problémát. A mobiltelefon láthatóságát ellenőrizheti a webhely futtatásával A Google mobilbarát tesztje.

Google mobilbarát teszt

Val vel A Google mozog a mobil első keresési stratégia felé, ez egy fontos ellenőrzés, amelyet nem szabad megengedni, hogy figyelmen kívül hagyja.

Továbbá, ha gyorsított mobil oldalakat hoz létre, akkor az URL-eket ennek megfelelően módosítania kell.

11. A Google Search Console beállítása

Közvetlenül a webhely elindításakor az egyik első lépés, amelyet meg kell tennie, az, hogy tudatja a Google-lal az Ön webhelyének létezéséről. Az Google Search Console segít webhelytérképének közvetlenül a Google felé történő elküldésében. Kipróbálhatja, hogy a Google meg tudja-e érteni a tartalmat. A webhelyet érintő biztonsági problémákról is tudni fog.

Google Search Console

Nyissa meg a Google Search Console-t, írja be webhelyének adatait, és folytassa az utasítások szerint. A Search Console számos más funkcióval is rendelkezik, mint például a HTML fejlesztések, az AMP verzió és a keresési elemzés, amelyek javíthatják a webhely láthatóságát.

12. Többet gondolkodni

Nos, íme még néhány, amit érdemes felvenni, majd később áthúznia a listáját (a webhely konkrét igényeitől függően):

 • Tervezze meg weboldalának weboldalát (tetszik a Visual Composer oldal készítője)
 • Ellenőrizze a kód minőségét a témád
 • Hozzon létre és adjon hozzá egy egyedi favicont
 • Készítsen el egy egyedi 404 oldalt
 • Ha újraindítja a régi weboldalt, feltétlenül adjon hozzá 301 átirányítást
 • Állítsa be a WooCommerce áruházát
 • Adjon hozzá kérdéseket és válaszokat, vevőket vagy nyílt fórumokat
 • Hozzon létre egy online portfóliót a munkájának bemutatására
 • Ellenőrizze, hogy a képek megfelelő hozzárendeléssel vannak-e ellátva, vagy kereskedelmi használatra ingyenesek-e
 • Tartalmazza az adatvédelmi nyilatkozatot és a felhasználási feltételeket, valamint szükség esetén jogi nyilatkozatokat
 • Bizonyítás, hogy olvassa el a tartalmad minden részét

Igen, ez nagyon sok munkanak hangzik, de örülni fogsz, hogy felvetted a bajt. Tehát futtassa át az ellenőrző listát, és csodálatos indulási napot vegyen igénybe!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map