A WordPress Visual Editor: tippek és trükkök kezdőknek

A WordPress-t eredetileg egy egyszerű blogrendszerré építették, amely megkönnyítette a tartalom online közzétételét. Az idő múlásával egy teljes értékű tartalomkezelő rendszerré (CMS) alakult. A felhasználók most már teljes ellenőrzés alatt tarthatják a WordPress webhelyeik kialakítását és funkcionalitását. Tartalom, formatervezés és funkció nélkül azonban semmit sem jelent, és e tekintetben a WordPress hű marad a gyökereihez: a tartalom létrehozásához és kezeléséhez.


Noha sok szolgáltatás beépült a WordPress alapszoftverbe, a tartalom készítése továbbra is a fő hajtóereje. Tekintettel erre, nézzük meg közelebbről a WordPress vizuális szerkesztőjét ebben a bejegyzésben, és hogyan tudjuk jobban kihasználni.

WYSIWYG

A WordPress lehetővé teszi a tartalom vizuális létrehozását és kezelését, ahelyett, hogy közvetlenül a fájlokba kódolja. Ezért WYSIWYG-szerkesztőnek vagy „amit látsz, amit kapsz” -nak hívják a nem kezelt személyt. A szerkesztő eszköz három részből áll:

 1. Visual Editor
 2. Szövegszerkesztő (ahol beírhatja a kódot)
 3. Médiafeltöltő (képfájlok feltöltéséhez)

Alapértelmezés szerint a Visual Editor aktív, ha új bejegyzést vagy oldalt hoz létre (Oldalak > Új hozzáadása vagy Hozzászólások > Új hozzáadása). Ha véletlenszerűen nem aktív, kattintson rá:

pic1

A WYSIWYG azt jelenti, hogy amit a Visual Editorban látsz a bejegyzés szerkesztése közben, az fog megjelenni a közzétett bejegyzésben. A Szövegszerkesztő lehetővé teszi a sima szöveg bevitelét, valamint a kód (HTML jelölés) megadását közvetlenül, mintha a tényleges HTML fájllal dolgozott volna. Aktiválja a gombra kattintással Szöveg fül a szerkesztő jobb szélén:

pic11

A Médiafeltöltő éppen ezt teszi: feltölti a médiafájlokat a médiakönyvtárba, hogy beilleszthesse őket a postai üzenetbe, ahogy kívánja:

pic10

Ezzel a rövid bevezetővel a nagy teljesítményű WordPress vizuális szerkesztőhöz, lássuk most, hogyan lehet néhány kulcsgombot használni a tartalom létrehozásához és szerkesztéséhez. Az illusztrációkhoz a freebies kollekciónk Blogger témáját használom.

Szöveg hozzáadása

Az első dolog az, hogy új oldalt vagy feladást készít, és megnyitja a vizuális szerkesztőt: Menjen Hozzászólások > Új hozzáadása. Alapértelmezés szerint tömörített eszköztárat fog látni új üzenet létrehozásakor:

pic2

Kattintson a Konyhai mosogató ikonra az eszközsor más formázási lehetőségeinek megjelenítéséhez:

Pic3

Az alapvető tartalom készítéséhez és kezeléséhez a fenti formázási lehetőségek csak nagyon jól működnek. Még akkor is, ha még nem ismeri a WordPress programot, a legtöbb ikon megismerhető más szövegszerkesztőktől, például a Microsoft Wordtől. Valójában a vizuális szerkesztő eszköztárán található összes ikon ugyanazt a funkciót látja el, mint a Microsoft Word azonos ikonjai, tehát a kevésbé ismerős embereket különválasztottam a megvitatáshoz..

Szöveg hozzáadásához egyszerűen írja be a tartalmát a szerkesztő ablakba. Előfordulhat azonban, hogy a tartalmát már beírja valahol, és ebben az esetben egyszerűen beillesztheti egyszerű vagy formázott szövegként a Wordből az eszközsor alábbi gombjaival:

pic4

Ennek az útvonalnak a használata gyors, és a vizuális szerkesztő jó munkát végez azzal, hogy megőrzi a formázás nagy részét a Wordből – jobb, mint legalább a szabványos másolás és beillesztés. Amint azonban hamarosan rájössz, ez nem hibátlan munka, és néha előfordulhat, hogy szöveges szöveget készít. Úgy gondolom, hogy sokkal könnyebb egyszerű szövegként beilleszteni, majd a vizuális szerkesztőben formázni.

Távolítsa el a formázást a szövegből

Amint láttuk, vagy amint látni fogja, amikor kísérletezik ezekkel a formázógombokkal, a vizuális szerkesztőnek vannak gyengeségei a többi szövegszerkesztőből importált formázott szöveg kezelésekor. Tehát előfordulhat, hogy jobb az egyszerű szöveg használata. Ezt a nyomógombot kell használnia az importált szöveg formázásának eltávolításához:

pic5

Jelölje ki a szöveget, és kattintson erre a gombra. A szöveg mostantól a témájának alapértelmezett formázása lesz. Vegye figyelembe, hogy ez a gomb nem működik bizonyos formázási típusoknál, például a blokkjeleknél és a fejléceknél. Vannak más formázógombok is, amelyek ezekkel a típusokkal foglalkoznak.

A szöveg típusának megváltoztatása

A dokumentumban több szövegetípus lesz, beleértve bekezdéseket és címsorokat. A szövegtípus megváltoztatásához jelölje ki a módosítani kívánt szövegrészt, majd kattintson a formátum legördülő menüre a szerkesztő eszköztárának bal szélén. Válassza ki a kívánt formátumot, és kész:

pic8

Nyilvánvaló, hogy bármilyen formátumban formázhatja a hozzászólásait, de győződjön meg arról, hogy van-e valamilyen szerkezet a következetesség érdekében. Például a szakaszok címsorának ugyanazon címsor formátummal kell rendelkeznie, mint például 2. fejezet, míg az elsődleges címsor jellemzően 1. fejezet. Ezenkívül a normál bekezdésszövegnek alapértelmezett formátumúnak kell lennie, tehát az előre formázott szövegnek és a címeknek is.

Ne feledje: a különféle szövegetípusok alapértelmezett formátumai a témától függenek. Minden témához saját alapértelmezett stílus tartozik, a típusok számára, amelyeket a formátum legördülő listában lát.

Használja a Bekezdés írja be a legördülő mezőbe a formázás eltávolításához a fejlécből a Távolítsa el a formázást gomb nem működik a címsorok és a mondat idézőjelek esetén.

Használja a Idézetblokk gomb formázza vagy távolítsa el a blokkjegyzék formázását:

pic9

Teljes képernyő szerkesztés

pic13

Ha szeretne minimális zavarral dolgozni, akkor a teljes képernyős módot megtalálja az Ön számára, és ez a gomb aktiválja. Egyszerűen bezárja az összes nem alapvető dolgot a képernyőn, és csak a tartalommezővel és egy összevont eszköztárral hagy önre, amely automatikusan elrejtőzik és megjelenik, amikor az oldal tetejére mutat..

Helyezzen be további címkét

pic12

Noha ezt a vizuális szerkesztő gyakran figyelmen kívül hagyja, nagyon hasznos, ha a blogodban megjelenő részletekkel szeretné megjeleníteni. Mint már tudatában vagy annak, hogy ha a blogodban közzétett hozzászólásokat, a WordPress a kezdőlapon és az archívum oldalon megjeleníti ezeknek a bejegyzéseknek a kivonatait. A WordPress azonban véletlenszerűen vágja le a kivonatokat, és ez a mondat közepén lehet.

Itt van a remek Helyezzen be többet a címke funkció hasznos. Ez lehetővé teszi, hogy pontosan meghatározhassa, hol lesz a részlet. A teljes üzenetre mutató link beillesztésre kerül, ahol megadta a kivonat végét. Számos módon formázhatja ezt a címkét, de ne feledje, alapértelmezés szerint csak a bejegyzésekre működik (nem az oldalak):

pic14

Megjegyzés: A Helyezzen be többet a címke a kiválasztott téma támogatására támaszkodik. A legtöbb elgondolkodva kidolgozott téma támogatja, de mások nem.

Linkek hozzáadása és eltávolítása

pic15

A hivatkozások beillesztése és eltávolítása ezen gombok segítségével is egyszerű. Alapértelmezés szerint inaktívak, amíg nem jelöli ki a hivatkozást létrehozni kívánt szöveget. A bal oldali gomb egy linket ad hozzá, míg a jobb oldali gomb eltávolítja a linkeket.

Speciális karakterek

pic6

Ha valaha is használta a speciális karakterek gombját a Wordben, akkor ennek is meg kell ismernie. Ez azonban intuitívabb, mivel a karakter HTML-kódját és NUM-kódját jeleníti meg, amikor az egérmutatóra mutat:

pic7

Ha Ön rendszeres WordPress-felhasználó, akkor valószínű, hogy már ismeri a fent említett dolgok többségét, de az új WordPress-felhasználók számára ez egy praktikus kezdő útmutató a WordPress vizuális szerkesztőjéhez; képességei és korlátozásai.

Azt is szeretném hallani rólad, hogy hogyan használja a vizuális szerkesztőt. Van tippeket vagy trükköket, amelyeket meg szeretne osztani?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map